Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By west end
Da li neko od vas zna nesto o hernii ili ti preponskoj kili?
Zanima me koliko dugo moze to stanje da se odrzi bez operacije? :testerica:

kako se ponasati sta izbegavati da ne bi doslo do pogorsanja ili ukljestenja?

Da li sme sa herniom da se ide na gym:tegovi:?

:jutro:
Korisnikov avatar
By Kiborg
1. Verovatno da zna

2.Dok se ne uklješti, a kada će to da se desi zavisi od toga koiko se paziš

3.Izbegavati veći fizički napor koji angažuje trbušnu muskulaturu (praktično sve, jer trbušna muskulatura funkcioniše i kao stabilizator trupa, pa je njena jača kontrakcija potrebna za bilo koji komplikovaniji pokret u prostoru) i poželjno je da nabaviš pojas za kile, ali to je bezveze

4.Nije preporučljivo
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
operacija je rutinska, zašto se ne posavetuješ sa svojim lekarom o tome?
Korisnikov avatar
By Kiborg
Originally posted by 2Q2Bstr8
operacija je rutinska, zašto se ne posavetuješ sa svojim lekarom o tome?
Složio bih se sa ovim.
Korisnikov avatar
By Escobar
Da, oporavak traje svega nekoliko dana, a valjda ako zakasnis postaje opasno da se operise ili tako nesto, nemoj da se zezas s tim.....
Korisnikov avatar
By KiWi
Znam da se može zakomplikovati ako se ne odradi operacija na vreme... ortak jednog mog ortaka je imao to... jedva je rešio problem jer se nije operisao na vreme
Korisnikov avatar
By Escobar
Ja cak znam slucaj nekih ljudi koji uopste ne smeju da se operisu vise, i zive s tim, sto je valjda ogromna muka....
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Moze zesce da se zakomplikuje, dodje do nekroze tkiva koje je u kesi... Bolje spreciti!
Odes lepo kod svog lekara opste prakse, on te posalje dalje i zavrsis stvar! :kokice:
Korisnikov avatar
By west end
O cake hvala svima na savetima:palacinke:
Korisnikov avatar
By west end
Definitivno ste u pravu svi koji ste mi savetovali operaciju rutinska je ...ja sam isti dan po prijemu u bolnicu operisan i vec 2h posle operacije (lokalna anestezija)pusten kuci a evo treci dan posle opercaije hodam bez problema a konac mi skidaju 7 dan po operaciji:hiphip:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
e, svaka čast! bravo za preduzimljivost!
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by KissQueen
Moze zesce da se zakomplikuje, dodje do nekroze tkiva koje je u kesi... Bolje spreciti!
Odes lepo kod svog lekara opste prakse, on te posalje dalje i zavrsis stvar! :kokice:
Kako misliš sprečiti? Pre nego što se pojavi kila uopšte?
Korisnikov avatar
By west end
Sta raditi u slucaju da vam lekar trazi pare zaoperaciju?Meni je hirurg pred ovu moju operaciju hernie na 1 hirurskoj UKC u Bg trazio pare i to recima:
"moracu da ti ugradim mrezicu moje mrezice su najboljeg kvalieta i kostaju 200 eura takodje moras da das meni nesto za ruke" :zvezdice: i tako smo pogodili operacija +mrezica 350 eura.

moram da priznam da mi je u najmanju ruku bilo sumnjivo o "kvalitetu njegovih mrezica" i da lova ne ide preko racuna bolnice nego njemu na ruke.
Ja sam to sve malo proverio otisao u republicki zavod za osiguranje gde mi je receno da to lekar nema pravo da radi jer za te mrezice placa socijalno i da ga prijavim policiji i pravnoj sluzbi u njegovoj bolnici:kopanos:

Prijavio sam ga u pravnoj sluzbi nazalost po recima pravnika UKC -a ta korupcija je poprimila razmere epidemije toliko su se lekari na 1 hirurskoj navadili na pare, ko svinje na pomije da slobodno ova klinika moze da se nazove 1 devizna :lol: .Pravna sluzba je mene uputila na najboljeg hirurga za herniu na toj klinici a protiv hirurga sto voli devize su pokrenuli disciplinski postupak.Sve se dobro zavrsilo mene najbolji hirurg me operisao a pritom nista nisam platio, a pravna sluzba ce pokrenuti disciplinski postupak protiv hirurga koji je trazio lovu:peace:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
još jednom bravo za preduzimljivost! :klap:

inače, fora za pare je standardna, jer su liste čekanja kilometarske. pa ako hoćeš ove nedelje - moraš i da platiš. tako bi te otprilike izašlo i da si išao u privatnu kliniku. e sad, ko ima da plati, njemu je svejedno kome će da da pare ako je posao dobro urađen.

@Kiwi: teško da se kila može sprečiti pre nego što se uopšte pojavi. fora je da odeš odmah kod lekara, da ne čekaš da se zakomplikuje ili kako se to u narodu kaže - "uklješti".
Korisnikov avatar
By Zoe
A od cega nastaje? Tj. usled cega? :nerd:
Korisnikov avatar
By west end
Originally posted by Zoe
A od cega nastaje? Tj. usled cega? :nerd:
To je dobro pitanje.....od kaslljanja,plakanja,podizanja velikog tereta ili jednostvano nasledni faktor :ruzan:
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by west end
Sta raditi u slucaju da vam lekar trazi pare zaoperaciju?Meni je hirurg pred ovu moju operaciju hernie na 1 hirurskoj UKC u Bg trazio pare i to recima:
"moracu da ti ugradim mrezicu moje mrezice su najboljeg kvalieta i kostaju 200 eura takodje moras da das meni nesto za ruke" :zvezdice: i tako smo pogodili operacija +mrezica 350 eura.

moram da priznam da mi je u najmanju ruku bilo sumnjivo o "kvalitetu njegovih mrezica" i da lova ne ide preko racuna bolnice nego njemu na ruke.
Ja sam to sve malo proverio otisao u republicki zavod za osiguranje gde mi je receno da to lekar nema pravo da radi jer za te mrezice placa socijalno i da ga prijavim policiji i pravnoj sluzbi u njegovoj bolnici:kopanos:

Prijavio sam ga u pravnoj sluzbi nazalost po recima pravnika UKC -a ta korupcija je poprimila razmere epidemije toliko su se lekari na 1 hirurskoj navadili na pare, ko svinje na pomije da slobodno ova klinika moze da se nazove 1 devizna :lol: .Pravna sluzba je mene uputila na najboljeg hirurga za herniu na toj klinici a protiv hirurga sto voli devize su pokrenuli disciplinski postupak.Sve se dobro zavrsilo mene najbolji hirurg me operisao a pritom nista nisam platio, a pravna sluzba ce pokrenuti disciplinski postupak protiv hirurga koji je trazio lovu:peace:

Ovo je po meni jako ozbiljna stvar, i dal'
bi ti bio problem da- ako već ne želiš da kažeš
javno- meni na u2u daš ime hirurga koji ti je tražio
novac i ime hirurga koji te operisao.
Hvala unapred!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!