Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Çâðê_DUP
film mi se u sustini jako dopao, ali sam zaista ocekivala puno vise.. mislim da ima i previse happy end-ova, verovatno je zbog toga zapravo svarljiv: mislim da su time znatno ublazene sve te krvave scene, a nema ih puno..i nisu previse razvucene/duge. osim toga, jesu gadne, ali, hmm, nekim cudom nisu delovale onako kako sam mislila da ce delovati.. kao sto rekoh, jedan Saw mi je bio mnogo tezi....prva polovina filma je cak sta vise skroz laganica, zajebancija, opusteno.... duvka, sex, fun i tako to.. onda se radnja najednom desava, oops, mali klishe...
besh ga, i ocrnise jadne Ruse i Slovake.. bogme i Holandjane.

sve malo netipicno za Tarantina...
Korisnikov avatar
By Delete
Mislim da su sve radnje previse oduzene i razvucene, film mi se uopste nije svideo...(a i kako bi, kad sam ga "gledala" u drustvu Draco i Monstruma?!)
Elem, citirala bih Monstruma sa izjavom na kraju filma "najuzaludnije protracena 2h mog zivota".
Naravno, verovatno s enekome i svidjaju ovakvi filmovi, ali za mene je bio suvise dosadan.
Korisnikov avatar
By pazzaz
netipicno za Tarantina????

pa on je samo producent filma.
By Çâðê_DUP
glavni nedostatak vecine danasnjih USA filmmejkera je sto prosto nisu dovoljno BESNI, nisu dovoljno autsajderi, pa su zato njihovi kvazi-hard R horori jos uvek POZERSKI (a to pre svih vazi za hipertilizovani SAW – u kome estetika video spota ubija svaki pravi saspens ili udar u stomak koji bi, suzdrzajnijim konceptom i dokumentaristickom rezijom, mogao da postigne: skolski primer: prva scena u SAW II – odlicna, morbidna ideja, koja nema nikakav IMPACT niti dramu, jer je montirana i snimljena kao spot Merilin Mensona; naravno, ja volim te spotove, ali FILM ima druga pravila i treba da apeluje na druge strune, drugacijim metodama...).

-eli rot je, dok ne dokaze drugacije, POZER.

@ pazzaz-znam, eli roth je reziser filma. na svim filmskim posterima a la glamur varijanta, pise Quentin Tarantino (ogromnim slovima) presents .Hostel written and directed by Eli Roth.
Korisnikov avatar
By pazzaz
A to Quentin Tarantino presents je cisto da bi privuklo paznju kao sto je nekad bilo i za Taxi - Luc Besson presents (samo sto u ovom drugom Luc je i scenarista) i ...
By Çâðê_DUP
zanimljivo je konstituisanje Slovacke kao ultimativnog pakla na zemlji. to je verovatno zato sto je Slovacka najdalje mesto na istoku do koga Ameri uopste dodju. s druge strane kazu da zaista izgleda hororisticno dan-danas, i cini se da EURO TRIPovci i/ili Eli Roth nose snazne utiske odatle.

kad je o hororu rec, nisam osetila neki preveliki bol i bila narocito sokirana. jos vise me je razocaralo sto kada krene vengeance, u igri se nadje pistolj a ne hirurski alati koji su dotle korisceni. samo mucenje je prilicno stidljivo zabelezeno i u sustini sterilno u svom pokusaju da bude ekstremno.

politicnost je negde onako fer, ima malo didaktike ali na kraju krajeva, sto da ne? barem je dobar stos da je sirotinja zaista zla. to cenim.

srpski scenaristi treba da se svako jutro pljunu u ogledalo sto ga nisu smislili.
By Ulix
Originally posted by Angelina777
sve malo netipicno za Tarantina...
A sta je to "tipicno" za Tarantina izuzev referencijalnosti (i to u njegovim napisanim/reziranim filmovima)? Sta je to tipicno za njega kao producenta? (Osim onoga sto je tipicno za svakog producenta: zelja da zaradi pare?)
Korisnikov avatar
By Galakticki Kompas
Ovo je prilicno tipicno za Tarantina - ako se u obzir uzme prilicna doza komercijale, kojoj on tako fino podilazi prepoznatljivom perfidnoscu da odrzi paznju...

Hmmm, mislim da se negde provlaci poruka u svakom od njegovih filmova - u zivotu se sve da ipak na vreme anticipirati :zmija:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ovaj film nema veze sa pravim Tarantinom. Hostel je najobičnija gomila komercijalnog smeća sa visokim PG rejtingom i ništa drugo.
Korisnikov avatar
By pazzaz
Ma nije ni bitno da li ima tipicnog Tarantina ili ne jer covek ama bas nista u kretivnom pogledu nije uradio na filmu osim sto je ulozio pare, evo jos par filmova koji se zovu Tarantino presents ili sta vec slicno a nemaju veze sa njim tj niti je rezirao, pisao scenario.... Quentin Tarantino Presents Hero (Ying xiong iz 2002 ili ti samo Hero), Quentin Tarantino Presents Daltry Calhoun iz 2005...
By Çâðê_DUP
- jedan Kill Bill ima bar 10 puta vise krvi nego Hostel
- jedne Petparacke Price imaju bar 15 puta vise narko scena nego Hostel
- jedan Saw [1] mi je bio bar 20 puta tezi nego Hostel

itd...

sto se tice nove poplave haRRRd R-a mogu da zapazim sledece:

naravno, drago mi je sto PG-13 'horor' posustaje, ali ne zavaravam se jer je ovaj plimni talas takodje marketinski, pragmaticki, OPORTUNI, a potonji kvaliteti nisu nikada isli zajedno sa velikim filmovima, pa tako ni hororima.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
upoređivati krv iz Kill Bill i krv iz Hostela je potpuno promašeno. Kill Bill nosi pre svega jedan sarkastično-trash prizvuk uz jednu veoma tananu i jedva vidljivu priču o ogromnoj ljubavi. krv u Hostelu je krv per se, koliko god se zagledala i zamišljala nema ništa iza. ništa.
Korisnikov avatar
By Adenim
Ne volim Tarantina, dozivljavam ga kao kvazi umetnika koji malo odskace od americkog sistema i verujem da je izlobiran u Holivudu. Mozda u idejama ima nekih kvaliteta, ali sa realizacijom za moj ukus ne.

A Hostel mi je, posle Kill Bill I and II, bio ocekivano dosadan, ostavljajuci morbidnost po strani.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ali Hostel i Kill Bill veze nemaju jedan sa drugim!!! to je isto kao kad bi poredio Lion's King, Kralja Ibija i Rigoleta.

ono što je mene iznerviralo u celoj reklamnoj kampanji u Srbiji je to što je film najavljivan kao Tarantinov, pa je posle ispalo kako on oscilira i šeta do komercijale i nazad. Tarantinovi filmovi su posve drugačiji od svega ostalog u Holivudu i jedan je od retkih ondašnjih režisera koji ima posve svoj žanr - originalan je i svoj. istina, snimio je svega pet filmova, ali je za svih pet radio scenario i muziku, pa ne bih baš žurio sa zaključkom je oprezan i da u stvari zbog toga daje samo takve filmove. na kraju krajeva, on se mnogo više bavi produkcijom.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Na momente interesantan film, ali opet daleko od ocekivanog.

Stvarno sam se zabrinula za svoj horor-dar. Ne plase me filmovi vise. Ali sam prestravljena od strane reality show programa. :lood:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!