Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by gari
Ma, žene, objasnite mi zašto je abortus najpogodniji na?in da se ne dobije neželjeno dete? Zar pored toliko mogu?nosti da do oploðenja NE DOÐE vi izabraste da uništavate život koji je ve? zapo?et?
Pukne ti kondom Gari, eto ti primera. Fabrika ne pravi tako velike kondome i onda on pukne. Mali spermi?i pojure naokolo.
I ne vidim šta je loše u uništavanju zapo?etog života
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Moje misljenje je da bi samo trebalo dobro da se promisli pre abortusa DA LI BI GA TREBALO uopste raditi, u skladu sa godinama i materijalnim mogucnostima, jer mucna je stvar unistiti mogucnost zivota, chudo koje su ljudska bica kadra da stvore. JEDINO chudo.
Pa najpre bi trebalo dobro razmisliti pre samog koitusa, a naravno i pre nego sto se pristupi nekoj takvoj operaciji. Ipak, ostaje cinjenica da jedino roditelji mogu da odluce sta ce se desiti sa fetusom.

Ma, žene, objasnite mi zašto je abortus najpogodniji na?in da se ne dobije neželjeno dete? Zar pored toliko mogu?nosti da do oploðenja NE DOÐE vi izabraste da uništavate život koji je ve? zapo?et?
Pre svega, tema jeste abortus,a ne kontraceptivna sredstva. A ta sredstva sigurno nece pomoci ako kojim slucajem dodje do nezeljene trudnoce.
Pa, mislim da onda samo sebi stvarate nov greh, jer ABORTUS=UBISTVO.
Greh? :neznam: A sta bi sa grehom prerane ejakulacije kod muskaraca? Ili je to bogougodno delo?

Niko vam to pravo nije dao, niti ?e...Papa je u pravu /Benedict XVI/. Živeo Papa! Dole abortus!
Smrt narodu, sloboda fashizmu!
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Draco

Ovo se moze i drugacije postaviti:

Ko zna koliko JE abortusima unisteno Hitlera, Frankova, Musolinija, raznih ubica, manijaka, psihopata, pedofila...

Ali takav nacin diskusije uopste nije konstruktivan, niti vodi bilo gde.
To sam zaboravio da spomenem. Bravo
Korisnikov avatar
By gari
Pa, hajde onda žene, pošto postoji podjednaka opasnost da rodite genija ili manijaka, prestanite naprosto da raðate. Šta ?e vam to maltretiranje? Da po?nemo da se delimo kao amebe? Ja li?no idem odma da se kloniram ko ovca DOLI /pokojna, Bog da joj dušu oposti/.
:kuca: :rotflmao: :uplasen:
Korisnikov avatar
By Draco
Eh sad, ja lepo rekoh
da bih pokazala koliko je tvoja premisa netacna, a ti izvrnuo celu pricu.:nope:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Draco
Eh sad, ja lepo rekoh
da bih pokazala koliko je tvoja premisa netacna, a ti izvrnuo celu pricu. :nope:
Ali zato je poster dana sa 79 poruka u 24h...
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Pa, hajde onda žene, pošto postoji podjednaka opasnost da rodite genija ili manijaka, prestanite naprosto da raðate.
Bat of kors. Ionako je vecina zena i devojaka koje posecuju ovaj forum odavno batalila njakanje sa penisima, da prostis, a od dirkanja sopstvene i devojcicine mace ionako nema sanse da se ikako stvori detence :dance:
Nema penisa, nema sluzave tecnosti, nema trudnoce, nema radjanja, nema deteta. Cista biologija.

Šta ?e vam to maltretiranje? Da po?nemo da se delimo kao amebe?
Pokusajte. Mozda na kraju od toga nesto i ispadne.
Ja li?no idem odma da se kloniram ko ovca DOLI /pokojna, Bog da joj dušu oposti/.
U tom slucaju imacemo dva korisnika pod nickom gari... to ce biti dva garija, tri garija, cetiri garija, pet garija...
Korisnikov avatar
By gari
Ma, ima da preplavim celu Srbiju sa ovcom GARI i sve ima da budu programirane da glasaju za SRANJEEEE...Izvinte, omaklo mi se.
:lood: :spin: :luda:
By Victor
Opet se vra?amo na "nastavni?e, NISTE FER! Ho?emo svi petice!"
E ne mogu svi da imaju petice. I ne mogu svi fetusi da prežive. Kako se kome zalomi. Evolucija deluje na principu slu?ajnosti. I nikoga ne pita da li je nešto fer ili nije. Dakle, "život nije fer".
[/quote]

Da, "Life's unfair", kako rece Dzon Kenedi.
Ovo je cinjenicno stanje koje ljudi nerado prihvataju. Sve prirodne sile deluju na principu slucajnosti, i to na sve sto postoji.

Ljudska bica nazalost nisu miljenici prirode. Iako misle da jesu :)
Korisnikov avatar
By gari
Ma, da život nije fer zna ve? 95% populacije u Srbiji i to ve? duže vreme. Nego, da se vratimo mi na abortus. Još meni nije jasno da neko /žena/ ima pravo da ubije jedno bespomo?no bi?e i to bez ikakvih obzira. I to samo zato što je bila lenja /ili je on bio lenj/ da upotrebi neko tako dostupno sredsstvo za spre?avanje neželjene trudno?e? A ovamo kuknjava kako vlada bela kuga? Nigde logike miljama naokolo?
Korisnikov avatar
By svejedno
Gari, zaboravi trenutno na uzrok.
Ajde, npr, devojka je zaglavila, desava se.
Ima 18 god. Zavrsava srednju.
Zivi kod svojih. Zeli fakultet.
A trudna je.

Sta da radi?
Korisnikov avatar
By gari
Da zaboravi koliko je sebi?na, da zaboravi roditelje koji se ne slažu da ?uva dete bez muža, da rodi dete-?uva ga i završi srednju školu i fakultet. Ne znam zašto bi to bilo toliko teško. Naše prabake su raðale u petnaest, imale gomilu obaveza u ku?i i na polju pa su uspevale da o?uvaju i po pet-šest deteta. Mislim da se radi o svopjevrsnom egoizmu kod žena koje zarad svojih prohteva ne žele da imaju ikakvu obavezu /prema detetu koje treba da rode/.

:tumble: :hekla: :google:
Korisnikov avatar
By jukie
Jesi li ti gari imao malo dete i išao u srednju školu i fakultet i menjao pelene i brisao malu guzicu i no?ima ne spavao kada rastu zubi i kada bebu hvataju gr?evi u stomaku itd? I još plus spremao ispite na fakultetu i išao na obavezne vežbe? Nisi...
I šta si opet napao na belu kugu? Dobro, nema dece, šta sad, ionako ima previše ljudi na svetu.
Korisnikov avatar
By gari
Originally posted by jukie
Jesi li ti gari imao malo dete i išao u srednju školu i fakultet i menjao pelene i brisao malu guzicu i no?ima ne spavao kada rastu zubi i kada bebu hvataju gr?evi u stomaku itd? I još plus spremao ispite na fakultetu i išao na obavezne vežbe? Nisi...
I šta si opet napao na belu kugu? Dobro, nema dece, šta sad, ionako ima previše ljudi na svetu.
Ja nisam imao bebu, ali naveo sam gore primer naših prabaka koje su imale malo više posla nego ove današnje razmaženice pa su stizale da urade i u ku?i i oko ku?e i oko stoke i da o?uvaju pet-šest deteta. Ove sada nisu u stanju ni jedno, mobilišu celu rodbinu, sve babe, tetke i strine ne bi li o?uvale i to jedno, a i ono najzad ispadne kilavo.

:vestica: :misli: :tuc:
Korisnikov avatar
By Mr Dee
@gari:

'ebao te zivot! nemas nista protiv, pretpostavljam da unistavas bakterije i viruse kada si bolestan. ali ces zato u pakao jer si unistio taj divni bozanski zivot. evo ugradicemo ti vestacki zenski reproduktivni sistem pa za svaki abortus na svetu ti istancuj po jedno dete.. ili jos bolje ne mora do abortusa da dodje, samo cemo da oplodjenu jajnu celiju premestimo u tebe.. pa onda radjaj, brate, i odgajaj i voli do sudnjega dana.

covekom se postaje mnooogo meseci posle rodjenja a ne par meseci pre.

a ako se neka dusa (pathetic) unisti usput, pa to je bozja volja, zar ne....
Korisnikov avatar
By Mr Dee
@gari:

mozes misliti koliko je tom coporu dece posveceno vremena i paznje onda.....
Korisnikov avatar
By gari
Pa sad-ako ?emo uporeðivati bakterije i viruse sa višim formama života, onda možemo slobodno da uzmemo kalašnjikov i da po?nemo redom da ubijamo koga vidimo na ulici?! Ne razumem, ovde se ne radi o bakterijama kojih ima na milijarde u svakom kubnom metru vazduha nego o višem bi?u tj. budu?em ?oveku a po?etak života tog bi?a nije nekoliko meseci posle roðenja /kako ti kažeš/ ve? onog trenutka kada do oplodnje doðe. Zato isto?nja?ke religije smatraju za datum roðenja trenutak za?e?a a ne raðanja. Svaki abortus je ubistvo jednog nemo?nog bi?a i trebalo bi ga kazniti ovozemaljskim zakonom a Božanskim su oni koji to rade ve? kažnjeni i to u više generacija.

:fuckbed: :slinavko: :misici:
Korisnikov avatar
By jukie
pis
bris
Napisao sam oštro pismo gariju apropo situacije sa mojom babom i njenom decom, ali zašto trošiti re?i...
Korisnikov avatar
By IriS
gari, nije isto gajiti ku?e i dete
Korisnikov avatar
By gari
Originally posted by kiss addict
gari, nije isto gajiti ku?e i dete
I nije, gajiti ku?e je gore nego gajiti dete. A jesi li gajila ku?e?

:spank: :hail: :cupakosu:
By Victor
Izvinite, ali ako smem da pitam, da li je ovde iko uopste ista gajio? Mislim, od zivih bica, o kojima je rec :)
Korisnikov avatar
By gari
Ja sam gajio jednu hortenziju dok mi nije dosadilo pa sam je iš?upo. Naravno da ve?ina ovde nije niti rodila, niti gajila bilo šta, zato sam protiv abortusa koji se nikako ne sme primenjivati kao sredstvo za kontrolu populacije, pored ovolikih pilula, pena, spermicida, fungicida i kondoma. Šta još treba da se izmisli da ne bi došlo do neželjene trudno?e i ubijanja bespomo?nih ljudskih bi?a?

:sarana: :smokin: :kralj:
By XanaX
jao, samo ne to sranje o prababama i sl. "kao nekada, zhene su radile u polju i u pola posla se poradjale, a danas im trebaju lijecnici i babice itd..."
a sto mislis koliki je bio postotak smrtnosti kod tih prababa i njihove rodjenchadi pri porodjaju? znas li koliko komplikacija "prirodno" ide uz porodjaj? ma idemo dalje, ukinimo i vakcine, i one nam nisu potrebne, zar je prababe itko cijepio (osim sto se ih "cepalo"?)...

on topic: pobacaj treba biti legalan i treba biti odluka koju donosi zhena, a drushtvo se treba maksimalno angazhirati kako bi pobacaja bilo sto manje... cinjenica je da, suprotno stereotipima, najveci dio pobacaja otpada na zhene srednje dobi, koje su vec radjale i kojima bi "jos jedno" bilo previse... to mi se chini najgorim u cijeloj prichi.
takodjer, ne razumijem stav da zhena "mora" pobaciti u slucaju npr. downovog sindroma... bas sam neki dan bio u suvagu (zdravstvena ustanova koja se bavi problemima sluha i govora u zagrebu) i u chekaonici je bilo nekoliko male djece s downom (prepozna ih se lako po "mongoloidnom" izgledu). i to su isto mala djeca, malo drugachija, sporija... ali, vidim majku kako se igra sa svojom kcerkom kao i svaka druga majka... to je tezhi izbor, i mozhe se razmatrati tko je tu kome upropastio ili otezhao zhivot, je li ta majka "sebichna" sto je rodila dijete kojemu ce sve u zhivotu biti teshko i koje ce zahtjevati toliko brige... a s druge strane, kakvo smo drushtvo ako se prepustamo takvim eugenichkim sociologijama, ako smatramo da ljudi s IQ ispod npr. 70, ne pripadaju u nasu zajednicu (s prosjekom od 80 do 120)...
Korisnikov avatar
By Dina
U potpunosti se slazem sa ovim sto je Xanax rekao.

Meni zahtev za ukidanjem abortusa isto lici na zahtev za ukidanjem vakcina ili operacija ili vezano za porodjaj carskog reza... Sve to nasi preci nisu imali pa eto ziveli... Ako nekom vera ili ubedjenja zabranjuju abortus neka se toga pridrzava ali mi je nedopustivo nametati to celoj zajednici.

Sa druge strane ne dopada mi se neozbiljan odnos prema abortusu, bas kao sto Xanax rece ja najvise i znam zena koje su vec udate pa su izvrsile abortus i pricaju o tome kao sto bih ja rekla "dobar dan". To mi lici na jedan jako povrsan odnos prema zivotu u kome se odredjuje jedno, dvoje dece a dalje ne treba ni razmisljati. Takodje kada je rec o deci koja imaju nesto nasledno, pa "toga" da se resimo bez razmisljanja da nas ne deranzira u nasem zivotu "zdravih". Mene je odusevio jedan moj poslovni partner inace Austrijanac kada mi je pricao o svojoj kcerci koja je saznala da ceka dete sa Daunovim sindromom, opisivao mi je njena razmisljanja, pa je citala o tome, konsultovala se sa muzem i sa roditeljima. On nije hteo preterano da se mesa jer to je ipak njen zivot a ona je na kraju odlucila da dete rodi. Medjutim, na kraju je dete rodjeno mrtvo i to je njoj prouzrocilo novu dramu jer je razmisljala o njegovom zivotu, pa na kraju se odlucila za radjanje i pripremala za to, da na kraju deteta ipak nije bilo. Trebalo joj je nekoliko godina da se opet odluci za trudnocu.

Ja licno ne bih nikad izvrsila abortus. I dok sam bila jako mlada sam tako razmisljala, naravno mislila sam o tome unapred, tj. da ne zelim da dodjem u tu situaciju. Po nekom mom shvatanju postoji neka sudbina ili moj put, svejedno. I nekako sam ubedjena da mi se desavaju stvari koje iz nekog razloga bas tako treba da se dese (ne bukvalno skroz nije da tu nema mog odlucivanja ali mislim da postoji "nesto" mimo/uprkos toga). Tako da ako se trudnoca dogodi onda je to nesto sto je stajalo na mom putu, ukoliko ne onda je i trebalo da nemam decu...
Korisnikov avatar
By gari
Zašto bi se dopustilo nekoj maloletnici da se reši svog "greha" na svoju ruku? Ako ve? ne želi da ?uva to dete, ima toliko brakova bez dece pa je bolje da rodi i da dete da na usvajanje. Sve je bolje od abortusa /ubistva/. Za neku decu se zna da ?e se roditi sa deformacijama, pa je u tom slu?aju abortus opravdan, ali za neku se ne zna. Rode se pa žive_Božja volja. Svako mora na neki na?in da plati za ono što je po?inio u ranijim životima a to ne mora još da pogoršava i novim ubistvima /abortusima/.

:shok2: :doh: :tuc:
Korisnikov avatar
By Kiborg
XanaX

takodjer, ne razumijem stav da zhena "mora" pobaciti u slucaju npr. downovog sindroma...
Pa ne mora, ali bi trebalo.
By XanaX
Originally posted by Kiborg
XanaX

takodjer, ne razumijem stav da zhena "mora" pobaciti u slucaju npr. downovog sindroma...
Pa ne mora, ali bi trebalo.
stavio sam "mora" pod navodnike... a objasni mi zasto bi trebala? da joj bude lakse u zhivotu? da drustvu bude lakse jer su downovci "skupi" i zdravstveno i socijalno?
to je pitanje sireg konteksta; downovci su, kao sto sam napisao, samo malo drugaciji, odnosno oni su uglavnom normalnog zdravlja, ali su slabije inteligentni i stoga se ne teze uklapaju u drustvo koju cini vecina inteligentnijih... znaci, drustvo je samo za one prosjecne inteligencije?

"svjetski problemi i rjesenje ovih problema u osnovi lezhe u razlichitim ustrojstvima ljudskih bica. Zakoni, obicaji, skolovanje, materijalna okolina, sve su to tvorevine ljudi i odrazavaju njihovu osnovnu narav. Pokusaj popravljanja ovih stvari je samo lijecenje specificnih sindroma. Da bismo dosli do korijena problema, treba stvoriti bolji rod ljudi, i to onakav u kojem nece biti inferiornijih tipova. Kad bolji rod preuzme zadacu svijeta, zakoni, obicaji, skolovanje i materijalni uvjeti pobrinut ce se sami za sebe."

prof. H.S. Jennings (John Hopkins University) objavljeno 1921.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Pa na ženi je da odlu?i, ja mislim da je bolje da se odlu?i za abortus i kasnije dobije zdravo dete, barem mislim da je tako racionalnije. Takvo dete jeste optere?enje i za roditelje i za društvo, ali odavno je nehumano razmišljati na taj na?in, pa ne?u da se hvatam za te argumente.
Da su oni potpuno zdravi i da nemaju niakave probleme ceo život baš i nije ta?no, oko 50% ih ima sr?ane mane, uglavnom razvijaju demenciju pre 40 godine, imaju kra?i životni vek itd. Evo ti link na strane Mayo klinike o Daunovom sindromu.
http://www.mayoclinic.com/health/down-s ... DSECTION=4

A evo ti deo teksta na strani o komplikacijama

* Heart defects. Approximately 50 percent of children with Down syndrome are born with some type of heart defect. These heart problems can be life-threatening and may require surgery in early infancy.

* Leukemia. Young children with Down syndrome are more likely to develop leukemia than are children who don't have Down syndrome.

* Infectious diseases. Because of abnormalities in their immune systems, kids with Down syndrome are much more susceptible to infectious diseases. For example, their risk of contracting pneumonia is much higher than that of children without this disorder.

* Dementia. Later in life, people with Down syndrome have a greatly increased risk of dementia. Signs and symptoms of dementia often appear before age 40 in people with Down syndrome.

* Other problems. Down syndrome may also be associated with a variety of other health conditions, including gastrointestinal blockage, thyroid problems, hearing loss or poor vision.

Life spans have increased dramatically for people with Down syndrome. In 1929, a baby born with Down syndrome often didn't live to age 10. Today, someone with Down syndrome can expect to live to 50 and beyond, depending on the severity of his or her health problems. This age continues to rise because of early interventions and better care.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ne razumem, ovde se ne radi o bakterijama kojih ima na milijarde u svakom kubnom metru vazduha
Pre svega, nije istina! Virus koji je izaziva Variolu veru (velike boginje, ko je rodjen posle '72 godine seca se vakcinacije i redova ispred ambulanti i panike koja je nastala u 'mocnoj, komunistickoj svetskoj sili' nakon sto je iz Meke ili Albanije doputovao nezvani gost) postoji jos samo kao institutski primerak u Rusiji. Zamislite, mocan, smrtonosan i extremno zarazan virus danas postoji na samo jednom mestu na citavom svetu, zarobljen u bocici :rida:
Gde je tu pravo na zivot, a?
By XanaX
ok, priznajem da sam pretjerao kad sam napisao da su uglavnom normalnog zdravlja... zanio sam se, iskreno govoreci, jer su mi cijelo vrijeme na pameti ta mala djecica s downom koje sam vidio u chekaonici... za medicinske probleme koje prate down otprilike sam znao (ipak sam studirao mol. biol.)...

s druge strane, drago mi je da si u mom postu prepoznao i odbacio svojevrsni socijalno-eugenicki pristup prema osobama s zdravstvenim, tjelesnim ili dushevnim smetnjama.

napokon, pretpostavljam da se svi slazemo kako je zhena ta koja nakon dijagonoze donosi odluku. no, ono sto smatram moralno nedolicnim danasnjeg drustva, pa i medicinske struke, je to da se zhenama, koje, gledamo prosjek, vjerojatno niti ne znaju o chemu se radi, dakle, da ih se prakticki stavlja pred gotov chin - pobachaj je naprosto "pozheljan, prihvatljiv, opravdan" u takvoj situaciji, a opcija radjanja djeteta s downom je "mogucnost koja se ne preporucuje". to je, za mene, oblik medicinske eugenike.

nedavno sam chitao, na netu, mislim da se radilo o glasu javnosti, chlanak kako se u jednoj bolnici u beogradu moze obavljati najsuvremenija metoda otkrivanja downa (nesto s mjerenjem debljine vrata fetusa, iako mi nije potpuno jasno jer se down moze dijagnosticirati citoloskom pretragom, ali valjda je ovo metoda koja se moze ranije primjeniti ili se njom bas moze prepoznati da ce dijete imati bash izrazene med. komp. koje prate down...) anyhow, tekst je bio napisan s takvim slavobitnim tonom, ne znam, kao da su kupili neki uredjaj za rano otrkivanje nekog oblika tumora, uglavnom, kako ce to puno olaksati rano prepoznavanje i zhena ce moci napraviti pobachaj u pochetnom stupnju trudnoce, sto je naravno lakse nego kada se radi u uznapredovaloj trudnoci... ni traga, barem da se spomene kako je to ipak, moralno pitanje, sve u svrshenom stanju, po logici down = pobachaj...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!