Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Umetnost oblačenja i svlačenja

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By Escobar
Nisam pametna.

I pored toga sto sam preko sebe prevalila sve moguce brendove i imam pola hangara kozmetickih preparata, opet ne mogu da iznadjem resenje za svoj problem.

Kupila sam nedavno Vichy homme kremu sa vitaminom C koja mi sjajno prija, i za posle brijanja i za svakodnevnu jutro-veche upotrebu, ali kada preko nje stavim puder--jednostavno kao da se posvadjaju. Naprave neke male ljuspice i to izgleda shit odvratno. Onda moram da redukujem sminku, sto svakako anulira moje samopouzdanje kao jedne metrosexualne dive. Mozda je u pitanju to sto je krema po defaultu predvidjena za muskarce koji se ne sminkaju, ali to ne ocekujem od marke kao sto je Vichy, jer znam da oni u muskoj kolekciji imaju i puder, mada ja koristim Maxfactor, jer mi najvise prija.

Ima neko slican problem?

I molim vas, ako se neko na ovom Forumu razume u kozmetiku vise od mene, ocekujem savet.....

Moj puder me tako sramezljivo gleda sa police i ocekuje pomoc....

:molise:
Korisnikov avatar
By tramp
:shok2:

pa sta stavljas puder preko kreme :drama:

dakle ... pod puder se nestavlja krema sto bi ti kao metrodiva trebala znati :burner:

znaci ako nesto zelis ispod pudera (i darling zaboga zar puder?) onda nadji kvalitetnu bazu ili kako se to vec zove ..

:kosa:
Korisnikov avatar
By Adenim
Originally posted by tramp
:shok2:

pa sta stavljas puder preko kreme :drama:

dakle ... pod puder se nestavlja krema sto bi ti kao metrodiva trebala znati :burner:

znaci ako nesto zelis ispod pudera (i darling zaboga zar puder?) onda nadji kvalitetnu bazu ili kako se to vec zove ..

:kosa:
oh zeno Bozja, krema JESTE podloga za puder, ali tecni. Zivis u Njujorku, sminkas se, a ne znas osnovne stvari. Podloga je tecni puder.
Korisnikov avatar
By tramp
krema je KREMA a postoje podloge za "tecni puder" (nikad mi taj izraz nije bio jasan, puder je prah, tecni puder nema smisla) a u pocetnom postu nije naglaseno da se radi o tecnom puderu a po opisu reakcije mi je zvucalo kao stavljanje prasnog pudera na kremu

ajde savet broj 2 ako se vec stavlja tecni puder na kremu treba dati dovoljno vremena da se krema upije u kozu znaci staviti kremu, prosetati po stanu, piskarati po GS pa tek onda dalje sminkanje

sminkanje zahteva vreme i strpljenje
Korisnikov avatar
By Adenim
Originally posted by tramp
krema je KREMA a postoje podloge za "tecni puder" (nikad mi taj izraz nije bio jasan, puder je prah, tecni puder nema smisla) a u pocetnom postu nije naglaseno da se radi o tecnom puderu a po opisu reakcije mi je zvucalo kao stavljanje prasnog pudera na kremu

ajde savet broj 2 ako se vec stavlja tecni puder na kremu treba dati dovoljno vremena da se krema upije u kozu znaci staviti kremu, prosetati po stanu, piskarati po GS pa tek onda dalje sminkanje

sminkanje zahteva vreme i strpljenje
e, tako te volim.
Korisnikov avatar
By Escobar
Hello, ja se sminkam od svoje 14te, dakle sve te finese su mi vrlo poznate....

Dakle, i da podloga treba da bude kvalitetna, naravno, da koza upije sve preko, ali ovde je problem neke sruge prirode, kad sve to stavim, ljuspice se pojave.....

Tako da imam trip da se nesto od sastojaka ne trpi bas najbolje....

A da, puder je tecan....koliko god to jezicki bilo apsurdno.....

:teletabisi:
By ~ Le Saint X ~
makijaž

ž se pa!

koristim samo korektor od sminke
i to malo oko ociju
Korisnikov avatar
By Escobar
ah, cheri, il faut se maquiller.....c Pari.....:lol:
Korisnikov avatar
By Adenim
Originally posted by Escobar
Hello, ja se sminkam od svoje 14te, dakle sve te finese su mi vrlo poznate....

Dakle, i da podloga treba da bude kvalitetna, naravno, da koza upije sve preko, ali ovde je problem neke sruge prirode, kad sve to stavim, ljuspice se pojave.....

Tako da imam trip da se nesto od sastojaka ne trpi bas najbolje....

A da, puder je tecan....koliko god to jezicki bilo apsurdno.....

:teletabisi:
Probaj neki krem puder, KORFF ima odlican, sa ajkulinim ulljem. Oko 25 evra je.
HR je takodje dobra i kompatibilna sa kremama.
Korisnikov avatar
By tramp
e pa onda ne znam ... jbg .. moguce je da se "ne podnose" meni se znalo desiti da imam reakcije na izuzetno kvalitetne proizvode i recimo jedini tecni puder koji podnosim je revlonov

scenska sminka me ubije u pojam i svaki put moram da stavljam masku nakon sminkanja da se ne bi osula i onda se jos ne sminkam par dana uopste sto na kraju ispadne da se skoro vise nikad ne sminkam za "real life" :smeh: ... iznapada me cura pre neki dan da se nikad ne sminkam (ona se inace ne bi nasminkala da joj neko uperi pistolj u celo)

no ... ja bih onda isprobala tu kombinaciju na nekom drugom da vidis hoce imati istu reakciju

a ako nista ne pali .... stavljaj tecni puder bez podloge, i onako ako je kvalitetan nece stvarati probleme a kremu stavljaj kad ne nosis sminku (nakon dolaska kuci, skidanja sminke itd)
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Uniqe je nasa lokalna muskarcina po svemu sudeci...

A ti se duso Escobarka samo sminkaj ;)

Ne razumem se u sminku niti se sminkam (sto se da videti) ali mi je sve ovo beskrajno zanimljivo :yay:
Korisnikov avatar
By Inner-Smile
Ajde ovako, i ja koristim MF a "ispod" je Nivea, hidrantna dnevna, i ne svadjaju se :) nego, da ti uradish jedan dobar piling prvo a ? Mozda ti je koza suva pa se prave te ljuspice, lichi da ti krema ne odgovara.
A da, plus ne volim nikakve vitamine u dnevnim kremama jer u "dodiru" sa uv..se raspadaju i prave slobodne radikale (tako nekao, mrzim hemiju iz dna dushe pa ako sam i pobrkala ne zameri, znam samo da vitamin po suncu ne valja shetati).
Korisnikov avatar
By Escobar
Ali ja piling radim Vichijevim preparatima bas redovno....

Ne verujem da je do toga.....

To za vitamine je mozda tacno, ali vit C i E su sami po sebi antioxidansi, i ne bi smeli da prave radikale ni u kojim uslovima.....

Ne znam, moracu da si ukinem tu kremu, ili kupim puder iz iste kolekcije, iako mi se ne napusta MF jer je stvarno odlican.....

Meni nivea ne prija, ali bas bas ne prija......
Korisnikov avatar
By tramp
:maca:

a da se nisu krema ili tp pokvarili :puzzle:
Korisnikov avatar
By Escobar
Boze sacuvaj!

Pa ja na kozmetiku gledam kao na rodjenu decu, svako mora da se kupa s vremena na vreme, a da ne pominjem rokove trajanja.....:merlinka:
Korisnikov avatar
By tramp
:rida: ova me tema baca u ocaj
Korisnikov avatar
By Escobar
Zasto, pa nemoj da cmizdris.....:pinknaocari:
Korisnikov avatar
By tramp
alas ... ovaj, avaj.... pa strasno me potresu "make-up malfunctions" tolike godine rada, truda i :shok2: znoja ... uzalud :sigh:
Korisnikov avatar
By Escobar
eh, zato sam ja cvrsto resio da smuckam neku koja ce biti bez faulta, tako da sestre pederke mogu mirno da se mackaju.....do mile volje :)
Korisnikov avatar
By mmiki
Ja sam samo 2 puta u zivotu namazao lice kremom.:nokti:
Korisnikov avatar
By blenta
ja koristio clinians kremu sa c vitaminom
i razmisljam neshto da predjem na vichy neku sensitive varijantu
poshto imam osetljivu kozu ono sklonu crvenilu bla bla bla
shto mi je ova clinians do sada uspevala sanirati al sve slabije i slabije
u zadnje vreme uspeva
nisam znao da postoji vichy homme sa c
pokushatju to da nadjem
Korisnikov avatar
By Escobar
Ne znam da li postoji dole, jer i ovde jedva pronalazim tu kolekciju....:krava:
Korisnikov avatar
By blenta
Ne znam da li postoji dole, jer i ovde jedva pronalazim tu kolekciju.... :krava:

ijuuuuuuu
skandal
trazitju azil u fra
ne mogu zhiveti u zemlji gde se ne mogu mackati :eu:

:tetka:
Korisnikov avatar
By Escobar
Ni ja nisam mogla isto.

Imas azil kod mene, samo bez pantalona :bj:
Korisnikov avatar
By blenta
lebe mekani
dobitju tikove od ovog bez pantalona
idem sutra u shkolu bez pantalona
samo oblachim kravatu i bele charape :dude:
Korisnikov avatar
By djo
ali to ne ocekujem od marke kao sto je Vichy, jer znam da oni u muskoj kolekciji imaju i puder, mada ja koristim Maxfactor, jer mi najvise prija.
a mozda da probas vichy puder :D
mozda su napravili da vichy i max budu nekompatibilni, kao recimo PC i macintosh :D
Korisnikov avatar
By Sunce
Krema treba da se maze u sto tanjem sloju. To svi farmaceuti preporucuju. A puder se nanosi (verovatno) posle odredjenog vremena - sacekas 15 minuta. :chestram:
Korisnikov avatar
By Sunce

To za vitamine je mozda tacno, ali vit C i E su sami po sebi antioxidansi, i ne bi smeli da prave radikale ni u kojim uslovima.....
Vitamin C i E nikako ne prave slobodne radikale, vec ih eliminisu. Rekao si i sam da su antioksidansi. A znate li sta su slobodni radikali? :doktor:
By жњ
radi se o tome da ti je verovatno suva koza (koja brzo upije kremu i zateze se, a onda puca nanesheni puder). pokusaj da navlazis prste pre nego sto na njih stavis puder i tek onda nanesi na lice. znam da zvuci trashy, ali to bi trebalo resiti problem ;)

(ovi gore zakomplikovali ko da ces eksploziv da pravis :napitak: )
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!