Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By ...
Za neke najbolji roman dvadesetzog veka (kada kazem "neke", mislim na one koji i znaju sto je knjizevnost: Milan Kundera i Elijas Kaneti, na primer). Objavljen u hrvatskom prevodu godine 1967. Dugo je bio najavljivan na srpskom.
Pa, ima li ga vec na srpskom ili ne?
By Ulix
I ja sam citao najave ali ga nisam nigde video. :usamljen:
Korisnikov avatar
By ...
Ja sam tu u knjiznici nasao dve izvanredne knjige o Muzilu...
By Ulix
U Beogradu? Gde?

Mislim da njsta Muzilovo nema u stampi... Skoro sam se raspitivao (toliko si mi o njemu pisao, da sam vise dosadio bogu i ljudima raspitujuci se po knjizarama u potrazi za nekom njegovom knjigom...)
Korisnikov avatar
By ...
Pa ne, znas da sam at the moment sam u Ljubljani... Vec sam fotokopirao ;)
By Ulix
Ah pa tako reci: u biblioteci u Ljubljani Ulikse, a ne da se ja uzaludno nadam...
Korisnikov avatar
By ...
Pa nista, ti samo izvadi vizu i evo, ima jedan prazan krevet kod mene ;)
By Ulix
A kao opravdanje prof. Boricicu (sef katedre za patologiju) da napisem: isao sam u Ljubljanu kod mog gej prijatelja da citam o Muzilu. :lol:
Korisnikov avatar
By ...
Pa, number one, nisam ja samo svoj seksualni identitet, vec i nesto drugo, tako da mozes da preskocis da ides kod gej prijatelja.
A drugo, pa neces samo citati o Muzilu, ima puno toga ovde...
Usput, ko to treba da objavi Muzilov roman?
By Ulix
Ne znam tacno, citao sam o tome na Seecult-u, jos pre sajma knjiga. Ranije ga je izdavao Nolit.
Korisnikov avatar
By ...
Ja imam svu njegovi prozu (osim "Covjeka bez svojstava") u jednoj knjizi, objavio je to neki vojvodjanski izdavac, cini mi se iz Novog Sada.
Usput, jel' zna neko u KOJEM literarnom casopisu i iz KOJE GODINE su objavljeni njegovi "Dnevnici"?
By Simor
Objavljena je ta Muzilova knjiga ove godine, i to pod nazivom "Čovek bez osobina". Tot i ja smo je videli na Sajmu, ali je bila preskupa. Izdavač je jedna podgorička izdavačka kuća, ali joj nisam zapamtio ime.
Korisnikov avatar
By ...
Jaoj, kako nisam znao. Narucivao sam knjige sa Sajma, ali nisam znao za Muzilov roman... :(
By Proust
kao prvo, oprostite na moje greske sa srpkom, ali ako ni je problem, ja bih vise na makedonski.
ovako, puno sam iznenadzen kad sam procitao da neko otvara kao temu Muzilov ''Covek bez svojstva",.to je vjerojatno jedan od retkih veliki pisca 20 veka koji nija tako jako aktuelizovan i popularan ali izvrstan.
roman je meni fascinirao svojom ideju o ESEJIZACIJU kao metod egzistencije subjekta/individua i motiv androgina i ''savrsenstvo ljubavi'' prjetstaven kroz incestuozni simbolicni par.
pozdrav obama
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!