Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Çâðê_DUP
Ispunio je vecinu mojih ocekivanja, ali ih nije prevazisao, i ja sam, sve u svemu, vrlo zadovoljna.

Kao prvo da se malo dotaknem price o trilerima o serijskim ubicama, podzanru tako popularnom tokom 90-ih. Poslednjih godina ja nisam pogledala bolji film na ovu temu, a stvar je delimicno i do toga sto dobrih filmova nesto i nema. Samo pogledajte filmove inace kompetentnih autora kao sto su "Bone Collector" ili "Taking Lives" i bice vam jasno.

Da, to je ta atmosfera, scenografija, oneki rediteljski postupak, opsti utisak mucnine i sl. ali to je, kao sto kazem, jedan opsti plan. "Saw" je prvenstveno jedna vrlo vesto osmisljena glavolomka. Obrt na kraju nema onaj emocionalni punch poput filmova gde je bas fora u tome da NE VIDIMO npr neciju glavu koja se nalazi u kutiji.

U "Saw" sve vidimo, i to moze nekima da smeta, meni nije (iako film jeste povremeno preagresivan u jednom drugom smislu da previse podseca na muzicki spot), ali cak ni u tome ne lezi glavni problem. Ono zbog cega "Saw" nije umetnicko delo je sto van morbidne scenografije, zanimljive rezije, dobro osmisljene price u formi slagalice, obrta, izbalansiranih trenutaka tenzije/mucnine etc. ne nudi ama bas nista vise.

Film nije bolestan u onoj meri kao sto su to odredjena japanska izivljavanja, i sve je to odvec dobro upakovano i osmisljeno da bih ga otpisala kao puku eksploataciju, naprotiv, "Saw" je daleko od toga. Ali, na zalost, izgleda da nije bilo mesta za izazivanje iskrene empatije, sto je mozda i bolje. "Ipak u osnovu i samoj postavci filma, "Saw" je prekomplikovan za tako nesto, pa bi tako mozda ispao i pretenciozan. Ovako, dobili smo jedan intenzivan, napet, inteligentan film koji ne pomera granice zanra, ali koristi do sada poznate motive na vise nego kreativan nacin.

Preporucujem za gledanje ali iskljucivo DVD rip, posto je film zaista i vizuelno mracan, a puno se toga desava iz minuta u minut, pa je gledanje na nekom piratu, u ovom slucaju, cist mazohizam. :sekirica:
Korisnikov avatar
By ManToy
SAW 1; super stvarno, odlicna prica i sve ostalo sto ide uz dobar horor film.
SAW 2; je dosta losiji za razliku od prvog dela. Ima mnogo likova i dramturgija je daleko jeftinija.
SAW 3; videcemo, videcemo... ili se film vec pojavio ili bi uskoro trebao da se pojavi.
By Liquid Fluid
Ne svidja mi se bas sam kraj ali je u svakom slucaju film dobar...
Korisnikov avatar
By Abyss
Ima neko prvi deo na DivXu???

Gledao sam drugi, mada se ne bih bunio ako neko ima i prvi i drugi deo.....
By ^OveRtoneS HunteR
Oba su dobra! 1. mi je malcice bolji . Ona carica (naslednica) ce da se najebe materi u 3. delu hohoho jedva cekam!!!! :opatica:
Korisnikov avatar
By crawen
jedva chekam treci deo, bice za moj rodjendan... :)

Slika
Korisnikov avatar
By crawen
inache, nashao fotomontazu za omot treceg dela...

Slika

PS: Paris Hilton NE glumi u trecem delu! :lol:
Korisnikov avatar
By *deni*
Evo omotnica za 2 i 4 deo " Testere ".
Meni su prva tri dela podjednako dobra, ali mi se 4 deo bas nesto i nije dopao...

Slika
Slika
Korisnikov avatar
By DarkAngel
SAW :hail: jedini horor koji volim da gledam, jer je psiholoski naporan cija je prica veoma dobro osmisljena, neizvesnost je do samog kraja...Mada samo za prvi deo mogu da kazem da je odlican, prati ga 3., a 2. i 4. su nekako ne znam, nisu mi nista posebno...:iskusenje:
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Gledao 1. (najbolji :up: ), 2. (najgori, ali ok za pogledati) i 3. deo (solidan). Voleo bih da se dokopam 4., iako vecina vas rece da nije nesto.
:sesir:
NOX
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Yup, ok su mi svi delovi manje vise...meni Saw vise ide pod trilere nego pod horore :neznam:

Ne znam sta bese prvo ali na slicnu foru je i Are you scared? :up:
By rent_guy
Ja gledao prvi sa dve drugarice koje su SAW fanovi, i one su ocekivale da krenem da vristim, prevrcem namestaj, skacem kroz prozor, itd. Nije mi bilo strasno, i obrt na kraju je bio sjajan. Ali mi je film nekako... Ne znam. Jedan od onih (retkih) filmova, posle kojih mi je tako svejedno sto sam ga pogledao.

Uopste mi nije jasno zasto ljudi dizu toliku halabuku. A SVAKAKO mi NIKADA nece biti jasno zasto se ljudi dive filmovima koji prikazuju neke situacije, koje za zadatak nemaju nista drugo do da... Ne znam. Svakako me nije "uplasila" scena sa likom i svecom, pa scena sa onim aparatom na glavi, itd... Ali me je zgrozila - ne scena kao takva, vec osoba koja je to smislila. What's the point?
Korisnikov avatar
By DarkAngel
Film nema nikakvu posebnu pricu koja treba da ti ostane upamcena, a to da ima previse nasilnih scena je istina :bljak: mada mislim da bi film trebao da odgledas ponovo i to sve delove i da malo vise gledas izmedju redova. On ne predocava neku poruku (osim toga da treba voleti svoj zivot i iskoristiti ga na max nacin, jer ce u suprotnom doci jedan sedi polu celavac koji ce ti taj preostali deo itekako zagorcati :lol: )...Salu na stranu, film jeste za pohvalu, jer samo dovoljno inteligentan i ujedno bolestan um moze da osmisli onakve zlocin/e za koje se tretira kao "masovni ubica", a koji ustvari nikoga nije licno ubio!!! I same ideje koje su mu dodelile taj epitet su stvarno :up: ( u njih ne racunam ideje seciranja i fizickog mucenja, vec samo ta moc uma :zavera: ). Ne gledam horore inace, kao sto rekoh, pa ne znam da li su ove ideje plagijat necijeg bolesnijeg uma ili ne, ali pojedinim idejama skidam kapu...

Mada ne bi me cudilo da neki bolesnik sa maskom onog klovna krene u nove "pohode" po svetu
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Jedini horor serijal od 2000-te naovamo koji iza sebe ima armiju fanova koji izbace svaki nastavak na sam vrh gledanosti...
Dosta dobro kombinuje klasican slasher sa puno mucenja, krvi, vrisaka, sa psiho-elementima, sto je dosta zahtevan zadatak, obzirom da kombinacija ta dva cesto ide u banalnost...
Prvi deo - odlican, moj omiljeni
Drugi deo - manje-vise klasican horor film kraja devedesetih, nekoliko klinaca, kuca i neko ili nesto ih podjebava
Treci deo - nepotrebno razvodnjavanje radnje, onu pomocnicu Amandu sam zaista zelela da udavim golim rukama, ali ne zbog toga sto je bila odvratna i zla nego zato sto je debil
Cetvrti deo - necu da kvarim ugodjaj onima koji nisu gledali. Solidan, ali

SPOILER

Bljutava je fora sa good cop turns BAAAAAAAD!
By ^OveRtoneS HunteR
Originally posted by rent_guy
A SVAKAKO mi NIKADA nece biti jasno zasto se ljudi dive filmovima koji prikazuju neke situacije, koje za zadatak nemaju nista drugo do da... Ne znam.
Nema poente, to je prosto eto tako :lol: ... razni ljudi :lol: Imam izuzetnu potrebu za takvim situacijama na filmu :durenje: , dakle da vidim recimo sveze odsecenu glavu na kojoj trepcu oci :lol: ("Kuca voska") kao sto giga zudim za , lupam sad, reklamom za sampon , koji je toliko dobar da ti sprzi kosu ili ti kosa samo odpadne ili ti odpadne i parce glave (VAR) ili mortal kombat varijanta (prvi deo ,scorpionov fatality, ono samo klekne kostur) ili ti kosa bude toliko sjajna da oslepi sve ljude oko tebe (krv iz ociju, vise gajtani) :lol: Film mora imati takve scene (potok krvi, tornado , nesrece , patnja, vulkani,armagedon,satana) da bi spadao u omiljenu mi "kokice" klasu :EddieIzzard:

:lood: :izopacen::losevremenapolju:
*odmah bih kupio taj sampon
By rent_guy
I onda ja lepo uzmem i odgledam neki mjuzikl, i nema problema. :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!