Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

neta?no, traje manje od godinu dana
3
14%
potpuno ta?no
3
14%
11
52%
zaljubljenost, what the fuck is that?
4
19%
Kako pokazuju rezultati novih nau?nih istraživanja, zaljubljenost može da traje najviše godinu dana jer emocije koje ljude obuzimaju kada su zaljubljeni izaziva molekul poznat kao Faktor nervnog rasta, NGF, pokazalo je istraživanje nau?nika sa Univerziteta u Padovi. Nau?nici su našli daleko viši nivo NGF-a u krvi 58 osoba koje su se nedavno zaljubile u poredenju s grupom samaca i osoba koje su dugo u stabilnoj vezi. Posle godinu dana sa istim partnerom, nivo NGF-a u krvi zaljubljenih
ispitanika pao je na nivo onog u drugim grupama. Italijanski nau?nici, ?ije je istraživanje objavljeno u žurnalu "Psihoneuroendokrinologija", saopštili su da nisu poznati mehanizmi pomo?u kojih zaljubljivanje uti?e na pove?anje koncentracije NGF-a, ali da taj molekul o?ito ima važnu ulogu u "hemiji" izmeðu partnera na po?etku veze. (FoNet)
Korisnikov avatar
By jukie
Pa i nisu ti neki ponuðeni odgovori u anketi... može da traje i više i manje... meni naravno uvek traje kontinualno... pitanje je samo šta ?eš da uradiš tj kolika ti je reakcija na opsednutost... da li ?eš da ideš da ih stalkuješ i da im u svojoj sobi gradiš hram od slika u prirodnoj veli?ini itd; ili ?eš se samo truditi da baš kraj njih stojiš i ?akulaš na "prigodnoj zakusci" ; ili ?eš samo staviti njihovu sliku na avatar (ako su medijske zvezde tj ne poznaješ ih li?no)
Korisnikov avatar
By ::fy::
Eh...?injenica je da ne možeš biti ve?no zaljubljen i na "sedmom nebu"! Ako ništa drugo, duga?ka veza (tu mislim i na brak) uðe u monotoniju (pre ili kasnije) i onda to postaje navika, što više nema nikakve veze sa ljubavlju ili emocijama.
Iskreno mislim da stanje zaljubljenosti (što je i nau?no utemeljeno) ne traje duže od godinu-dve!
By Ulix
Ako bi svaka veza trajala koliko i zaljubljenost, vecina ljudi ne bi imala vezu duzu od nedelju dana...

Zabluda je da su duge veze monotone i dosadne; znam gej parove koji su zajedno godinama i nista im ne fali, znam dosta slicnih str8 parova. Ako je dvoma zaljubljenima dosadno i monotono, to je mozda zato sto su oni dosadni, monotoni i neinspirisani da upoznaju svog partnera i sebe, da zajedno istrazuju svoj odnos. Cak i zaljubljenost, koja kad-tad prodje, ne mora zauvek da nestane.

Ne znam koliko su u pravu medicinski autoriteti iz Padove, ali kako god okrenes - prestanak zaljubljenosti nije nista tragicno.
Korisnikov avatar
By bambola
Mene zaljubljenost drzi do mesec dana....a onda prelazi na novi nivo,ali definitivno to nije to,kako je bilo prvih nedelja.Dakle,glasovala sam za-manje od godinu dana.
By SUNNY B
ma mislim stvarno....

pa kod mene varira od 5-6 dana do dugog niza godina.... zavisi da li sam se usrala samoj sebi u usta kad sam se zaljubila ili sam ubola ko prstom u pekmez...
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by Ulix
Ako bi svaka veza trajala koliko i zaljubljenost, vecina ljudi ne bi imala vezu duzu od nedelju dana...

Zabluda je da su duge veze monotone i dosadne. Ako je dvoma zaljubljenima dosadno i monotono, to je mozda zato sto su oni dosadni, monotoni i neinspirisani da upoznaju svog partnera i sebe, da zajedno istrazuju svoj odnos. Cak i zaljubljenost, koja kad-tad prodje, ne mora zauvek da nestane.
apsolutno se slažem sa Ulixom! treba razlikovati zaljubljenost i ljubav... kad zaljubljenost predje u ljubav, ne treba se ušuškati u toj ljubavi, ve? iznova i iznova raditi na odnosu sa partnerom i iznova se zaljubljivati u svog partnera... kao i raditi na tome da se partner iznova zaljubljuje u vas... zaljubljenost ne mora da bude kontinuirana, ve? se može u vezi pojavljivati s vremena na vreme...

nisam glasala, jer su mi potpuno neodgovaraju?e ponudjene opcije...
By RACABG
mozes se zaljubiti u kretena ali ga nemozes voleti
zaljubljenost i ljubav prodju ostaje navika koja je mnogo jace osecanje od prve dve
Iz licnog iskustva govorim jer da nije tako j anebih bio u vezi celu deceniju
Korisnikov avatar
By spark
Originally posted by RACABG
mozes se zaljubiti u kretena ali ga nemozes voleti
pa ne znam bas... imam jednog kretena. i zaljubljen sam u njega. i volim ga. a kreten je. ali moj je, joooj sto ga volim, hihihihiiii

:psiholog: :zid: :rida:
Korisnikov avatar
By Daliborka
To je vrlo individualno.
U svakom slucaju, ako nekoga vidjate svaki dan, skoro je sasvim sigurno da se time period zaljubljenosti u tu osobu skracuje.
Korisnikov avatar
By bambola
Originally posted by Daliborka
To je vrlo individualno.
U svakom slucaju, ako nekoga vidjate svaki dan, skoro je sasvim sigurno da se time period zaljubljenosti u tu osobu skracuje.

:up: :up: :up: bas tako....
Korisnikov avatar
By Adam*
Podrzavam tezu ali postoji ljubav koja predje u drugarstvo e to je vec nesto drugo!I kada shvatis da bi se sa tom osobom druzio i da niste zajedno(tj. da imate odnose).
Samo to je jako tesko naci!
meni se desilo jednom u zivotu i prekinulo se iz ciste obesti.
Korisnikov avatar
By bambola
Koliko sam shvatila pitanje ovde je-Koliko traje zaljubljenost dakle samo onaj period kad imas leptirice u stomaku i kad stalno cekas telefon da zazvoni...I kad se vidite a ti pozelis da poletis...
Ljubav,postovanje,navika,prijateljstvo-sve to nastupa kasnije...to vise nije zaljubljenost.
Korisnikov avatar
By Mars
Ja znam 2 bracna para koji su zaljubljeni jedno u drugo posle 20 i 30 godina braka.
Ne navika. Ne strast.
Zaljubljenost.

A kod vecine... Pa sta znam. Zavisi.
By Simor
A znate li da neki psiholozi kazu da zaljubljenost ustvari nije karakteristicna za psihicku zrelost (tu se pravi distinkcija izmedju ljubavi i zaljubljenosti)...
Korisnikov avatar
By Adam*
Moji roditelji su jedni od tih retkih koji se vole i posle 30god braka.I stvarno niti su se svadjali nesto niti se svadjaju......SUPER.
Znam da je to retkost ali ja sam izgleda bogu hvala imao srece!
I modernih su shvatanja + ma neverovatno za vecinu mojih prijatelja!
Korisnikov avatar
By reveal
apsolutno se ne slazem da traje oko/do godinu dana.
kao i gore navedeni primeri, moze da traje i po nekoliko decenija... nema ogranicenja. postoji nesto sto to odrzava, i to nesto je vrlo prokleto retko. :hekla: zavisi od pojedinca do pojedinca...

mislim, da je bolje pitanje: kako prepoznati tu zaljubljenost?

:bouncy:
By жњ
neki tvrde da traje najduze i do dva meseca... come on... BULLSHIT!!!
Korisnikov avatar
By Val
Reci cu vam sutra da li traje i duze od godinu dana. Danas nam je tacno godina i zaljubljena sam josh uvek.

I ne, ne mesham zaljubljenost i ljubav! U mom slucaju se zaljubljensot i ljubav drze za ruke, zajedno rastu i zajedno cvetaju.

Slika
Korisnikov avatar
By svejedno
Zaljubljenost ja gledam, pa, slicno kao opcinjenost.

I da, traje tako nekako - do god, mozda nekome i vise, meni manje, i td.

Ljubav je nesto shesto.
Korisnikov avatar
By Deksi
do sad sam imao dve veze s likovima...obe trajal skoro godinu dana...mozda je i tacno....:lukavi:
Korisnikov avatar
By anchez
Naucno je dokazano da zaljubljenost moze trajati najduze 4 godine 6 meseci i 26 dana!!!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!