Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Sunce
“Novi festival autorskog filma” održaće se od 28. novembra do 3. decembra 2006. godine u organizaciji udruženja “Pogled u svet”.

Filmski program je u tradicionalnom duhu festivala: u žiži tematskih interesovanja su sudbine ljudi u vremenu tranzicije.

Publika će imati priliku da vidi filmove koji su na najznačajnijim svetskim festivalima temama, jezikom, zabranama u matičnim zemljama podigli veliku prašinu ali i osvojili prestižne nagrade.

Rumunski film Kornelija Porombijua "12:08 Istočno od Bukurešta", debitantski film Andree Arnold "Ulica Red Road" koji je u Kanu dobio nagradu žirija festivala, "Gledaj u oba pravca" Sare Vot, koji ima 19 osvojenih nagrada i 13 nominacija, iranski film Maziara Mirija "Gradually", "Reditelj venčanja" Marka Belokija, film koji je bio nominovan za Zlatnu Palmu u Kanu deo su programa koji predstavlja izvanredne autore koji specifičnim izrazom i provokativnim temama pomeraju granice filmske umetnosti.

Festival će imati i prateći program koji obuhvata “Snoliki film” gde će slikari, pisci, reditelji predstaviti svoje omiljene filmove koji se bave snovima, dan posvećem Mocartu, kao i ugledne goste iz svetske kinematografije.

Premijerni program festivala prikazivaće se u Dvorani kulturnog centra Beograd, dok će se reprizni program prikazivati u bioskopu Doma Omladine i Domu Kulture Studentski grad.

Prateći program pod nazivom “Snoliki film” održavaće se svakodnevo u Muzeju Jugoslovenske Kinoteke.

U Savetu “Novog festivala autorskog filma” su Srdan Golubović, Stefan Arsenijević, Bora Drašković, Srđan Koljević i predsednik Dinko Tucaković.

Selektor je Borislav Anđelić, a umetnički savetnik i autor pratećih programa Srđan Vučinić.

Organizacioni direktor je Igor Stanković (MegaCom Film) a koordinator festivala Vojislav Vučinić, osnivač “Festivala autorskog filma”.

Međunarodni tročlani žiri dodeliće nagradu “Aleksandar Saša Petrović” za najbolji film festivala.

B92
By Ulix
3 dana cu da visim u kinoteci. Ceo sledeci vikend i petak. Bergman, Felini, Tarkovski :jumpfuck:

:kolo:
Korisnikov avatar
By Adenim
Gledacu 3 filma, posebno me zanima Necu da spavam sam jer ima gay tematiku...
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Adenim
Gledacu 3 filma, posebno me zanima Necu da spavam sam jer ima gay tematiku...
Da! U programu festivala piše:

"Necu da spavam sam"

Duboki seksualni nagon i potrebe između dvojice prijatelja koji između njih nikada nisu ljubav već potreba za druženjem.
By Lost
LJoodi,danas je poceo Festival Autorskog Filma! :arapin:
Proshle godine ga,na zzalost,nije bilo pa sam se sad bash obradovala... :right:
Po mom mishljenju,to je najbolji filmski festival kod nas jer nam,izmedju ostalog,pruzza priliku da gledamo ostvarenja kojih nema na redovnom bioskopskom repertoaru...blah blah:sluske:
Kako sam procitala,ovaj festival od 28.11.-03.12. nastavice tradiciju festivala "Pogled u svet" koji nije odrzzan proshle godine zbog spora o autorskim pravima na tu manifestaciju a i kao deo akcije povratka publike u bioskope...
Filmovi ce biti prikazani u DKC-u(posle Kinoteke,moj omiljeni bioskop :B but who cares...),Domu Omladine i Domu Kulture Studentski Grad.
Cena karata je 100,150 i 200...

A u okviru prateceg programa festivala,u Kinoteci ce BESPLATNO biti prikazana izabrana remek-dela kao shto su:Cudo u Milanu (Vittorio De Sica),Lepotica i Zver(Jean Cocteau!),Zzivot za zzivot(Bauer,prvi autor ruskog filma),Ogledalo(Tarkovski),par filmova Ingmara Bergmana etc.

http://www.b92.net/kultura/index.php?view=2&did=21264
Korisnikov avatar
By Adenim
Ne moras da smoris programom, pogotovo sto nisi stavila opis filmova.
Plus, cini mi se da tema vec postoji, plus gledao sam danas Istocno od Bukuresta.
By Lost
Ne moras da smoris programom, pogotovo sto nisi stavila opis filmova.
Plus, cini mi se da tema vec postoji, plus gledao sam danas Istocno od Bukuresta.
Eto,izbacila sam program iz poruke...Zadovoljan?Nisam htela da smorim vec da ljudima ushtedim vreme...
I kakav je film?Sutra ima repriza...?
Korisnikov avatar
By Adenim
Ne sumnjam da ljudi koje zanima festival vec nisu dosli do programa koji se deli po celom gradu

A film je, naizgled komican, ali sa, meni licni, teskom pozadinom. Prica je o 20 godina posle revolucije, o ljudima sta su postali, slicno kao u Srbiji - od 3 razreda osnovne do biznismena. Film nije los...
By Lost
Ne sumnjam da ljudi koje zanima festival vec nisu dosli do programa koji se deli po celom gradu

A film je, naizgled komican, ali sa, meni licni, teskom pozadinom. Prica je o 20 godina posle revolucije, o ljudima sta su postali, slicno kao u Srbiji - od 3 razreda osnovne do biznismena. Film nije los...
Deli po celom gradu?Ma daj...Pa deli se ako odesh u DKC da uzmesh...:smokin:
Korisnikov avatar
By Sunce
Danas sam u okviru pratećeg programa festivala pogledao film ČUDO U MILANU
Miracolo a Milano / Miracle in Milan
Italy, 1951

Director / Režija: Vittorio De Sica

Oduševljen!
Korisnikov avatar
By Adenim
Otvorena je jos jedna ista tema....ima moj komentar o Istocno od Bukuresta
Korisnikov avatar
By tramp
zbunjuje me termin autorski film - da li postoje i filmovi bez autora? (stvarno ne razumem termin)
By Lost
Originally posted by Sunce
Danas sam u okviru pratećeg programa festivala pogledao film ČUDO U MILANU
Miracolo a Milano / Miracle in Milan
Italy, 1951

Director / Režija: Vittorio De Sica

Oduševljen!
Ja sam taj film gledala ranije i mnogo mi se svideo!Stvarno je odlican!
Pre par meseci je bio Ciklus italijanskih filmova na RTS-u i prikazano je dosta dobrih filmova...
A u okviru ovog festivala bice 2 nova italijanska filma...
Korisnikov avatar
By Adenim
Originally posted by tramp
zbunjuje me termin autorski film - da li postoje i filmovi bez autora? (stvarno ne razumem termin)
ako sam ja dobro shvatio to bi trebalo da bude u smislu da je jedan autor radio i reziju, tekst, produkciju, mnogo vise nego kod drugih filmova.
Korisnikov avatar
By Egon
da prisustvovao sam dogadjaju tada ...

stra reci sem tuzhno ...

zvizhduci , neodobravanja i onda na kraju
pomirenje :eu: ajmo svi da gledamo rumunski film ....

sto je najludje i nije bio losh ...
Korisnikov avatar
By Sunce
Pogledao sam danas film "Porodični prijatelj" i nisam oduševljen.
Par scena mi se dopalo. Delovao je kao muzički spot.

Slika

Reditelj: Paolo Sorrentino
Korisnikov avatar
By Vlada T
To ti je drugo ime za one dosadne, pretenciozne, dubokoumne i "artisticke", low-budget filmove, kojima se uglavnom odusevljavaju ljudi koji zele da ostave utisak ultra-intelektualnih & kultivisanih osoba, to ce reci prosvecene elite naspram tupavog plebsa.
Ciljna publika: urbanoidi i wanna-be urbanoidi, koji onda mogu da se vident et videntur, pa naklapaju o ovim visokoparnim temama, zadovoljni sto su eto kupili one-way ticket za "kulturnu elitu' ovog grada.

Tako dosadno.

Uglavnom, najbolji ogledi iz visoke teorije nastali su na racun pop-kulture.

Ta "high-brow" kultura uglavnom je za kilave intelektualce (...em to retko rade).
Korisnikov avatar
By Vlada T
p.s. Secam se da me je prijateljica vodila prosle godine u Berlinu na jedan od takvih filmova, neku jako zapazenu pricu o "savremenom zivotu i licnim krizama na prostorima bivse DDR", na sta je moja reakcija posle prvih deset minuta bila - "zaboravi, odoh ja u Triebwerk saunu..."

:putnik:
Korisnikov avatar
By Adenim
Odgledao Komu.... sredjujem utiske....
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by Vlada T
To ti je drugo ime za one dosadne, pretenciozne, dubokoumne i "artisticke", low-budget filmove, kojima se uglavnom odusevljavaju ljudi koji zele da ostave utisak ultra-intelektualnih & kultivisanih osoba, to ce reci prosvecene elite naspram tupavog plebsa.
Ciljna publika: urbanoidi i wanna-be urbanoidi, koji onda mogu da se vident et videntur, pa naklapaju o ovim visokoparnim temama, zadovoljni sto su eto kupili one-way ticket za "kulturnu elitu' ovog grada.

Tako dosadno.

Uglavnom, najbolji ogledi iz visoke teorije nastali su na racun pop-kulture.

Ta "high-brow" kultura uglavnom je za kilave intelektualce (...em to retko rade).
:kralj:

Uplasila sam se da su ovakvi ljudi izumrli...
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Od celog festivala pikirao sam samo jedan film i sinoć intenzivno uživao. Reč je o Cocteauovoj "Lepotici i zveri", remek delu koje i nakon pola veka te nesumnjivog napretka u tehnici pravljenja filma i danas izgleda, da IZGLEDA besprekorno. Svaki kadar je malo slikarsko savršenstvo, ispunjen baletskim pokretom, karavađovskim svetlom i renesansnom detaljnošću. Nije ni čudo što ga je Olja Ivanjicki odabrala. And she did right!

Doduše, dotična kemp persona malo je odlepila pa je pričala o tome kako je Cocteau otkrio teleportaciju i kako je ona obavestila Billa Geitsa o tome, te ga zamolila da se usled opasne vožnje avionom on posveti novoj tehnologiji koja bi nas a la Star Trek instantno prebacivala sa lokacije na lokaciju. Takođe, uvodničar je citirao Nikolaja Velimirovića te njegove teze o snovima -- jer delo ide pod okriljem serijala SNOLIKI FILM -- što je naišlo na zaprepašćenje i neodobravanje publike. Bar većeg dela.

Eh Srbijo među šljivama... Niej za tebe kultura, nije.:grom:
Korisnikov avatar
By Sunce
Odgledao "Lice" od Bergmana. :hypno:

Slika
Korisnikov avatar
By djo
'autorski film' kao termin je suprotstavljen 'zanrovskom' ili 'komercijalnom' filmu. uzdrzacu se od daljih komentara, vredi gledati i jedne i druge
By Ulix
Originally posted by Sunce
Ogledao "Lice" od Bergmana. :hypno:

Slika
Meni se film bas dopao.
Ali mom decku nije. I mislim da sam mu ogadio Bergmana za sva vremena. :blush:
By Ulix
Veceras sam gledao Amadeus i Amarkord. Mislim da sam Amarkord gledao peti put po redu. Jedan od retkih filmova posle kojih pomislim da je zivot zaista bas bas bas lep. :)
By Mudolog
Odgledao "Necu da spavam sam".
Preporuchujem ga.
no, za ljude koji imaju veliki otpor prema sporim scenama, zakucanim kadrovima, i izostanku dijaloga, ovo je smrtna kazna.

Fascinantna mi je slabo iskorishcena ideja apolaliptichnog zagadjenja atmosfere(u filmu je prikazano kao posledica shumskih pozara), pri chemu ceo grad sheta sa maskama na licu, a pritom dvoje pokushavaju da se jebu sat vremena, i ne uspevaju jer chim se zadishu pochinju da kashlju i mecu maske nazad. Urnebesno i maestralno.
Moj saputnik odvalio "Gle Panchevo" :roll:

Autor je umeshao Bertoluchija, Almodovara, pop-art, Kjubrika i kineske radnje 'sve za 65 dinara' i dobio neshto shto je po budistichkim standardima verovatno veoma dinamichan film.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!