Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Frizerka
Slika

-Da li ste se nakad osvetili nekoj osobi koju ste voleli,
jer je izneverila vasa ocekivanja i na koji nacin ste to uradili?
-Da li se vama neko svetio i kako?
-Da li ste osetili tanku liniju ljubavi i mrznje?
Korisnikov avatar
By coka
jesam se svetila osobi koja me je zaista povredila a prevara je jedan od brojnih nacina. Osvetu jos nisam osetila na svojoj kozi jer se trudim da ne dam povod nekome da mi se sveti a pogotovo ne nekome ko mi znaci, jer polazim od sebe i od toga kako bih ja nekog povredila da mi nesto ucini.
da je linija izmedju ljubavi i mrznje tanka sam uverena ali ne na osnovu sopstvenog iskustva, imala sam srece :angel:
By Ulix
Prezirem osvetu.
Nisam se nikome svetio, niti se meni bilo ko svetio.
Jedan od kriterijuma pocetne selekcije kod mene je da osoba ne bude tip koji ce da se sveti i da pravi scene. To me strasno nervira.
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Ulix
Prezirem osvetu.
Jedan od kriterijuma pocetne selekcije kod mene je da osoba ne bude tip koji ce da se sveti i da pravi scene. To me strasno nervira.
:up:
Korisnikov avatar
By Sunce
Ne volim osvetu. Ne svetim se. Sviđa mi se izreka:
"Ako želiš da budeš srećan jedan dan - osveti se, ako želiš da budeš srećan ceo život - oprosti."
Korisnikov avatar
By Zoe
Osveta?!? :wtf:

Ja, cak, nikad nisam ni RAZUMELA ljude koji upotrebljavaju tu rec a kamoli da to rade :doh:
Iskreno, nepoznat mi je sam taj sistem funkcionisanja, jer se nisam susrela sa tim ili bar nisam to prepoznala kao takvo.
Korisnikov avatar
By OldNew
Originally posted by Sunce

"Ako želiš da budeš srećan jedan dan - osveti se, ako želiš da budeš srećan ceo život - oprosti."
Ja postupih po izreci...ali imam utisak da se ubrzano krecem ka gore navedenoj liniji:auto:

Ako stignem javicu se...
Korisnikov avatar
By Natalie13
misliiiim ... postovacu asocijativno ... ljubav za ljubav a sir za pare. ili ako idemo manje prizemnim, manje "narodskim" putem ... zavirimo u Evekiju kad tamo "ti imadjase dragulje moje i zlato moje i srebro moje i nacini od njih oblicje muskarca (il' zene?!) i pocini kurvarluk s njim (njom)" ... paaaaa onda Cankar koji kaze "onaj ko mi prepisuje bezdusnost i sam je preslab da bude bezdusan i njegova je vrlina licemersto". elem, gore receno oslikava emotivnu percepciju osvete, a (samo)nagnana na istu uvek i uvek biram - ignore! i koliko vidim sam' coka i ja "gresne"!
Korisnikov avatar
By Deksi
Sto bi rekla Annie Lennox: "There is a thin line between love and hate"
sto znaci da zaista u nekim slucajevima osobe koje mrzimo na neki nacin volimo i ne mozemo bez njih....

Ali osveta je meni licno nepotrebna....ne bi se svetio bilo kom,nisam takav
Korisnikov avatar
By Dina
Jao kako su svi ovde dobri... :blush:

Ja sam se svetila jednom, pre mnogo vremena. Radilo se o nekom mom bivsem koji mi je vise znacio kao drug, ja sam i raskinula. Medjutim posto smo prijatelji bili i pre veze onda smo ostali i posle ali on je stalno bio nekorektan. Sad bih verovatno to odmah prekinula ali tada sam cuvala prijateljstva po svaku cenu a zbog njegovog ponasanja mi se skupljao bes, sve vise i vise i vise... Na kraju sam smislila da ga "nateram" da se ponovo zaljubi u mene i onda prekinem sve. Za to mi je trebalo jedno tri meseca ali na kraju je on bio lud za mnom, mnogo vise nego kad smo se zabavljali. Dok je trajalo bas sam uzivala :vestica: Ali kad sam resila da prekinem on je shvatio sve i poceo on da se izvinjava meni. To mi je bilo skroz porazavajuce i nisam se dobro osecala i tako... nikada se vise nisam upustala u osvete.

Sto se drugih prema meni, mozda nesto sitnije ali nisam se ja upustala u to, nisu u mom zivotu i na dalje neka rade sta hoce.

Ne bas ljubavi i mrznje, mozda prejaka rec (ova druga) ali ja inace smatram da su pozitivna i negativna osecanja pomesana, ili bar kod mene je tako.
Korisnikov avatar
By Dina
Inace posto je danas 1. 12. pade mi napamet mozda najtuzniji oblik osvete - sida osvetnici. :(
Korisnikov avatar
By Shmi
Sad ce da ispadne da sam ja tako fino i dobro dete da se ne upustam u "osvete",mogu reci samo da sam ja glupaaaaa za te stvari i da hocu da se bakcem sa tim tesko da bi mi uspelo jer ja nikad prosto ne mogu da napravim plan za osvetu a kamoli da ga realizujem. Meni licno je to gubljenje vremena bez obzira sto umem da se i te kako razbesnim i dobijem takvu zelju da se osvetim jednostavno ne umem i jako me brzo prodje sve to.

@Dina,tvoj poslednji post me je i naterao da se oglasim na ovu temu. Nazalost ti Sida osvetnici i te kako postoje,meni je to tako nerazumno sto to rade... sada sam tako :( zbog tih osvetnika jer bre to je osveta za ceo zivot a niko to nije zasluzio ma sta god nam uradili. :(
By Çâðê_DUP
osveta i ljubav ne idu zajedno.
takodje, mislim da nije tacno da je izmedju ljubavi i mrznje tanka linija, odnosno, nije se radilo o ljubavi, o strasti-mozda, ili o nekom drugom obliku NECHEGA, jer je jako malo ljudi dozivelo osecanje ljubavi. da bi doziveo osecanje ljubavi, moras u sebi nositi ljubav.
da skratim, osveticu se, makar posle 45 godina. u starackom domu, nema veze. zasto? iz istog razloga zbog koga se masovne ubice osudjuju na smrt. element kazne je neophodan kako bi se pozitivno usmerilo ljudsko ponasanje. u mom slucaju, vise se radi o disciplinskoj meri, nego o mrznji.
doduse, retko koji osvetnik ce vam ovo javno priznati. oni obicno i ne postuju na ovakve teme, kao sto npr u temi o sujeti, javljace se najsujetniji ljudi i govoriti kako oni nisu, zaboga, sujetni. taj rad.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
osveta je jelo koje se sluzi hladno... vremenom se ljudima sve vrati, tako da se nikada ja ne svetim ljudima koji su me povrijedili...

i just let them go...:)
Korisnikov avatar
By hlaefdige
vec sam govorila o tome....

...svetim se jedino ako me neko izbaci iz svog zivota a onda se vrati....znam da je glupost...i da je nisko i jadno, ali ja prosto nisam dovoljno velika osoba da predjem preko toga...
Korisnikov avatar
By Delete
Ako je uzvracanje istom merom osveta, onda jesam, svetila sam se.
Korisnikov avatar
By blenta
Originally posted by Ulix
Prezirem osvetu.
isto ovde
i nisam se svetio
nisam tip koji se sveti
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
i ja se slažem sa Ulixom. jedino me brine karma. jer imam neki feeling u stomaku da ako ja njemu sada slomim srce, naći ću se u situaciji da se zatelebam još više u nekog drugog, a onda mi taj napravi još veće sranje od života. hvala, ne.
Korisnikov avatar
By malecka
pravila sam moju najvecu ljubav do sada ljubomornim na svakoj zurci gde smo bili zajedno (5-6 puta)... :eevil: jer je on kreten i zasluzio je tako nesto! :angel: mislim, bili smo zatreskani jedno u drugo i on raskinuo jer je poceo da se zaljubljuje (wtf?!?!)... mada ga sad do nekle razumem, jer sam i ja pocela da raskidam osobama kad pocnem nesto mnogo da osecam prema njima da posle ne bih bila mnogo povredjena... i ne samo za to, u sustini za sve ohladim malo kad osetim da se stvari dobro zagrevaju...
ali u sustini nisam ni sposobna nesto posebno da se svetim... kao sto je vec neko spomenuo, koliko god da planiram nesto nikako mi ne uspe.... :smilegrin:
By Dionysus
Imam zelju da se osvetim jednoj osobi , koja mi je uzela sve sto sam volela u zivtu i prakticno ga unistila, ali necu to uraditi (iako imam idealnu priliku i nacin), jer shvatam da bih time postala ista kao i ona.
By Dionysus
Originally posted by 2Q2Bstr8
i ja se slažem sa Ulixom. jedino me brine karma. jer imam neki feeling u stomaku da ako ja njemu sada slomim srce, naći ću se u situaciji da se zatelebam još više u nekog drugog, a onda mi taj napravi još veće sranje od života. hvala, ne.
Pravda ne postoji, karma ne postoji , nista od takvih stvari ne postoji, veruj mi. Uverila sam se na licnom primeru.
Nema osobe koja moze da uperi prstom i kaze "Ona me je povredila, za*ebala, stagod"...A dogodile su mi se odvratne stvari u zivotu za koje znam da nisam zasluzila...
I nema onoga sto bi me moglo ubediti da je to pravedno i ispravno. Nema!
Korisnikov avatar
By deželaš
Originally posted by Natalie13
... postovacu asocijativno ...
:smeh:
:up:

a što se tiče osvete - i kad bih imao herza za tako nešto, ipak, previše sam trapav :blenta:
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by Angelina777

da skratim, osveticu se, makar posle 45 godina. u starackom domu, nema veze. zasto? iz istog razloga zbog koga se masovne ubice osudjuju na smrt. element kazne je neophodan kako bi se pozitivno usmerilo ljudsko ponasanje. u mom slucaju, vise se radi o disciplinskoj meri, nego o mrznji.

Odvratno. Osvetices se nakon 45 godina?! Previse strasno. Odvratno. :durenje:

Disciplinske mere, kazna? Zasto to ciniti ako ti do nekoga nije stalo? Zasto to ciniti ako ti do nekoga jeste stalo?

Kako god okrenes, nema smisla to ciniti, nikakvog, te onoga koji to cini cini jadnim i bednim covekom. Ili necovekom.

Pihh
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Dina
Jao kako su svi ovde dobri... :blush:

Ja sam se svetila jednom, pre mnogo vremena. Radilo se o nekom mom bivsem koji mi je vise znacio kao drug, ja sam i raskinula. Medjutim posto smo prijatelji bili i pre veze onda smo ostali i posle ali on je stalno bio nekorektan. Sad bih verovatno to odmah prekinula ali tada sam cuvala prijateljstva po svaku cenu a zbog njegovog ponasanja mi se skupljao bes, sve vise i vise i vise... Na kraju sam smislila da ga "nateram" da se ponovo zaljubi u mene i onda prekinem sve. Za to mi je trebalo jedno tri meseca ali na kraju je on bio lud za mnom, mnogo vise nego kad smo se zabavljali. Dok je trajalo bas sam uzivala :vestica: Ali kad sam resila da prekinem on je shvatio sve i poceo on da se izvinjava meni. To mi je bilo skroz porazavajuce i nisam se dobro osecala i tako... nikada se vise nisam upustala u osvete.

Sto se drugih prema meni, mozda nesto sitnije ali nisam se ja upustala u to, nisu u mom zivotu i na dalje neka rade sta hoce.

Ne bas ljubavi i mrznje, mozda prejaka rec (ova druga) ali ja inace smatram da su pozitivna i negativna osecanja pomesana, ili bar kod mene je tako.
:wow: tri meseca planiranja.....

Nikad se nisam svetila. Evo, da ne bude da sam mnogo "dobra", verovatno je u pitanju to sto mislim da osobe koje prezirem/ne volim nisu vredne mog vremena ni minut duze do koliko su vec uzele :smug:
Najvise sto moze neko od mene je sibanje recima, a boga mi ako pretera, i pesnicama/bejzbolkom/stiklom u oko :hvala:

disklejmer:
devokica ovog puta JESTE ozbiljna, cak i sto se tice pesnica/bejzbolki/stikli
Korisnikov avatar
By decko
Nisam se svetio. Nikad ne vidim poentu osvete. Ako me neko povredi jako, nece me manje boleti ako mu napakostim ili ja njega povredim. Tako nesto bar meni ne pruza nikakav uzitak.
Meni, osobe sa kojima sam bio u vezi za sad se nisu svetile a nadam se da i nemaju povod za tako nesto, bar ja smatram da nemaju.

Da li odobravam osvetu? Ne. Mada, ne mesam se u stvari koje drugi ljudi rade da bi se osecali bolje ili sta vec. Njihov zivot. Njima ce se mozda jednog dana obiti to o glavu.
Korisnikov avatar
By shishmish
nisam se svetila i ne pada mi napamet...
"kad planiras osvetiti se nekome, time samo dozvoljavas sebi da te ta osoba nastavi vredjati"

ali mislim da se meni neko svetio.. tri meseca agonije... davanja lazne nade i hranjenja sujete...
:drama:
hvala bogu pa je proslo
Korisnikov avatar
By Dina
Devokice,
Znas kako se kaze: osveta je jelo koje se servira hladno :lukavi:

Ali to je bilo davnih dana kako sam rekla... Tokom zivota sam shvatila da nemam vremena za osobe koje ne smatram vrednim pa se ni osvetama ne bavim :deda:
Korisnikov avatar
By malecka
khm... ne kapiram osvetu (i ne kapiram sebe od pre godinu dana i vise)... stvarno nema nikakve poente... :roll:
ne vidim poentu u pokazivanju ljudima da su te povredili - osvetom... ako se ignorisu i sl mogu videti da te je briga za to sto je bilo i da si hladnokrvna/an i to moze imati veceg uticaja... a u svakom slucaju je tebi bolje bez osvete... :) :)
Korisnikov avatar
By decko
Originally posted by malecka
khm... ne kapiram osvetu (i ne kapiram sebe od pre godinu dana i vise)... stvarno nema nikakve poente... :roll:
ne vidim poentu u pokazivanju ljudima da su te povredili - osvetom... ako se ignorisu i sl mogu videti da te je briga za to sto je bilo i da si hladnokrvna/an i to moze imati veceg uticaja... a u svakom slucaju je tebi bolje bez osvete... :) :)
Bas to :yes:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!