Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By jukie
Your BMI is 29. (BMI = weight/height2)
A BMI of 29 is classified as overweight.

According to your BMI, you're probably not a candidate for a weight-loss program.
?????
Korisnikov avatar
By Mars
Jeste fin. U smislu da ti ne iskoci NAS PROIZVOD JE PRAVA STVAR ZA VAS bez razlike sta uneses od parametara.

A BMI daje stanje celog tela. Znam da je negde kao relevantan obim struka, po tome se prave granice, mada je sve naravno individualno.
By Storm
Aman ljudi kakav Xenical, šta će vam ta opsednutost savršenim izgledom?!
Baš je dobro kad muško ima 10-ak kila viška, ili 10-ak kila manjka, samo bre da nije kao neka lutka...
Pih!
:hand:
Korisnikov avatar
By HARP
Ako stvarno želite savršenu zategnutu figuru predlažem svakodnevno trčanje uz set teških vežbi oblikovanja tela i zdravu hranu, vitamine :D

Kakve tablete, kakvi bakrači... i jedeš sve a i dalje 5kg manje :)
Korisnikov avatar
By avalon
Originally posted by mladunac
e ja sam na svoju pregolemu zalost u toj drugoj kategoriji
sa obrascitjima :sekirica:

Koji ti stoje preslatko :lizalica:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Originally posted by jukie
A BMI of 29 is classified as overweight.

According to your BMI, you're probably not a candidate for a weight-loss program.
?????
Pa, za jednog bear-a to je čak i mali BMI. :D

Elem, indeks telesne mase je mera za kompletan organizam. Neko sa više mišića a manje masti (procentualno) može vrlo lako da ima veći BMI od nekoga ko ima slabiju muskulaturu i solidan višak masti. Iz tog razloga se zajedno gledaju i BMI i procenat masti u organizmu.
Evo na brzinu nadjoh ovaj sajt, a sigurno ih ima gomila, možete i sami da nađete neki bolji od ovog http://www.he.net/~zone/prothd2.html

Dakle, ako imate višak masti, onda možete da malo mršavite, ali ove metode sa obimima i nisu nešto precizne.

Obim stomaka preko 100cm pokazuje povećan rizik za oboljevanje od vaskularnih bolesti.

Roche je ozbiljna farmaceutska kuća koja ipak mora da zadrži neki privid etike u poslovanju, pa zato neko ko ima BMI malo veći od 25 /25-29.9 - umereno gojazni/ nije kandidat za Xenical, ali realno, njima je u interesu da se lek prodaje, pogotovo tako skup lek.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Kiborg
Originally posted by jukie
Pa, za jednog bear-a to je čak i mali BMI. :D
Izgleda je da ga nisam dobro izračunao zbog onih stopa, inča i funti... evo tražim u kilogramima...

kasnije:
izgleda da ipak imam 31-32 po ovom dole sajtu
http://dukehealth1.org/obesity/bmicalc_kilo.htm
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ma uzmi bre digitron
Moj primer
TT=78kg
TV=181cm=1.81m

BMI=TT/(TV u metrima na kvadrat)=78/(1.81*1.81)=78/3.28=23.8
Korisnikov avatar
By blenta
Originally posted by avalon
Originally posted by mladunac
e ja sam na svoju pregolemu zalost u toj drugoj kategoriji
sa obrascitjima :sekirica:

Koji ti stoje preslatko :lizalica:

:blush:
Korisnikov avatar
By Zibro
ja dobio virusnu dijareju i skinuo 7 kg , otislo je i malo misicne mase ali zato imam trbusnjake ki bog ....
za razliku od xenical - a ovo je 100% free:smeh:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by bojandjo
Originally posted by mishicavo mache

ernest what part of the plan didn't you understand? :testerica: :smokin:
uhuhuuuuuu sto je to dobar film :tamoamo:
Moj omiljeni sa Meril Strip ... ne znam zašto ga većina ne podnosi, film je savršen :)
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by FireGox
Ako stvarno želite savršenu zategnutu figuru predlažem svakodnevno trčanje uz set teških vežbi oblikovanja tela i zdravu hranu, vitamine :D

Kakve tablete, kakvi bakrači... i jedeš sve a i dalje 5kg manje :)
Tako je. Stepenice, stepenice, i svaki dan po 5 minuta vezbi. :misici:
Korisnikov avatar
By Mars
Dzabe!

Sve sam ja to radio i i dalje radim, i sve to odrzava moje misice onako kako volim, ALI sto se struka tice - sve je to bilo nevidljivo zbog jednog prsta sala preko i okolo. Protiv koga su bili nemocni i bajs i trcanje i trbusnjaci i seks i sve.

„Sedi Mara na kamen studencu, svima daje samo nece Nemcu...“
Marsova riznica pesama za decu, rodoljubivi ciklus

http://www.fun-facts.com/
Korisnikov avatar
By Dina
Ja nisam kupila tablete posto sam u medjuvremenu smrsala sa tendencijom daljeg mrsavljenja :peva: Trcim od posla do fakulteta i nazad, nerviram se zbog raznih stvari i ne jede mi se i eto...
By Çâðê_DUP
i to sam probala. :wcsolja:

dragi moj, to ne moze da skodi (ovo "dragi moj" melodramskog efekta radi"), ali pouzdano tvrdim da je jedini nacin mrsavljenja-ne jesti :)
evo, tek sam 15'ti dan na onoj mojoj cuvenoj "dijeti" i srecna sam sto sam dosla na svoju staru, anoreksicnu kilazu, a istovremeno otkrila i izvor interneta u Kg'u (nista nije slucajno), te planiram da kupim nove farmerice (broj manji :P

losa vest: propushila sam. ne ne .. lezbejka sam i dalje :)

dakle, mars, to je zaista jako skup nacin, ali ja bih ga preporucila ljudima koji zaista pate od NEIZLECIVE GOJAZNOSTI. Nu, ko ima para, neka trosi:eu:
By Çâðê_DUP
al sam pametna:mazi:
Korisnikov avatar
By Marvin
Kiborže može jedno pitanje?
Originally posted by Kiborg
Obim stomaka preko 100cm pokazuje povećan rizik za oboljevanje od vaskularnih bolesti.
Ovo sam čuo milion puta. OK, jasno je.
Ali zar tu ne bi i visina morala da igra neku ulogu?
Ja recimo sa svoja 2 metra tih 100 dobijem samo sa kostima. Ono ni mililetra preko.
Da padnem ispod 100- to definitivno nije moguće :njuska:
Korisnikov avatar
By Doxar
Marvine, mislim da si u pravu i da se ne moze samo na osnovu obima struka odredjivati neki rizik.
Taj parametar i nije pokazatelj uhranjenosti, nego distribucije masnog tkiva u organizmu i, koliko ja razumem, vise sluzi da se razgranice razlicite vrste gojaznosti.
Jer, razlika je, ako neko prosto mnogo jede, pa je gojazan i ako ima, recimo neku metabolicku bolest, posebno nadbubrezne zlezde, pa mu figura tela izgleda kao neko jaje na koje su natakarene 4 cackalice, drugim recima ekstremiteti ekstremno mrsavi, a trup vrlo voluminozan.

A neko ko je visok 2m ima sigurno drugacije proporcije i kostano-misicnu gradju od nekog ko je osetno nizi, pa se i ta vrednost od 100cm potpuno relativizuje, odnosno stavlja u kontekst celokupne slike i drugih parametara.
Neces sigurno ici kod plasticnog hirurga da ti vadi neko rebro ili suzava struk:D
Tako da je za procenu gojaznosti definitivno merodavniji BMI.
Ili ako hoces, izracunaj standardnu telesnu masu(STM)= 0.9*(visina u cm-100) pa ako je tvoja aktuelna tezina do 120% STM, to je ok.
Ako je slucajno vise, gledaj malo da je spustis i ne brigaj :)
Korisnikov avatar
By Kiborg
Istraživanja su pokazala (čitao sam negde na Medscape_u, ne mogu sad da iskopam to opet) da je rizik od vaskularnih incidenata direktno povezan sa debljinom masnog tkiva u predelu pupka (čini mi se da su merili debljinu ukupnog masnog tkiva u nivou L2 pršljena na osnovu snimaka sa magnetne rezonance).
A ovaj podatak o 100 cm obima se odnosi na osobe sa normalnim ili blago povišenim BMI (do 30) jer ukazuje da iako osoba nije jako gojazna ima poremećen mehanizam taloženja masnih naslaga i da treba nešto da se preduzme.
Uz ovo nije loše posmatrati ni procenat ukupne masti u telu.

Što se konkretno tvoje situacije Marvine tiče, ne znam šta da ti kažem, logično bi bilo da se i debljina struka računa u odnosu na kompletnu konstituciju, mada uglavnom nije tako, barem prema onom što sam ja čitao, jer izgleda da je ta vrednost obima struka rizična bez obzira na konstituciju. Mada, na tvom mestu ja ne bih svemu tome pridavao neki naročit značaj jer ukoliko si visok 2 metra, imaš normalan BMI i prihvatljivu vrednost količine masti u organizmu, ignoriši tih 100cm obima. Međutim, ukoliko ti je stomačić salast... :) znači da bi tu mogao koji cm da se smanji :)
Korisnikov avatar
By Marvin
:kosa:
Fala drugari.
Ma smanjujem, ima se šta za smanjiti, naravno :sigh:
Samo mi nije bilo logično, pošto meni su kosti na par cm od 100.
OK mi je ovaj Doxarov STM...
Originally posted by Doxar
Neces sigurno ici kod plasticnog hirurga da ti vadi neko rebro ili suzava struk:D
Ooooo, nikad ne reci nikad.
Za lepotu sve :ogledalce:
:giggle:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!