Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

By Çâðê_DUP
ili "Jednolican bit, naporan za strejt sluh". Moj sluh daleko od toga da je strejt, naprotiv, ali malocas sam skinula Combichrist "Sex, drogen, industry" (nesto tako) i mislila sam da ce mi puci glava, a nesto mi se prevrnulo u stomaku,da sam na nekom partyjy gde se pusta ovakva muzika, mislim da bih odlepila ili jednostavno, morala bih da napustim prostoriju. (a ako je naspustanje prostorije nemoguce
? :eevil:
vec mi se javljaju ideje o novim oblicima savremenog mucenja)
Prvo bih zamolila nekog da mi kaze o kom pravcu tehno muzike se izricito radi.
Da li je zbog ovoga gotovo nemoguce slusati muziku na Exitu ako se nisi "uradio" ili tome slicno> :D

vase misljenje o ovome. :cvetduga:

samo da stavim link apropo marijuane i legalizacije iste, nekako mi se ove dve teme nadovezuju.

http://www.upoznavanje.com/plugins/foru ... 038&page=1

ovde sve pishe :D
Korisnikov avatar
By Mortis
Endzi, slazem se sa tobom, nazalost nemam argumente tako da je to samo moje misljenje... Moram da primetim da ih ni ti nemas.
:jbg:
Voleo bih da neko potvrdi receno.
Korisnikov avatar
By Kupper
Meni tehno ide na ganglije. Posle minut sam nervozan do bola.
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by QueerQue
Da li je zbog ovoga gotovo nemoguce slusati muziku na Exitu ako se nisi "uradio" ili tome slicno
Da li da se :lol: ili da :placko: ?
Korisnikov avatar
By ns.happy
je l' ovo nesto iz ''crnog bombardera'' ?:sise:
By Çâðê_DUP
naravno da nemam argumente. na internetu povezuju stetne uticaje tehno muzike sa ekstazijem koji izaziva gubitak pamcenja, dakle, tehno, kloshari, narkomanija i sl. ja govorim o svojevrsnom ataku na ushi, o jednolicnom bitu opisno receno kao skripanje, udaranje i cedjenje, trrljanje dva podgrejana kamena o lobanju.
Korisnikov avatar
By jukie
Nisam slušao*, ali moguća korisnost je ako se koristi sa jako malom jačinom zvuka kao beli šum
Našao sam jedan CD u IPSu "zvuci velegrada" (auta itd) za ljude koji su ceo život živeli u gradu pa su posle penzionisanja kupili kućicu u prirodi i onda ne mogu noću da zaspiju jer je suviše tiho a saobraćaj ih uspavljuje...
*očigledno je da nikad nisam vodio djake na ekskurziju (još jedan razlog zbog čega razredne starešine treba da dobiju veće dnevnice za tu priliku)
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by QueerQue
Da li je zbog ovoga gotovo nemoguce slusati muziku na Exitu ako se nisi "uradio" ili tome slicno> :D
Prvo, na Exitu nema samo tehna & elektronike, zapravo ima za svakoga ponesto, tako da niko ne mora da slusa ono sto mu lose utice na ganglije.
Koliko znam, odredjeni zvuci prvo uticu na slusne organcice, a oni signale o tome prenose do mozga. Ukoliko se 'malo omete' prenos signala do mozga razlicitim supstancama, verovatno i zvuk ima izmenjeno dejstvo.:gitara:
Korisnikov avatar
By *_Eskarina Gejl_*
:misli: pa sigurno je da taj jednolicni tehno zvuk moze da ubije u pojam...ali nisam sigurna da to moras da slusas "uradjen",znam mnogo debila koji se prze na takvu muziku a potpuno su strejt...:elektro:
Korisnikov avatar
By tramp
meni ne ide na ganglije :D
By жњ
Dranga Endzi

Combichrist "Sex, drogen, industry" nije tehno nego industrijal i nema nikakve veze sa tehnom!!!

Combichrist mesa teshki gitarski industrijal sa trens elementima i to nema nikakve veze sa tehnom! Molim te, rispekt zanru!!

Ako te zanima tehno, dajem ti odlican primer detroit techna (majke sveg tehna). Skini Dj Rolando - Knights of Jaguar

Pre nego sto kritikujes neki zanr, moras ga bar donekle upoznati

E da, APELUJEM NA KRAJU! Zasto svi zivi, bilo kakvu muziku u kojoj se chuje sintisajzer automatski nazivaju TEHNOM??? od Kolonije do Scootera????? ZABOGA DOKLE????!!!! :cupakosu: :cupakosu: :cupakosu: :cupakosu: :cupakosu: :cupakosu: :cupakosu: :cupakosu:
Korisnikov avatar
By Skyen
der der, dete crno pogubices silne zivce dok elektronski ne opismenis narod :D

a sto se tice jednolicnog ritma, meni se to bas i svidja, repetativnost dozivljavam kao mantru, to na mene izgleda ima krajnje smirujuce dejstvo + mogu nesmetano da razmsiljam o nekim meni bitnim stvarima (kazem ja princip mantre i automatizacije centralnog nervnog sistema) dok mi vokalni elementi okupiraju mozak. tacnije, takav ritam obozavam da slusam npr dok vozim ili dok nesto radim za kompom, eventualno ucim. e sad na partijima vise volim taj house prizvuk nego eletroniku, tu mi treba dinamika u zvuku, nisam od onih koji u tim situacijama mogu potpuno da se iskljuce od svih spoljasnjih uticaja, a da nije muzika.
e da, kada pricam o elektronici, pre svega mislim na taj neki ambijentalni ili deep elektro (ovo sada zvuci kao da se razumem u podele, ali verujte nije tako)

a za exit - tu sam zivi primer da svaki dozivim i prezivim strejt, cak i od alkohola, jer me alkoza umara i spava mi se, a treba to izdrzati. i posetim stejdzeve gde se pusta takva muzika. evo ove godine mi je najbolje bilo na dejvidu geti posto me je bas dizalo, a nisam se snasla na progresiv ili minimal elektronici, nije mi prijalo. imala sam utisak da su svi u nekom svom svetu, a meni je bilo bitno da sa ljudima podelim momenat i radost muzike :hipi:
By жњ
Originally posted by Skyen
der der, dete crno pogubices silne zivce dok elekronski neopismenis narod :D

Pa kako da se ne nerviram? Ja shvatam da je sintisajzer tehnoloshki napredan instrument, ali se njegovom upotrebom ne dobija automatski tehno. Mislim da je to glavni uzrok dileme. :sigh:
Korisnikov avatar
By Skyen
dozvoli im da saznaju, nemoj oma da :trampolina:
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Originally posted by Skyen

a sto se tice jednolicnog ritma, meni se to bas i svidja, repetativnost dozivljavam kao mantru, to na mene izgleda ima krajnje smirujuce dejstvo + mogu nesmetano da razmsiljam o nekim meni bitnim stvarima (kazem ja princip mantre i automatizacije centralnog nervnog sistema) dok mi vokalni elementi okupiraju mozak.
Ceo post je :up: , ali sam izdvojila ovo. Ne znam kako nekoga moze da uznemiri!? Mene bas smiruje, pogotovo underground i progressive. Ali opet..ima 100 pravaca... a kao sto kaze iznervirana xyz ( :giggle: ) svi (neupuceni) sve zovu techno!
Stvarno da se covek nekad iznervira!

:tehno:
By жњ
Originally posted by Mystica_lady
znam mnogo debila koji se prze na takvu muziku a potpuno su strejt... :elektro:

darlin`, da li je to zargon jedne dame? da li si sigurna da se obracas na pravu adresu? :trep:
Korisnikov avatar
By svejedno
Jednolicni bit, bez obzira da li si ti slusala industial ili techno, i bez obzira da li je covek na drogama ili ne, budi, posebno medju grupom ljudi, a ume i kada si sam, najprimanlije instinkte, najprimanliji bit, budi u tebi svest o tvojim instinktima, izmedju ostalog.

I predavanje Dionisu.

Ja bih preporucio Ritchie Hawtina, ovo sto je preporucila Amnezija /xyz je odlicno, ali ako zelis malo pravog udaranja, nadji negde Ricija iz neke srednje faze.
By Çâðê_DUP
Originally posted by xyz
Dranga Endzi

Combichrist "Sex, drogen, industry" nije tehno nego industrijal i nema nikakve veze sa tehnom!!!

Combichrist mesa teshki gitarski industrijal sa trens elementima i to nema nikakve veze sa tehnom! Molim te, rispekt zanru!!

Ako te zanima tehno, dajem ti odlican primer detroit techna (majke sveg tehna). Skini Dj Rolando - Knights of Jaguar

Pre nego sto kritikujes neki zanr, moras ga bar donekle upoznati

The term "techno", which derives from "technology", is often misused to refer to all forms of electronic dance music. Music journalists and fans of the genre, however, are generally more selective in their use of the term, being careful not to conflate it with related but distinct genres (i.e. house, trance), or with one of techno's many subgenres like Hardcore Techno.

posto nisam fan doticne muzike, ovo me oslobadja obaveze elektronske pismenosti, kao i 99 posto populacije koja ne bi znala o cemu pricam da joj pomenem industrial. :trep:
da, draga xyz, znam da je ovo industrial, pise u naslovu pesme :)
a tema nije donosila nikakvu diskusiju o zanru. otprilike, to bi bilo sad kao kad bih ja na temu "mrzim ozbiljnu muziku i sve mozarta s njom" cepidlacila kako mozart ne pripada zanru ozbiljne, vec klasicne muzike, tj. perioda klasicizma u okviru iste.
Korisnikov avatar
By Mortis
Video igre ne uticu na ponasanje.

Da je tako, svi bi trcali po mracnim hodnicima, gutali pilule i slusali jednolicnu muziku.

by PACMAN!
By Çâðê_DUP
preformulisacu: REC'DVE O STETNOM UTICAJU ELEKTRONSKE MUZIKE NA GANGLIJE.
By жњ
Originally posted by Angelina777

hmmm, onda slobodno mozemo razmisljati i o tome kako Vangelis ili Jean Michelle Jarre unistavaju nase dragocene ganglije :klap:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Originally posted by Mystica_lady
znam mnogo debila koji se prze na takvu muziku a potpuno su strejt... :elektro:
I bre dete, al ti lupaš, ajde malo poštovanja za različite ukuse.

---------

E sad, ne ide svaka muzika svakom na ganglije podjednako, kada sam ja u pitanju, ako hoćete da podivljam pustite mi jazz ili blues, pogotovo ako neka fina, starija crnkinja tugaljivo peva hrapavim glasom shut-down mog nervnog sistema je neizbežan.

U muzici u čijem stvaranju se koristi struja i neka modernija oprema - sintisajzer, kompjuter i slično postoji more žanrova baš zbog velike raznovrsnosti zvuka koju ni ceo simfonijski orkestar nije u stanju da proizvede. Tehno je samo jedan od žanrova, meni ne baš naročito omiljen, ali interesantan, pomalo.

Ne sporim ja da nekom smeta tehno ili industrijal ili hard-core tehno ili dens ili psihodelija ili house ili šta već sve ne, ali stvar je individualna. Od muzike koju ja slušam, a koja zna da bude vrlo nezgodna za ljude koji to ne slušaju (Astral Projection /već sam dosadan sa ovim?/, pa Skazi, GMS, Zorba, Alt+Ctrl).
Evo na primer od čeka meni stradaju ganglije - od Umeka, od Hawtina, od čuvenog Carla Coxa, tako da ni ja ne volim sve podžanrove.
Mojoj majci ganglije stradaju ponajviše od Skazija i Rammstaina. Mom ocu od klasične muzike. Mom bratu od svega što nije domaća muzika.

Ja mislim da je uticaj na ganglije dakle individualni doživljaj, posledica organizacije nervnih puteva u limbičkom korteksu i stvaranja raznih neurotransmitera pri slušanju neke vrste muzike koji deluje ili smirujuće ili iritativno na ostatak CNSa. Razne psihoaktivne supstance modifikuju otpuštanje neurotransmitera ili njihovo delovanje i tako menjaju doživljaj muzike. Moguće je da bih ja posle jednog litra rakije možda mogao da slušam čak i Mozarta, ali moj slučaj potvrđuje da ekser i ostalo nisu neophodni za slušanje, ovoga u narodu poznatog, pod nazivom "tehno".
By Çâðê_DUP
Originally posted by xyz

hmmm, onda slobodno mozemo razmisljati i o tome kako Vangelis ili Jean Michelle Jarre unistavaju nase dragocene ganglije :klap:

Cvrc, to sto ne unistavaju tvoje, ne znaci da ne unistavaju nicije.Smaraju i to zesce, a meni ganglije unistava CECA - sve je individualno.
By Çâðê_DUP
xyz je sto se cinjenicne strane gledista u pravu, samo mozda preteruje sto bas insistira na striktnoj podeli tih zanrova, ali ipak, tehno je samo jedan podzanr celokupne elektronske muzike. takodje, slazem se i da je spominjanje sintisajzera i svega ostalog u sklopu tehno muzike i ostalog i da se xyz skoncentrisala na ovaj zanr.
samo da podsetim xyz da se razumem jako dobro u muziku uopste. a da me sama podela elektronike mnogo ne zanima, jer je meni sve to jedno te isto sranje.
By жњ

samo da podsetim xyz da se razumem jako dobro u muziku uopste. a da me sama podela elektronike mnogo ne zanima, jer je meni sve to jedno te isto sranje.

Nije mi delovalo tako kad sam ti slala preporukice za onu muziku, al sta se sad tu moze :sigh:

Na tebi je sto izjednacavas dela Chombichrista sa Nejtanom Fejkom i njih obojicu sa Vangelisom ili Zan Mishel Zarom rechima da ti je to sve isto sranje :smug:
By Çâðê_DUP
Originally posted by xyz

Nije mi delovalo tako kad sam ti slala preporukice za onu muziku, al sta se sad tu moze :sigh:

Na tebi je sto izjednacavas dela Chombichrista sa Nejtanom Fejkom i njih obojicu sa Vangelisom ili Zan Mishel Zarom recima da ti je to sve isto sranje :smug:
sta ces ... ljudi su tako ..okrutni, lazljivi, razmazeni, pokvareni, sebicni i zli... kuliraj! :smug:
By жњ
Govoriti o elektronskoj muzici kao o zanru sa komentarom da je "to sve isto sranje" bi bilo isto kao kad bi rekla da su i zanrovi u klasici "sve isto sranje" i da je sonata isto sto i tema sa varijacijama. Zato smatram da su podele bitne. Meni kad neko kaze da slusa "klasiku", ja ga odmah chitam kao iskompleksiranog hvalisavca, ali ako mi vec kaze da je ljubitelj opere ili kompozitora ranog baroka i nabroji usput par autora, znacu da je iskreni postovalac.

Sto se tice muzike nekad i sad...

Osnovni muzicki koncepti se ni malo ne razlikuju u svojoj primeni u klasici od one u elektronskoj muzici. Osnovu cine repetativne vodece celine koje se manje-vishe smenjuju sa svojim izmenjenim varijacijama. Recimo da to ima veze sa nekim opstim pravilima privlacnosti koji su zapisani u nasim genima, bas kao sto je i "zlatni racio" privlacniji nasem oku, nego npr. ova "lepotica" na mom avataru. Ljudsko uvo je predvidjeno za pravila harmonije koja su otkrili stari majstori muzike, bas kao i sto pravila gravitacije danas vaze isto onoliko kao i onda kad ih je Njutn zapisao. Jedina razlika je u instrumentima kojih zahvaljujuci tehnologiji danas ima bezbroj.

Open your mind darlin`i nemoj da se pravis da ti ne prijaju odredjene pesmice, jer znam da nije tako :mazi:
By Çâðê_DUP
Originally posted by xyz
Govoriti o elektronskoj muzici kao o zanru sa komentarom da je "to sve isto sranje" bi bilo isto kao kad bi rekla da su i zanrovi u klasici "sve isto sranje" i da je sonata isto sto i tema sa varijacijama. Zato smatram da su podele bitne. Meni kad neko kaze da slusa "klasiku", ja ga odmah chitam kao praznoglavog hvalisavca, ali ako mi vec kaze da je ljubitelj opere ili kompozitora ranog baroka, znacu da je iskreni postovalac.

Sto se tice muzike nekad i sad...

Osnovni muzicki koncepti se ni malo ne razlikuju u svojoj primeni u klasici od one u elektronskoj muzici. Recimo da to ima veze sa nekim opstim pravilima privlacnosti koji su zapisani u nasim genima, bas kao sto je i "zlatni racio" privlacniji nasem oku, nego npr. ova "lepotica" na mom avataru. Ljudsko uvo je predvidjeno za pravila harmonije koja su otkrili stari majstori muzike, bas kao i sto pravila gravitacije danas vaze isto onoliko kao i onda kad ih je Njutn zapisao. Jedina razlika je u instrumentima kojih zahvaljujuci tehnologiji danas ima bezbroj.

Open your mind darlin`i nemoj da se pravis da ti ne prijaju odredjene pesmice, jer znam da nije tako :mazi:
sonata ima svoju formu, obicno binarnu, zavisno od toga koja vrsta sonate se primenjuje u razlicitom muzickom periodu klasike, ali ja formu sonate kapiram kao organizovanje muzickih ideja, a ne kao temu sa varijacijama.
navedi mi primer organizovane "tehno" pesme koja ima introdukciju, ekspoziciju, kodu, rekapitulaciju, razvoj, odnosno koja ima organizovanu muzicku ideju, ako je vec poredis sa sonatom, kao muzickim oblikom.
naravno da mi prijaju, i to maltene sve koje si mi preporucila, osim seks drogen i industry. a sad, sto sam ja rekla da je to "tehno", to je nekako narodski poznatije i kad oni ideju tehna percipiraju i kao industrial i kao minimal, svidelo se to nama ili ne. nekima je ceca npr "zabavna" pevacica samo zato sto se u pozadini cuje "tehno sintisajzer", pa sta ces ...
ne kazem da je elektronika manje vredna od klasike (stvar ukusa), ali ja se ne mogu sloziti da su elektronika i klasika bliske, po tom nekom unutrasnjem "modusu" i nacinu na koji "dishu".,ali sam sigurna da si ti sinteticki, a ja sam analiticki tip licnosti, i da razlicitim putevima dolazimo do istih zakljucaka (ako su logicni)
ne tvrdim da ne gresim, a mozda mi samo treba dati sintisajzer u ruke, da elektricna voltaza daljim generisanjem odradi svoje, proizvodeci, izgleda, preko potrebne mi vibracije ...
By Çâðê_DUP
Originally posted by xyz
Meni kad neko kaze da slusa "klasiku", ja ga odmah chitam kao iskompleksiranog hvalisavca, ali ako mi vec kaze da je ljubitelj opere ili kompozitora ranog baroka i nabroji usput par autora, znacu da je iskreni postovalac.

Klaudio Monteverdi "Orfej"?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!