Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Nicodemus
MECLEROV 'LEKSIKON SAVREMENE KULTURE' U IZDANJU PLATOA

Glavni urednik 'Platoa' prof. dr Aleksandar Jerkov najavio je da taj izdavač pripremio za ovogodišnji Sajam knjiga u Beogradu kapitalno delo 'Leksikon savremene kulture' nemačkog izdavača Meclera koji je malo adaptiran za naše potrebe.

'Zeleli smo da ostavimo tu nemačku boju knjige', rekao je Jerkov i dodao da Lekiskon ima gotovo 900 stranica velikog formata i više stotina odrednica koje 'pokrivaju' sva najvažnija pitanja savremene kulture.

Leksikon je za obrazovanog čoveka i svakoga ko želi da prati ono što se danas dešava u slikarstvu, muzici, književnosti, pozorištu, filmu, medijima, a posebno je dragoceno što obuhvata i teorije u savremenoj kulturi i izlaže sistematično znanja koja su neophodna da bi se savremena kultura razumevala. Jerkov je podsetio da je 'Plato' proteklih godina objavio više sličnih kapitalnih dela kao što su 'Rečnik simbola', 'Istorija religija' i 'Leksikon mitova'.

http://www.rts.co.yu/jedna_vest.asp?bel ... ews=161205

Ovo je zanimljiva vest, jer taj Metzlerov leksikon je stvarno koristan. Ja sam iz njega prevodio vise puta za sajt (jos pre 4 godine kad se pojavio), cak sam stavio negde i naslovnu stranu:

http://www.gay-serbia.com/teorija/2002/ ... sp?aid=256

To nije los tip za kupovinu, s tim sto su najavljena prekrajanja, pa tako cete ostati sigurno za odrednice/clanke tipa Queer theory itd. To ce verovatno znaciti "malo adaptiran za nase potrebe"!!

:cupakosu: :flaming:
Korisnikov avatar
By Paki
Obzirom da je "Plato" izdavač, bar kod mene postoji nada da se te adaptacije ( :roll: ) neće odnositi i na, recimo, queer teoriju...

Imaš li makar okvirnu ideju koliko bi mogao da košta jedan primerak leksikona?
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Nicodemus
Lekiskon ima gotovo 900 stranica velikog formata
Originally posted by Paki
Imaš li makar okvirnu ideju koliko bi mogao da košta jedan primerak leksikona?
Enciklopedije od oko 300 strana koštaju 3-4 hiljade dinara, pa verujem da bi ovo bilo 12-13 hiljada. Da li je u nekoliko tomova?
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Plato je uvek umeo da razbija...
900 stranica = xy000 dinara
Osecam da ce mi ovaj "Recnik Simbola" koji imam biti jos dugo poslednje Platoovo izdanje u bibliotechici.
By Simor
Da, Plato je bezobrazno skup, a da su baš neki poseban izdavač i nisu.

No, lepo što se pojavljuje ovaj leksikon. Moram to da pronađem. Pa neka je i Platoov. ;)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!