Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Sta mislite o Megatrendu?
Da li je taj univerzitet dorastao odgovarajucim potrebama....

Cesto je na loshem glasu..da nije medjunarodno priznat (iako to nije istina),da moze svako da ga zavrsi jer su fakulteti glupi i laki (to nije daleko od istine ali je relativno),da su ljudi koji ga upisuju totalno ograniceni (nije istina,znam dosta koji studiraju na ovom univerzitetu)

Sta je bolje upisati,drzavni fakultet (tacnije ekonomski) ili Megatrend (Fakultet za poslovne studije)?I zasto?

:skola:
Slika
Korisnikov avatar
By Delete
Mislim da je Singidunim bolji od Megatrenda. :lukavi:
Korisnikov avatar
By blenta
nisam bash kompetentan
niti se mnogo obazirem na priche tipa rekla kazala
ali se povodim vrlo jednostavnim metodom

ne rachunajutji one koji ga josh uvek gule
znam 4 osobe koje su ga zavrshile
sve su se zaposlili vrlo brzo
2 imaju platu 2200 e
1 1800 e
1 700 e

malo li je?
:icequeen:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Delete
Mislim da je Singidunim bolji od Megatrenda. :lukavi:
Upravo!
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
nemam loše mišljenje o privatnim faksovima. koštaju te isto koliko i samofinansiranje na državnom, pa ja ako bih morao da plaćam ne bih se ni sekunda dvoumio. ionako tamo predaju isti profesori kao i na državnim, a generalno imaš bolje uslove rada. raspitaj se dobro i kao i uvek - sve zavisi od tvojih ambicija.
Korisnikov avatar
By _Crazy_Fox_
sto se tice ambicija....ogoromne su...
Npr.nije mi cilj da zavrsim fax samo,nego da se iskazem na tom faxu...ma koji god to bio (drzavni ili privatni)..nekako mi logicnije da cu lakse da se pokazem na privatnom...mada je i to relevantno...
A sto se tice placanja,Megatrend ima takodje budzet,manji ali on postoji...primaju 157 studenata....
pa cu probam:D:P
Korisnikov avatar
By Mars
Kada neko sa Megatrenda posle polozenog ispita u ponedeljak na kome je dobio 8,9 il 10 kaze:"Razbio sam se od ucenja!" to znaci da je poceo da ga sprema u petak uvece. Sa sve izlaskom u grad u subotu i spavanjem do podne u nedelju.

Oni retki koji se oko ispita pomuce vise dana su zbog toga sto je proces inkluzije dece sa specijalnim potrebama prvo krenuo od visokog skolstva.
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Mars
Kada neko sa Megatrenda posle polozenog ispita u ponedeljak na kome je dobio 8,9 il 10 kaze:"Razbio sam se od ucenja!" to znaci da je poceo da ga sprema u petak uvece. Sa sve izlaskom u grad u subotu i spavanjem do podne u nedelju.

Oni retki koji se oko ispita pomuce vise dana su zbog toga sto je proces inkluzije dece sa specijalnim potrebama prvo krenuo od visokog skolstva.
To ti iz licnog iskustva ili samo nagadjas, kao i sve staromodne pristalice drzavnih fakulteta?
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Originally posted by Mars

Ne bih se slozio sa tobom... Mozda to zavisi od faxa do faxa na megatrendu, ali nisu svi takvi...:pegla:
Korisnikov avatar
By _Crazy_Fox_
Bice da ipak nagadja....posto znam osobe koje idu na Megatrend i sta uce i koliko uce....istina je da imaju slobodnog vremena vise nego studenti na drzavnom....ali ovako kao sto je Mars rekao bas i nije... :) :sw: :)
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Ja znam iz prve ruke...
Korisnikov avatar
By Mars
Ne nagadjam nikad nista. Licno iskusvo, na primeru meni bliskih ljudi (vise od 30 u poslednjih 5 godina)
,dovoljno bliskih da ne mogu da im kazem "ne", u vezi :

1. Pomaganje da spreme matematiku. Ovaj zadatak je rek'o da ce da bude/Ovaj zadatak je rek'o da nece.. Ubedjivanje da nije da im ne radi digitron, nego treba koristiti zagrade pri deljenju. I slicno.
2. Spremanje meni nepoznatih, ekonomskih ispita. Dodju, provalim u cemu se radi, prepricam. Na ispitu im daju isto to, sa promenjenim brojkama.
3. Kucanje, prelom i stampanje puskica (za one manje ambiciozne koji krenu da "uce" u nedelju popodne). Razni predmeti.
4. Nabavljanje i stampanje clanaka sa neta, koje oni posle nazivaju svojim seminarskim radovima...

I tako dalje, puno je toga, veruj mi.

NEMAM NISTA PROTIV! Ionako mislim da kreces da ucis posao tek kad se zaposlis, ali nemojmo da se lazemo i zavaravamo sa kakvim se znanjem izlazi odande.

Ne nagadjam ni o kupovini diploma, tu je vec moje vrlo licno iskustvo u pitanju... Reklama koja se vrti 12 meseci u godini ("Pravo obrazovanje", Pamet u glavu-indeks u ruke")

Kao i za mnoge stavri u nasem drustvu, sa jedne strane imamo to sto ti zoves staromodno, koje ne valja, i to nesto novo, preuzeto sa Zapada, ali u najgorem mogucem obliku.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Mr.Ja
Ne bih se slozio sa tobom... Mozda to zavisi od faxa do faxa na megatrendu, ali nisu svi takvi... :pegla:
E, da! Ograda: visa skola i fakultet za menadzment.
O drugim nemam pojma, ono sto sam rekao vazi sve, od reci do reci za ovaj.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by nemke18god
Bice da ipak nagadja....posto znam osobe koje idu na Megatrend i sta uce i koliko uce....

"Ma, zavrsio bih ja menadzment, nego nemam srednju skolu...""

Dragi moj... Srozaju ti se kriterijumi, totalno! Veruj mi. Pa kad treba da nauce nekoliko strana za ispit - oni misle da je ispred njih PLANINA. Kad treba nekoliko dana zaredom da odu do fakulteta - oni su onda PREUMORNI. U zivotnoj dobi kada intelektualno treba da radis sto vise, budes sav zaokupljen nekom materijom, raspadas se od obaveza koje su pred tobom i pobedjujes ih jednu po jednu! Nekim ljudima smeta velicina slova koju ja koristim ovde? To samo znaci da nisu otvorili nijednu knjigu za menadzment!

Kada sam video temu razmisljao sam da ne dozvolim sebi da budem uvucen u ovu polarizovanu situaciju, ali sve sto sam rekao je istina, pa-treba i da se kaze.
By Ulix
Originally posted by nemke18god
nekako mi logicnije da cu lakse da se pokazem na privatnom...mada je i to relevantno...
Ovakve recenice ce te sasvim sigurno izbaciti medju megatrendski krem. :teletabisi:
By fencysmurf
u srbiji je apsolutno nebitno sta si zavrsio. odnos prema akademskom je i onako na marginama drustva. akademskom, potom intelektualnom, obrazovanom i tako to ... sto bi rekao mali miki - daj ti meni kilo svinjskih rebaraca...

tako da je uporedjivanje fakulteta u srbiji na nivou - koji je bolji - apsolutni ekvivalet pitanju da li je jaci supermen ili betmen ili recimo ko ima kuljeg side kicka - kapetan amerika ili yogi the bear.

sta god zavrsio, sa kakvim god uspehom to postigao, na kraju ce uvek spasti knjiga na dva slova - koga znas.

prema tome, meni je sada zao sto nisam recimo zavrsio batajnicku visoku skolu diplomatije ili recimo kurshumlijsku politicku akademiju "John F. Kennedy" ili takvu nekakvu instituciju.

U ostalom , sama ideja zavrsavanja fakulteta i sticanja fakultetskog obrazovanja je prst u oko establishmentu.

Ali, thats just me.

:harmonika:
By Perun
Дно дна.
Мој колега предаје на том тзв. факултету.
Исто мишљење имам и о Сингидунуму и БК-универзитету (неколико студента познајем).
Тужно је само то што ће сви они имати диплому високе стручне спрене. Диплома - купљена, а не знањем и/или трудом стечена.
Korisnikov avatar
By Paki
Ne znam na koji je Megatrend Mars mislio kad je navodio sve to gore, ali zaječarski funkcioniše upravo tako, nažalost... ForeverYoung je na beogradskom, već je pisao o tome na ovom forumu i ZNAM koliko je spremao i sprema svaki ispit - to nimalo ne liči na tu zaječarsku sprdnju (bar je tako na njegovom smeru)...
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Perun
Дно дна.
Мој колега предаје на том тзв. факултету.
Исто мишљење имам и о Сингидунуму и БК-универзитету (неколико студента познајем).
Тужно је само то што ће сви они имати диплому високе стручне спрене. Диплома - купљена, а не знањем и/или трудом стечена.
Hajde onda objasni ti meni, sta koji kurac, evo ja licno na privatnom fakultetu ucim danima?! Tvrdite da nee moram! Hvala lepo sto si mi ti to Perune rekao, da znas da cu da zovem tebe kad me profa obori, da mu ti i tvoji istomisljenici kazete "privatni fakultet-ne mora da se uci"! Te price rekla-kazala su nista drugo do bapski tracevi i cisto omalovazavanje studenata! Navodjenje primera jednog profesora koji "progleda kroz prste i da ocenu na lepe oci" je sranje! I na drzavnim fakultetima imamo govna kao predavace, koja bih pljunula u facu, jer su sve neki dokroti nauka, a ni pravopisom ne vladaju. Zaboga, ne valjaju danasnji fakultetu, pa sta su ih ucili u ono vreme kad su sve bili drzavni fakulteti?! Onaj ko hoce da nauci+ko nema pare da profesoru "sa strane" doda jos koju hiljadu ce nesto i da nauci, a onaj ko ima pare, a ne uci mu se ce da dobije diplomu bez 1% poznavanja materije. Tako je uvek bilo i bice! I umesto da krivimo takva govna koja ce nekad i za kraci period od 3-4god. doci do diplome, svi "osipaju paljbu" po privatnim fakultetima! Dragi moji, da je tako lako doci do diploma, ne verujem da ni vi sami ne biste do sada imali po 10-ak.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Delete
Hajde onda objasni ti meni, sta koji kurac, evo ja licno na privatnom fakultetu ucim danima?!
O tome pricam.

A da si ti ziva i zdrava, i svi mi, i da lepo diplomiras to sto volis i nadjes posao koji ce da te ispunjava zadovoljstvom.

Na Singidunumu sam ja polagao jedan svoj ispit (tj. zakupljen je deo zgrade bio), i pricao sam sa nekim drugarima. Mozda smo se i videli tamo...

:zakljucano:
Korisnikov avatar
By bigirl
Bolje da ne otkucam svoje mišljenje o Megatrendu da me ne bi banovali sa foruma.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
meni nikad neće ući u glavu cela ta fantazija oko ispita koji se spremaju mesecima? je l' to neka mazohistička filozofija? šta se realno nauči posle bubačenja šest meseci? je l' ima tu išta praktično što ti dobro dođe da kad se posle zaposliš možeš pokazati svom poslodavcu da ti stvarno imaš pojma o poslu na koji si se prijavio?

na mom faksu (državni, elektro) je program dosta olakšan i za većinu ispita koje imam nema potrebe da se spremam više od nedelju dana. profesor mi je sve lepo sažvakao na predavanjima, na vežbama smo to dodatno utvrdili, još ako me interesuje predmet, čista desetka. a da mi neko kaže da elektro spada u lakše. ma daj...

na kraju krajeva, od kada se vrednost i količina nečijeg znanja meri time koliko dugo spremaš neki ispit? meni to više govori o organizovanosti i lenjosti osobe i njegovim/njenim intelektualnim kapacitetima. uz neke izuzetke, naravno.
Korisnikov avatar
By blenta
to koliko se dugo sprema govori o tome koliko je tupav student
ako neki student misli da je socijalna medicina nauka
naravno da tje jednu pravu nauku spremati godinu dana

a mislim da su privatni i drzavni isti
s tim da su drzavni malo gori
(samo zbog organizacije i neizivljavanja)
al ajde
svako ima svoje misljenje

:sunce:
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Pa nije bas...
Nismo jos imali nijedno predavanje na kome nije receno:
"Ako mislite da ste kupili diplomu, grdno se varate!"... I poprilicno su ozbiljni bili... Ovde profesori cak i traze vise nego inace, da bi pobili to da je taj fakultet za bacanje... uzas...
By Simor
Originally posted by fencysmurf
u srbiji je apsolutno nebitno sta si zavrsio. odnos prema akademskom je i onako na marginama drustva. akademskom, potom intelektualnom, obrazovanom i tako to ... sto bi rekao mali miki - daj ti meni kilo svinjskih rebaraca...
Naravno. Srbija je Miki VB i "daj ti meni kilo svinjskih rebaraca".

Nije u Srbiji problem Megatrend. Megatrend je samo simptom bolesnog društva, u kome su fakulteti, generalno, na nivou seoskih osnovnih škola, a tržište rada u skladu sa srbijanskom trange-frange i burazerskom ekonomijom.

:ribica:
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by 2Q2Bstr8
je l' to neka mazohistička filozofija? šta se realno nauči posle bubačenja šest meseci? je l' ima tu išta praktično što ti dobro dođe da kad se posle zaposliš možeš pokazati svom poslodavcu da ti stvarno imaš pojma o poslu na koji si se prijavio?
To treba pitati neke profesore na fakultetima koji veruju u maksimu repetitio mater studiorum. Sa druge strane student koji polaze šest(šest) puta, ne verujem da šesti put kada prođe zna išta više nego prvi put, ali stvarno ne verujem. A o poslu da ne govorim što će dotični biti kompetentniji.

na kraju krajeva, od kada se vrednost i količina nečijeg znanja meri time koliko dugo spremaš neki ispit? meni to više govori o organizovanosti i lenjosti osobe i njegovim/njenim intelektualnim kapacitetima. uz neke izuzetke, naravno.
Uz neke izuzetke naravno koji ti onemogućavaju gornju generalizaciju. Dugo spremanje ispita može biti stvar intelektualne perfekcije a ne lenjosti. Osim toga imas fakultete sa relativno malim brojem ispita ali koji su toliko obimni da ih se teoretski moze spremati i 2 godine pa da se materija ne iscrpi.
Dakle jos jedanput po hiljaditi put: nismo svi isti; nase iskustvo nije merilo ispravnosti.

Po novom režimu studiranja, sistem godisnjih kolokvija, koliko sam razumeo, treba upravo da olaksa polaganje najtezih ispita.
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by fencysmurf
Ah, radikalke, patriotkinje, ljubiteljke srbstva i Srbije, nacionalno ponosni, dicni na drzavnost mile nam zemlje, ogorceni protivnici Novog Svetskog Poretka, mrzitelji NATO-a, pripadnici OBRAZA i Stormfronta, svi bolni sa ranama roda svoga, koji sa Seseljem gladuju radi nepravde i svi bigoti nacionalne svesnosti... Kako ce oni, ali kako ce oni primiti ovo srbohuljenje?

Sram te bilo! :)
Korisnikov avatar
By jukie
meni nikad neće ući u glavu cela ta fantazija oko ispita koji se spremaju mesecima? je l' to neka mazohistička filozofija? šta se realno nauči posle bubačenja šest meseci? je l' ima tu išta praktično što ti dobro dođe da kad se posle zaposliš možeš pokazati svom poslodavcu da ti stvarno imaš pojma o poslu na koji si se prijavio?

Prvo ću reći da je profesor iz teorije evolucije N.T. u predgovoru svoje knjige napisao (parafraziram): "Neki kažu da je ovo gradivo jako komplikovano za učenje ovako napisano, a ja kažem: a zašto da biohemija ili genetika budu teški ispiti, a ovo lak ispit? Neka bude i ovo težak ispit"
Moju priču o tome kako se polaže biohemija (a i kičmenjaci aka Chordata) već imaš negde na forumu. Dakle, ti ispiti su tako teški jer je profesorima stalo da se ne misli kako su njihovi ispiti laki. E onda nas UBIJU. Niko te ne pita da li je to dobro za TEBE (studenta) nego profesori stiču međusobni prestiž po tome što slove za stroge, koji mnogo obaraju. Primetio sam da je slična situacija i u mnogim gimnazijama po Beogradu što se tiče biologije; jedinica k'o pleve, svaki treći pada na avgust. Ima to i dobru stranu; priprema ljude za studiranje biologije kada završe gimnaziju i rigoroznu prirodnu selekciju na ispitima...
Korisnikov avatar
By bigirl
Na nekim prirodnim fakultetima (DRŽAVNIM!) ne postoji "obrazac" po kom se biraju zadaci za pismeni deo ispita... A ti imaš zbirku sa oko 500 totalno različitih tipova zadataka. Dakle, moraš preći svih 500. Pritom, jedan (JEDAN!!!) se radi minimum 20 minuta...

I onda treba da cenim "znanje" nekoga sa privatnog faxa kome je servirano koje zadatke tačno da odradi i zna da će doći ti zadaci samo sa promenjenim brojevima... :kakodane: Znači, od onih 500 znaće da uradi njih 10 (ako bog da)... Pa ne mogu da poverujem u priču da onih preostalih 490 nije potrebno...

Ali eto, zato je taj neko puk'o 3000 eura... I ne. Nije kupio diplomu. Ma neeeeeeeeee...

Ljudi koje poznajem, koji su na nekom privatnom fuxu, nemaju veze sa vezom. Samo su puni para i mrzi ih da uče.

A tek one priče kod nas, kako je neko završio Megatrend i Ekonomski fax at the same time... Pa da... Isti profa ovamo i onamo. Ovamo mu daš lovu plus nešto malo više, pa prođeš i onamo. A znanje... rupa u glavi. Hvala bogu te će "tezgarenje" profana na privatnim faxOvima prorediti nekim novim pravilima.

Btw, pola (i više od pola) mog odelenja iz srednje je na Megatrendu, kao i moj bivši dečko, tako da veoma dobro znam o čemu pričam.
Korisnikov avatar
By blenta
bigirl chemu tolika frustracija
ionako su svi faxovi shit u srbiji
(ako je tezak ne znachi da je i dobar)
a zavisi samo od osobe kako tje posle faxa da to iskoristi
znam devojku koja je zavrshila megatrend sa nekim oko 7 prosekom
i ima odlicnu platu, vec tri posla je promenila jer je tako htela
a znam jednu koja ima preko 9,5 na ekonomskom i vetj tri godine sedi kutji jer ne ume da oplemeni svoje znanje niti da ga iskoristi
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 15
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!