Originally posted by muzika86
Sorry danas sam vise saznao. Nije referendum za legalizaciju gej brakova, nego je samo glasanje da li da se doda amandman gdje ce biti brak definisan kao samo izmedju muskarca i zene. znaci ako prodje bice svi brakovi homoseksualaca ponisteni. a ako ne prodje nece u sustini nista promijeniti.
da, da, i ja se cudim sta si ono isprva napisao! kamo srece da je ono prvo tvoje u stvari!
no, nisi bas potpuno upravu ovdje kada kazes: "nego je samo glasanje da li da se doda amandman gdje ce biti brak definisan kao samo izmedju muskarca i zene. znaci ako prodje bice svi brakovi homoseksualaca ponisteni."
Jer, nije -"samo glasanje"- utvrdjivati i jacati diskriminaciju i mrznju u ustav jedne drzave koja je vec ima DOM-om (heteroseksisticki "Defense of marriage"). Dakle, ono sto konzervativni homofobi i heteroseksisti hoce je ne samo da se onemoguci gej ljudima za svagda da imaju legalnu ravnopravnost sa heteroseksualcima, vec i da oduzmu i ono malo minimuma sto mozda neki gej ljudi i dobiju samo i jedino preko fer nastrojenih radnih mesta i kompanija u kojima su zaposleni, kao sto su : domestic partnership rights i eventualno civil union rights koja koliko znam u Wisconsinu niti postoje (a kamoli gay marriage). Znaci, heteroseksisti i homofobi hoce da promijene ugore tj. ostete i oduzmu i ono malo sto neki gej ljudi u Wisconsinu imaju.
Zalosno je sto se uopste i dozvoljava u Americi ("the land of free") da gej prava i zivoti zavise od hirova i kaprica homofoba i heteroseksista kojima je dato pravo (koje ne bi ni trebalo da bude njihovo pravo niti biznis) da odlucuju o zivotima i pravima gej ljudi! To je isto kao kada bi sad gej ljudi organizovali glasanje, sami za sebe, sa pitanjem da li da se heteroseksualcima odobri ili ukine njihov hetero brak! Niko, ni hetero ni gej ljudi NE BI SMELI DA ZAVISE od hirova i kaprica bilo homofobnih bilo heterofobnih ljudi. Medjutim, cinjenica je da gej ljudi niti imaju prava, niti nas iko pita, niti bi mi hteli, sve i da mozemo, da ukinemo hetero brakove i da zabranimo heteroseksualcima da se vencavaju! KOG KURCA ONDA ONI TO ISTO ZABRANJUJU (ILI HOCE DA ZABRANE) NAMA????
Vidis, ove nepravde i izivljavanja, u npr. Kanadi, nema!