Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Draco
Rekoh sve vec u nazivu teme :)
Dakle, jel ume neko da mi objasni kako da povezem komp sa lapicem? Sta mi treba od kablova, jel ima nekih zajebancija i komplikacija..?
Korisnikov avatar
By erkondisn
opcija 1 koja je btw, prastara i totalno prevazidjena - direktna konekcija kabelom...

opcija br 2 - mreza... dakle, oba racunala moraju imati mreznu karticu (sto obicno i biva), te tzv crossover mrezni kabel s kojima ces doticne spojiti :)
Korisnikov avatar
By Draco
Pa ne znam da li u kompu imam mreznu. Za lap sam sigurna da ima. Kako da proverim za komp?

..a sto se prastare und prevazidjene tehnologije povezivanja kablom tice - kako to? Koji kablic, kako spajam..?
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by Draco
Pa ne znam da li u kompu imam mreznu. Za lap sam sigurna da ima. Kako da proverim za komp?

..a sto se prastare und prevazidjene tehnologije povezivanja kablom tice - kako to? Koji kablic, kako spajam..?
provjeri da li imas utor za mrezni kabel (slican je telefonskom, ali ne i isti), jer je ona cesto kod racunala u zadnjih nekoliko godina integrirana na maticnu plocu.

joj zaboravi na prevazidjenu tehnologiju, to je muka jezeva :)
Korisnikov avatar
By Paki
Mrežni kabl obično ima na oba kraja štipaljkice (ne znam kako se zaista zovu). Pronađeš na kućištu koji joj otprilike priključak odgovara i udeneš (kod mene pored priključka postoje dve narandžaste lampice, jedna iznad druge...)
Korisnikov avatar
By Draco
Sad sam pogledala - nemam =/ Btw, moja maticna je stara dobrih 6 godina jer je sve nekako radila a samo sam ostale delove munjila.. Jedino sto imam, a da iole podseca na nesto sto bi primilo nesto :lol: nalik na telefonski kablic je ulaz za kablovski modem.. =/ Tako da, prevazidjena tehnologija? :trep:
Korisnikov avatar
By unic0rn
kupi mreznu, to ti je 5e

i kupi kabal koji s obe strane ima konektor, ubodi i javi kad dodjes dotle :)
Korisnikov avatar
By Draco
:lol: a dok ne kupim mreznu? Kako da deljem zenu u Counter/u do tada, m?
Korisnikov avatar
By Dracova
Ti mene da deljes?!? Dream on... :lol:
Korisnikov avatar
By Draco
Originally posted by Monstrum
Ti mene da deljes?!? Dream on... :lol:
:lol: moj slatkis.. Pa da, ja tebe.. nego kako ti mislis da bi bilo/ce biti?
Korisnikov avatar
By hlaefdige
jel izvodljivo to sa dva bluetootha???
Korisnikov avatar
By KiWi
Zar ne može preko USB kabela???? Ja mislim da imam to programče koje prikazuje drugi računar kao USB uređaj .. ali ne znajem dal može counter da se igra ... mislim da morate da se umrežite preko mrežne kartice .. sa sve IP adresama i tim čudesima...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ne može preko USB-a da se umrežava računar. to može ili preko te prastare direktne konekcije ili preko nekakvog mrežnog protokola.

za kabel ti treba serijski kabel koji utakneš u oba računara, pa pokreneš wizard u windowsu. kako ti je već rekao erkondisn - tu opciju batali.

najbolje je da nabaviš mrežnu za tvoj stoni PC, ali pre toga proveri da li imaš slobodnu utičnicu na matičnoj ploči. kad otšraviš poklopac kućišta, pogledaj da li postoji slobodna PCI utičnica. bele je boje (uglavnom) i nalazi se u nizu sa više identičnih utičnica. tamo ti je uboden modem, zvučna kartica ili bilo koja koju koristiš za proširenje (osim grafičke).

opcija za USB postoji, ali posredno. zapravo se radi o mrežnom uređaju koji se povezuje preko USB-a na komp. dakle, opet preko neke vrste mreže. i od ponuđenih opcija - ovo je najskuplje rešenje.

za counter - mrežna kartica je najjednostavnije, najbrže i verovatno jedino rešenje.
By ljubavbg
1. Ja sam povezao personalni za laptop preko LAN konekcije. Noviji laptopovi je podrzavaju, a za PC u slucaju da nema integrisani LAN mozes da nabavis u prodavnicama kablovske opreme skretnicu koja se kaci na USB port dok funkcionise kao LAN, jer se sa druge strane nalazi LAN i/o. Jedna takva prodavnica nalazi se u Njegosevoj.
Zatim ti je potreban kabl duzine od PC do laptopa, 700,00din kosta 8m (u toj prodavnici). Protok je odlican! (potrebno kreirati merezu preko koraka koje je moguce definisati iz Windowsa)

2. Druga opcija je preko USB kabela mada nisam siguran da li je moguca podela Interneta ili samo razmena podatka.

3. Kao trecu opciju navodim bezicnim putem. Uredjaji za bezicni prenos nisu skupi, a zahvalni su (nema ruznih kablova), brzina je dobra (za kucnu upotrebu i vise nego dobra), a i sama mreza je sigurna, jer svaki od ovih uredjaja koristi instalacioni program koji pri povezivanju sa nekim drugim uredjajem trazi sifru (slicno kao kod SIM koda); tako da je bezbednost ista kao i kod direktnog povezivanja. (precizno upustvo za konekciju se nalazi na disku proizvoda)
Jedina mana je zracenje, mada je to svakodnevnica sa racunarima.

4. Za cetvrtu konekciju stavicu predlog prijatelja. Telefonski kabl. Mada detalji oko konekcije nisu poznati.

Toliko od mene. Nadam se da sam ti bio od pomoci!
Srecno!
Korisnikov avatar
By andjela
pa mislim mozes povezati dva kompjutera i preko serijskog kabla kao i preko paralelnog.

mozes i napraviti home network preko kablova za struju
trebaju ti posebni uredjaji koji se utaknu u uticnicu u zidu a sa druge strane se spoje sa kompjuterom pomocu ethernet kabla
Korisnikov avatar
By Vlada T
Ja zapravo imam jedno slicno pitanje. Hocu da povezem PC i laptop, ali ne da bih igrao Counter, niti ta veza treba da bude permanentna.
Dakle, potrebno mi je da ih povezem samo na nekoliko minuta da bih prebacivao velike fajlove (filmove, muziku i tako to).
Dakle, sto mi je ciniti?
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Originally posted by Vlada T
Ja zapravo imam jedno slicno pitanje. Hocu da povezem PC i laptop, ali ne da bih igrao Counter, niti ta veza treba da bude permanentna.
Dakle, potrebno mi je da ih povezem samo na nekoliko minuta da bih prebacivao velike fajlove (filmove, muziku i tako to).
Dakle, sto mi je ciniti?

Isti slucaj! Predlagali su mi flash za to, ali bi trajalo, jer imam flash od 2 GB, a treba da transferujem oko 40 Gb, pa mi se to nekako ne radi tim putem...
:ves: Neki bolji nacin?
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
odeš u radnju pc opreme i tražiš ukršteni (crossover) UTP kabel. utakneš ga u oba kompa i pokreneš čarobnjak za podešavanje kućne mreže. ukoliko ne deliš Internet konekciju i uređaje (tipa štampač, skener itd.) dovoljno je samo da zadaš ime za oba računara i to je sav posao.

sva rešenja o kojima ljudi pričaju gore su sasvim izvodljiva, ali ovo je daleko najjednostavnije i najjeftinije.
Korisnikov avatar
By Allkey
Originally posted by Draco
Rekoh sve vec u nazivu teme :)
Dakle, jel ume neko da mi objasni kako da povezem komp sa lapicem? Sta mi treba od kablova, jel ima nekih zajebancija i komplikacija..?
Овде само можеш добити информације о томе како се зову ти каблови. Ништа нећеш урадити.

Препоручујем ти да одеш до неке радње и да поставиш исто питање. Претпостављам да ће ти понудити две опције, и то неки ''вештачки'' УСБ кабл, козна како ће то радити и мрежни УТП укрштени кабл, који можеш користити само ако на оба рачунара имаш ЛАН картицу.

Сад, постоји и опција повезивања два рачунара преко рутера, тј. преко switch-а, али то је већ скупља варијанта. Ја лично да сам у ситуацији да имам лап-топ, највероватније бих узео бежични рутер, како бих свугде у стану имао нет на лап-топу. :)

Дакле, бани у неку радњицу.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!