Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Mortis
Naslov sve govori... Okej, koji vam je greh omiljen kao pojam, ili kao aktivnost, ili mozda nesto trece?

Molio bih jasnu klasifikaciju grehova, dakle sex, kres, tarabljenje i sl. idu pod "pohotu" itd. Ko ne zna koji su Biblijom definisani grehovi, neka odvoji neki sat za sineasticko ostvarenje "sedam". Ako neko uvede sopstvenu klasu grehova, malo pojasnjenje nece biti na odmet.

Razmisljajte o ovoj temi kao o kreativnoj ispovesti...
Korisnikov avatar
By jukie
Ožderavanje, naravno
Korisnikov avatar
By MARQUE
Најсмјешнији ми је дефинитивно овај "Поштуј оца и мајку да дуго живиш и добро ти буде на земљи". :party:

Ту ми заправо није јасно што је аутор хтио рећи. Да ли је то некаквим истраживањем доказано да људи који поштују оца и мајку и дуже живе, или сам ја нешто ту фулао? :nerd:
Korisnikov avatar
By Insorcer
3. Ne Uzimaj Uzalud Imena gospoda boga Svog ...mislim da ne moram posebno objashnjavati razloge i nachine :giggle: :eevil: :giggle:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by MARQUE
Најсмјешнији ми је дефинитивно овај "Поштуј оца и мајку да дуго живиш и добро ти буде на земљи". :party:
Ту ми заправо није јасно што је аутор хтио рећи. Да ли је то некаквим истраживањем доказано да људи који поштују оца и мајку и дуже живе, или сам ја нешто ту фулао? :nerd:
Znam ja vamo zašto je to tako rečeno, što reče David Štrbac.
Ništa, to je ona priča iz ekologije ljudskih populacija o tinejdžerima i zašto tinejdžeri imaju tako veliku smrtnost u odnosu na npr. decu od 10-11 godina... zato što ih hormoni teraju da se suprotstavljaju starijima (mangupiraju, kako reče jedan moj đak) i onda popizde i odu i penju se na bandere pa ih udari struja, ili se predoziraju, ili se trkaju kolima do litice pa ko poslednji iskoči, ili ih pojedu lavovi (ako su u Africi) zato što idu pravo na čopor a ne plaše se, ili se bave kriminalom pa ih neko ubije iz puške zato što su mu krali konje... sa druge strane deca koja su slušala roditelje sede kući i imaju mnogo manje šanse da im se gorenavedene stvari dese. Smrtnost od ostalih uzroka (npr. malarije, kuge, kada se porađaju) je otprilike podjednaka, pa dobra deca umiru verovatnoćom x a nevaljala deca verovatnoćom x+y (x - verovatnoća da se umre od malarije, kuge itd, y - verovatnoća da te pojedu lavovi, ubije čiča stražar itd) pa zato nevaljala deca u proseku kraće žive.
Korisnikov avatar
By Insorcer
Originally posted by jukie
Originally posted by MARQUE
Znam ja vamo zašto je to tako rečeno, što reče David Štrbac.
Ništa, to je ona priča iz ekologije ljudskih populacija o tinejdžerima i zašto tinejdžeri imaju tako veliku smrtnost u odnosu na npr. decu od 10-11 godina... zato što ih hormoni teraju da se suprotstavljaju starijima (mangupiraju, kako reče jedan moj đak) i onda popizde i odu i penju se na bandere pa ih udari struja, ili se predoziraju, ili se trkaju kolima do litice pa ko poslednji iskoči, ili ih pojedu lavovi (ako su u Africi) zato što idu pravo na čopor a ne plaše se, ili se bave kriminalom pa ih neko ubije iz puške zato što su mu krali konje... sa druge strane deca koja su slušala roditelje sede kući i imaju mnogo manje šanse da im se gorenavedene stvari dese. Smrtnost od ostalih uzroka (npr. malarije, kuge, kada se porađaju) je otprilike podjednaka, pa dobra deca umiru verovatnoćom x a nevaljala deca verovatnoćom x+y (x - verovatnoća da se umre od malarije, kuge itd, y - verovatnoća da te pojedu lavovi, ubije čiča stražar itd) pa zato nevaljala deca u proseku kraće žive.
:smeh: :wtf: :klap: :hail:

....jedino me buni da takva selekcija nije bitno uticala na odnos dobra/losha deca... :puzzle:

...da li se u tome ogleda ona da "bog oprashta",pa i dalje pravi jednak broj onih koji se igraju sa lavovima, penju po banderama...kradu konje..ili shta vec?
Korisnikov avatar
By tramp
jukie ti si genije :smeh:

moj omiljeni greh - pohota (vel of kors) a zasto - nemam pojma, upraznjivanje istog mi donosi zadovosljstvo, ostali su smor ...
Korisnikov avatar
By EYA
ne mogu da se odlucim, nikako... :misli: gresna sam, oprosti mi Bouze :molise:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Armand
....jedino me buni da takva selekcija nije bitno uticala na odnos dobra/losha deca... :puzzle:
...da li se u tome ogleda ona da "bog oprashta",pa i dalje pravi jednak broj onih koji se igraju sa lavovima, penju po banderama...kradu konje..ili shta vec?
Ma kakvi, sve je u genetici... moguće je da se ponašanje manifestuje ili recesivno ili samo u slučaju heterozigota (to bi bilo najmoćnije jer onda ne može da se iskoreni iz populacije, kao srpasta anemija)... a genetika bi tada delovala kroz oslobađanje određenih hormona u određenoj količini u određeno doba života... populacije u kojima su tinejdžeri manje ludovali i stradavali su posle nekog vremena imale preveliki broj stanovnika i izumirale jer bi potrošile sve resurse... ili pošto su mirni i dobri pobila bi ih komšijska plemena... tj ako si samo malo lud bolje prolaziš i od onog koji je puno lud i od onog koji je pitom, dobar i naivan (kao ličnosti iz telenovela - svi koji su jako jako dobri su i jako jako glupi; sad je to tamo naročito iskarikirano ali na to se svodi). Sa druge strane ako si jako pametan možeš da se izvučeš i kada radiš lude stvari, npr. brzo se izmičeš ili navodiš druge da rade gluposti, pa te lavovi i čiča sa puškom ne dohvate (isto kao Beli Očnjak kada je uništavao južnjačke pse tako što se pravio da je vuk pa je bio mamac a kada pas potrči prema njemu, dohvate ga haskiji i rastrgnu, i onda je tip pobio te kučiće koji su rastrgli njegovog psa, dok se Beli Očnjak koji je isplanirao celu stvar izvukao u gužvi)
Korisnikov avatar
By Insorcer
Offtopic:
moguće je da se ponašanje manifestuje ili recesivno ili samo u slučaju heterozigota (to bi bilo najmoćnije jer onda ne može da se iskoreni iz populacije, kao srpasta anemija)...

..nije shija neg' je vrat... :cigareta: :nokti:
Korisnikov avatar
By gari
Dakle, sve se svodi na to da nije baš dobro ni biti dobar /slušati roditelje/ jer tada postaješ slav i komšijska plemena te ubiju a ne valjda da budeš ni mnogo nevaljao jer onda ti ne gine da pogineš. Also, najbolje je zlatna sredina-ni mnogo miran, ni mnogo blesav? Ali, onda se sukobljavamo sa onom Božjom zapovešću "Poštuj ica i majku..." jwer roditelji najviše vole da im deca sede stalno kod kuće kao neke male mumije da im se ne bi desilo nešto loše. I opet ne valja?

Moj greh je samo moj i ispovedam ga /što me uplaši Kasperski kad skviknu/ samo Bogu i nikome više.

:foto: :kissing: :hypno:
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by gari

Moj greh je samo moj i ispovedam ga /što me uplaši Kasperski kad skviknu/ samo Bogu i nikome više.

yeah
Korisnikov avatar
By gari
Sviđa mi se u Katoličkoj crkvi masovna ispovjed, kada sveštenik kaže: "Ispovedam se tebi Gospode-moj greh, moj greh, moj preveliki greh. Grešio sam mišlju,rečju, delom i propustom." Jer znaju da nema čoveka koji danas nije počinio bar jedan greh. Onaj ko kaže da nije-najveći je lažov i licemer. Zato se ne ispovedam ljudima nego samom Bogu koji tačno zna šta sam pomislio, šta rekao, šta učinio a šta propustio da učinim. Jer i propust je greh. Nisi uradio nešto što si bio dužan da uradiš /recimo mirno prošao pored čoveka kome je teško a nisi mu ponudio svoju pomoć/. Zaista, moj greh je samo MOJ.

:astral2: :njuska: :ribica:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by jukie
... moguće je da se ponašanje manifestuje ili recesivno ili samo u slučaju heterozigota (to bi bilo najmoćnije jer onda ne može da se iskoreni iz populacije, kao srpasta anemija)...
To je verovatno razlog zbog koga ja, ovakva vestica kakva jesam, uglavnom volim tihe, dobre, mirne i povucene ljude koji ne pricaju previse, jer u slucaju da naidjem na osobu slicnoj sebi imam velike sanse da mi potomstvo bude totalno ludo. Hormoni su chudo...
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Prezderavanje :andjelak:
"Ne psuj majku, majka je svetinja, pizda ti materina!!!"
Korisnikov avatar
By anche
neko je ovde pobrkao deset zapovesti i sedam smrtnih grehova? jao bre... u sta sve necete da se u'vatite! :vestica:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Hm, cini mi se da do sada nikog nisam ubila (osim u pojam, da li se to racuna?!), i nesto mi se cini da u preostalih 9 imam i uobicajenih a i omiljenih. Koja po redu bese ona sa sexom? E, za tu glasam!
:fuckbed:
By Çâðê_DUP
Originally posted by gari

ali, bog ne govori "nemusti jezik", iskljucivo aramejski, i srpski, naravno ....
:kosa:
Korisnikov avatar
By svejedno
@ Angelina

Znas kako se na sanskritu kaze vatra?

Vatra ;)
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by svejedno
@ Angelina

Znas kako se na sanskritu kaze vatra?

Vatra ;)
zar nije agni? ili je agni na hindu samo? sto podseca na oganj...
Korisnikov avatar
By gari
Aha, odatle u ruskom reč "agonj" tj oganj. Ma, svi smo mi od Krišne i volimo da drkamo. A to nije greh, bar po meni, jer nije bludna radnja tj jeste ali samo-bludna a pošto je samo-bludna ona ne povređuje nikoga pa se može malo progledati kroz prste.

:opacupa: :roflmao: :wtf:
By SUNNY B
1. moja zena (nek se podvede pod pohota)

2. alkohol (nek mi sudi ko se drzne)

3. u poslednje vreme mi se malo dopao kokain....:nazalost:
Korisnikov avatar
By Escobar
Drkanje.

To je valjda blud? :sarana: :lol:
Korisnikov avatar
By Adenim
Originally posted by Escobar
Drkanje.

To je valjda blud? :sarana: :lol:
To je potreba.
Korisnikov avatar
By Escobar
Kad sebi radis, da.

Ali ja ovde misljah na drkanje drugim muzjacima, nakon cega, naravno, sledi ono sto i nije toliki greh, a to je obljubljivanje mene od strane istih. Drkanje je povod svemu....
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ja volim i da pominjem boga u kombinaciji sa odredjenim glagolima i pridevima, sto se takodje moze podvesti pod gresno ponasanje...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!