Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Allkey
Добра идеја, одох по сардине и црни лук... :pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By Zoe
Bez sale, zna li IKO ista o njima?

Jesu li zdrave kao i sveza riba?

Da li ne mogu da goje kao sveza riba?

Bla, bla.....?

Odgovarajte :oklagija:
Korisnikov avatar
By Andre87
Ja sam se nekoliko meseci hranio hiperproteinski...od mesa uglavnom jedem ribu(pogotovo obozavam haringe i skushu sa povrcem) i piletinu...iz iskustva mogu da kazem da se mrshavi..mada izbegavanjem ugljenih hidrata mozes da se dovedes do granice iscrpljenosti...
Korisnikov avatar
By Zoe
Sta to znaci primenjeno na sardine?
Korisnikov avatar
By Rei
Hmmm, bash je i mene zanimalo koliko je zdravo pojesti onoliku kolichinu ulja koliko ima u tim konzervama...
Korisnikov avatar
By Zoe
Pa to, zna li iko? :wtf:
By Mudolog
Paaa, ne znam shto ne bi bile zdrave, ali ono ulje uvek iscedim jer mi je muka nachisto od njega. Jedino proveri aditive. Ali na osnovu chega sudis da bi riba mogla da te goji zivota ti?
By sweet_dechko
Iscedi ulje, crna ti, ja sam opsesivan kada je ulje u pitanju, skoro pa da ga ne koristim uopšte (litra mi traje od avgusta).

:potapsava: de, de, sve će biti u redu...
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Zoe
Bez sale, zna li IKO ista o njima?
Jesu li zdrave kao i sveza riba?
Da li ne mogu da goje kao sveza riba?
Dakle, deda-uja ode da spava da bi jutrom rano poranio i vi popunite ceo thread...
Sardine spadaju u tzv masne ribe, tj u njima postoje one "dobre" masne kiseline, ali u manjoj količini nego u tuni i skuši. Tako da su po nutritivnoj vrednosti negde na nivou malo iznad oguljenih pilećih bataka (znaš naravno da je pileća kožica prepuna loših masnih kiselina i da u prirodi... ups, zdravoj kuhinji... služi kao folija da se umota ovaj deo koji se jede) koji su u stvari dosta zdravi jer imaju veliki procenat proteina (krtina).

Ne znam zbog čega neko misli da je sveža riba nešto naročito zdrava, kada je ona dosta visoko u lancu ishrane i sakuplja i koncentriše sve otpadne materije iz vode preko algi, račića i svih ostalih karika u lancu.

Zamrznute sardine su kao zamrznuta bilo koja druga morska riba (a kod nas baš i nemaš nezamrznutu morsku ribu). Ne mogu se upoređivati sa slatkovodnim ribama koje su sasvim druga stvar.

Sveža riba goji. Kada moja mama sprema šarana, ona ga uvalja u brašno i prži u ulju. Naravno šaran i sam ispušta svoju masnoću, pošto je po načinu života i procentu masnoća sličan svinji. Tako da to jelo uopšte nije zdravo.

Iz istog tog razloga ne treba pojesti ni ulje u koje su sardine potopljene. Ulje je lipid. Svi lipidi su kalorijske bombe. Naravno da su sardine bljak ako se ne jede i to ulje, u koje se umače hleb itd... tako da je možda još i zdravije jesti girice sa kioska jer sa njih to ulje delimično otpadne.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Od sve ribe ja najvise volem jagnjetinu, govorio je moj deda. Ne znam da li su sardine iz konzerve zdrave, ali znam da mast goji, i da je bolje da koristis maslinovo ulje umesto suncokretovog. I da recikliras.
By pčelica
Originally posted by AngraMaina
Od sve ribe ja najvise volem jagnjetinu, govorio je moj deda.

Ili ti, nema 'tice bez prasice.
Korisnikov avatar
By valovnica
Ja mislim da ne goje. Barem mene u armiji nisu uspele da ugoje.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Morgan je izbacio mnoge vrste mesa, ponekad gricne tunjevinu, neku kvalitetniju/u maslinovom ulju/, i sa vremena na vreme oslica.
Morgan je primetio da chim je IZBACIO meso od domacih zivotinja da je pocheo da se goji, pre je bio u stanju da smaze mnogo mesa i da bude zgoljavko...a chim je izbacio meso dobio je zeljenu tezinu...gde tu ima logike...
Korisnikov avatar
By valovnica
Možda Morgan nije logično biće? :giggle:
Korisnikov avatar
By Mars
Ja sad ne znam da li koristim dobre pojmove...

Kažu da su konzervirane sardine zdrave zbog kalcijuma koga ima u kičmi i koščicama koje se termičkom obradom dovedu u jestivo i svarljivo stanje. A to su valjda one cele ribe, srebrnkaste boje, koje po sredini tačno imaju tu kičmu. Ostale konzervirane ribe, tipa komadići tunjevine - taj kalcijum nemaju.

U svim dijetama i savetima za zdravu ishranu stoji da se ono ulje ocedi. Ja to i radim i nimalo mi nije bezukusno. U svakom slučaju ne umačem hleb u taj zejtin. Nevezano za temu, tako dje ne jedem odavno sa lukom, nego sa kuvanim pirinčem ili krompirom i majonezom koka-kolom.

Sve u svemu, mislim da nisu nezdrave, u nekoj normalnoj količini.
Korisnikov avatar
By Zoe
Hvala Jukie, hvala Mars, hvala svima :shake:

@Diogenius: nisam ni rekla da riba goji! :smeh: :nope:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
imaš one koje su nisu spravljane u ulju, već u vodi. manje su ukusne od ovih običnih, ali ako ti ne smeta, probaj njih. takođe, to ulje verovatno goji, ali je veoma zdravo, pogotovo za malu decu. čuveno riblje ulje.

a što se aditiva tiče, većina vrsta ribe se konzervira tako što se zasoli i stavi u ulje. dakle, u toj konzervi možeš naći samo: ribu, so i ulje. nema nikakvih E i ostalih sranja, tako da je konzervirana riba prilično preporučljiva.
Korisnikov avatar
By one of the people
kod konzerviranih riba treba obratiti paznju na kolicinu žive koja je vrlo štetna.
I kao što Jukie reče, pune su proteina, Mars kaže i kalcijuma, ulje u kojem se nalaze je takodje zdravo (u umerenim količinama).

Da li goje? pa zavisi koliko pojedeš! .... ni jedne hrane se ne može jesti ne ograničeno (ozim možda celera koji je voda i ima 2 cal per serving)
balansirana ishrana je tajna mršavljenja i zdrave ishrane.
dovoljno pravih proteina, odgovarajućih karbohidrata i masnoća.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
kakve, bre, žive?! :shok: pa živa je otrovna i u minimalnim količinama!
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by valovnica
Možda Morgan nije logično biće? :giggle:
Sve je moguce.:luda:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by 2Q2Bstr8
to ulje verovatno goji, ali je veoma zdravo, pogotovo za malu decu. čuveno riblje ulje.
Problem je u tome što to NIJE riblje ulje... riblje ulje se dobija ceđenjem ribljih džigerica (najčešće ajkule i bakalara - "cod liver oil" ), a ovo je obično suncokretovo ulje u koje je riba samo potopljena da je ne bi napale bakterije i slično.
Korisnikov avatar
By Rei
imaš one koje su nisu spravljane u ulju, već u vodi. manje su ukusne od ovih običnih, ali ako ti ne smeta, probaj njih.
Probao, 'mal nisam povratio, neka hvala :vulkanac:
Korisnikov avatar
By bigirl
OFF

Kad god vidim naziv ove teme, asocijacija mi je na gužvu u prevozu. :pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by jukie
to ulje verovatno goji, ali je veoma zdravo, pogotovo za malu decu. čuveno riblje ulje.
Problem je u tome što to NIJE riblje ulje... riblje ulje se dobija ceđenjem ribljih džigerica (najčešće ajkule i bakalara - "cod liver oil" ), a ovo je obično suncokretovo ulje u koje je riba samo potopljena da je ne bi napale bakterije i slično.

Da, nije to riblje ulje! :neto:
By жњ
Originally posted by Zoe

I, da li je istina da se od njih ne goji?

Naravno da je istina :yes:

narocito ako sa njima popijes i preostalo ulje sa dna konzerve. cula sam da to ulje topi salo.
Korisnikov avatar
By decko
Bljaaaaak.... :bljak:

Ne volim sardine....
Korisnikov avatar
By Adenim
Originally posted by bigirl
OFF

Kad god vidim naziv ove teme, asocijacija mi je na gužvu u prevozu. :pucaodsmeha:
jos jedan off.

:lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!