Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Interesuje me da li vam se vise dopada impresionizam ili ekspresionizam u slikarstvu? A mozda i oba pravca. Mada ja licno vise volim ekspresionizam. James Ensor i Edvard Munch...
Korisnikov avatar
By svejedno
Meni LICNO vise impresionizam.

Ali sta je najbolje, zaista ni bih znao reci, uostalom, to zavisi od umetnika, ne od pravca.
By ~ Le Saint X ~
Impresionizam....
Renoir NARAVNO!!!!
Monet
Cezanne
Gaughain
Degas

Volim i Ekspresionizam...
Kirhner
Van Gogh....
Korisnikov avatar
By Tezej /bez Arijadne/
Ja ne podnosim ni jedan od tih pravaca. Uznemiravaju me te slike. Meni su ruzne. I ne volim nista sto lici na Van Goga. Ili Sezana, ili onog ludog poentiliste. Bas bas bas su mi to dva naj... nikad to ne bih drzao u kuci.

I ne volim Toulouse-Lotreca, njegove slike i prica su mi depresivni i nepodnosljivi. Ne, ne, strasno los period slikarstva.
Korisnikov avatar
By KiWi
Dajem znatnu prednost impresionizmu. Volim jake jasne boje :D

Od Reonirovih slika omiljena mi je ''On the Terrace'', naročito boje šešira i pozadine, poezija na platnu :D

A slika koja mi je najgotivnija od svih - Grand Žat ili u originalu ''Un dimanche après-midi à l'Ile de la Grande Jatte'' dagog nam
Georges-Piere Seurata ... jer je toliko priča smešteno u jednoj slici.
Korisnikov avatar
By decko
Impresionizam....mada tesko je odluciti se... :iskusenje: :love:
Korisnikov avatar
By MakeYouRight
I ne volim Toulouse-Lotreca, njegove slike i prica su mi depresivni i nepodnosljivi. Ne, ne, strasno los period slikarstva.
[/quote]

Steta... Meni je Lautrec jedan od omiljenih slikara... Pogotovo njegova biografija. Uostalom, covek je poput Van Goga pio apsint. :wink2:
Korisnikov avatar
By MakeYouRight
Samo moram da napomenem da je Lautrec postimptresionista, kao i Van Gogh, Gauguin, Cezanne, Seurat... Mnogi prave ogromnu gresku u njihovoj kategorizaciji. Ali, Lautrec vise naginje ka ekspresionizmu zbog boja koje koristi.
By Çâðê_DUP
Slika

Eugene Delacroix-Greece on the Ruins of Missolonghi
Korisnikov avatar
By Instruare
tesko je odluciti se jer ja prvenstveno volim radove a ne grupe u koje oni spadaju
By ~ Le Saint X ~
Opet...
Mnogi su poceli kao impresionisti...pa su posli putem ekspresionizma (Van Gogh, Cezanne, Gaughin)

U sustini tendencije na kraju XIX i pocetkom XX veka meni prijaju...
By ~ Le Saint X ~
U ponedeljak kupio knjigu

EXPRESSIONISM

naravno,

TASCHEN izdanje
Korisnikov avatar
By drladylove
Svaki pravac ima svoje stubove koji prevazilaze okvire samog pravca. Mislim da su pravci u umetnosti samo susta formalnost,vremenska perspektiva i neophodnost razdvajanja neceg novog od onog starog.A u stvari sve se nadovezuje jedno na drugo.Ipak da odgovorim na pitanje ekspresionizam,zbog mog ljubimca Van Gogh-a.
By ~ Le Saint X ~
Da...
A posebno te tendencije na kraju XIX veka i pocetkom XX

Mnogi slikari su poceli jednim pravcem, a zavrsili drugim...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!