Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By nEne
niko ne komentarise zvanican pocetak FOX Televizije... naime juce u 19 sati je pusten prvi zivi program na FOXu, u kojem smo mogli da vidimo stare izlizane likove koji cine ovu televiziju, a srpskoj naciji se obratio i prvi covek News Corporationa Murdock.

prvi "pocetak" je bio veliko razocarenje, a ovaj drugi je jos vece! slika je i dalje VHS kvaliteta, tamna je i mutna. program je dno! produkcija/dzinglovi/vizualni identitet je katastrofa. studio vesti je smesan...

dakle, ocena za pocetak -- 0/10... :nazalost: izgleda da srpski FOX nece biti nista bolji od bugarskog, sta vise...
Korisnikov avatar
By jukie
Ja gledam neki kanal Fox crime... on mi se jako svidja... za sada mi je omiljena serija Practice, a Njujorške plavce ne mogu da gledam jer daju Sipovica kad je bio mlađahan i slađahan, kako Dušan reče.
By fazza
Originally posted by demian
niko ne komentarise zvanican pocetak FOX Televizije... naime juce u 19 sati je pusten prvi zivi program na FOXu, u kojem smo mogli da vidimo stare izlizane likove koji cine ovu televiziju, a srpskoj naciji se obratio i prvi covek News Corporationa Murdock.

prvi "pocetak" je bio veliko razocarenje, a ovaj drugi je jos vece! slika je i dalje VHS kvaliteta, tamna je i mutna. program je dno! produkcija/dzinglovi/vizualni identitet je katastrofa. studio vesti je smesan...

dakle, ocena za pocetak -- 0/10... :nazalost: izgleda da srpski FOX nece biti nista bolji od bugarskog, sta vise...
To shto sam video nije za komentar. Ne znam koja nacionalna televizija je gora,
prosto se utrkuju u toj disciplini.

Sinoc sam gledao neku emisiju "naj top 10", sa sve nekim voditeljem anonimusom
koji se iz petnih zila trudi da iskopira neke poznate americhke voditelje show
programa. Bilo je smeshno. :) Imao sam utisak da ce ona sharena scenografija
svakog chasa da se srushi na njega. :seronjo:

Vecheras su valjda prvi put emitovali zive vesti, a lica su svima poznata -
Zoran Baranac sa BK televizije, kasnije Koshave, i Jovana Jakic sa TV Politika-e.
Da nije njih bilo, vesti bi se verovatno zavrshile tragichno. :) Sva sreca pa
imaju iskustva. :)

Lepo sam rekao, josh pre par meseci, da ljudi ne ochekuju previshe od
FOX-a, i naravno da sam bio u pravu. Da smo lepo dobili RTL, sad bi imali
shta da gledamo...
Korisnikov avatar
By Super Mario
Scenografija za vesti je neopisivo sranje:pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By nEne
Originally posted by fazza
shta da gledamo...
kanda si bio u pravu, a ja sam se upravo toga pribojavao...

rtl bi definitivno to bolje odradio, imajuci u vidu njihovo prisustvo u hrvatskoj i kvalitet koji tamo drze.

i dalje ne mogu da verujem da nesto sto u gornjem desnom uglu ima logo FOX, moze sebi da dozvoli tako los kvalitet programa, tehnike, vizualnog ugodjaja i ljudi... :bljak:
Korisnikov avatar
By erkondisn
shta da gledamo...
kanda si bio u pravu, a ja sam se upravo toga pribojavao...

rtl bi definitivno to bolje odradio, imajuci u vidu njihovo prisustvo u hrvatskoj i kvalitet koji tamo drze.

i dalje ne mogu da verujem da nesto sto u gornjem desnom uglu ima logo FOX, moze sebi da dozvoli tako los kvalitet programa, tehnike, vizualnog ugodjaja i ljudi... :bljak:
slozio bih se jedino s demianom da bi rtl to bolje odradio, ali jedino u tehnickom smislu.

Fox je zakupio na satelitu Hotbird dosta veliki kapacitet s kojim se mogu napraviti cak i 2 kanala s kvalitetnom slikom... (5.6 Mbit/s), a slika izgleda kao da je jedva nesto vise od 2 Mbit/s, premutna i kao da ide s neke lose VHS opreme. U praksi, to izgleda kao da jednu mp3 datoteku od 64 kbps idete prekodirati u 256 'da bi zvucala bolje' ali daleko je to od toga ;)

Program je takav kakav jest, iako vjerujem - ne bi se bas previse usrecili s rtl-om, osim sto bi mozda njemci jedino digli standarde za proizvodnju domaceg programa - doduse, sadrzaja gotovo pa upitnog - a uostalom, opce je poznato da je u HR RTL dobio koncesiju iz cisto politickih razloga, i to se znalo unaprijed. RTL, u HR se ne moze pohvatili nekim rejtinzima, a ove godine ga je jedino izvukao Big Brother.

Da se mene pitalo, koncesiju bi dao SBS-u (Skandinavci :love: )
Korisnikov avatar
By nEne
Originally posted by erkondisn
slozio bih se jedino s demianom da bi rtl to bolje odradio, ali jedino u tehnickom smislu.
da, tehnickom definitivno, ali isto tako i kadrovskom, juce sam gledao neku glupu emisiju o reklamama na FOXu (mislim da se zove EПП); voditelj je bio toliko smesan da je to bilo tuzno, scenografija jeftina, a produkcija ocajna. da mi je znati gde su nasli te idiote od voditelja. gde?! i tako, odgledao emisiju do kraja samo kako bi video cija je to produkcija, i gle cuda na kraju lepo pise "produkcija FOX televizija"... siguran sam da nezavisna produkcijska kuca iz ivanjice pravi bolje emisije od ove... strasno..
Korisnikov avatar
By erkondisn
da slazem se da je tehnicka katastrofa, stvarno ne znam koji je pravi razlog otvaranja fox televizije u srbiji. naime, nisam znao da se tu murdoch doselio prije 12 mjeseci, pa je ocito da se vec unaprijed znalo da ce fox dobiti koncesiju. ocito mu porezi odgovaraju. ma mislim da je ovo tek pocetak i svojevrstan 'pakleni' Murdochov plan osvajanja medijskog trzista zemalja istocnog bloka. srecom, doduse sto konkurencija postoji.

sto se tice same tehnike, evo kopirat cu neke nesluzbene informacije, navodno od strane osobe koja radi na foxu

Program Fox televizije se emituje iz privremenog studija jer je novi u izgradnji, tacnije ugradjuje se i testira oprema.

Dnevna informativna emisuja se pusta is postprodukcijske rezije koja nije prilagodjena live emisijama i otuda neke trapavosti ali s obzirom na tehnicke uslove sve odlicno ide.

Ko je 5 minuta radio sa satelitskim vezama, ili bar ko je nekad gledao live na CNN ili SKY zna koliko su su veze nestabilne. S obzirom da se unapred zakupljuju nije bas lako u trenutku produziti feed kada je potrebno.
Fox ima tu mogucnost da zahvaljujuci sestrinskim televizijama sirom sveta radi live sa prilicno zanimljivih mesta. Padova veze je bilo i bice stalno bez obzira na tehnicku opremljenost televizije.

Ponavljam, radi se sa privremene lokacije, sa tudjom opremom i opet sve to izgleda prilicno dobro.

ako je ovo privremeni studio, vidjet cemo... ali, sudeci po danasnjem programu, ne izgleda bas perspektivno...
Korisnikov avatar
By Skyen
fox je imao najbolji novogodisnji program u poslednjih par godina, ajte ljudi.

madonin koncert sa poslednje turneje, pa jos dva puta prikazivan, kakav konc, qq - hvala im na tome
Korisnikov avatar
By nEne
jos jedna BLJAK stvar na foks televiziji: CIRILICA! izgleda odvratno! manite me ljudi cirilice... mada kapiram zasto su je uveli... :roll:
Korisnikov avatar
By erkondisn
gledao sam onu emisiju NAJ NAJ i moram priznati da je

1. ideja ok
2. izvedba katastrofa, u stilu vec isfuranih dokumentaraca vh1 tipa
3. s losim forama americkog tipa (da biste ovo shvatili ne morate biti Nikola Tesla)
4. tko uopce cita onaj tekst? kakvo je ono 'vodjenje' emisije uopce? tip kao da tek prvi vidi taj tekst sto cita... cak gore od sinhroniziranih prevoditelja

mislim da je jasno u kojem ce se pravcu ova tv razvijati.
Korisnikov avatar
By Kupper

To shto sam video nije za komentar. Ne znam koja nacionalna televizija je gora,
prosto se utrkuju u toj disciplini.

Sinoc sam gledao neku emisiju "naj top 10", sa sve nekim voditeljem anonimusom
koji se iz petnih zila trudi da iskopira neke poznate americhke voditelje show
programa. Bilo je smeshno. :) Imao sam utisak da ce ona sharena scenografija
svakog chasa da se srushi na njega. :seronjo:

Vecheras su valjda prvi put emitovali zive vesti, a lica su svima poznata -
Zoran Baranac sa BK televizije, kasnije Koshave, i Jovana Jakic sa TV Politika-e.
Da nije njih bilo, vesti bi se verovatno zavrshile tragichno. :) Sva sreca pa
imaju iskustva. :)

shta da gledamo...

Odlicni ste. Opste sranje plus ta spica koju Mario pominje.....pa da li mi mozemo da napravimo jednu dobru (vise drugaciju) veliku TV?
Korisnikov avatar
By Galadriel
Danas sam na fox-u gledala emisiju top lista od 10 zelja koje Srbi zele u 2007. Na kraju emisije voditelj kaze: " pozdrav za sve momke i devojke, momke i momke, devojke i devojke ", sa osmehom.

Meni su se uvukhm, mislim kupili su me. Jos kad bi mi jednom nedeljno bar pustali filmove sa spiska ovog sajta, pa jos ubacili neku seriju sa lepim zaljubljenim devojkama, joooj. :carica:
By superfly
stvarno ne znam koji je pravi razlog otvaranja fox televizije u srbiji.
LOL,
pa valjda isti razlog koji ima i rtl u hrvatskoj....
Korisnikov avatar
By KiWi
shta da gledamo...
Reko ti .. ali mi te nismo ozbiljno shvatili .. od sad ti verujem :D

Mada se meni ona scenografija za EPP dopada.. liči mi na grand :D
By fazza
ako je ovo privremeni studio, vidjet cemo... ali, sudeci po danasnjem programu, ne izgleda bas perspektivno...
Privremeni, nalazi se u Surchinu, blizu aerodroma. Program su do skoro
emitovali iz reportaznih kola...
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by baby_girl

Meni su se uvukhm, mislim kupili su me.
ocekivao sam bas ovakav komentar. a jbg, nekima ne treba puno, drugi su ipak malo skuplji :D
Korisnikov avatar
By EnRage
I ja sam to ocekivao, HAHA, i cuo sam taj komentar na kraju emisije i bas sam mislio da ce se netko javiti s takvim komentarom :lol:

Zasad, sve izgleda amaterski, traljavo i nekako "istocnjacki", RTL je ovdje poceo puno samouvjerenije i glamuroznije. No, kazem, treba svima dati vremena i priliku da se pokazu.

No, niti jedna zapadna televizijska grupacija nije cijepljena od zelje da nama, "primitivnim Balkancima", pusta sitcomove iz 80-ih....valjda misle da smo mi imali komunizam kao Rusi ili Rumunji pa to nismo gledali kad je bilo hit.
Korisnikov avatar
By Hybrid
Aaaa, malopre je isla jedna epizoda "ONE TREE HILL" :D Super...
Jel ima negde, osim mozda u nekim novinama, da se nadje program FOX televizije? I kad planiraju da puste web stranicu? HBO je imao stranicu i malo pre pocetka emitovanja... :wcsolja:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Bar su se setili da spomenu, ja za svoju 21 godinu zivota nisam cula da se ovom delu populacije bilo ko javno obratio, makar barem spomenuo u bilo kom smislu osim u negativnom. Bar se neko ne pravi da ne postojimo pa makar imao i interes od toga. Kao sto su nekoj politickoj stranci potrebni glasovi a za uzvrat ona obecava odredjena prava, tako je televiziji potrebna publika. Homoseksulce obelezavaju i prozivaju kao jednake i najvaznije postojece. Po meni je medijska prozivka i postojanje homoseksualnog identiteta ( ako se tretira kao obicna, normalna stvar i ne trubi: " biti gay, to je kul" ) u javnosti mnogo efikasniji vid aktivizma od
outovanja pojedinaca okolini. Bilo koji pokret, ideja ili aktivacija pristalice i podrsku treba da trazi putem medija bez posrednog nametanja polako se integrisuci u drustvo. U nasem slucaju trazenja ravnopravnosti homoseksualnost treba tretirati javno kao da je oduvek postojala ( kao sto i jeste ), a homoseksualce kao ljude koji zauzimaju vazne pozicije u drustvu, ciji je doprinos drzavi u glubalnom smislu neosporan. Neko je pametan skontao da nas ima mnogo, sto nije tesko zakljuciti s obzirom da ovaj sajt ima skoro 5500 hiljada registrovanih, a zna se koliko ljudi u Srbiji ima pristup internetu. Sve je to dug trnovit put al neka pocne bilo kako, makar i sa nekim "jeftinim" dragi momci i momci, devojke i devojke.
A mozda ja sve ovo kazem zbog toga sto mislim da najgoru stvar koju mozete coveku da uradite je da ga u potpunosti ignorisete. Ignorisanje je nazalost za neke pripadnike gay populacije najblaza reakcija koju u Srbiji dobijaju, al da se ne udaljavam bas toliko..
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by EnRage

ocekivao sam bas ovakav komentar. a jbg, nekima ne treba puno, drugi su ipak malo skuplji ...

I ja sam to ocekivao, HAHA, i cuo sam taj komentar na kraju emisije i bas sam mislio da ce se netko javiti s takvim komentarom :lol:

Pa normalno je da cu da komentarisem. Ili mozda treba da ignorisem
jedine koji nam se obracaju. A mozda je najbolje da se svi kolektivno ignorisemo i pustimo homofobe da pricaju umesto nas ako vec mora da se spominje.

Tesko je bilo za ocekivati da ce neko na gay sajtu pozitivno da prokomentarise to sto je voditelj na televiziji pozdravio i gay i strejt parove.:trep:
Korisnikov avatar
By nEne
ne mogu da verujem da pustaju Sanja talk show -- talk show hrvatske RTL Televizije namenjen ondasnjem gledalistu... :nesiguran: nije mi bas najjasnije...
Korisnikov avatar
By Hybrid
Da, to sam i ja pomislio kad ga videh... Pre toga sam ga video na OBN-u...
Hvala, Decko!
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Ne mogu da verujem da neko uopste ima dovoljno jak zeludac da gleda (i slusa!) Sanju Dolezal...
Korisnikov avatar
By erkondisn
ne mogu da verujem da pustaju Sanja talk show -- talk show hrvatske RTL Televizije namenjen ondasnjem gledalistu... :nesiguran: nije mi bas najjasnije...
sokantno sto pustaju Sanju (koja se ne snima vec mjesecima i na OBN-u se vrte stalno stare epizode), da ne spominjem Alfa koji je jedva primjeren 2007-oj.

hmmm, jos u danasnjoj emisiji Ubedi-pobedi voditeljica se vidljivo ulizivala Vucicu, ide li nas dragi Rupie u tom smjeru?
Televizija Foks, jedna od novih srpskih TV kuća sa nacionalnom frekvencijom, šokirala je gledaoce u prvim danima emitovanja, prikazivanjem stranih filmova i emisija sa titlom na - hrvatskom jeziku!?

Više čitalaca lista "Press" i gledalaca Foksa javilo se ogorčeno zbog ovakvog ponašanja televizijske kuće za koju su mnogi tipovali da će postati jedna od vodećih kada je reč o kvalitetu programa koji emituje.

"Na Foksu je većina filmova prevedena na hrvatski. U početku sam mislio da je reč o probnom signalu, ali sada nakon Nove godine, kada su kao počeli da emituju redovni program, i dalje nas bombarduju hrvaštinom :smeh: sa malih ekrana. Da li to skidaju program sa HRT-a, ili je reč o nečem još gorem", besno je pitao jedan gledalac koji je se javio listu "Press".

U Foks televiziji priznaju da je došlo do greške, ali samo jednom. Reč je o emisiji "Priča o filmu", koja je emitovana u sredu od 14 do 14.30 časova. Tehničkom greškom u etar je pušten titl na hrvatskom jeziku. To se dogodilo samo jednom, i to sa pomenutom emisijom, rekla je ovim povodom za Press portparol Foks televizije Sladjana Paunović, naglasivši da se takvi propusti ubuduće neće dogadjati.

(MONDO)
By жњ
Originally posted by ForeverYoung
Televizija Foks, jedna od novih srpskih TV kuća sa nacionalnom frekvencijom, šokirala je gledaoce u prvim danima emitovanja, prikazivanjem stranih filmova i emisija sa titlom na - hrvatskom jeziku!?

Više čitalaca lista "Press" i gledalaca Foksa javilo se ogorčeno zbog ovakvog ponašanja televizijske kuće za koju su mnogi tipovali da će postati jedna od vodećih kada je reč o kvalitetu programa koji emituje.

"Na Foksu je većina filmova prevedena na hrvatski. U početku sam mislio da je reč o probnom signalu, ali sada nakon Nove godine, kada su kao počeli da emituju redovni program, i dalje nas bombarduju hrvaštinom :smeh: sa malih ekrana. Da li to skidaju program sa HRT-a, ili je reč o nečem još gorem", besno je pitao jedan gledalac koji je se javio listu "Press".

U Foks televiziji priznaju da je došlo do greške, ali samo jednom. Reč je o emisiji "Priča o filmu", koja je emitovana u sredu od 14 do 14.30 časova. Tehničkom greškom u etar je pušten titl na hrvatskom jeziku. To se dogodilo samo jednom, i to sa pomenutom emisijom, rekla je ovim povodom za Press portparol Foks televizije Sladjana Paunović, naglasivši da se takvi propusti ubuduće neće dogadjati.

(MONDO)

Ijaooooo, moj maternji :radosnice:
By жњ
ama cekaj... mislim da sam na foxu danas videla sanju dolezal? :alikako:
Korisnikov avatar
By ::fy::
Da, emisija "Sanja" ide svakog radnog dana od 11h na FOX-u
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!