Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Zoe
Smirenje? :uplasen: :grom: :sweet: Jeste li probali nekad? Mislite li da je bolje zveknuti jednu i smiriti se/uspavati se, ili izdrzati na `nogama` sve? :superheroj:

Ja se borim sa nedacama potpuno str8.....(naravno, ovde se ne racunaju vikend-pijanke i konzumiranje lakih droga :smiling: ), ali nemam nista protiv da neko drugi uzme tablete ako ne moze drugacije. Ja i kad ne mogu - mogu! :teg2: :misli: Mada..........probala sam nesto za spavanje davno.......`Lendormin` se zvalo, jer sam patila od uzasne nesanice, ali sam vrlo brzo bacila stvar i nastavila da patim od nesanice :eya: :sweet: :roflmao: ne volem da sam zombi :shok2:
Korisnikov avatar
By tramp
uglavnom imam problema sa budjenjem pa izbegavam bilo sta sto bi me jos vise uspavalo mada sam par puta u zivotu popila kojesta da se onesvestim kad mi je dosta svega ... ali to jako jako jako retko
Korisnikov avatar
By sofia
Sto se mene tice potrebniji mi je suprotan efekat,tj.nesto za dizanje,pa povremeno popijem energetski napitak ili jaku,jaku kafu...
A tablete pijem za mrsavljenje.
Korisnikov avatar
By 2kune
Kad o?em drogu onda uzmem drogu a ne supstituciju... :nokti:
Korisnikov avatar
By bigirl
Dala mi je mama par puta da zgutam neku drogu za uspavljivanje i nijednom nije delovalo. Imuna sam na droge...
Korisnikov avatar
By IriS
dala mi kLiTTrina jednom prilikom ksalol ili šta ve?, i efekat je bio krajnje uznemiravaju?i... em me je lagano ?avrljanje nje i jedne doti?ne persone (koje je u stvari bilo vikanje u sred no?i) probudilo, em sam samo isklju?ila mob koji me je ujutro budio i nastavila da pavam...

/me više ne prima nikakve predloge od kLiTTrine :lidokain:
Korisnikov avatar
By Delete
Nikada ni pomislila nisam na to, vecinom sam jako umorna pa mogu zaspati cim mi glava dodirne jastuk.
Korisnikov avatar
By KiWi
Nikada nisam koristio tablete za spavanje... Bar jednom mese?no mi se desi da ne prospavam no? (ne, nemam probleme koji me mu?e, jednostavno mi se ne spava) i posle te no?i sam isto odmoran kao i da sam naspavan. Popri?ao sam sa nekim mušterijama koji se bave opštom medicinskom praksom i tvrde da je to za ?oveka u mojim godinama sa mojim obimom obaveza ?udno ali nije alarmantno. Doslovno su rekli: ''Kad ti se spava, spavaj. Kad ti se ne spava, ne spavaj. Takav ti je bioritam.''

Q: Kako se zovu tablete za spavanje??
Korisnikov avatar
By Kiborg
Par puta sam popio (Xalol) pred ispit da bih mogao da spavam, ali retko mi je bilo potrebno, možda najviše 6-7 puta za 35 ispita. Ina?e ih ne pijem.

Tablete za spavanje zovu se hipnotici, više grupa lekova ima takva svojstva u odgovaraju?im dozama (najviše se koriste benzodiazepini).
Korisnikov avatar
By ivanazuh
Originally posted by Kiborg
Par puta sam popio (Xalol) pred ispit da bih mogao da spavam, ali retko mi je bilo potrebno, možda najviše 6-7 puta za 35 ispita. Ina?e ih ne pijem.

Tablete za spavanje zovu se hipnotici, više grupa lekova ima takva svojstva u odgovaraju?im dozama (najviše se koriste benzodiazepini).
Misliš na Flormidal, ili Mogadon koga više nema ili na Cerson?

Ne pijem više. Jeste mi doktorka dala Flormidal, ali kad to popijem, mese?arim i napravim haos. Jednom sam tako otišao kod komšinice koja ima sina starijeg od mene, nag, uvijen plahtom. Žena je svašta pomislila. Od tada Flormidal ne stavljam u usta.
Bar da se se?am onoga što sam radio no?i kada mese?arim nego nemam pojma, tek me iznenadi neko sa nekim pitanjem i uvek ostanem bez kredita, pto zba?i da pošaljem jako puno poruka i nemam pojma kome i šta.
Korisnikov avatar
By Kiborg
ivanazuh
Misliš na Flormidal, ili Mogadon koga više nema ili na Cerson?

Ne pijem više. Jeste mi doktorka dala Flormidal, ali kad to popijem, mese?arim i napravim haos. Jednom sam tako otišao kod komšinice koja ima sina starijeg od mene, nag, uvijen plahtom. Žena je svašta pomislila. Od tada Flormidal ne stavljam u usta.
Bar da se se?am onoga što sam radio no?i kada mese?arim nego nemam pojma, tek me iznenadi neko sa nekim pitanjem i uvek ostanem bez kredita, pto zba?i da pošaljem jako puno poruka i nemam pojma kome i šta
Pa sve su to benzodiazepini sa ultrakratkim dejstvom. Oni omlate ?oveka na brzinu, ali je buðenje lakše. To što opisuješ je jedan od mogu?ih neželjenih efekata. Kod nekih ljudi deluju ?ak i naopa?ke, dovode do uzbuðenosti i nemira. Ako imaš ovakvu reakciju na lek, onda ne verujem da bi uopšte mogao da koristiš benzodiazepine.
Najbolji hipnotici su nitrazepam (Mogadon, Cerson, Nitram) ili midazolam (Flormidal).
U knjigama se spominju zolpidem i zopiklon (oni nisu u grupi benzodiazepina), ali da li to uopšte može kod nas da se naðe ne znam, jer ovo što se tebi desilo je vrlo retko, pa niko druge lekove i ne pije, osim Flormidala ili Bensedina (ovo tebi ne bih preporu?io).
Amnezija je jedan od neželjenih efekata. Zato, ako baš ne mora, ja ne bih preporu?io nikom bensedine i sli?no.
Korisnikov avatar
By Dina
Ne. Ranije sam pila ali na mene to ima uzasno dejstvo, tj. spavam pa ne mogu da se razbudim, i to mrtvi san, grozan. Tako da sam sasvim prestala a i nemam problema za spavanjem vise (bar ne konstantne, samo ponekad)... Meni najbolje deluje ucenje, ako uzmem knjigu uvece - odmah zaspim :cita:
Korisnikov avatar
By Zoe
`Lendormin` je upravo hipnotik. Uvodi te u san, ali u svakom trenutku mozes da se probudis cio. Ne kao sa sedativima koji te umrtvljuju. Svejedno sam prestala da ga pijem.......jedino bih ga opet uzela kada ne mogu da spavam a sutradan moram da busem odmorna i extra aktivna.......na srecu, sada nisam u takvoj obavezi.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Lendormin je takoðe preparat koji je u grupi sa nitrazepamom i midazolamom (Flormidal) i hemijski je sli?an po sastavu da Flormidalom, i jeste hipnotik. Brzo deluje, uvdi u san, a dejstvo mu prestaje pre buðenja.

@ivanazuh:
Bromazepam se sporije izlu?uje iz organizma i nije dobar izbor za uzimanje spavanja radi, on je klasi?an anksiolitik, odnosno za smanjenje napetosti, ako ga redovno uzimaš, mogu?e je da si stalno pod nekim dejstvom pa da zato lakše i zaspiš, ali je mogu?e da imaš problem sa ustajanjem.
Korisnikov avatar
By Zoe
Hej, a otkud ti to sve znas? :love:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Pa valjda zato što sam studirao i završio medicinu, a to su lekovi koje pije skoro svaki pacijent koji uðe u ordinaciju ili legne u bolnicu, pa se stalno sre?em sa tim.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Ja sam pre cetiri, pet godina uzimao Flormidal, ali mi je pretvarao mozak u puding. Naspavas se, ali si sutradan u nekom potpuno cudnom, uravnjenom stanju, neprirodno hladnokrvan, zombiran...
Neka, hvala. Vise volim da me muci nesanica i da kasnim ujutro ili da bauljam neispavan po ceo dan nego da mi se neko mess with my brain.
:hekla:
Korisnikov avatar
By Phoenix
Ništa za smirenje. Ali za spavanje uzimam dosta često. :nope:
Korisnikov avatar
By Gothrose
Da...godinama...Flormidal(i xalol ili bensedin)...nekad me drzi celu noc,nekad se probudim pa uzmem josh pola ili 1 da bih nastavila da spavam...

:lukavi:
By Lemur
Solja toplog mleka i spavate kao bebice! :zev:
Korisnikov avatar
By Egon
ne.

chitam neko uzhasno dosadno shtivo ....
recimo Salman Rushdie - Fury (nije dosadan ali zavisi od raspolozhenja)

ili chitam topic - Ko shta radi @ this moment
to je toliko dosadno da vrisnem koliko mi se spava ....
Korisnikov avatar
By ns.happy
slazem se sa kiborgom, upravo proucavam tu tematiku. lorazepam je lek izbora za nesanicu sto se mene tice. ali ja volim malo da budem grogi pa nekad popijem bromazepam, sentimentalno sam vezan za taj lek. ja sam dete koje ima dosta briga :friends: :mucka:
Korisnikov avatar
By Zoe
Ja i dalje ne volem da sam grogi....... :pegla: Vise volim kad sam preko dana brza i okretna da mogu sve da uradim sto sam planirala........:pas:
Korisnikov avatar
By LittleRed
povremeno...i to samo persen, jer nema omamljujuce dejstvo....

(mada bih sada nesto da me kompletno obeznani)
Korisnikov avatar
By Zibro
benzodiazepini su zaista korisna stvar
preferiram ksalol , ukoliko je potrebno nesto na duze staze demetrin rules ! steta sto ga vise nema na trzistu ... doduse nije los ni bromazepamcic :)
ljudi uglavnom fluktuiraju izmedju preteranog odbijanja ili preteranog koriscenja slicnih preparata , treba pronaci zlatnu sredinu , ne preterivati ali uzeti kada zaista treba , nije poenta samo u smirenju ili uspavljivanju , tu su jos i napetost , sportske povrede - misicni spazmi i ukocenost , epilepsija , alkoholizam visok pritisak , neke kozne i atoimune bolesti.....
sve u svemu veoma korisni preparati
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!