Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By bigirl
Sranje sranje sranje.

Film je uvreda za:
1) kinematografiju - what the hell is wrong with Oliver Stone??? Posle onog bednog Aleksandra poslednje što mu je trebalo je ovaj shit sa katastrofalnim dijalozima i jednim jedinim efektom tokom ceeeeeeelog filma
2) sve žrtve Hirošime i Nagasakija - šta, da nije trebalo da plačem jer je poginulo njih 14000??? Zabole me. Sve su se oni nešto potresli kad su sjebali milione Japanaca...

Film je sranje na kub.
Nemojte džabe bacati pare. Drugarica je dobila karte za tonight, inače, da sam dala 250 din na onu blamažu, pa tačno bih se ubila, ili bih ubila nekog pokušavajući da povratim uzaludno bačen novac.

Ono je Amerima užas??? Eeee... Da su njih bombardovali 77 dana...

A da ne spomenem što se film završava sa nekim kretenom ex-marincem koji priča mobom i kaže "ne ne... ostajem... trebaće im ljudi da bi se osvetili za ovo...".

Gluma - Nikolas Kejdž... Tralalala. Užas.

Efekti - samo trenutak rušenja, iznutra, daklem, ne vidi se ništa, samo se zemlja trese i čuje se krkrkrkrkrrkrrkrkrkrtrassssssss...

'bem ti film.
Korisnikov avatar
By bigirl
E da (kako to zaboravih)... VRH filma je scena kad lik kao umire (kažem kao jer umire pola filma i više) i vidi vidi... SVETLOST... I iz svetlosti izlazi ISUS!!! Mislimmmmmmmm... daaaaaaaaj...

Onda marinac koji odvaljuje "...kao da je bog spustio ovu dimnu zavesu da se ne vide užasi...".

Užasssssssssss, ali U Ž A S ! ! ! !
Korisnikov avatar
By gorilica
Da, slažem se sa bg girl.
Film je čist shit, i da, jedini momenat koji u filmu vredi je ta scena rušenja, od nepunog minuta.
By Ulix
Originally posted by bigirl
1) kinematografiju - what the hell is wrong with Oliver Stone??? Posle onog bednog Aleksandra poslednje što mu je trebalo je ovaj shit sa katastrofalnim dijalozima i jednim jedinim efektom tokom ceeeeeeelog filma
a) Aleksandar je jedan od Stounovih najboljih filmova.

b) Ako gledas filmove gospodina Stouna zbog specijalnih efekata, onda si zaista pogresila rezisera, jer kod njega je akcenat na necemu drugom.
2) sve žrtve Hirošime i Nagasakija - šta, da nije trebalo da plačem jer je poginulo njih 14000??? Zabole me. Sve su se oni nešto potresli kad su sjebali milione Japanaca...
Da, trebala bi da se potreses.
Film je sranje na kub.
Kao sto si izvanredno argumentovala gore.
Ono je Amerima užas??? Eeee... Da su njih bombardovali 77 dana...
Za njih je to veci uzas neko sto je za nas bilo bombardovanje, samo sto ti, vodjena nekakvom seljackom pravdom to ne mozes da vidis. Jedino sa cim su mogli da porede taj famozni 9/11 je sedmi decembar, napad na Perl Harbor. A mi smo se, koliko god to uzasno zvucalo, navikli na takva sranje.

I uopste nije bitno sta ti dozivljavas kao veci uzas, vec sta ljudi koji su to doziveli kazu o tome.
Efekti - samo trenutak rušenja, iznutra, daklem, ne vidi se ništa, samo se zemlja trese i čuje se krkrkrkrkrrkrrkrkrkrtrassssssss...
Vidi, devojko, ni jedan film Olivera Stouna ne sadrzi spektakularne specijalne efekte, ali zato svaki sastoji dovoljnu dozu originalne umetnicke vizije, da je ime, s pravom, garant za intrigantan film.

A ti ako zelis efekte obrati se filmskom dnu poput Spilberga.
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by Ulix
Vidi, devojko, ni jedan film Olivera Stouna ne sadrzi spektakularne specijalne efekte, ali zato svaki sastoji dovoljnu dozu originalne umetnicke vizije, da je ime, s pravom, garant za intrigantan film.
Vidi, dečko, nisam ni očekivala specijalno-ludo-savršene efekte, ali zbg, film NEMA NIŠTA drugo u sebi.

Jesi li ga uopšte gledao ili samo kenjaš na prazno?

PS Aleksandar je sranje. Ti si prvi (s kojim se, eto, dotakoh te teme) koji "diže u nebesa" taj film. Da u njemu nema Angeline Jolie (koju inače ne podnosim) film bi bio totalni shit.
Korisnikov avatar
By bigirl
Za njih je to veci uzas neko sto je za nas bilo bombardovanje, samo sto ti, vodjena nekakvom seljackom pravdom to ne mozes da vidis. Jedino sa cim su mogli da porede taj famozni 9/11 je sedmi decembar, napad na Perl Harbor. A mi smo se, koliko god to uzasno zvucalo, navikli na takva sranje.
Uh uh uh. Srce mi se cepa.

"Seljačka" ili ne - pravda jeste zadovoljena. Jebali su u mozak tolike narode, tolike zemlje... Zar su stvarno mislili da im se taj bumerang neće vratiti???

I tu mi se nešto proseravaju... Ma...

Uostalom, ova tema nije POLITIČKA (ako to neko ne može da shvati neka je zaobiđe). Prosto, film kao FILM je sranje na kub.

Ko mi ne veruje - neka ga pogleda.
Korisnikov avatar
By shumadinac
Ne razumem čemu napad na devojku, samo je iznela svoje mišljenje, jer znam kako je kad neki obećavajući film veoma razočara...uostalom, slažem se da je Alexandar veoooooooooooma podbacio....

:procitajpravilnik:
By Ulix

Jesi li ga uopšte gledao ili samo kenjaš na prazno?
Gledao sam ga. I ne mislim da je narocito dobar film, ali mi je jasno zasto je napravljen i jasno mi je zasto ga je bas on napravio. U svakom slucaju nije ni blizu los kao sto ti kazes.
PS Aleksandar je sranje. Ti si prvi (s kojim se, eto, dotakoh te tem) koji "diže u nebesa" taj film. Da u njemu nema Angeline Jolie (koju inače ne podnosim) film bi bio totalni shit.
Aleksandar je Stounov najbolje reziran film, zato sto je u njemu pokazao da moze da iskoci iz svog standardnog okvira i rezira "staromodni" film. Na primer, scena bitke sa slonovima je rezirana perfektno. Dozivljaj je potpun. Aleksandar je prikazan na potpuno drugaciji nacin od onoga sto se da ocekivati, citajuci istoriju, a to je, meni bar, izuzetno prijalo, i od Stouna manje nisam ocekivao; izvukao je najbolje iz jednog lika koji se, veoma lako, mogao pretvoriti u krvoloka (sto bi se tebi, mozda, dopalo). Na primer, scena kada dolazi do reke i celokupna njegova armija je spremna da se vrati, ocajna i gladna, a njegov jedini argument da nastave dalje je to sto ga zanima sta se krije sa druge strane. Divno! Pa scena poljupca sa evnuhom, poljubac sa majkom, Aleksandrovo opijanje nakon Hefastionove smrti, veoma dirljiv prikaz njihove veze, pa elegantna scena prve bracne noci sa Roksanom (obrati paznju da to nije vodjenje ljubavi, vec bitka), itd. Andja Dzoli je preglumila svoju ulogu, ali je, slazem se, impresivna. Val Kilmer je gotovo neprepoznatljiv, opet prilicno upecatljiv kao Aleksandrov otac, Filip. Kolin Ferel je, takodje, bolji nego sto sam ocekivao. Taj film ima u sebi mnogo toga, samo treba da znas sta i gde da trazis.
By Ulix
Uh uh uh. Srce mi se cepa.

"Seljačka" ili ne - pravda jeste zadovoljena. Jebali su u mozak tolike narode, tolike zemlje... Zar su stvarno mislili da im se taj bumerang neće vratiti???

I tu mi se nešto proseravaju... Ma...

Uostalom, ova tema nije POLITIČKA (ako to neko ne može da shvati neka je zaobiđe). Prosto, film kao FILM je sranje na kub.

Ko mi ne veruje - neka ga pogleda.
Zub za zub nije pravda vec divljastvo.

Ali hajde da ne pretvorimo ovo u politicku diskusiju.
Korisnikov avatar
By bigirl
A mi smo se, koliko god to uzasno zvucalo, navikli na takva sranje.
Iju! Sad mi tek ova rečenica doprla do mozga...

Čekaj, čekaj... TO OPRAVDAVA SVE? Mi smo se navikli??? Znači, nas kad neko jebe, nema veze, mi smo se navikli. Nebitno je. Ali njih... Ne ne ne... Samo to ne... Aaaaaa... Ne dirajte svetu Ameriku i ah, te nevine Amerikance. A što su nevini Srbi bili bombardovani 77 dana - maaa, oni su i onako navikli.

Mili gospode bože i svi sveci. Šta sve neću čuti na ovom forumu.
Korisnikov avatar
By bigirl
Zub za zub nije pravda vec divljastvo.
Univerzalni princip: koliko daješ - toliko dobijaš, kako daješ - tako dobijaš, sve se vraća i sve se plaća. Eventually.
Korisnikov avatar
By Marvin
E da (kako to zaboravih)... VRH filma je scena kad lik kao umire (kažem kao jer umire pola filma i više) i vidi vidi... SVETLOST... I iz svetlosti izlazi ISUS!!! Mislimmmmmmmm... daaaaaaaaj...
Iju nanice!
Zar baš? Ono- masna kosa i bradica?
By Ulix
A mi smo se, koliko god to uzasno zvucalo, navikli na takva sranje.
Iju! Sad mi tek ova rečenica doprla do mozga...

Čekaj, čekaj... TO OPRAVDAVA SVE? Mi smo se navikli??? Znači, nas kad neko jebe, nema veze, mi smo se navikli. Nebitno je. Ali njih... Ne ne ne... Samo to ne... Aaaaaa... Ne dirajte svetu Ameriku i ah, te nevine Amerikance. A što su nevini Srbi bili bombardovani 77 dana - maaa, oni su i onako navikli.

Mili gospode bože i svi sveci. Šta sve neću čuti na ovom forumu.
Pazi ovako, ma kakva bila americka spoljna politika, Amerikanci nisu odgovorni za to, bas kao sto ni prosecan Srbin nije odgovoran za srpsku politiku. I svakako ne treba da ispastaju zbog toga. Ako se ti lozis na masovna ubistva, svaka ti cast, i ako mislis da su smrti nevinih ljudi pravda, onda imas problem u glavi.

Sto ti rece: mili gospode i svi sveci.
:molise:
Korisnikov avatar
By bigirl
Film je blamaža.

Čak i sramota za porodice koje su izgubile nekoga tada.

I OTVORENO poziva na krv i nož.

Ne dao bog da mi (ili neko drugi) snimimo sličan film. Pa odma' bi se digle sve svetske sile da ga osude i zabrane.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ulix
a) Aleksandar je jedan od Stounovih najboljih filmova.
Devojka je samo iznela svoje mišljnje, kao što ću i ja sad izneti moje: Aleksandar je sra*e.

Ulix
b) Ako gledas filmove gospodina Stouna zbog specijalnih efekata, onda si zaista pogresila rezisera, jer kod njega je akcenat na necemu drugom.
Ako misliš na Aleksandra, pun je specijalnih efekata, ali nema ničeg drugog.
Ulix
Kao sto si izvanredno argumentovala gore.
Naravno, tvoja iscrpna argumentacija je naprosto fascinantna. Može da služi svima nama za nauk.
Ulix
Jel' ti to, između ostalog, i o Aleksandru? Malo si omašio onda, jel smo mi to gledali isti film :puzzle:
Ulix
Još jedna, ingeniozna, i nadasve isprno argumentovana tvrdnja. :bljak:
Korisnikov avatar
By bigirl
Ako se ti lozis na masovna ubistva, svaka ti cast, i ako mislis da su smrti nevinih ljudi pravda, onda imas problem u glavi.
Hahaha. Ne trpaj mi reči u usta. Smatram da je jadno kada neko to radi, pa nemoj da budeš jadan.

A ako je tvoje mišljenje da "prosečan Srbin nije ni za šta kriv", onda obrati pažnju na prvobitno proseravanje, a posebno na rečenicu koju si odvalio.

Nikada mi neće biti jasni ljudi koji će uvek više žaliti nekog tamo Johna Smitha nego Peru Perića...
By Ulix
Film je blamaža.
A jel imas neki drugi argument za to, a da nije u pitanju cinjenica da nema CGI animacija u svakom drugom minutu, i cinjenice da je po tebi film politicki nekorektan?
Oliver Stoun nikada nije napravio ni jedan film koji to cini, pa to nije ni ovde slucaj. Kao vijetnamski veteran i snazno levo orijentisan umetnik, on se nikada do sada nije zalagao za pokolj i odmazdu (ono sto ti nazivas pravdom, jelte).
Korisnikov avatar
By KiWi
Nisam gledao ...

Moja snajka bila u Domu Sindikata (ili gde je već bila premijera) i oduševila se ... obećala da će voditi familiju ... ne znam šta ju je posebno dirnulo ...

Išla je na premijeru jer njena kuma nije htela da ide sama.. a imala je dve karte ... Inače, moja snajka je za Matrix (prvi deo) rekla da je njesra na kub, AI (Artificial Intelligence) nije uspela da odgleda do kraja, a kada smo pravili Filmski Maraton Gospodara Prstenova (sve tri filma odjedared zaredom) zahrkala je pre nego što je Frodo napustio okrug ... omiljeni filmići su joj Kazablanka i Kum ...

dakle.. mislim da su male šanse da ta žena greši ...
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ulix
Taj film ima u sebi mnogo toga, samo treba da znas sta i gde da trazis.
Ne nameći svoj pogled na film. Lepota je u oku posmatrača, sve što si naveo je suva patetika, pokušaj da se Aleksandar od krvoloka (što je de facto i bio) koji osvaja tuđe zemlje pretvori u neku tragičnu ličnost koja je eto zalutala u Indiju da bi je izgazili slonovi. Inače, što se tiče režije te scene slažem se, ali to govori u prilog efektima, a ne o nekoj bog-zna-kakvoj dubini.
Korisnikov avatar
By bigirl
Film je blamaža.
A jel imas neki drugi argument za to, a da nije u pitanju cinjenica da nema CGI animacija u svakom drugom minutu, i cinjenice da je po tebi film politicki nekorektan?
Nešto sa tobom stvarno nije u redu ako ne vidiš u čemu je sve taj film loš.
Već rekoh.
Gluma - ne postoji. Toliko je loša, da je prosto izostala.
Dijalozi se svode na "i luv u", "tell my wife i luv 'er" etc etc.
A još treba i da poverujem da u trenutku dok se ruši zgrada na njih oni deklamuju "oče naš"... Božžžeeeeeeeee...
Oliver Stoun nikada nije napravio ni jedan film koji to cini, pa to nije ni ovde slucaj. Kao vijetnamski veteran i snazno levo orijentisan umetnik, on se nikada do sada nije zalagao za pokolj i odmazdu (ono sto ti nazivas pravdom, jelte).
Da ponovim, OTVORENO poziva. Već sam naglasila kako i čime.
By Ulix
Ako se ti lozis na masovna ubistva, svaka ti cast, i ako mislis da su smrti nevinih ljudi pravda, onda imas problem u glavi.
Hahaha. Ne trpaj mi reči u usta. Smatram da je jadno kada neko to radi, pa nemoj da budeš jadan.

A ako je tvoje mišljenje da "prosečan Srbin nije ni za šta kriv", onda obrati pažnju na prvobitno proseravanje, a posebno na rečenicu koju si odvalio.

Nikada mi neće biti jasni ljudi koji će uvek više žaliti nekog tamo Johna Smitha nego Peru Perića...
Ne zalim narocito ni jednog ni drugog.

Samo Dzon Smit ne slavi kada bombarduju Srbiju jer Dzon Smita to ne zanima, on, sanse su, ne zna gde je Srbija, niti zna da je bombardovana. A Pera Peric sve poskakuje od srece kada neko zvekne avion i pobije gomilu neduznih ljudi.
Korisnikov avatar
By bigirl
Samo Dzon Smit ne slavi kada bombarduju Srbiju jer Dzon Smita to ne zanima
A ti to 100% to znaš, je l'???

E pa vidiš, dok je trajalo bombardovanje, internet je bio free (tj. mogao si da uđeš u minus do mile volje), pa sam visila non-stop na icq-u i primala poruke od raznih Amera i Italijana (!!!!) koji su mi preko neta jebali kevu terorističku, slali slike jadnih malih Albanaca koje sam verovatno ja sama pobila i prosto uživali u slikama žrtava iz zgrade RTS-a (slali mi fotku onog jadnička koji mrtav visi iz onih ruševina sa raznim crtama i komentarima).
Korisnikov avatar
By KiWi
A još treba i da poverujem da u trenutku dok se ruši zgrada na njih oni deklamuju "oče naš"... Božžžeeeeeeeee...
Ne bi' da sipam ulje na vatru .. ali ... to se zaista desilo ...

Sećam se da je bio jedan kamerman u susednom kvartu i da je jedna izuzetno debela crnkinja govorila oče naš ( i povremeno vrištala) dok se zgrada rušila.. imala je uredno počupane obrve i naočare.. kosu vezanu u punđu.. to neću zaboraviti dok sam živ ... kad se tad nisam usrao, znam da nikad neću :)
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
E, bitno da smo mi zivi i zdravi. Treba da nam bude zao i Pere, i Rasima, i Dzona, i Djanija i svih poginulih ljudi na ovom svetu, ma koje god oni nacionalnosti bili.
By Ulix
Obzirom da sam medju raznim Smitovima ziveo, da, tvrdim to sa izvesnom sigurnoscu. Na koga si ti sa tvojom propagandom naletala na internetu ne znam. Ali ako si ih nazivala krvolocima, i ja bih ti pokazao slike albanske dece i pitao te s kojim pravom me kritikujes.
By Ulix
Originally posted by Kiborg
Ulix
Taj film ima u sebi mnogo toga, samo treba da znas sta i gde da trazis.
Ne nameći svoj pogled na film. Lepota je u oku posmatrača, sve što si naveo je suva patetika, pokušaj da se Aleksandar od krvoloka (što je de facto i bio) koji osvaja tuđe zemlje pretvori u neku tragičnu ličnost koja je eto zalutala u Indiju da bi je izgazili slonovi. Inače, što se tiče režije te scene slažem se, ali to govori u prilog efektima, a ne o nekoj bog-zna-kakvoj dubini.
Ne znam o kakvoj sam dubini govorio, scene koje sam nabrojao meni su bile, prvenstveno, vizuelno impresivne, a to je, opet, zbog dobre rezije i scenarija.

I da - Aleksandar Makedonski jeste bio krvolok, slazemo se; ali je, bar meni, bilo ubedljivo i ovo njegovo lice. Oliver Stoun to cesto radi; ako si gledao Niksona, jasno ti je. :)
Korisnikov avatar
By bigirl
Obzirom da sam medju raznim Smitovima ziveo, da, tvrdim to sa izvesnom sigurnoscu. Na koga si ti sa tvojom propagandom naletala na internetu ne znam. Ali ako si ih nazivala krvolocima, i ja bih ti pokazao slike albanske dece i pitao te s kojim pravom me kritikujes.
Opet. Opet i opet. Donosiš zaljučak. Pogrešan. Kako ti ne dosadi?

I baš sam ja njih jurila preko icq-a da se svađam i da ih vređam i bog te pita šta. Vidiš, tad sam imala 16 godina i politika, zločini, terorizam i bog-te-pita-šta me stvarno nije interesovalo... Samo sam želela da na miru idem u školu i viđam se sa dečkom. A kad je već takva situacija kakva je bila, makar da na miru chatujem sa drugaricom i dečkom i surfujem netom. I onda, "kuku" se čuje i iskoči porukica od ovog ili onog koji kreće sa vređanjima. Eh, šteta što tada nisam znala za IGNORE opciju...
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ulix
Ne znam o kakvoj sam dubini govorio, scene koje sam nabrojao meni su bile, prvenstveno, vizuelno impresivne...
Ti si se dete pogubio načisto. Ajd neću da te diram, sad će ti rok. Laku noć.
Korisnikov avatar
By gorilica

Izvini, ali čovek koji je režirao Šindlerovu listu i Boju purpura, svakako ne moše biti dno, ili ti hoćeš da kažeš da su ova, Oskarom ovenčana dela, koja su dotakla mnoga srca sranje???!:nokti:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!