Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
Vega, postoji nekoliko razlicitih "koordinatnih" sistema u astrologiji. Najpopularniji (ali ne tacan) je tropski koji 0 stepen Ovna postavlja u tacku gde se Sunce nalazi za vreme prolecne ravnodnevnice, i zatim se suprotno od kretanja kazaljke na satu izdeli na 12 jednakih delova kojima su dodeljena imena sazvezdja. Polozaj planeta po tropskom racunanju je sesvim pogresan i meni iako se u neku ruku bavim astrologijom zvuci smesno kad neko kaze kako se u trenutku rodjenja to i to nalazilo u tom i tom sazvezdju sto je neistina. Sideralni zodijak se pak oslanja na polozaje nekih zvezda i naucno gledano, taj sistem je najblizi astronomiji. Planete prolaze kroz 21-o sazvezdje, i zbog jednostavnosti i neke mitologije broja 12, odredjeno je 12 imaginarnih sazvezdja.
Astrologija NIJE nauka, niti ce to ikad biti, a astrologiju najvise degradiraju sami "astrolozi".
I carski rez se moze videti u horoskopu, mada ne vidim kakve to veze ima sa "preferiranim podznacima"?
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Ako nekog interesuje malo vishe o astrologiji i gde da skine ok programe to moze videti ovde
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
Vecina besplatnih programa je prilicno neprecizna. Imao sa prilike da radim sa world of wisdom i nisam odusevljen. Ako nekoga zanimaju prilicno precizne natalne interpretacije, preporucujem da skine Astro123 sa www.astrowin.org. Ni taj program nije Bog zna sta, ali interpretacije koje nudi su daleko najbolje od svih sa kojima sam imao priliku da radim.
Korisnikov avatar
By bigirl
Drugarica je slušala neku emisiju na radiju, sa nekom ribom koja je valjda profesionalni astrolog i sad, bla bla bla... Izmeðu ostalog je rekla kako su 9.,10. i 11. maj kriti?ni za zaljubljivanje za STRELCE i LAVOVE. Kao, zaljubi?e se kao nikada do sad!!!

Divota. A ja sam i strelac i lav, u jednom... :closet:
Korisnikov avatar
By bisex-I-guess
hm.. ja sam strelac u podznaku.. nadam se da vazi i za mene... :molise: :D :D
Korisnikov avatar
By bigirl
Vide?emo. Ko preživi - pri?a?e.
Korisnikov avatar
By bisex-I-guess
u svakom slucaju, to je bozije, mi se necemo time hvaliti ;) :D
Korisnikov avatar
By bigirl
Da da... Ljubav te strefi kad se najmanje nadaš...
Korisnikov avatar
By bigirl
Mene izgleda hvata... :trep:

A vas dve?
Korisnikov avatar
By HARP
Originally posted by bigirl
9.,10. i 11. maj kriti?ni za zaljubljivanje za STRELCE i LAVOVE. Kao, zaljubi?e se kao nikada do sad!!!
To je tacno.
Korisnikov avatar
By bisex-I-guess
mene pomalo nesto juce... danas je vec shop closed? :(

a dobro.. da sam u znaku strelac mozda bi bilo zesce ;) :P :eureka:
Korisnikov avatar
By bigirl
Mene uhvatilo. Ovih dana sam sva bila onako vesela i skakutala na sve strane, a sad <paf>, bedak, najgori... Ta?no zaljubljenost i ona neka preosetljivost... Uf... :sigh:
Korisnikov avatar
By bisex-I-guess
da, a onaj krizni period 9.,10. i 11. maj je prosao tako da te popusta.. :|

jbg..
Korisnikov avatar
By bigirl
Još i ovaj pun mesec... Izluðuje me... :iskolacen: :iskolacen: :iskolacen:
Korisnikov avatar
By Delete
A ja sam samo malo vise nego obicno nervozna.
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
Mene maltretira Mars... u planu mi je da ga gadjam kamencicima, mozda ce brze da ode iz Raka...
Korisnikov avatar
By bigirl
Gadno, gadno... Pro?i ?e sve to... Eventually. (Ah, vra?a mi se optimizam... :D )
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
Sreca pa sva planetarna maltretiranja pretrpim tipicno Blizanacki, pogodi me, kukam pet minuta i posle kao da nista nije bilo. Bar nesto dobro da izvucem iz podznaka :yay:
By spf 3000
Originally posted by bigirl
Još i ovaj pun mesec... Izluðuje me... :iskolacen: :iskolacen: :iskolacen:
a ja pun mesec uopste ne registrujem, osim ako mu se divim lepoti (istina, mnogo vise volim kad se tek nazire srp) :leviathan:
ili mi se to mozda tako cini. ono, posto sam i inace preosetljiva (grozna crta) ne umem da razlucim da li je to u pitanju mesec ili moje uobicajeno stanje :nerd:
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
Kako je ovo tema o astrologiji uopste, aj da probam da malko objasnim neke astroloske pojave. Kao sto sam vec rekao, postoji nekoliko astroloskih koordinatnih sistema, a najpopularniji je takozvani tropski, ili jednostavnije nazvano - zapadna astrologija. Zapadna astrologija pocetak koordinatnog sistema (0-ti stepen Ovna) postavlja na mesto gde se Zemlja nalazi za vreme prolecne ravnodnevnice odnosno na mestu gde se nalazi prolecni ekvinocij. Da je zemljina osa rotacije pod pravim uglom u odnosu na ravan koju opisuje pri kretanju oko sunca, ne bi bilo moguce odrediti polozaj ekvinocija jer noc i dan bi uvek trajali jednako, medjutim, kako je zemljina osa rotacije zakosena za nekih 23 stepena, usled gibanja nebeskih polova, ekvinocij je moguce kolko-tolko precizno odrediti i on se prividno pomera unazad. Sto ce reci da se astroloska sazvezdja NE POKLAPAJU sa astronomskim sazvezdjima. Kretanje prolecnog ekvinocija naziva se PRECESIJA. Precesija je veoma zanimljiva za posmatranje, jer sudeci po astrolozima, precesija odredjuje ere. Ovo ne bi trebalo biti tesko proveriti:

Dok je precesija bila u SAZVEZDJU (znaci ne znaku, vec pravom sazvezdju) Bika, to je bilo doba starog Egipta. Dok je precesija bila u sazvezdju Ovna, bilo je doba rimske imperije, ratova, osvajanja. Dok je precesija bila u sazvezdju Riba, rodjen je Hrist, prevlast religije.... Po nekima doba Vodolije je vec pocelo... Po nekima tek treba da pocne. Sudeci po astroloskim programima prolecni ekvicnoij se nalazi na 6 stepeni Riba. A pogledajmo sta bi era Vodolije trebala da donese:

Velika naucna otkrica, ogroman razvoj tehnologije. Ljudi ce postajati sve hladniji sto se emocija tice. Poznato je da se Vodolije ne vezuju ni za koga i jedino sto im je bitno je prijateljstvo. Sve ce biti uzurbano i na brzinu, svi ce nekuda da zure i vecito ce covek biti u trci sa vremenom. Zbog toga, ljudi ce se lako odlucivati na sklapanje braka, ali isto tako jako brzo razvoditi. Brak ce gubiti na svom znacenju, jer kao sto rekoh, Vodolija ne voli biti vezana. Vodolija voli da sokira, ona rusi sve konvencije i pridrzava se svojih pravila - a to je da pravila nema. Vodoliji je srodan Uran, planeta ekscentricnosti, revolucija, ali i planeta koja izjednacava polove. Povecace se broj biseksualnih, homoseksualnih osoba. Razvijace se seksualne slobode. Vodolija je znak coveka, te covek sebe stavlja u centar svega i svemir posmatra kroz sebe. Razbijaju se dogme koje je nametnula era Riba. Cudne stvari ce biti sve normalnije i tesko da ce bilo sta vise moci biti cudno. Zaboravih da napomenem da ljudi vise nece biti bliski kao nekad. Ceste ce biti i veze koje iz nekog razloga nisu moguce, kao i veze preko interneta. Toliko za sad, ako neko zeli, neka dopuni moje izlaganje.
Korisnikov avatar
By bigirl
Savo... Ajd' mi reci nešto o meni... Može? Baš volim kad me neko tuma?i (mada to i sama znam da radim, ali ajde ako ho?eš...)...

13.12.1982.
21:30
Bg

p.s. Vrline na uvid javnosti! A mane na u2u... ;)
Korisnikov avatar
By bigirl
?isto da se zabavljamo malo u ovoj temi... Da unesemo živost u svet astrologije na gs forumu! :jerry:
Korisnikov avatar
By bigirl
Joj... Rekao mi Sava_Savanovic da sam po njegovom ?oroskopu Rak... Uh... I svašta još nešto... ?ekam da sredi "utiske", pa da me objavi u ovoj temi. :D
Korisnikov avatar
By Delete
Savo, mogao bi i meni koju pametnu da kazes, a? :spin:
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
@bigirl: okacicu nesto najverovatnije u subotu uvece, malko sam previse zauzet oko faksa... kraj godine, priblizavanje ispitnog roka itd...

@Delete: Nema problema, dostavi tvoje podatke pa cu da bacim pogled.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!