Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By djo
to je neka privredna ili poljoprivredna berza ili tako nesto :) ceo taj trg je predivan sa tom zgradom i zgradom preko puta i hotelom bristol

inace u toj (za sada :) ) neidentifikovanoj zgradi je snimana tv drama 'slucaj harms', tom zgradom su pokusali da docaraju lenjingrad :)
By Ахасвер
Originally posted by Sunce
Kako se zove divna zgrada oronule fasade u Karađorđevoj ulici (na sredini puta od autobuske stanice do Kalemegdana)?
Вероватно мислиш на зграду некадашње Београдске задруге.
Korisnikov avatar
By djo
znao sam da ces da se javis :)

inace proverio sam danas iz tramvaja, ona zuto narandzasta zgrada na uglu nemanjine ima ritere na fasadi :)
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Александар
Kako se zove divna zgrada oronule fasade u Karađorđevoj ulici (na sredini puta od autobuske stanice do Kalemegdana)?
Вероватно мислиш на зграду некадашње Београдске задруге.
Verovatno je ta zgrada. Gledao sam je iz tramvaja godinama i divio joj se. Šteta je što je ne renoviraju. Ima divan krov.
By Storm
Ta zgrada je divna spolja, a neverovatna iznutra!
Odškrinuo sam čak i ulaz u neku glavnu salu.
Wow!
By Ахасвер
Originally posted by bojandjo
znao sam da ces da se javis :)

inace proverio sam danas iz tramvaja, ona zuto narandzasta zgrada na uglu nemanjine ima ritere na fasadi :)
Да, као и огњила која је неко "ослободио" крста.
Е, али, колико ја знам, није она предвиђена за градски музеј, већ зграда преко пута ње. :)
Korisnikov avatar
By djo
nije ni vazno.... a da li mislis da je mozda zgrada u karadjordjevoj zgrada 'poljoprivredne zadruge'? javlja mi se da je rec 'poljoprivreda' u nekoj varijanti ispisana na fasadi :)
By Ахасвер
nije ni vazno.... a da li mislis da je mozda zgrada u karadjordjevoj zgrada 'poljoprivredne zadruge'? javlja mi se da je rec 'poljoprivreda' u nekoj varijanti ispisana na fasadi :)
Не знам шта пише на фасади, али сумњам да баш стоји "пољопривредна". Београдска задруга је била нешто попут банке. Њеним капиталом подигнут је и оближњи Бристол.
Korisnikov avatar
By djo
ok, verovatno je tako... ja sam 'kralj poluinformacija' :)
Korisnikov avatar
By Sunce
A koji ruski arhitekta je projektovao stepenice na Kalemegdanu? Njih mnogo volim...
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by Ulix
Elem, decko me je danas informisao da je projekat SIV-a i Usca uradio isti arhitekta. Ime blazenopocivseg genijalca je Mihailo Jankovic, koji je, takodje, projektovao i fantasticni muzej 25. maj.

Svaka mu cast. :pinknaocari:
Ja sam negdje čuo da je ta čitava ulica pored SIVa trebala dobit nekakve takve komplekse svaka sa sličnom fontanom ispred i da bi to tek onda imalo svoju čar :yes:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ako misliš na kamene stepenice o kojima sam ja pričao (one preko puta FR ambasade), one su tu postavljene kao deo projekta generalne revitalizacije Kalemegdana početkom XX veka. a delo su Jelisavete Načić, prve ženske arhitektkinje u Srbiji. rađene su na foru italijanskih renesansnih bašta.

a zgrada u Karađorđevoj pored Bristola je zgrada Beogradske kooperative (tj. zadruge). ona je podignuta kao dom prvog srpskog osiguravajućeg društva. tu su sada smešteni neki statističari, valjda.

btw, a o kojoj zgradi u Nemanjinoj se priča? ima ona blizu ugla sa S. Markovića (preko puta Manježa). ta je narandžasta, sa gomilom prozora, a tu je smešten muzej istorije Srbije. o njemu sam već pisao. iako ima svoje eksponate, muzej nema odgovarajući izložbeni prostor, pa je zatvoren za javnost.

a muzej grada Beograda je tamo u Zmaj Jovinoj gde i gradska biblioteka, zar ne? mada i taj prostor je neodgovarajući. btw, tamo u Zmaj Jovinoj 1, na samom ulazu se još uvek može videti originalni grb Beograda. :)
Korisnikov avatar
By Sunce
Nisam mislio na stepenice preko puta Francuske ambasade, već na bele stepenice koje imaju centralni položaj na Kalemegdanu, na one sa kojih pogled ide ka pobedniku. Čitao sam da ih je projektovao neki Rus.
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Originally posted by A.F.K.A.OB
Cudno da je samo jedna osoba pomenula zgradu SANU-a, po meni najlepsu gradjevinu u Beogradu posle crkve Sv. Marka.
Lepa je, nije da nije lepa, samo ja licno vise volem modernu arhitekturu, pa bih tako prodao sve SANU ovoga sveta za BIGZ. :)

Od "tradicionalnijih" najvise volim zgradu ETF-a, koju su projektovali Dobrovic i Zlokovic.
Cekaj, je' l to ona zgrada kad se sidje sa mostara ka Sajmu?
Korisnikov avatar
By Sunce
Kakvu biste zgradu sagradili da možete? Gde bi se nalazila?
Korisnikov avatar
By tramp
ceo zivot me fascinira jedna zgrada koja je sad preko puta maminog stana u svetozara markovica, na vrhu kod bulevara .. ima neka polugola zena na njoj ... i bas se lepo vidi iz sobe u kojoj spavam kad sam tu :love:
Korisnikov avatar
By djo
Cudno da je samo jedna osoba pomenula zgradu SANU-a, po meni najlepsu gradjevinu u Beogradu posle crkve Sv. Marka.
Lepa je, nije da nije lepa, samo ja licno vise volem modernu arhitekturu, pa bih tako prodao sve SANU ovoga sveta za BIGZ. :)

Od "tradicionalnijih" najvise volim zgradu ETF-a, koju su projektovali Dobrovic i Zlokovic.
jeste, to je zgrada bigza. projektovao ju je dragisa brasovan pred drugi svetski rat. on je isto projektovao i dom vazduhoplovstva u zemunu i onu fenomenalnu zgradu dunavske banovine u novom sadu :)
Korisnikov avatar
By djo
hmmm ne znam tacno kakvu bih zgradu sazidao, ali bih definitivno zidao nesto na slaviji. prolazio sam preko slavije pre neki dan trolajbusom, do zla boga sporo, pa sam malo posmatrao - tako lepo zamisljen kruzni trg, a skroz oljusten otkad je srusen bioskop slavija... dakle pod hitno bih podigao nesto na mestu starog bioskopa slavija (gde je sad parking), napravio bih neki reprezentativni prilaz onoj zgradi narodne banke. onaj park koji se nalazi tamo gde je godinama dafina imala svoje gradiliste, za sad ne bih dirao, ali to bi bila lepa lokacija za neko pozoriste ili kulturni centar :)
By fencysmurf
kako se zove onaj venac izmedju hilandarske i dzordza vasingtona ?

to je bas fency mesto...

:cowboy:
Korisnikov avatar
By djo
mozda mislis na kopitarevu gradinu? :)

tamo je sniman eksterijer za 'bolji zivot' odnosno, tu se kao nalazio stan popadica :)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
i Kopitareva je pod zaštitom odavno. nisam još tamo zalazio. :)

btw, ja Slaviju ne bih dirao, već bih samo malo one žice lepše rasporedio. iovako je sva isečena, da staviš još zgradu ili dve bila bi potpuno klaustrofobična, bez obzira što je trg toliko prostran. meni je Slavija zapravo jako ružna, jer je sva siva i ožičena.
Korisnikov avatar
By _Crazy_Fox_
Gotivio sam Kinesku ambasadu dok je bila citava:)..a sada EUROPE BUSSINESS CENTER... a od starijih definitvno hotel Moskva...
Korisnikov avatar
By Nbegi
Koji je EU biz centar? Je li to novo ime za YUBC preko puta ex kineske ambasade?
By Ulix

jeste, to je zgrada bigza. projektovao ju je dragisa brasovan pred drugi svetski rat. on je isto projektovao i dom vazduhoplovstva u zemunu i onu fenomenalnu zgradu dunavske banovine u novom sadu :)
Brasovan je takodje projektovao jednu od zgrada na Zelenjaku, tamo negde pored Prosvete. Jako je lepa. Sredisnji deo zgrade je uvucen, zelenakste je boje, ako se ne varam.
By Ulix
Skoro sam kod deckove drugarice prelistavao jednu enciklopediju arhitekture i tu pronasao jednu Zlokovicevu vilu koja mi se mnogo dopala. Cini mi se da ona vise i ne postoji u originalnom obliku...

Ako bih mogao da maznem nekom arhitekti delo, mozda bi to bila kuca Robi, Frenk Lojd Rajta ili kuca Stajner Adolfa Losa.

U svakom slucaju, bilo bi mnogo betona i sto manje stakla.
Korisnikov avatar
By Sunce
I meni se dopada ta zgrada, ali sam zaboravio da napišem. :slika:
Korisnikov avatar
By Sunce
Napravio bih novu botaničku baštu, ali na Kalemegdanu. Čitav prostor oko železničke i autobuske stanice bih promenio. :cobanica:
Korisnikov avatar
By Allkey
Originally posted by Stripi
BIGZ-ok :yes:
Albanija- :yes:
Blokovi- :love: pogotovi ovi :yes:
Slika
Ova slika je jadna... Beše ona pobedila na nekom konkursu najlepše fotke NBG-a?

Gledajući zgrade kao same , da sviđaju mi se, mada je ona bela boja brzo propala na svakoj i baš ne liči ni na šta... A što se tiče crvenih zgrada 45-og bloka, mogli su višlje da ih naprave...

Dalje, kako počinju da grade sve i svašta 'vamo oko piramide, uopšte mi se ne dopada... Urbanisti su nikakvi. Belo-siva zgrada, odmah pored nje je jedna roza, pa onda dve svetlo-plave i sad će tu pasti i crveni kompleks od par zgradica i jedna najveća tu od tih novih zastakljeno-crna...

Mislim, boje su im uskladjene tako da ceo taj mali deo liči na vašar...

Ali 'ajde, kao...

Enivejz, ne podnosim bežanijske blokove.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
kaže se "više", ne "višlje".
Korisnikov avatar
By Allkey
Praviš se neki smartass, a? ;) Please, don't, ne volim to.

Uzgred, na citiranoj slici je u sredini baš moja zgrada, eno pogledajte malu terasicu na predzadnjem spratu iste. Tu sam ja. :)

Zgrade u bežanijskim blokovima jesu fascinantne, ali propadaju i izgledaju morbidno ovako sive, ugl. posle 4 godine života ovde, bloksi su mi se smučili.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!