Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Sunce
"Hoće li još jedan gej film dobiti Oskara?
Cetvrtak, 21. septembar 2006. 13:29

Južna Koreja izabrala je film na temu homoseksualnosti, koji je postao neočekivani domaći hit, za kandidata za Oskara za najbolji film snimljen van engleskog govornog područja.

Film "Kralj i klovn" je priča o feminiziranom klovnu raspetom izmedju naklonosti kralja-despota i ljubavi prema kolegi-klovnu. To ostvarenje je drugi najgledaniji film svih vremena u Južnoj Koreji.

Više gledalaca imao je samo triler "Gost", priča o borbi jedne porodice sa čudovištem-mutantom.

Južnokorejski savet za film saopštio je da je odgledao oba filma, kao i treći - "Vreme" u režiji medjunarodno priznatog reditelja Kima Ki-duka - i da se odlučio za "Kralja i klovna", uveren da to ostvarenje ima najviše šansi da dobije nominaciju za Oskara.

Nominacije za nagrade američke filmske akademije biće saopštene u januaru, a Oskari će biti dodeljeni 25. februara.

Južna Koreja do sada nikada nije imala nominaciju za to prestižno priznanje."

Film sam gledao. Dobar je. Prica o ljubavi, odanosti, patnji, tradiciji i umetnosti. U filmu dominira: "Zivot je pozornica".
:hvala: :hvala: :hvala:

Slika
By Simor
U, baš bih voleo da pogledam taj film!

No, bojim se da bi čak i za politički korektan Holivud, bilo previše da dve godine za redom jedan film sa gej tematikom dobije Oskara.

Ali, držim palčeve, bar da uđe među nominacije, jer će već time privući pažnju većeg broja gledalaca.
Korisnikov avatar
By Adenim
Jel ga ima u prodaju Sunce?
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
već sam pisao o tom filmu davnih dana. bilo je nekih vesti i o bojkotu istog u pojedinim azijskim zemljama. iskreno se nadam da će se prikazivati i kod nas, makar i u DKC-u.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Adenim
Jel ga ima u prodaju Sunce?
Nema ga u prodaji. Moj drug je DVD dobio od prijatelja iz Koreje. Ali, narezacu ga, cim stignem!:mazi:
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by 2Q2Bstr8
već sam pisao o tom filmu davnih dana. bilo je nekih vesti i o bojkotu istog u pojedinim azijskim zemljama. iskreno se nadam da će se prikazivati i kod nas, makar i u DKC-u.
U filmu nema golotinje, seksualnog cina, u filmu ne dominira "gej problematika"...Mislim da ce se film bez problema prikazivati u beogradskim bioskopima...
:zongler:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
da, baš tako. i zaradio je par stotina miliona dolara, pa će ga neko i ovde prikazati... :tepih:
Korisnikov avatar
By Delete
Nije na odmet jos jedan gay film, sto vise filmova, to je veca mogucnost da homofobi lakse prihvate gay populaciju. :zastava:
A Oskarima ne trebamo suvise da se opterecujemo, slava je, kao i sve, prolazna.
Korisnikov avatar
By Pitomi oblak
Koliko shvatih sa neta, film pre svega prica o Korejskoj tradiciji i kulturi tokom Joseon dinastije, cak gay tematiku ne spominju. No u svakom slucaju pohvaljujem doticanje pitanja sexualnosti u svakom filmu, narocito onim koji se bave prikazivanjem tradicije.
Korisnikov avatar
By Pitomi oblak
Originally posted by Renoir
hmmm...
j'aimerais le voir....

:oskar:
me too
:)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!