Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Angelina777
Originally posted by devokICA
tako da angie, ftm ne mora da bude strejt muskarac, moze da bude i gay:D
znam to, ali ne mogu da postignem da mislim tom brzinom, nikad nisam radila s papirologijom :murkan:
aham...da sve ti nesto verujem da sporo mislis:lol:
a taj smajlic sto si stavila...sunce li ti zareno:smilegrin:
Korisnikov avatar
By Sandra123
Uvijek gledam na osobu onako kako se rodila,ako je neko rodjen kao musko za mene je musko i gotovo.I da zelim nemogu osobu prihvatiti i misliti na njega kao zensku,to je nesto jace od mene.
Korisnikov avatar
By svejedno
@ Sandra123

Jesi li nekada upoznala nekog tranvestita (ili tranSvestita?)?

Ja nekako ne mogu da ih prihvatim kao muskarce nikako.
Korisnikov avatar
By Sandra123
Ne nikada nisam upoznala trans osobu.Mene bas zanima,kad bi neko imao volje da objasni..kakvo je to osjecanje? po cemu znas da si trans?

Sad se mozda pitas kako znam da ih ne mogu gledati kao zenske,neznam ni ja ali tako osjecam jednostavno.
Korisnikov avatar
By Val
:palacinke:

Vecina nas je odgovorila da te osobe prihvata kao osobe. (Kao da smo mi od Boga izabrani da prihvatamo nekoga, al' ajde...). Ali mi se cini da niko nije rekao da bi mogao da bude sa osobom koja je izvrshila sve operacije i promenila pol.
Da budem iskrena, ja ne bih mogla. Vishe volim prirodu od plastike. :jbg:

Imala sam priliku da se druzim da ftm i sa mtf...ali nikako mi se ne svidjaju njihovi stavovi. Jbg, sve su im promenili ali mozak nikako. I dalje funkcionishu i razmishljaju u onom rodu u kojem su rodjeni...ili pak preteruju u imitiranju drugog pola.

Kao shto u nekom drugom postu rekoh, prihvatam ih kao osobe. Ali ne bih mogla da budem s njima u vezi.
Korisnikov avatar
By svejedno
To je dobro pitanje, vidis.

Ne znam, pravo da ti kazem, ma koliko se ja tu furao na neku toleranciju, verovatnije je da ne bih mogao da budem u vezi, ma koliko mogao da se druzim, sa tranSvestitom/transsexualcem.

Mislim, nikad ne reci nikad, ali ovo je sasvim iskren odgovor.

Ali ima ljudi koji bi mogli, a ima i onih koji samo to i zele.

Ali ovo je mozda, pravo pitanje.
Korisnikov avatar
By svejedno
@ Sandra

To je, kapiram, veoma neprijatan osecaj, dok se ne 'presaltuju' u njima odgovarajuci rod/pol.

Poznajem nekoliko, jednog f2m i par m2f i sve sto znam je da su, od kada furaju u rodu koji smatraju svojim, MNOGO srecniji, zapravo, iz proste chinjenice koju ti i ja uzimamo zdravo za gotovo - da su sada ono sto jesu.

Njih ta 'jednostavna' cinjenica moze zaista da USRECI, covece.

Pa po tome mozes da zamislis kako se osecaju inace.
Korisnikov avatar
By Dina
Ukoliko bih se zaljubila u tu osobu onda bih bila u vezi.

Ali to je teoretski, nikad mi se nesto slicno nije desilo pa ne mogu da tvrdim sa sigurnoscu...
Korisnikov avatar
By Luba
Originally posted by Angelina777
Originally posted by Daliborka

Sta bi trebalo da uradi jedna transrodna osoba, da biste je prihvatile kao zenu ?
teta daco, postoje samo dva pola. mtf nije odmah imao srece zbog nekih mediinskih jebada, da kazem, trebe ispuniti neku formu, a po mogucstvu zbrisati iz srbije)

mtf-zenski pol
ftm-muski pol

:zakljucano:

p.s ovo me podseca na pitanja upucena lg-populaciji. Lepo je sve to,iamte prava na yibor, ali bog vam nije dao vaginu i penis da se spoje, nije nekako prirodno, ali prihvatam ...

ako ocekujete od strejtera, utemeljivaca prirode :pop:
da nam "dozvole" da predjemo granice onoga sto se smatra prirodnim, otkud sam ova strejterska logika pri postavljanju pitanja?

sta tu ima da se prihvati, sve je to PRIRODNO, trust me ;)
samo sto ja ne volim da se druzim sa strejt muskarcima i z=dakako da se ne bih druzila s nekim ftm zato sto je ftm, vec da li mi odogovara za spiku i sl ...
Da je protivprirodno, onda bi bilo i fizicki nemiguce.
Moze biti samo protivpravno.
Pamtim krivicni zakon iz 70-tih godina: Zabranjeno je nositi odecu suprotnog pola.
Ej!!!
Doduse, zenama se oprasta F2M, ali M2F, vidite i ovde da i pojedini gejovi "zele da ih patosiraju".
OTEMPORA, O MORES
Korisnikov avatar
By Luba
Originally posted by Sandra123
Ne nikada nisam upoznala trans osobu.Mene bas zanima,kad bi neko imao volje da objasni..kakvo je to osjecanje? po cemu znas da si trans?

Ne znas da si trans. Znas da si zensko. Imas osecaj da si rodjen/a u pogresnom telu. Spolja si M, iznutra si F.
Ima varijanti na tenu, ali to ti je uglavnom to.

Sad se mozda pitas kako znam da ih ne mogu gledati kao zenske,neznam ni ja ali tako osjecam jednostavno.
I ne moras ih gledati kao F, oni su nesto posebno.

Kako prosecan covek zamislja Boga. kao starca sede brade. Bog je stvorio coveka po svom liku. da li Bog ima genitalije i potrebu da polno opsti, i sa kim, ako ima? Sta ako je bog F? Svako ko daje zivot je svakako blizi F.
Ne kazem fa su M2F polubogovi, ali nose delic neceg bozanskog u sebi. Zato ih ljudi i ne trpe, ta oni su svoga Boga ubili jer je bio razlicit i nisu ga shvatali, pa ga danas krcme na sitne parcice po liturgijama/misama.
Da, ovo pitanje je vrlo slozeno.
Na zapadu posmatraju ovako: da li rade, da li placaju porez? Ipak i tamo su ugrozena seksualna manjina.
Zaista mi nije jasno zasto toliko netrpeljivosti, pa i nasilja nad M2F.
Korisnikov avatar
By Andre87
Nisam hteo da otvaram temu o trans filmovima
Nadam se da cu imati prilike da uhvatim ovaj film na kablovskoj "A girl like me"(o mtf devojci Gwen koju su ubili :( )
http://www.lifetimetv.com/movies/origin ... likeme.php

Da ga nije neko slucajno gledao?

Inace "boys don't cry" (o ftm momku)je toliko strashan...drugi put sam smeo da gledam samo lepsi deo..ipak nisu uspeli da ubiju coveka u njemu..Brandon zivi u srcu svakog transgendera..

:uplasen:
Korisnikov avatar
By Clockwork Orange
Originally posted by Andre87

Inace "boys don't cry" (o ftm momku)je toliko strashan...drugi put sam smeo da gledam samo lepsi deo..ipak nisu uspeli da ubiju coveka u njemu..Brandon zivi u srcu svakog transgendera..

:uplasen:
Gledao sam "Boys don't cry" i film je jako tezak, tako da sam plakao na kraju. Stvarno treba biti hrabar da bude$ ono $to jesi ako si trans osoba.

A $to se tiche teme- nikad nisam upoznao mtf ili ftm osobu, ali u svakom slucaju bih prihvatio njihov dozivljaj sopstvenog pola.

Pozdrav
:mazi:
Korisnikov avatar
By Gaia
Mislim da se o ovome moze mnogo diskutirati. S obzirom da sam i sama transeksualna, osjecam da mi je vazno da me drugi vide i obracaju mi se u rodu koji preferisem i potenciram. Medjutim osjecam isto tako da nemam pravo nekome nametati svoj rod, samo zato jer ja tako osjecam. Kljucni problem je u tome da mnogi ljudi poznaju binarni sistem polova koji je građen skoro iskljucivo na fizickom izgledu: nesto je musko, ako izgleda kao musko i nesto je zensko ako izgleda kao zensko, bez obzira koliko se to pokušalo prekriti. Osobno ljudima koji pokrenu pitanje moga identiteta kazem da mi se obracaju onako kako sami osjecaju....

Da li cu ja osobi koja pored sminke i zenske odjece i koja izgleda muzevno govoriti u zenskom rodu? DA, naravno da hocu ako mi kaze da tako zeli. Ali, da li cu ja tu istu osobu osobno ''OSJECATI'' zenom? NE, mislim da necu... Grozna cinjenica, ali fizika i materija su tako nepobitne stvari :(

Ali opet... mislim da tolerancija nema veze sa nasim osobnim osjecajima i vida drugih ljudi. Mislim da je za toleranciju i rpihvatanje vazna samo zelja da naprosto prihvatis spekrat razlicitosti.

Pozdrav svima :)
Korisnikov avatar
By olgic
Prihvatam ih i poznajem neke... Sto rece Val:" Ali mi se cini da niko nije rekao da bi mogao da bude sa osobom koja je izvrshila sve operacije i promenila pol." Mislim da ni ja nemam odgovor na to pitanje iako su mi zanimljivi i volim da upoznam i saznam sto vise o tome ili o njima..
Korisnikov avatar
By Gaia
Mislim da je zapravo jako tesko objektivno govoriti o tome, da li bi mogao biti netko sa osobom koja je promjenila spol ili ne, sve dok ne stupi u vezu sa tavom osobom. Isto mi se cini, da postoji jedan mali detalj, predrasuda ili neobjektivan stav zbog kojeg mnogi ljudi trans osobe gledaju kao ''nedovrsene'' polovicne osobe u svojoj tranziciji (npr. vecina ljudi ima sliku trans zene kao tipa koji je zenstven, ali se na njemu opet vidi da je tip). Istina, mnoge trans osobe ne uspiju potpuno odraditi svoju tranziciju i ostanu na tom nekom pola-pola putu, a vecina ljudi (na zalost ili ne) trebaju strogu fizicku definisanost svoga partnera kako bi se osjecali doista sigurni u svojoj vezi i sigurni u svom stavu da su sa onim tko im se doista sviđa i koga nagonski preferisu.

Druga istina je i ta da je dosta transsex osoba koje su mnogo ili čak potpuno uspjele u svojoj promjeni (bilo f2m ili m2) i nikome nikada ne bi palo na pamet da bi ta neka trans osoba mogla biti ikada isto drugo nego sto trenutno jeste. Iz osobnog iskustva sam naucila da (bar po ovom pitanju) trans osobe mnogo bolje prolaze u ljubavnim i seksualnim vezama ako lice ni manje ni vise nego kao spol koji zele biti. Svi oni koji su izmedju (na zalost) ne uspijevaju tako lako naci bilo koji tip intimne veze sa osobama koje zele, a nije im nista lakse ni na drugim aspektima ljudskog zivota...
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Kao zene, svakako, ako se tako izjasnjavaju, ponasaju i prepoznaju.
I da, mogla bih da budem sa osobom koja je promenila pol, bilo ftm ili mtf...
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Prihvatam ih onako kako one sebe prihvataju - ako govore o sebi u zenskom rodu, tako im se i obracam.

Zanimaju me medicinski (anatomski, fizioloski, endokrinoloski) detalji pa o tome stalno pitam.

A to o vezi... Cisto sumnjam. :nope:
Korisnikov avatar
By greek_lover
Kako se one izjasnjavaju tako ih ja prihvatam. Kako govore o sebi, tako im se i obracam.

Veza ... ne, ne bih mogao
Korisnikov avatar
By greek_lover
joj, izvini, nisam ni procitao tvoj post ... ups, kako da se iskupim?!
Korisnikov avatar
By greek_lover
Cookies ... europejski ili turski a chocolate ... just name it baby :lol:

Moze home delivery, dhl-om, post expresom

Pih, tako mi i treba kad ne citam sta je ko pisao! :smeh:
Korisnikov avatar
By Loreley
Na sve ovo, nemam komentara! iskreno, ne znam ni sta da napisem. Ono sto znam za sigurno je da sam nacisto prsla....
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Ovo je stvatrno tema malo bez veze, pored svih tema koje postoje..

Dakle pogledajte temu o postovanju Trans osoba..

Ako neko nije u stanju da percipira svet oko sebe onakav
kakav jeste, i vidi ga samo binarno... crno-belo, onda taj
neko ili ta neka ima problem..

Trans osobe se bore za svoja prava... a ja to radim maltene
svaki dan... na pijaci, u prodavnici.. i tako redom...

Svi smo mi bica... a da li smo jedno, drugo ili trece, peto,
zavisi od onoga kako se osecamo... i mena sta tu ko drugi
da utice ili nas ne percipira..
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Uopšte, kada neko decidirano izjavi kako ne bi nikada bio/bila sa trans osobom, to zvuči veoma bezveze. Na žalost, večini je u glavi neka loša slika, koju su stvrile osobe koje se bave prostitucijom, ili su jednostavno jednom nogom u ludnici. Najčešće je to neka grupa najnižeg sloja crossdressera. Sve prave trans osobe koje sam do sada videla su uglavnom jako simpatične, često pravi slatkiši, bilo da su dečaci ili devojke. I često su divne osobe. Prvo upoznajte nekoliko pravih trans osoba, pa onda donesite zaključak...
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Da ne govorim o onom standardu da sve transeksualne osobe
bas zbog te razlike na hipotalamusu i jos nekih stvari u mozgu
imaju u proseku veci IQ od ostalog dela populacije..

Hi hi hi...

Ja samo znam da sam se rodila pre 5000 godina ili tako nesto,
da bi me tretirali kao boginju... a sada .. i ovom nakaradnom
drustvu moram da se izborim i za ono osnovno...

Izem ti drustvo.. koje je tako daleko od prirode..
Korisnikov avatar
By uoQUEERen
Originally posted by andjelat

Ja samo znam da sam se rodila pre 5000 godina ili tako nesto,
da bi me tretirali kao boginju... a sada .. i ovom nakaradnom
drustvu moram da se izborim i za ono osnovno...

e bas tako!
nazalost, zarobljeni smo ovdje, 5000 godina kasnije.

meni nikad nije bilo bitno"sta nije u redu" s nekom osobom, dal nosi ovakve ciplele, dal ima ovakve oci, sta ima u gacama, dal ima problema, dal je zdrava mentalno ili fizicki....meni sve zivo zavisi od osobe do osobe, jer ona osoba koja bi mene privukla je totalno drugacija od svih drugih i ne uklapa se u nijedan stereotip.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Eh, draga,

pa to je zato sto mi drugacije percipiramo svet,
i nemozes drugima to objasniti..

Necu da kazem da su svi ostali binarni,
ali je vecina takva..

Zato se i druzimo ovde na forumu, mada
getoizacija nije dobra.. ali, sigurno pricinjava
radost...

Super je sto se druzimo, zezamo, razmenjujemo ideje
misli..

To je nas svet.. i sigurno ima vise boja od crno-belog sveta..
By fantastican
Originally posted by Niki
Uopšte, kada neko decidirano izjavi kako ne bi nikada bio/bila sa trans osobom, to zvuči veoma bezveze. Na žalost, večini je u glavi neka loša slika, koju su stvrile osobe koje se bave prostitucijom, ili su jednostavno jednom nogom u ludnici. Najčešće je to neka grupa najnižeg sloja crossdressera. Sve prave trans osobe koje sam do sada videla su uglavnom jako simpatične, često pravi slatkiši, bilo da su dečaci ili devojke. I često su divne osobe. Prvo upoznajte nekoliko pravih trans osoba, pa onda donesite zaključak...
Slazem se! Zaista ima trans osoba koje izgledaju i ponasaju se bolje nego "originali". Mozes biti koji god hoces pol ukoliko si los - tada nista nema smisla!
Bio bih sa trans osobom- jedini kriterijum bi mi bio da li mi se dopada (psihofizicki) ili ne.
Slobodno me kontaktirajte na U2U.
Korisnikov avatar
By mmiki
Ne dozivljavam ih tako a da ih prihvatim.... mozda...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!