Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By greenwich
Originally posted by bojandjo
ja ti nikako ne preporucujem knjigu branka vujovica,a ovaj ilustrovani iz ips-a je simpa, mada dosta hejterski prema modernoj arhitekturi :)
ma dobro, za te osnovne informacije je skroz ok ;)

a čini mi se da mi je neko rekao da je tekst tog vodiča i preuzet iz Vujovića. samo sam ga prelistala i mislim da služi svrsi.

2q ya have my number?
Korisnikov avatar
By Stripi
ma dobro, lako ju je spaziti uzivo :)
Jel to ova zgrada?

Slika
Korisnikov avatar
By djo
ne ne... ta o kojoj govorimo je u kralja petra ali sa druge strane knez mihajlove, i rekoh li ja da je fasada od stakla :)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
e, o toj JA govorim! :) ona koju je identifikovala greenwich (čiji broj imam, pa ću joj se javiti). :trep:

btw, ja imam neki vodič kroz BG, kupih ga na sajmu pre sto godina na Plato-ovom štandu. kupio sam eng verziju jer sam hteo da je šaljem nekim ljudima napolje, pa na kraju ipak završio kod mene. znam da ga je radila grupa autora i ima nekih 300 strana i neki je čudni format. onako uzak i dugačak. nije mi sada tu da pogledam autore. znam da ima eng i spr izdanje (bar je tada bilo), a korice su bele sa nekim fotografijama. :) i da, unutra je podeljen po delovima grada, pa kao ima organizovane šetnje u kojima možeš to sve redom da obiđeš.
Korisnikov avatar
By djo
e na taj vodic sam ja mislio, ali u njemu nije preuzet tekst od vujovica, vec je to autorski projekat (ima fotke tima na zadnjoj klapni knjige :) )
Korisnikov avatar
By Stripi
ne ne... ta o kojoj govorimo je u kralja petra ali sa druge strane knez mihajlove, i rekoh li ja da je fasada od stakla :)
:blush:
Mislim da znam sad o kojoj pričaš, bio sam se zanio malo :D
možda čak i nju negdje imam ali ko bi to sad tražio :blush:
Korisnikov avatar
By djo
ajde ajde, svi znamo da si charobnjak na digitalcu :)
Korisnikov avatar
By djo
inace ulica kralja petra je prava enciklopedija arhitekture - tu mozete naci bukvalno sve na jednom mestu: od najlepsih primera balkanske arhitekture ( kafana ? i konak kneginje ljubice), preko secesije ciste kao suza, do najruznijih primera soc realizma (banke) pa sve tako... (mrzi me sad da sve nabrajam....) obratite paznju :)
Korisnikov avatar
By greenwich
slika je skroz bzvze ali jedina koju sam uspela da nađem... Stripi uzdam se u tebe da postaviš bolju ;)

Slika

+

TOB

beograd
Korisnikov avatar
By Escobar
Originally posted by Sunce
Originally posted by Александар
- Амбасада Француске Републике.
Cuo sam da je Ambasada Francuske (zbog greske) izgradjena po planu ambasade neke africke drzave, i da zbog toga ima visoke zidove ispred ulaza (da stiti od peska i vetrova). Da li znate nesto o tome?
Ja bih rekao da taj zid oslikava njihovu ksenofobicnost, i da vrlo sluzi svrsi....:boxer:
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Escobar
Cuo sam da je Ambasada Francuske (zbog greske) izgradjena po planu ambasade neke africke drzave, i da zbog toga ima visoke zidove ispred ulaza (da stiti od peska i vetrova). Da li znate nesto o tome?
Ja bih rekao da taj zid oslikava njihovu ksenofobicnost, i da vrlo sluzi svrsi.... :boxer:
od peska i lavova...he, he..:seronjo:
Korisnikov avatar
By Stripi
ajde ajde, svi znamo da si charobnjak na digitalcu :)
Joooooooooooooj, to mi je poznato ali ne znam gdje bih je kod sebe tražio :nono:
Ali imam Kafanu ? :yes:
By Ulix
Elem, decko me je danas informisao da je projekat SIV-a i Usca uradio isti arhitekta. Ime blazenopocivseg genijalca je Mihailo Jankovic, koji je, takodje, projektovao i fantasticni muzej 25. maj.

Svaka mu cast. :pinknaocari:
By SUNNY B
otac mi je pricao o tome. trebalo je da taj nacrt ode za egipat ali su se valjda zamenili pa je egipatski nacrt francuske ambasade stigao u bgd a beogradski u egipat. ako se dobro secam...
By SUNNY B
Originally posted by Escobar
Beograd.....
ah... najveca ljubav svih vremena...moj beograd... :leviathan:

inace, volim nekako sve zgrade...i one iz vremena kneza mihajla,i one sa novog beograda i one austrougarske u zemunu... ma ima svega, i za svaciji ukus...sto je retko...
By жњ
Slika

znate li da je naziv ove mesne zajednice nekad bio "Kozara"? Naime, konstruisane su tako da imitiraju oblik doticne planine i ostalih vrleti po kojima su ratovali partizani za vreme NOBa :pionir: :crveni:
By Perun
Originally posted by xyz
znate li da je naziv ove mesne zajednice nekad bio "Kozara"? Naime, konstruisane su tako da imitiraju oblik doticne planine i ostalih vrleti po kojima su ratovali partizani za vreme NOBa :pionir: :crveni:
Баш као што и зграда Генералштаба у Немањиној символизује Сутјеску.

Набројасте све, те додајем:
Зграда земунског магистрата.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Bila je već ova tema, nekada davno... Omiljene su mi:

Narodna banka
cela ulica Kralja Petra
cela Nemanjina (kanadska, američka ambasada)
crkva Sv. Marka u kombinaciji s kupolom PTT
plato ispred Savezne skupštine, dvorovi (zašto "plato" a ne "trg"?)
veliki delovi centralnog Zemuna, naročito pijaca pred katoličkom crkvom, izlaz na kej, Vidikovac
Saborna crkva + patrijaršija + Konak kneginje Ljubice
senjačke vile
Zavičajni muzej u Zemunu, to je valjda neogotika
Ušće, Hyatt i ceo kompleks zgrada do SC - ako ikad izgrade nebodere u Bg, računam da će to biti ovde
deo oko Arene, onaj hotel iznad kružne petlje

Ne vredi, toliko toga mi se sviđa da nema šanse da nabrojim...
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by Perun

Зграда земунског магистрата.
нарочито сад кад је офарбана у тотско плаву :lukavi:
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by AngraMaina
Bila je već ova tema, nekada davno... Omiljene su mi:

Narodna banka
cela ulica Kralja Petra
cela Nemanjina (kanadska, američka ambasada)
crkva Sv. Marka
dvorovi
veliki delovi centralnog Zemuna, naročito pijaca pred katoličkom crkvom, izlaz na kej, Vidikovac
Saborna crkva + patrijaršija + Konak kneginje Ljubice
senjačke vile
Divno, i meni se dopadaju! :lizalica:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Mala ispravka, nije Nemanjina nego Kneza Milosa. I nije americka, nego nemacka ambasada (americka je samo blindirana, ali je kao zdanje skroz neugledna).
у тотско плаву :lukavi:
:smeh:

Ja sam pitao zasto su zemunske fasade okrecene u te serpa boje (jos tamo negde '96-97 za Seseljeva vakata) ali su mi rekli da oni iz opstine/ministarstava samo daju pare a da o konkretnim nijansama odlucuje Zavod za zastitu spomenika... Oprase ruke, ali ipak, ono plavo nije ni za dzeniz... Srecom je zgrada arhitektonski lepa, a i na lepom je mestu, pa se moze prenebregnuti boja, i ona zastavetina koju su natrkecili iznad ulaza... :srbin:
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by AngraMaina
Mala ispravka, nije Nemanjina nego Kneza Milosa. I nije americka, nego nemacka ambasada (americka je samo blindirana, ali je kao zdanje skroz neugledna).
da, da, zgrade u Kneza Milosa. :up:
By fencysmurf
kod hrama Sv. Save, na cosku Svetosavske ulice i valjda Kataniceve, stoji meni najlepsa zgrada u Beogradu.

In comes the libertarian revolution and I`m confiscating it ;)
Korisnikov avatar
By djo
jao jeste... bas je lepa, izgleda nekako... venecijanski :lood:
:)
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by SUNNY GIRL
otac mi je pricao o tome. trebalo je da taj nacrt ode za egipat ali su se valjda zamenili pa je egipatski nacrt francuske ambasade stigao u bgd a beogradski u egipat. ako se dobro secam...
Šta sam vam rekao! Imamo afričku ambasadu Francuske! Šta ti je Srbija brale!
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Cudno da je samo jedna osoba pomenula zgradu SANU-a, po meni najlepsu gradjevinu u Beogradu posle crkve Sv. Marka.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
posle detaljnog iščitavanja već pomenutog vodiča autorke Ljubice Ćorović, želim ponovo da se oglasim. :)

prvo, svi pozivi za šetnju i dalje stoje, ali na žalost, moraće da sačekaju lepše vreme.

drugo, hvala za informacije o FR ambasadi. u vodiču stoji samo info da je podignuta 1930 prema rešenju jedne francuske arhitektonske firme. u svakom slučaju, makar bila i afrička, meni je ona prelepa i savršeno se uklapa u ambijent u kom se nalazi. ta ograda mi nikako ne narušava lepotu celog objekta. one kamene stepenice preko puta baš kao da su za nju i pravljene.

zgrada SANU jeste prelepa, ali mene su mnogo više oduševila zdanja iz perioda secesije. pa je tu npr. pomenuta kuća trgovca Stamenkovića, Robni magazin. pa onda modernistička zgrada aero kluba i bivša beogradska berza i ceo onaj kompleks dole kod hotela Bristol. jednog dana kad izmeste autobusku i železničku, tu će biti veliki park. planirano je da se Karađorđeva potpuno otvori ka desnoj obali Save.
By Ulix
Originally posted by 2Q2Bstr8
jednog dana kad izmeste autobusku i železničku, tu će biti veliki park. planirano je da se Karađorđeva potpuno otvori ka desnoj obali Save.
To bi bilo sjajno!
Posto je autobuska stanica mozda najvece ruglo u gradu, svako resenje umesto nje bi na tom mestu lepse izgledalo.
By Ulix
Originally posted by A.F.K.A.OB
Cudno da je samo jedna osoba pomenula zgradu SANU-a, po meni najlepsu gradjevinu u Beogradu posle crkve Sv. Marka.
Lepa je, nije da nije lepa, samo ja licno vise volem modernu arhitekturu, pa bih tako prodao sve SANU ovoga sveta za BIGZ. :)

Od "tradicionalnijih" najvise volim zgradu ETF-a, koju su projektovali Dobrovic i Zlokovic.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Ulix
Originally posted by 2Q2Bstr8
jednog dana kad izmeste autobusku i železničku, tu će biti veliki park. planirano je da se Karađorđeva potpuno otvori ka desnoj obali Save.
To bi bilo sjajno!
Posto je autobuska stanica mozda najvece ruglo u gradu, svako resenje umesto nje bi na tom mestu lepse izgledalo.
Kako se zove divna zgrada oronule fasade u Karađorđevoj ulici (na sredini puta od autobuske stanice do Kalemegdana)?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!