Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Frizerka
Slika

Da li brzo formirate misljenje o nekoj osobi ili je taj proces znatno duzi i da li prihvatate misljenje drugih osoba po principu rekla-kazala ili cekate da se sami uverite bez prethodnih predrasuda kakav je neko kao osoba?

Da li ste povrsni i brzi u svojoj proceni ili strpljivi i temeljni,cekajuci da osobu upoznate u vise razlicitih situacija?

Da li osobe delite samo na dobre i lose i da li u losim osobama gledate i trazite samo lose,a u dobrim samo dobro?

Da li se vase misljenje o osobi brze menja iz dobrog u lose,nego iz loseg u dobro?
Korisnikov avatar
By _Crazy_Fox_
Ne formiram brzo misljenje....istina,prvi utisak mi je jako vazan ali ne i presudan...on mi otvara mogucnosti da pozelim da upoznam neku osobu bolje ali ne da je odmah procenim...Ne slusam tudja misljenja,mozda nekada ali to iskljucivo od drugih prijatelja sa kojima se jako dugo druzim i u koje imam maksimalno poverenje.
Vise sam strpljiv da upoznam neku osobu pre nego sto bih rekao da sam temeljan...jer kada bih bio temeljan morao bi da postavim milion i jedno pitanje...a to je nemoguce....
Ne osobe ne delim na lose...kod mene postoje osobe koje mi znace sve, zatim osobe sa kojima mogu da se druzim i osobe koje meni ne znace apsolutno nista u zivotu....
A poslednje pitanje je relevantno...zavisi od osobe do osobe i od samog raspolozenja...

:redaljka:
Korisnikov avatar
By mmiki
Nekada, ako je 1. utisak izazvan necim sto je isuvise ocigledno, zadrzim se na tome i to je moj konacan sud koji se moze nadograditi ili delimicno promeniti ali uglavnom stvari nisu onakve kakve ih 1. put vidimo pa ni ne sudim o ljudima na osnovu prvog utiska...
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Frizerka

Da li brzo formirate misljenje o nekoj osobi ili je taj proces znatno duzi i da li prihvatate misljenje drugih osoba po principu rekla-kazala ili cekate da se sami uverite bez prethodnih predrasuda kakav je nako kao osoba?
Meni je jako vazan prvi susret, tj prvi utisak, on je iskren, posle dolaze reci koje mogu i da zavaraju... Ali svakako i ono kasnije je vazno, nemam neko vreme za formiranje misljenja o osobi, zavisi od osobe, znacaja tog odnosa, koliko se vidjamo... Druge ljude saslusam ali uglavnom idem nekim svojim pravcem, to sam skoro pisala na nekom drugom topicu.
Da li ste povrsni i brzi u svojoj proceni ili strpljivi i temeljni,cekajuci da osobu upoznate u vise razlicitih situacija?
To opet zavisi od toga ko je osoba i kakav nameravamo da bude nas odnos. Ali u principu ja se vise rukovodim intuicijom i srcem nego procenama.
Da li osobe delite samo na dobre i lose i da li u losim osobama gledate i trazite samo lose,a u dobrim samo dobro?
Ma kakvi, ja uopste ne verujem u te dobre i lose, niti tako delim ljude. Tu naravno ne mislim na neke ekstreme kao sto su masovne ubice (mada bi se i u njima sigurno moglo pronaci nesto dobro).
Da li se vase misljenje o osobi brze menja i dobrog u lose,nego iz loseg u dobro?
Uglavnom i ne menjam jednom doneseno misljenje o nekoj osobi, treba mnogo da se dogodi da se to desi.
Korisnikov avatar
By DeVision
Mislim samo svojom glavom, pa cak i da promenim misljenje - ono ce biti samo moje :kletva:
Korisnikov avatar
By Allkey
Slika

Da li brzo formirate misljenje o nekoj osobi ili je taj proces znatno duzi i da li prihvatate misljenje drugih osoba po principu rekla-kazala ili cekate da se sami uverite bez prethodnih predrasuda kakav je neko kao osoba?

Da li se vase misljenje o osobi brze menja i dobrog u lose,nego iz loseg u dobro?
Ne, treba mi vremena. Drugo, sve zavisi od ličnosti. Dosta uzpoznam određene osobe preko neta, a bilo je i slučajevima kada se u stvarnosti ispostavi TOTALN druga ličnost, te uvek čekam da ipak upoznam osobu i uživo kako bih doneo pokoji zaključak o istoj.

Zapravo, jako sam strpljiv što se tiče procene vrednosti i neke kompatibilnosti mene s nekom osobom i uvek želim da spoznam i loše i dobre strane te osobe, više tražeći dobre.

Rekoh, u svim osobama vidim i dobro i loše, samo uvek tražim više dobre osobine i osobine koje će meni odgovarati prvenstveno.

Za prelazak mišljenja iz dobrog u loše treba puno vremena i puno delovanja tog lošeg, dok za prelazak iz lošeg u dobro treba MNOGO, mnogo vremena i takođe delovanja tog nečeg dobrog, bez imalo tog nečeg lošeg, jel.

Sve u svemu, jako je teško naći osobu koja će se psihički poklopiti sa mnom, jer mi je razmišljanje na neki način totalno drugačije od mojih vršnjaka, sa kojima se ne slažem ni po kojim tačkama gledišta. Obično sebe pronađem i slažem se sa osobama koje su starije od mene, ali malo više starije (recimo 19-30 godina).
Korisnikov avatar
By malecka
neko prvo misljenje formiram o osobi kad se upoznamo, ali onda provodim vreme razmisljajuci o njoj/njemu, analizirajuci sve sto je bilo, kako je reagovao/la na neke stvari, njegovo/njeno razmisljanje, stavovi i tako to... tako da tek posle stvorim neko odredjenjo misljenje o toj osobi. ne mora odmah osoba da mi se svidja, ali je bitno sta ima u sebi... neki duzi kontakt moze potpuno da promeni moje misljenje, i da se uspostavi da je potpuno kontradiktorno onom prvom misljenju...

a misljenje drugih nikad nije, niti ce uticati na misljenje kakvo imam o nekim osobama...
Korisnikov avatar
By Zoe
Slicno kao i Dina, s`tim da sam ja za sve stvari u zivotu, pa i ovo otvorena da promenim misljenje ako se pokaze da nije onako kako sam ja prvobitno mislila.
Korisnikov avatar
By Deksi
Ne volim da formiram prve utiske i stvaram sebi slike o nekom koga ne poznajem jer kad se to desi uglavnom su to negativni i losi stavovi prema doticnim osobama....a posle se ispostavi suprotno tj. da su osobe zaista ok....
Ali uglavnom u takvim situacijama zaslepele su me stvari kao sto su ljubomora,egoizam i jos neke lose osobine...

Inace sam osoba koja dugo i dugo formira utiske i gradi misljenje o nekoj licnosti ali jbg dese izuzetci kao sto sam napisao iznad...
Uglavnom se trudim da izvucem najbolje stvari iz osoba i ne zanimaju me tudja misljenja i price....
Korisnikov avatar
By Khons
svoj utisak formiram tek nakon nekog duzeg razgovora i par razlicitih situacija. nakon toga ga retko menjam.

rekla kazala gluposti ne slusam, jer svako nekoga dozivljava na svoj nacin, ako je nekom neko skot, ne znaci da ce i meni biti, a da ne pricam o raznim lazima itd.

osobe ne delim ni na dobre ni na lose. ako mi prija necije drustvo ja cu se druziti s njim/njom, ako mi ne prija, dovidjenja.
By Çâðê_DUP
Slika

Da li se vase misljenje o osobi brze menja iz dobrog u lose,nego iz loseg u dobro?
nikad ne slusam rekla-kazala (mada sve to tretiram kao informaciju koja govori i o onome koji prenosi koliko i o onome o kome se govori. to je zamka, jer na taj ancin, ljudi kojima je neko istinski naneo zlo, koji imaju potrebu da pricaju o tome, ritikuju d aod strane neupucenih osoba budu olako shvacene)

relativno lako i brzo formiram neko "misljenje", medjutim, ja sam psiholoski jako slozena licnost (ne toliko teshka, samo slozena, i u principu sam jako jednostavna osoba koja se mozda samo izrazava na komplikovane nacine, ali isuvise analiticna da bih mogla sebi dozvoliti luksuz povrsnosti), tako da tu istu slozenost podsvesno gradim i trazim i u drugima. verujem i u moc projekcije, kada vidimo monstrume i andjele u drugima.

kazu da ne postoji osoba koja je samo dobra ili losa. ljudi, vecma, nisu ni dobri ni losi, nego nesto "izmedju". ja se ne slazem sa tim.

smatram takodje, da bi upoznali nekoga, kakav je zaista, potrebno je staviti ga/je u NETIPICNU SITUACIJU gde se osoba ne oseca kao riba u vodi. tada se pokazuje istinski karakter osobe. za neke ljude me niko vise ne moze uveriti da su normalni, jer sam ih videla u takvim situacijama. prodrla sam im u srz, kako kaze toma akvinski :opatica: kada prodres u srz zla, neces naci nista. (ili tako nekako ....)
oni i dalje funkcionisu, cool sve, mozda su okolini normalni i prilagodjeni i fini ...ok. :odbij:

mislim da osoba ne moze biti skot prema nekome, a dobrica prema nekome drugom. to je dokaz nekarakternosti, najpre, a onda i necovecnosti. (i interesa)
Korisnikov avatar
By HARP
Nikada se ne oslanjam na mišljenje drugih ljudi. Uvek priđem toj osobi doživim je na svoj način. Upoznao sam dosta kvalitetnih ljudi za koje sam čuo loše. Ispostavilo se da su motivi mišljenja drugih ljudi bili na individualnom nivou prema njihovim afinitetima.
Treba zaći u suštinu, pročitati neke stvari između redova spoznati pravu stranu te osobe i prihvatiti je baš onako kakva je ona prema vama i kako ste je doživeli...

Radim na brzoj proceni ljudi, naravno iskustvo me je tome naučilo, retko kada pogrešim...
Ako lažu reči, ne lazu nesvesni pokreti, oči...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ne volim osobe koje misle da znaju kakva je neko osoba na osnovu ponasanja na forumu, chatu... ili jos gore samo na osnovu slike!
Prema tome, nisam ni ja takav, mozda sam pod pozitivnim ili negativnim utiskom kada tek upoznam neku osobu ili se dopisujem... ali ne mogu da kazem odmah kakva je osoba, sta zeli, i kakvo je uopste moje misljenje o toj osobi.
MOra da prodje par vidjanja, da bih mogao da kazem da sam sstekao misljenje o nekoj osobi.
Korisnikov avatar
By coka
Trudim se da ne formiram nikakvo misljenje o nekome dok ga ne upoznam licno, cak mi i tad treba neko vreme da formiram stav prema toj osobi jer zelim da vidim kako ce da se postavi u razlicitim situacijama. Ne volim kad neko stice misljenje na osnovu foruma i chata jer neki su zaista ovde ozbiljni a neki kao npr ja mogu da se zezaju i na kraju da nas shvate ozbiljno! Isto je i sa zurkama jer neko moze da se napije i ponasa se kao najveci kreten a u sustini je cista suprotnost... dosta bre od mene :mete:
Korisnikov avatar
By RED BUTTON
ja uopste i ne razumem kako neko formira misljenje na osnovu prvog utiska ..... cak se i ne secam prvih utisaka koje sam imao o ljudima koje danas poznajem odlicno. to mi je frik

a kada cujem nesto lose o nekome ...... uvek me zaintrigira sta je to dobro sto drugi hoce da se ne vidi .... i uvek iscackam da je zrtva etiketiranja u stvari haos ........... dobro .... skoro uvek ..... ima i onih koji su generalno odvratni prema svima, u svako doba, al` to nema sta ko da mi prica, to se odmah vidi ...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!