- 18 Okt 2006, 15:44
sa druge strane, svi nas bombarduju informacijama i slikama da treba biti u vezi, da je to prava stvar, da jedino tako ljudi funkcionisu - a opet trziste je takvo da se seks i zabava nudi na sve strane... ovo je vec mozda druga tema.
ako ti treba druga osoba da ti da smisao zivotu,
onda nista od toga! a tek ako ti je ta druga smisao zivota... samo kad pomislim kako bih se ja osecala da sam smisao zivota nekoj drugoj
radjamo se sami. biti sam/a je najprirodnija stvar na svetu.
Originally posted by xfreelancerpotpisuem sve ovo!
well, ovo je 2 complicated. obicno ljudi misle da su miserable zato sto su sami i da im je potreban neko da bi dao smisao njihovom zivotu i ulepsao ga. covek jeste socijalno bice i samoca ume da bude teska, medjutim, da bi veza bila funkcionalna ona ne sme da bude spoj 2 depresivne, nezadovoljne i usamljene osobe koje ocekuju da ce sada razlozi njihovog nezadovoljstva izgubiti samim tim sto imaju sa kim da izadju u grad ili da odu u bioskop. zapravo, covek prvo treba da nauci da bude zadovoljan sobom, svojim zivotom i nacinom na koji ga je organizovao i tek onda ce imati i nekom drugom sta da ponudi u emotivnom smislu. tada ce taj odnos moci da se razvije u pravu ljubav. u suprotnom, spoj nasih neuroza, frustracija i narcisoidne zelje da nekome budemo privlacni, zanimljivi i slicno, dovede do toga da se zapravo zaljubimo ne samo u drugu osobu, vec i u sliku koja ona ima o nama. and then we're screwed. kao i veza.
sa druge strane, svi nas bombarduju informacijama i slikama da treba biti u vezi, da je to prava stvar, da jedino tako ljudi funkcionisu - a opet trziste je takvo da se seks i zabava nudi na sve strane... ovo je vec mozda druga tema.
ako ti treba druga osoba da ti da smisao zivotu,

radjamo se sami. biti sam/a je najprirodnija stvar na svetu.