Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Mortis
Originally posted by Delete
Pa zavisi sta ko podrazumeva pod terminom "steroidi", jer se kod nas vrlo cesto mesaju suplementi i steroidi, te se nekad svi objedinjuju i karakterisu kao "doping sredstva". Btw, doping sredstva u svetu se dele:
• ANABOLI?NI STEREOIDI (Anabolic stereoids)
• testosteron i njegovi brojni derivati, HGH, banrot, stanazol, dianabol, deca, parabolin i sustanon

• STIMULATIVNA SREDSTVA (Stimulants)
• Efedrin, kofein, amfetamin i drugi

• OPOJNA SREDSTVA (Narcotics)
• Marihuana, kokain, heroin i drugi

• KRVNI DOPING (Blood doping)
• EPO i druge zamjene za krv

• BILJNI EKSTRAKTI (Herbal extracts)
• Ma Huang, Kava-kava

• SREDSTVA PROTIV BOLOVA
• (Analgesic painkillers) kodein, analgin, itd

• PEPTIDNI HORMONI (Peptide hormons)
• angiotensin, bradykinin, serotonin

• DIURETICI (Diuretics)
• Salirghan, furasemid, orocetam

• LOKALNI ANESTETICI (Local anaesthetics)
• kapsaicin, dekstro-propoksifen

• BETA AGONISTI (Beta agonists)
• clenbuterol

I apsolutno svi se mogu koristiti u bodybuildingu.
Delete, dobra lista, ali ne i dovoljno dobra. Puno gresaka, i propusta.

HGH (Human Growth Hormone) nije steroid. Radi se o sledu 191 ili 192 nukleotida ljudske DNK (obe varijante funkcionisu), dakle, to je peptidni hormon.

Nije stanozol, vec stanozolol (lol), poznatiji kao winstrol ili stromba. Najvise koriscen steroid u sportu.

Postoji jos mnogo kategorija, npr.

MANIPULATORI KRVNIM SECEROM- Insulin, glukagon, alfa lipoicna kiselina, vanadil sulfat.

Volumizatori krvne plazme- manitol

Citokrini hormoni - PDF2, (popularna lytalyse), Interleukin - 15

Ekstremni termogeni - DNP, usnicna kiselina

i jos mnogi drugi.

Btw, kokain se tu i tamo koristi da podigne energiju treninga, ali subjekat cesto gubi fokus, tako da se ne koristi kod obavestenih ljudi, cak ni u bas podzemnom delu bbuildinga. Marihuana i heroin su kompletno kontraproduktivni! Odakle ti ove stvari?

Sorry, volim da sam temeljan...

Respect, za obavestenost.
Korisnikov avatar
By Delete
Ne, ne, ne, nisam ja napisala da su to steroidi, vec da su to doping sredstva! I naravno, nije ni tu sve nabrojano, ovo sam sinoc, u roku od nekoliko min. iskucala listu, i sama sam svesna da ima dosta propusta, pa cak i u kucanju, ali onako, uopsteno, za jednog pocetnika i nekoga ko se prvi put srece sa tim, mozda i suvise iscrpna lista.
Korisnikov avatar
By Mortis
Nisam stekao utisak da si pocetnik...

Nice. :)
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Mortis
Nisam stekao utisak da si pocetnik...

Nice. :)

Aaaa...ti mene ne razumes nista!
Nisam ja pocetnik, ali ostatak foruma (izuzev pojedinaca) su pocetnici, zbog kojih sam i napisala te postove, pa ukoliko nekog bude interesovalo nesto vise, moze slobodno da pita za detalje.
:kiss:
Korisnikov avatar
By Mortis
Originally posted by mamba
Nisam citao forum uopste samo pitanje sa mprocitao i dacu ti odgovor bez greske ...

Radio sam na jednoj privatnoj TV gde je jedan nas sampion Bodi Buildinga pricao svoja iskustva, sada ima oko 65-70 god. nikada nije koristio apsolutno nikakve dodatke vec samo rad ruku, pravilna ishrana, dizanje tegova i sl.

Njegov zakljucak je bio (vadim njegov kontekst recenice) da kako nas je majka priroda napravila takvi i treba da budemo i tako treba da izgledamo, svako prkosenje prirodi, majka priroda kaznjava, na kraju emisije skinuo je majcu iako majca oslikava misice i sl. i covek i u tim godinama izgleda veoma zgodno, kada je skinu majicu misici su visnilu, koza, ma odvratno za pogledati, pa ko zeli sada da izgleda misicavo, neka se zapita kako ce pod starim danima izgledati, napomenui bih i da on i dalje vezba, ali masa misica se ne stvara kao kad je bio mlad.
Hriste, kad vidim ovakvo sranje...

Okej, prvo link do sajta gde su slike nekih ljudi koji dizu tegove duboko u starost...

http://www.netconex.com/kenchi/men_photos.htm

A sad komentar: Sranje!

Anaerobnim treningom se postize rejuvenacija organizma, popularni mit je da se misici pretvaraju u nesto odvratno, jer, boze moj, to mora da ima nesto lose u sebi. Taj skot koji je dosao na tv je ocigledno ocajan za neku trunku paznje kad do te mere izdaje nesto cemu se posvetio.

Argument ti je jadan, stav konformisticki.
Molim te, otvori malo um.
By Çâðê_DUP
Ne, ne, ne, nisam ja napisala da su to steroidi, vec da su to doping sredstva! I naravno, nije ni tu sve nabrojano, ovo sam sinoc, u roku od nekoliko min. iskucala listu, i sama sam svesna da ima dosta propusta, pa cak i u kucanju, ali onako, uopsteno, za jednog pocetnika i nekoga ko se prvi put srece sa tim, mozda i suvise iscrpna lista.
Meni ako moze na u2u, ali bez propusta ;) :flasher:
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by QueerQue
Meni ako moze na u2u, ali bez propusta ;) :flasher:
Naravno...stize u2u....
Korisnikov avatar
By Mortis
Originally posted by Feel_Fine
Paaa generalno steroidi nisu preporucljivi medjutim ako neko zaista zeli da se bavi bodybuildingom onda su jednostavno neophodni. Znaci ako vam lepo izvajani misici sa solidnom masom nisu dovoljni onda navalite na steroide ali svesni toga da brzinom sa kojom su vam misici dosli istom brzinom ce i da nestanu, ukoliko prestanete sa vezbanjem. Mada to se retko desava jer steroidi po svojoj prirodi su adrenalinske bombe pa ce te se jednostavno navuci na teretanu... droga.
Ja, protiv! :D
adrenalinska bomba>? kako s e manifestuje njeno dejstvo? uzima li se oralno ili intravenski? kako osoba f-nise i ponasa se pod steroidima? kako zena podnosi steroide? da li zena moze ista ozbiljnije da uradi po pitanju povecanja misicne mase obzirom na deficit u testosteronima?
Endzi, bas postavljas prava pitanja! :)

Okej, prvo "adrenalinska bomba"... hmmm... ovo je jedna od onih shock value izraza, vise tu da izvuce emotivnu reakciju nego da prenese informaciju, ali nije skroz netacna... mozda da preskocim ovo prvo pitanje, bice jasnije iz sledecih odgovora...

Oralno ili intravenski? NEMA steroida koji se uzimaju intravenski. Ono sto primas kroz spric ide intramuskularno, sto znaci u guzu, rame ili butinu. Najbolje u guzu (cujem neke kako se smeju?), najrastresitije tkivo kako moj rodjak, student medicine, kaze. Zbog toga sto jetra izbaci 95% steroida iz sistema za varenje, mora se ici okolo, znaci kroz spric (verovali ili ne, ovo je najzdraviji nacin), ili dodaj tvom steroidu jednu toksicnu metil grupu na osnovni molekul, pa ce malo da uzrokuje umiranje hepatocita (celije tkiva jetre), ali ce stici u krvotok. Sad, ovo nije toliko gadno kao sto zvuci, neki najbezbedniji steroidi imaju ovu metil grupu (anavar, winstrol), a jetra se regenerise, tako da umerena upotreba nece ostaviti veca ostecenja. Steroidi su otprilike stetni u ovom smislu koliko i alkohol.
Oni na spric se obicno daju jednom nedeljno (testosteron cypionat, testosteron enanthat, primobolan, permastril), neki malo cesce - jednom u 5 dana (equipoise, testosteron propionat), neki cak redje (deca traje 17 dana u telu, tako da moze da se uzima jednom u 2 nedelje, a rekorder je sustanon, 28 dana.) Vodeni steroidi (ovi nabrojani su uljani) npr. suspenzija se uzimaju jednom ili dvaput dnevno. Oralni steroidi se uzimaju tipicno jednom dnevno, mada ima izuzetaka (dianabol ili kako ga ovde zovu metan, traje 3 do 5 sati u organizmu, uzima se 4 puta dnevno!)

Kako osoba funkcionise i ponasa se pod steroidima? Opet, postoji sirok dijapazon. Steroidi su derivati testosterona, tako da su muske psihosomatske odlike ono sto ce isplivati na povrsinu. Ovo je narocito primetno kod zena, koje ce totalno drugacije funkcionisati. Steroidi rezultuju u porastu agresivnosti (nista strasno, samo ce osoba manje trpeti neke stvari koje je ranije precutkivala) , porastu polnog nagona, zelje za dokazivanjem, porastu intelektualne i konstruktivne moci (oh, da! Koliko ljudi tek na steroidnom ciklusu izmedju treninga napise knjigu ili konacno da ispit...) Takodje su moguce nagle promene raspolozenja i impulsivne radnje (manicno depresivno). Ali ekstremne verzije opisanog vaze za vece doze jacih steroida. Endzi, tebi sam preporucio dva najblaza koja postoje. Zena na ovim dozama se nece pretvoriti u nesto drugo.

Malo matematike: Tipican muskarac proizvodi u sebi 4-11 mg testosterona dnevno (priblizno 50mg nedeljno.) Na tipicnom steroidnom ciklusu on je na 5-10 puta vecoj kolicini toga. Na tezem ciklusu do 40 puta vecoj. Psiholoske promene otprilike prate dozu, ali ovo nije ni izdaleka uporedivo sa nekim psihoaktivnim supstancama koje prouzrokuju agresiju (PCP, kokain) ili pasivnost (Marihuana, heroin). Mislim da svi vidimo do koje mere je ponasanje drugacije i kako nije nekontrolisano.

Samo jedan steroid je halucinogen- trenbolon acetat, prodaje se pod nazivom finaplix ili jet u zargonu. Tezak steroid, ima najgore psihicke posledice.

Somatske promene - pa, mislim da je na jednom ciklusu samo jedna primetna. Vecina steroida uzrokuju zadrzavanje vode u organizmu, sto dize pritisak, i otezava spavanje. Cesto se koriste diuretici da ovo preduprede (lasix je najpopularniji). Ponovo, anavar i primobolan nece imati ovaj efekat. Primobolan cak izbacuje visak vode iz organizma! Ima boga, povikase bilderi!

Dugotrajnom upotrebom steroida, posle vise ciklusa, telo se trajno menja kao kod decaka u pubertetu. Glas se produbljuje, povecava se maljavost. Zenama klitoris poraste do te mere da moraju da ga lepe flasterom da se ne bi video pod kupacim kostimima. Ponovo, ovo vazi za teze steroide.

Zena uz sve fixeve koje dobije nece moci da stigne muskarca u misicnoj masi. Rekord je negde 90 kg telesne tezine pri 4% telesne masnoce, sto je i dalje jedna zastrasujuca dama. Ali isti rezultat postize i muskarac, BEZ pomocnih sredstava (Skip LaCour). Tako da, Endzi, ako preteras sa hemijom, moci ces da nadjacas vecinu muskaraca, ali nikako sve.

Phuuu... Al' sam se raspisao, dosta za danas.
Korisnikov avatar
By Delete
Samo jedan steroid je halucinogen- trenbolon acetat, prodaje se pod nazivom finaplix ili jet u zargonu.
Zar je on legalan? Mislim da je jaaako tesko doci do njega.
By Çâðê_DUP
Oralno ili intravenski? NEMA steroida koji se uzimaju intravenski. Ono sto primas kroz spric ide intramuskularno, sto znaci u guzu, rame ili butinu. Najbolje u guzu (cujem neke kako se smeju?), najrastresitije tkivo kako moj rodjak, student medicine, kaze.
ma kad kazem intravenski, mislim na to :plavuso:
Glas se produbljuje, povecava se maljavost. Zenama klitoris poraste do te mere da moraju da ga lepe flasterom da se ne bi video pod kupacim kostimima..
Ovo mi se svidja! :nope:
Tako da, Endzi, ako preteras sa hemijom, moci ces da nadjacas vecinu muskaraca, ali nikako sve.
Ma ja samo hocu da izgledam kao Ksenija Pajchin :lol:

:jerry: :jerry:
Korisnikov avatar
By Mortis
80tih se proizvodio kao lek, za ljudsku upotrebu (finaject). Onda je nestao sa scene, vratio se kao veterinarski steroid krajem 90tih, u vidu zrnca koja se ubacuju stoci iza uha pod kozu. Jedna Meksicka farmaceutska kompanija (ttokyo farmaceuticals, nije greska, dva t.) iz zrna vadi aktivni sastojak (trenbolon) i prodaje ga rastvorenog u bocicama, tako da moze da se koristi preko sprica, pod imenom finaplix gold. Da li je legalan? Proizvodi se legalno, ali u vecini zemalja spada u kontrolisanu supstancu, test za decu funkcionise i na trenbolonu. Kod nas je legalan. Mislim da cak mozes da ga narucis netom. Pazi, opasan je!
Korisnikov avatar
By Mortis
Ah, da: Kod nas se bez problema moze na crno naci francuska verzija, Parabolan (doza je malo uvrnuta, 76 mg u ampuli od 1,5 cc - wtf?)

Tako da nije problem...
Korisnikov avatar
By Zibro
zaista nisam neki gorki protivnik i totalno kapiram profesionalne sportiste koji se dopinguju ali stvarno mi nije jasno sta ce tamo nekom rekreativcu steroidi ???:novine:
Korisnikov avatar
By Mortis
Mislim da je pojam steroidi demonizovan u tolikoj meri da se ljudi sablazne kad cuju samu rec.

Obicnom rekreativcu steroidi trebaju iz istog razloga kao i profiju: da dodje do boljih rezultata! Misici zaista rastu i salo se zaista topi deset puta brze nego samo treningom. Mislim da treba edukovati javnost kako bi neko ko izabere da krene tim putem odabrao ciklus koji ce uz minimalnu stetu po zdravlje moci da postigne maksimum onoga sto zeli.
(Hej, pa bas to i radim!)

Zibro, postavio si pravo pitanje. Iz moje perspektive, to mi zvuci kao sledece : razumem zasto se rok zvezde fiksaju drogom da im bude lepse, ali sta ce dop prosecnom partygoeru?

Steroidi imaju gomilu pozitivnih ucinaka. Mozda su nekom od vas ulepsali zivot, a da to i ne znate.

Ali to je druga tema.
By Çâðê_DUP
Originally posted by Zibro
zaista nisam neki gorki protivnik i totalno kapiram profesionalne sportiste koji se dopinguju ali stvarno mi nije jasno sta ce tamo nekom rekreativcu steroidi ??? :novine:
svako je nekada bio rekreativac :)
cini mi se da za profesionalni bodybuilding godine nisu preveliko ogranicenje?
ne kazem da je to moj slucaj, nemam tih ambicija, zato su mi suplementi dovoljni.
ocigledno da neko ko pita za steroide, u najmanju ruku, sebe ne gleda kao tek tamo nekog rekreativca :)
Korisnikov avatar
By Mortis
Endzi, tek se igras mislju o bodibildingu. Ostavi zakljucke za kasnije.
Korisnikov avatar
By Seka Sabljak
Nisam za to da devojke uzimaju steroide. Za bodi bilding jesam, ali bez tih steroida.
Odbojno mi je da vidim zenu koja lici na, recimo, onu Biserku Sipku, bilderku.
Zena treba da je zena.
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Jelisaveta
Nisam za to da devojke uzimaju steroide. Za bodi bilding jesam, ali bez tih steroida.
Zena treba da je zena.

Ko kaze da nije?! I sta ti znas o tome?!
:svadjalica:
Korisnikov avatar
By Seka Sabljak
Zena treba da je zena.

Izvini, molim te, ako sam se lose izrazila, nisam imala nameru nikoga da uvredim, samo sam iznela svoje misljenje.
Korisnikov avatar
By Delete
Zena treba da je zena.

Izvini, molim te, ako sam se lose izrazila, nisam imala nameru nikoga da uvredim, samo sam iznela svoje misljenje.
E, sad pogledaj sliku iz u2u i reci, lici li ona na zensko, a vec godinama koristi steroide!
By Çâðê_DUP
A kao Ksenija, npr? :eureka:

Ni ja ne volim preterano nabildovane zene. Stvar ukusa. :)
Korisnikov avatar
By Seka Sabljak
Videla sam i jos jednom se izvinjavam.
Mislila sam, znate, na one bilderke koje se ekstremno napumpaju, pa lice na muskarce.Na to sam mislila, kad sam rekla da mi se ne svidja.
Korisnikov avatar
By Mortis
Zena treba da je zena.
Bodibilding se ne sastoji od toga da se svi pretvorimo u misicave groteske. Poenta celog pokreta je da svako od nas moze da izgradi sebe u pravcu kom god hoce. Hoce li dostici svoj ideal je drugo pitanje. Ako neko zeli da postane debeo, znanje iz ove discipline ce mu pomoci! Da! Covek moze od sebe da ucini STA GOD HOCE! To je jako pozitivna i oslobadjajuca spoznaja.

Dizanjem tegova, zena moze sebe da ucini mnogo zenstvenijom. Da ga jebem, zene sebe stalno pokusavaju da menjaju dijetama i preparatima. Ovako, mogu da urade to kako TREBA. Sa stvarnim rezultatima. Ali ne, tipicna reakcija je da pogledaju sampionku u bodibildingu i kazu "ja tako ne zelim da izgledam." Kao da to moze da vodi samo takvom izgledu.
Korisnikov avatar
By Zibro
[

svako je nekada bio rekreativac :)
cini mi se da za profesionalni bodybuilding godine nisu preveliko ogranicenje?
ne kazem da je to moj slucaj, nemam tih ambicija, zato su mi suplementi dovoljni.
ocigledno da neko ko pita za steroide, u najmanju ruku, sebe ne gleda kao tek tamo nekog rekreativca :)

slazem se , mnogi preparati su malo preterano demonizovani ,
medjutim
svi ljudi za koje ja znam da se dopinguju iole ozbiljnijom hemijom rade to iskljucivo zbog fizickog izgleda,
dakle
ne pricamo o bilo kakvim sportskim rezultatima,
ti likovi se ni u cemu ne takmice i ne pripadaju nikakvim sportskim klubovima , jednostavno zele da budu jaki , najveci na plazi , da se svide ribama / tipovima i to je to
jos jedno zapazanje za mnoge steroidase ,
ja obozavam krupna misicava tela ali ovi likovi uglavnom nisu ni privlacni ni zgodni , nekako se usvinje , postanu veliki i debeli , puno potkozne masti , nikakva definicija , nekako sve kao da je puno vode i da se preliva ....da li jednostavno ne vezbaju dovoljno ili u cemu je fora ... Mortis ?
Korisnikov avatar
By Mortis
Zibro, care!

Pa dajes mi slagvort za sve sto hocu da kazem!

Steroidi POMAZU, ali to nije carobni stapic za sve. Covek i dalje mora da vezba dovoljno, spava dovoljno i jede dovoljno (i kako treba). Ako te stavke nisu ispunjene, magija se nece desiti.

Da, vecina ljudi to radi samo zbog izgleda, i da, vecina njih promasi temu. Mozda se ugledaju na nekog bodibildera idola, uh, uzasna greska! Bodibilder takmicar ima totalno razlicit cilj od rekreativca. Takmicar veci deo godine provede debeo i otromboljen, samo pred sam nastup (oko 4 meseca) zapocne tezak ciklus tokom kog naprasno smrsa i zategne se, sto traje oko 2 nedelje. Vecina njih prodje od bodibildera do Homera simpsona za 2 nedelje! Rekreativac nema cilj da izgleda monstruozno misicavo jedan kratak period, a ostalo kako god. Rekreativac ima cilj da tokom cele godine ima razumnu masu i definiciju, kao na tvom avataru. E pa ludi su nazalost toliko neobavesteni da rade protiv sebe, imitirajuci nekog ko se bavi samim sportom.

Inace, ljudi misle da ce samo nekom injekcijom postati lepi. 50% korisnika steroida izgledaju kao Bivis i Bathed jer se fiksaju bez pravilnog treninga i ishrane. 40% izgledaju isto kao sto bi izgledali da prirodno treniraju, samo sto to postizu sa manje truda, je li, steroidi im sluze kao pomoc. Tek 10% izvlace punu beneficiju ergogenih sredstava, i izgledaju bolje (ili gore, zavisi od gledista) nego sto je priroda htela.

Nadam se da sam zadovoljavajuce odgovorio...
Korisnikov avatar
By Delete
ja obozavam krupna misicava tela ali ovi likovi uglavnom nisu ni privlacni ni zgodni , nekako se usvinje , postanu veliki i debeli , puno potkozne masti , nikakva definicija , nekako sve kao da je puno vode i da se preliva ....da li jednostavno ne vezbaju dovoljno ili u cemu je fora ... Mortis ?

Vrlo kratko:
70% misica cini voda....25% proteini i 5% minerali
Negde to dolazi do izrazaja a negde ne.
Korisnikov avatar
By Mortis

Vrlo kratko:
Delete!!!

Pa ispada da kazes "bildujte, a videcemo da li ce to ispasti lepo!"

Da, veci deo misica je voda, ali Hriste, sto veci % vode u misicu, tim bolje! Pa kreatin i oni steroidi koji rade na povecavanju osmotske vuce (Halotestin, Trenbolon) koriste taj sistem!

Voda ispod koze je ruzna. Voda u misicu nije.
Korisnikov avatar
By Zibro
Vrlo kratko:

Ma sta mi naprica :iskolacen:
Korisnikov avatar
By Delete
Vrlo kratko:

Imas mozda nesto da dodas ili oduzmes?
Korisnikov avatar
By Zibro
Vrlo kratko:

Imas mozda nesto da dodas ili oduzmes?
apsolutno nista odusevljen sam i zapanjen tvojom ingenijalnoscu ... :roll:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!