Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By жњ
Citate li epsku fantastiku?

Ja sam hevi navucena jos od drugog osnovne kada sam procitala Hobita. Od tada mi nikad nije dosta. Mada mislim da ta navlaka pocinje od najranijeg detinjstva kada su mi citali bajke pa se sad ta ljubav samo pretvorila u bajke za odrasle. Za takvu knjigu bi potrosila i zadnju paru, pa mi one uglavnom i popunjavaju police (i slobodno vreme) :lol:

Trenutno kasnim pa citam prvu polovinu cetvrtog dela Tocka vremena, Roberta Dzordana. Jos od Tolkina nisam osecala ovakvu ljubav. Covek je majstor pera :love:

E da, jos jedno pitanje... FRP-uje li iko od vas? (pri tom najvise mislim na pravi frp sa drustvom, kockice, players sheet, jedan game master, itd itd..) :love:

Slika
Slika
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Obozavam Hobita, chitao sam ga NN puta, chak sam i kviz o istom napravio... na davnom tolkienu.

Volim frpovanje... obozavam da nerviram gayM mastera...

kao shto beshe sluchaj...

moj lik je shapeshifter... sa veelikom inteligencijom, i lepotom/ mogu da budem Bred Pit s Pamelinim grudima/ :merlinka:
i gm uzme da me zeza... otishla mi odeca...
policija me juri golog po gradu...
vampir me napada...
pola grada me juri... ja postao vukodlak... i hocu da se pretvorim u leptira /da bih pobegao policiji i polovini grada/...
za to vreme je ortakinja koja je mogla da mi pomogne zaglavila u hotelu gledajuci cyborg zenskog robota kako plese... a ortak skrivajuci se u kanalizaciji...
na kraju me je golog vodio u hotel... jer mi se sva odeca pocepala u promeni oblika...
Korisnikov avatar
By blenta
me like

mada manje nego kad sam bio mladji frpujem

jer nemam toliko vremena s obzirom da sam se igrao sa nekim extra zagrizenicima :lukavi:
By Pending-For-A-Bending
Uf, ja isto volim jako FANTAZY. MAda slabo igram u poslednje vreme, a jos slabije citam. Dohvatim se poneke knjige o Forgotten Realms ali to je to. Poslednja jako dobra sto sam procitao je War of the Spider Queen. Mracni vilovnjaci i frka sa njihovom boginjom koja je utihnula, i sad svi hoce da iskoriste situaciju i napuse ih najzesce.

A ako je neko raspolozen, mozemo da okuvamo jedan session FRP-prijavljujem se za GM ako neko drugi nece:)) Cak su i devojke dobrodosle:))) Moze kod mene

U2U me!
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Toplo preporucujem Utkani Svet. Pisao ga je majstor horora, Clive Barker, ali je Svet nesto sto se ne moze porediti ni sa jednim njegovim delom. Oni, kao ja, koji vise vole fantastiku nego horor, reci ce da je to njegovo najbolje delo. A oni koji vise vole horor, reci ce da je najslabije.
Ja sam danima razmisljala o knjizi, o likovima, o porukama izmedju redova. Neminovno se poistovecujete sa nekim od likova, i knjiga se cita u dahu...
Mada, upozorenje za one koji su osetljivi na klanja, prosipanja telesnih tecnosti & organa. Takodje, neobicno je lepo sto likovi nisu liseni sexualnosti, sto je cest slucaj u fantasy literaturi...ipak je to barker...
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Meni se svidja J.V. Jones. A Fortress Of Gray Ice serijal.
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Robert Jordan - Wheel of time :hail: :hail: :hail:
Pratim Lagunu, procitao sam 5. knjigu "Nebeski oganj"
Dzordz R. R. Martin, serijal "Pesma leda i vatre" isto ga izdaje Laguna. It's a must :up: :love: :hail: !!!
Igrice slabije konzumiram.
:sesir:
NOX
Korisnikov avatar
By De Profundis
E, tu se moja feministička orijentacija razilazi sa mojom sklonosti pederima. Pederi su skloni epici, žene u njoj nemaju šta da traže. :D
Korisnikov avatar
By Zonche!
Originally posted by Nocturnal

Dzordz R. R. Martin, serijal "Pesma leda i vatre" isto ga izdaje Laguna. It's a must :up: :love: :hail: !!!
DEFINITIVNO!!!!

Znaci knjige su mu zarazne a plotovi su genijalni!Odusevljen sam covekom!
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Originally posted by De Profundis
E, tu se moja feministička orijentacija razilazi sa mojom sklonosti pederima. Pederi su skloni epici, žene u njoj nemaju šta da traže. :D
Cenish?
Korisnikov avatar
By svejedno
Ajde i ja da se prikljucim.. Uzivao sam nekada u FRPovanju, nema jace stvari za blejanje uz prijatelje & spravu, salve smeha uz iskreno razmisljanje, zelim reci, nisu kockice sustina, ako je GM dobar, mada vise bas i nemam vremena za tako nesto.

Off: R.R. Martin je zaista retko dobar u domenu Epske fantastike.

Mislim, surov je, prljav je, blatnjav je, sto skoro uvek izostaje u E.F., a uz sve to je i romantican.
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Ja nikada isam posteno frpovao... Uvek je GM bio traljav...
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Zonche
DEFINITIVNO!!!!

Znaci knjige su mu zarazne a plotovi su genijalni!Odusevljen sam covekom!

svejedno

Off: R.R. Martin je zaista retko dobar u domenu Epske fantastike.

Mislim, surov je, prljav je, blatnjav je, sto skoro uvek izostaje u E.F., a uz sve to je i romantican.

A koji su vam omiljeni likovi (od milijarde koji postoje :) )? Moji favoriti su definitivno Tirion :hail: :hail: :hail: , Deneris :love: i Maloprstic (genijalan je i skroz beskrupulozan :love: ). Arja je simpaticna :) .
Martin je specifican i po tome sto je magija stavljena u neki deseti plan. Prednost je data diplomatiji, politici i zaverama. Mislim tu je magija i neka fantasticna bica, ali ona jednostavno nisu u glavnoj ulozi kao u nizu drugih knjiga tog tipa.

I Rodzer Zelazni sa svojim Hronikama Ambera je dobar (pogotovo prva knjiga). Mada nisam siguran koliko je to epska fantastika :puzzle: ...
:dance:
NOX
Korisnikov avatar
By svejedno
Meni se djasvi Pseto.

A najludji likovi su Tirion i otac mu.

I cela 'Deneris' prica.

Ma loodilo.
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Originally posted by Nocturnal
Martin je specifican i po tome sto je magija stavljena u neki deseti plan. Prednost je data diplomatiji, politici i zaverama. Mislim tu je magija i neka fantasticna bica, ali ona jednostavno nisu u glavnoj ulozi kao u nizu drugih knjiga tog tipa.
NOX
Meni se to bas i ne svidja... Ja hocu sto vise magije u knjigama... Doduse svidja mi se kako Dzordan balansira to. Nekako te navuce da cekas bas taj deo sa magijom i onda ga procitas u jednom cugu i onda opet...
Korisnikov avatar
By Beli Dečak
Kada sam u trecem osnovne procitao "Gospodara prstenova", svet mi se totalno promenio. Do tada sam frpovao sam, prosto se nisam igrao kao sva ostala deca, vec sam terao mamu da mi shije ogrtache da bih mogao da se igram "charobnjaka", igre koju sam sam izmislio. Kasnije sam provalio da sam sve vreme frpovao, na neki nevini dechiji nachin.
Kasnije sam iskopao "Silmarilion", a mnogo kasnije i "Nezavrshene priche"
"Hobita" chitam redovno. Kad god se malo smorim, odma prelazim na tu ljubku avanturicu.
Kad god se nadjem u nekom shkripcu, povichem dobro poznatu rechenicu "Na drveca!!!" :)
Godinama sam prouchavao Tolkina.
I onda mi tako dodje neko ko je gledao film i pochne da mi filozofira o tome kako je Gandalf ipak charobnjak i da je trebalo ubaciti vishe specijalnih efekata magije koju on izvodi. Budala.
A isto tako mi dodje neko i poche da mi prica o Gospodaru, sav vazan, kao zna nesto, a vec u drugoj njegovoj rechenici provalim da je gledao samo film.
Frpovao sam pune dve godine sa svoja 4 ortaka, ali nam se gamemaster preselio u Ameriku, tako da je to propalo.
Robert Dzordan mi se ne svidja preterano, mada imam "Zenicu sveta", koju sam, uzgred, dobio na poklon. (Koja je poenta u poklanjanju jedne knjige ako ih ima deset?)

"Utkani svet" je sjajan! Imam neku kompilaciju knjiga na disku, pa sam naleteo na to i procitao je u roku od 2 sata, mada me je posle toga bolela glava, jer mi je monitor ochajan, ali vredelo je.

Tako da, eto i mene. Pridruzujem se FAN CLUBu EPSKE FANTASTIKE!

:hail:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!