Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By bigirl
Posle nekoliko godina bivstovanja na ovom forumu (i mnogo otvorenih tema o ljubavi i zaljubljenosti i vezama), stekla sam utisak da biste vi svi (molim bukvaliste da se ne fataju za ovo SVI... mislim na jako veliku većinu) više voleli da se neko ponaša prema vama kao da ste otirač, a ne sa nežnošću i pažnjom...

Nekako, oni koji su dobri, verni, nežni, fini, romantični, zaljubljeni, oni koji vole - nisu na ceni na ovom forumu. Smatraju se debilima.

Zašto je to tako? Zar su svi toliko izgubili veru u ljubav da ne mogu da poveruju da neko možda stvarno voli (a ne vreba priliku da partneru zabije nož u leđa), da je neko zaljubljen (a da se iza toga ne krije, opet, neki levi razlog)? Zar je ovaj svet postao toliko imun na ljubav??? I zašto?

A ako nije, tj. ako sam stekla pogrešan utisak, molim da me razuverite... (ukoliko je to moguće)
Korisnikov avatar
By Rei
stekla sam utisak da biste vi svi (molim bukvaliste da se ne fataju za ovo SVI... mislim na jako veliku većinu) više voleli da se neko ponaša prema vama kao da ste otirač, a ne sa nežnošću i pažnjom...
Pa ima i to svoje drazhi u rough sexu. :lukavi:
Korisnikov avatar
By bigirl
Nije sve u sexu. Ima nešto i u ljubavi. :hiphip:
Korisnikov avatar
By Escobar
Originally posted by bigirl
Zar su svi toliko izgubili veru u ljubav da ne mogu da poveruju da neko možda stvarno voli (a ne vreba priliku da partneru zabije nož u leđa), da je neko zaljubljen (a da se iza toga ne krije, opet, neki levi razlog)? Zar je ovaj svet postao toliko imun na ljubav???
Svidja mi se smisao za humor!:teletabisi:
Korisnikov avatar
By Mortis
Niposto ne zelim da budem neciji otirac, i gnusam se pomisli na situaciju da je neko moj, stoga cu reagovati negativno i na pokusaje gazenja i obozavanja druge strane. Problem je u tome sto izgleda vazi situacija "gazi ili budi gazen", ako nisi gazen, Boze moj, pa nisi zaljubljen. Ako ne gazis, nisi voljen.

Na ljubav gledam kao na relaciju uzajamnog postovanja, izmedju ostalog. A to je ono sto nedostaje medju ljudima.
Korisnikov avatar
By Paki
Ne prepoznajem se u početnom postu i, iskreno, nisam baš primetio to što i ti, bigirl... Možda i zbog toga što mi forumski staž nije ni približan tvom... :neznam:
By Çâðê_DUP
@bigirl

primetila sam isto sto i ti. i ja se pitam zasto je to tako. prvo me je jako nerviralo (pravdoljubiva sam i ne volim da vidim kako neke skotine "kupe kajmak" potpuno nezasluzeno), ali sam shvatila da to nije do njih (oni/one su takvi/e kakvi/e jesu, po defaultu), vec da su "krivi" mazohisti koji vole da ih neko gazi i maltretira, tj, da im druga strana daje dozvolu za to,

Licno i ne bih mogla da budem sa osobom koja e ume da prepozna moje kvalitete, da ceni paznju, ljubav, itd. a ako me smatra i debilom, to samo govori o tome o debilnosti te pretpostavljene osobe, oslanjajuci se prvenstveno na "argumente" koje iznosi kao "debilizam".
Uvek sam se trudila da budem maksimalno pazljiva prema voljenim osobama i uzvracano mi je otprilike, kao u tvom postu, sto je rezultiralo time da sam postala hladnija i mnogo odmerenija u pokazivanju osecanja. Ali, moj stav o ljubavi se nije promenio. Licno izuzetno cenim, postujem i volim plemenite osobe, na to se prilicno i lozim. Samo, sto sam ja prilicno "cudna vrsta", a iskam, ocigledno, istu takvu. ;)
By Simor
Teško da mogu da te razuverim da je ljubav na ceni, pošto ja mislim da nije. I mi se uklapamo u trend gde je važno da imaš para, da ostvariš nekakvu slavu, a stvari poput ljubavi, poštovanja ili solidarnosti su prokažene reči. Ali, ja ne mislim da je to pravilo, pa ni u gej svetu.

Ja se prema ljudima u realnom životu ne ponašam kao prema otiračima, niti dozvoljavam da se neko tako ponaša prema meni. Društvene forme sadizma i mazohizma (dakle, ne seksualne prakse!) su mi eonima daleko.

Ima Suzuki u svojoj knjizi "Zen budizam" jedan jako interesantan primer: on navodi dve pesme - jednu japanskog i drugu engleskog autora. Obe pesme govore o cvetu. Razlika je u tome što japanski autor uživa u cvetu baš takvom kakav jeste, dok engleski autor mora cvet da ubere, da ga vidi izbliza, da ga izanalizira. Ja se trudim da stvorim prema ljudima odnos kao u japanskoj pesmi, pa i (ili, pre svega) prema svom dečku - da ga volim, da uživam u njemu (pa, i seksualno) ali da ne moram da ga posedujem. A kada nema posedavanja nema ni otirača, nema ni psihološkog sadizma i mazohizma. I takvi ljudi postoje - ne znam da li ih ima na forumu, niti analizom života forumaša želim da se bavim, ali da takve stvari postoje - postoje. I među gejevima i lezbejkama. Nije naša zajednica ni bolja ni gora od opšte populacije (doduše, ja sam nekada želeo da mislim da je bolja).
Korisnikov avatar
By Seka Sabljak
Nekako, oni koji su dobri, verni, nežni, fini, romantični, zaljubljeni, oni koji vole - nisu na ceni na ovom forumu. Smatraju se debilima.
Mozda nisu toliko na ceni, ali daleko od toga da se smatraju debilima.
Samo su malo manje interesantni za citanje od ovih koji su bezobrazni, agresivni i koji imaju pogan jezik.
Pa napravi samo paralelu izmedju ovog Foruma ( koji je takodje neka vrsta medija) i Velikog brata.
I u Velikom bratu je najpopularniji lajavi Miki.
Uz to, narod ovamo dolazi da pobegne od svoje muke, a ne da cita kilometarske postove u kojima se opisuje tudja muka.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Posle nekoliko godina bivstovanja na ovom forumu (i mnogo otvorenih tema o ljubavi i zaljubljenosti i vezama), stekla sam utisak da biste vi svi (molim bukvaliste da se ne fataju za ovo SVI... mislim na jako veliku većinu) više voleli da se neko ponaša prema vama kao da ste otirač, a ne sa nežnošću i pažnjom...

ova dva pasusa mislim da nisam razumela.... kao prema otiracima se ponasa prema onima koji vole? nisam ukapirala jer mi kraj prvog pasusa izgleda kao obracanje uslovno receno "otiracima" ali drugi pasus "hladnima" koji prve lose tretiraju..... stvarno samo nisam razumela....
Korisnikov avatar
By tramp
moj zivotni problem je sto uvek nadjem na pocetku nezne, dobre, pazljive i na to padnem i onda se nakon izvesnog vremena preokrenu a ja se u medjuvremenu navucem :drama: a stvarno krecem sa tim da hocu dobru, neznu i pazljivu :sigh:
Korisnikov avatar
By Dina
Meni je problem sto s jedne strane smatram da mora postojati korektnost i postovanje... a s druge kakva je to ljubav bez pomalo bola... :bic: :djavo: Ako je samo ovo prvo, onda mi je nekako sve u rukavicama, pa ja imam korektnost sa svim bliskim ljudima. Kakva je razlika izmedju njih i ljubavnika? Vrlo brzo mi se i izgubi... Bol je inspirisuci meni u manjim kolicinama, dovodi me do reakcija koje nisam ni znala da imam i koje mi uljudnost nikad ne budi. Problem je da ostane u nekim granicama, jer kad ih predje onda isto odlazim......

A sto se drugih ljudi tice ima ih valjda i ovakvih i onakvih... Ne cini se meni da je bolje ili losije sad ili pre, da ima razlike na ovom forumu ili nekom drugom, u gay ili str8 svetu. Neko veruje a neko ne u ljubav, uglavnom ima onakav zivot kakav sam odabere.
Korisnikov avatar
By Val
Nisam adekvatna da dajem odgovor na tvoje pitanje. Ne volim otirace. Udajem se. Mislim da je tim sve receno. :)
Korisnikov avatar
By Myself
Moja baka je jednom rekla mojoj sestri Ivani - Ivo, svaki probirac nadje otirac...
Ivana joj lepo odgovorila - nek' je Lazar, pa nek' je i otirac!

Svako bira sebi partnera i zivot. Moja svest bi mogla da stvori nekakav zamisljeni savrseni svet koji bih ja zivela i to mogu da pripisem mojoj masti, medjutim moj zivot je stvorio moju svest i ja mogu samo da menjanjem zivota svoju svest 'prilagodim' novonastalim promenama. To na konto Dine i komenatara o zivotu koji biramo i ljubavi.

Ja verujem u ljubav (sto nema veze sa nastavkom recenice, jer biti otirac ili ne, nema veze sa verom u ljubav) i ne bih podnela da se i jednog trenutka osetim kao otirac....sto se za druge ljude ne bi reklo. Neko zna da voli samo ako je otirac.
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by hlaefdige

ova dva pasusa mislim da nisam razumela.... kao prema otiracima se ponasa prema onima koji vole? nisam ukapirala jer mi kraj prvog pasusa izgleda kao obracanje uslovno receno "otiracima" ali drugi pasus "hladnima" koji prve lose tretiraju..... stvarno samo nisam razumela....
Tako nekako.
Neko voli i to radi "dobro" (dobro = nežno, pažljivo, ali opet UMERENO).
A s druge strane, postoje i persone koje ne umeju da vole, koje nisu pažljive, koje se ponašaju prosto odvratno prema osobi sa kojom su (tretiraju je kao otirač!!!!).

Zašto su ove bed prsons na ceni? Zašto većina bira da bude otirač? To mene zanima...
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Ima nešto i u ljubavi. :hiphip:
Ko me poznaje to i zna. Tako da se ne osecam kao deo te "vecine".
By Çâðê_DUP
Neko voli i to radi "dobro" (dobro = nežno, pažljivo, ali opet UMERENO).
A s druge strane, postoje i persone koje ne umeju da vole, koje nisu pažljive, koje se ponašaju prosto odvratno prema osobi sa kojom su (tretiraju je kao otirač!!!!).

Zašto su ove bed prsons na ceni? Zašto većina bira da bude otirač? To mene zanima...
mozda je slicno onome kad direktno udaramo na svoje telo/um, samopovredjivanje i sl. kad kazu, mazohizam, pomislim i na to. jel takvi ljudi stvarno za sebe misle da su najgora govna sto plutaju na kugli zemaljskoj, osecaju se prazni, istrosheni i da li je to ustvari ono sto ih tera za potrebom osecaja boli koja se moze osetiti na fizickoj "strani"?
ako vec postoji taj spoljasnji mazohizam, onda sigurno postoji i unutarnji.

Tesko da se neko mogao roditi kao mazohista i po mom misljenju sigurno je to da su ga/je razni dogadjaji iz njegovog/njenog zivota naveli na "taj put" te mu/joj odredili i namenili nachin torture prema sebi samom/samoj.

Pogresan izbor partnera samo je jedan od nacina. Neko se mozda nece sloziti sa mnom, neko ce reci da je to nesvesno biranje, ali ja vam tvrdim, iz svog licnog iskustva, da NIJE.
Istina je da sam mislila, maltene do pred kraj (a to je sushtina odrzavanja ovakvih veza) da su to dobre osobe. I da sam ja nesto ucinila, skrivila i uzrokovala njihovo ponasanje. Medjutim, to nije tachno. Mislim da osobe koje biraju partnere na ovakav nacin pate ili su patile od snaznog, iracionalnog osecanja krivice ili su trazile roditelja muchitelja ili omrazenog roditelja u liku partnera. Kompenzacija? Iskupljenje? Ne znam. Samo znam da je ovo najblize sto mogu osetiti na zadatu temu "unutrashnjeg mazohizma" , sto je za mene odgovor na pitanje koje je postavila bigirl.
Korisnikov avatar
By Zoe
Banalizovacu maximalno - ako zelis da budes otirac, bices a ako ne zelis ne moze tebe niko napraviti otiracem. U prvom slucaju ces biti zadovoljan, jer to si i hteo a i u drugom isto tako........
Simple as that.....:lizalica:
By just!N
bigirl - ne znam za ostatak foruma, ali ja sam uvek tu da te :kiss: :love: :mazi: . . . . i kao i ti verujem u ljubav! :kissing:

:meda:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
neki ljudi prosto vole uloge otiraca. samo sto mislim da od toga prave cist "isusovski" kompleks. takoreci, uzivaju u mogucnosti da gledaju na sebe kao na izmucenog pravednika prema kome se voljena osoba ponasa kao prema poslednjem kretenu, a ona eto nicim to nije zasluzila... to ne mogu da trpim pored sebe!!! ne bih ni mogla da se nadjem u vezi s takvom osobom, jer me prosto izazivaju da ih maltretiram ukoliko mi se namecu (a bog zna da to i rade jer uvek traze zrtvu koja ce da ih muci).
....mislim da je najlakse biti otirac, i da je najbolja stvar koju mozes nekome da pruzis u vezi, sopstvena samostalnost i samosvest, tako da nikad ne dolazis u situaciju da se tvoja voljena osoba konstantno preispituje da li je ucinila nesto sto ce te povrediti, tako da svaki trenutak njenog zivota bude iscepkan sitnim kocenjima i preispitivanjima svakog postupka.....to je moja ideja pakla...
Korisnikov avatar
By mili86
:oklagija: u zivotu mi se nije desilo da se nadjem u poziciji otiraca, a radio sam svakakve gluposti... mislim... peder sam ali imam svoje JA!!!!
Korisnikov avatar
By d` Winter
otiraci su osobe koje cesto nisu svesne sta im se desava...dolaze u tu poziciju neprimetno upravo verujuci u tu ljubav i odrzivost veze sa osobom u koju su se zaljubile at the first place...ne verujem da su to od samog starta jer je to onda dijagnoza...
otiracima postaju kada iz veze u vezu pokusavaju to isto,da budu sa nekim ko ih ne zasluzuje,samo zato sto veruju u ljubav,jer im treba neznost,paznja...ali uvek sa pogresnom osobom
zato moraju da postanu samosvesni...i da vole pre svega sebe,da bi ih i drugi voleli na pravi nacin...

:nokti:
By Çâðê_DUP
Originally posted by d` Winter
otiraci su osobe koje cesto nisu svesne sta im se desava...dolaze u tu poziciju neprimetno upravo verujuci u tu ljubav i odrzivost veze sa osobom u koju su se zaljubile at the first place...ne verujem da su to od samog starta jer je to onda dijagnoza...
otiracima postaju kada iz veze u vezu pokusavaju to isto,da budu sa nekim ko ih ne zasluzuje,samo zato sto veruju u ljubav,jer im treba neznost,paznja...ali uvek sa pogresnom osobom
A kako to, zaboga, UVEK sa pogresnom osobom? i mehanizam je nekako isti: "mislio/la sam da je dobra/dobar, nezan/nezna, pazljiv/-a, bilo nam je tako lepo, a odjednom se on/ona promenio, a ja zaista ne znam cime sam to zasluzila .... :placko:

psiholoska igrica, samo se dvoumim da li je biranje potpuno ili delimicno "nesvesno"? :psiholog:
mada, ljudi su prevrtljiva sorta. :eureka:
Zaista sam sigurna, polazeci eto i od sebe, da osoba zeli stvarno SAMO neznost, paznju i ljubav. moguce je da je, nekako, uvek partner nasamari i pretvori se u iskonsko zlo. sta to govori? da osobe koje potenciraju uloge "dobrih", uglavnom su same duboko iskompleksirane, da ne koristim neku profaniju rech, a osobi koja je u ne(zeljenoj) ulozi otiracha, ocigledno je bio potreban zastitnik, spasilac ili dobrotvor. moze se gledati iz nuzno milion uglova. dakle, osoba A ima nekakvu slabost=zelja za ljubavlju, slabost ka partneru, osoba B iskoristava tu slabost i tretira je kao otirach, a ova prva ne shvata zasto. Dakle, postavljam i drugo pitanje, moguci pogled na stvari: da li je kod "muchitelja" biranje nesvesno ili delimicno svesno, a mozda i potpuno svesno?
Neko uziva u soft SM odnosu, neko ne, ali u principu, nisam sigurna da ovakve veze mogu da potraju .... mozda i mogu?:pinknaocari:
Korisnikov avatar
By d` Winter
moc je veliki afrodizijak...cim neko oseti da moze da kontrolise,manipulise drugima tu ljubav prestaje i igra pocinje,on postaje ugnjetavac,onaj drugi otirac...
iako je sve pocelo predivno sa nadom u pravu ljubav neki dogadjaj ili situacija uslovi podelu uloga...da do toga ne bi doslo u takvim situacijama je bitno voditi se racionalnom ,a ne emotivnom inteligencijom,ako je nekako prezivela....
komunikacija je najbitnija stvar da bi veza opstala i bila zdrava
By Çâðê_DUP
Posto sam se malkice udaljila od teme, da odgovorim, vrlo kratko i precizno na pitanja bigirl.
minimalisticka vecina. volim da se neko ponasa prema meni sa neznoscu i paznjom.
ja ih smatram kraljevima.
Zašto je to tako? Zar su svi toliko izgubili veru u ljubav da ne mogu da poveruju da neko možda stvarno voli (a ne vreba priliku da partneru zabije nož u leđa), da je neko zaljubljen (a da se iza toga ne krije, opet, neki levi razlog)? Zar je ovaj svet postao toliko imun na ljubav??? I zašto?
kako ko. vecina da, jer ljudi danas sve manje veruju drugima, a ne mogu da kazem da razlozi nisu objektivni. svasta nesto. depersonalizacija ljudskih odnosa, humanost koja se baskari na pocrnelom tiganju, otudjenje i strah, otudjenje od svoga jastva kao uzrok i prauzrok otudjenja sa svima ostalima, dakle, ogroman i neizdrziv strah. Otudjenje od sebe je bekstvo koje se preduzima nesvesno, kao jedini izlaz iz opasnosti kojoj se ne osecamo doraslim a koja preti da nas unisti. Veoma rano dolazimo do nesvesnog zakljucka (ne SVI, molim bukvaliste da me ne hvataju za rech) da bismo bili bezbedniji os (straha, grdnji, nipodastavanja, odbacivanja, pretnji fizicke i emocionalne prirode) kad ne bismo bilo ono sto jesmo, vec nesto drugo. Tako, u potrazi za sigurnoscu, napustamo sebe i pronalazimo, eventualno, POGRESHNE PARTNERE, koji nam tu sigurnost i toplinu, naizgled nude.

a okvir: novo postidustrijsko drustvo sa vizeom osnovnog drustvenog zivota ljudi koje cine alijenizacija i eksploatacija, potrosacko drustvo: upotrebi pa baci! (olovku, ljude ...), gde su ljudi postali jeftina materija,kao plasticne boce, upotrebljavane bez ikakve razlike u kakvoci materijala. elem, sve je od plastike, od dzaka krompira do vasionske tehnologije. zasto bi i ljudski odnosi bili drugaciji?
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Ja ocekujem nekog ko ce me maziti, paziti voleti a zauzvrat to isto dobiti od mene....
Korisnikov avatar
By Hys.
otirac nisam nit otirace trazim.
volim pogled sa balkona, ne ispod necijih cipela.
blah.
kasno je i umorna sam, bat aj tink aj mejd maj pojint:sigh:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!