Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Savitar
Pa ja sam uspeo da nauchim Basic engleski kad sam imao shest godina, sa kaseta, i to vrlo dobro... Uz kasete je ishla i knjiga za uchenje, izdao je svojevremeno Berlitz.
Pazi, to je bila dechija knjiga i na kasetama su bile osnovne stvari tipa "zdravo, kako si", brojevi, fraze dani u nedelji ii tome slichno... ali, eto, ivi sam dokaz da neshto moze da se nauchi :D
Korisnikov avatar
By Mars
Ja sam uspeo sasvim lepo da naucim italijanski, i to ne sa diska nego iz knjige. Uz povremenu i ne tako bitno presudnu pomoc drugarice koja je sada prof. a tada studirala romanske jezike. Metod "ABC", pisan je neverovatno pitko i pametno. Naravno uz citanje novina na italijanskom i nekoliko pen-amici...

Verujem da je uz CD jos i bolje i brze, skoro sve se lakse uci uz kompjuter.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
mislim da ti CD-ovi mogu da pomognu, ali faktor koji uvek nedostaje je posve?enost. ako ti ideš tri put nedeljno na dva sata engleskog, ti ?eš retko kad izostati. no, ose?aj odgovornosti prema samom sebi se jako lako apstrahuje. a u ovom slu?aju to uglavnom zna?i neredovnost u u?enju, a samim tim i da ništa ne?eš nau?iti.
Korisnikov avatar
By m..
Planiram da ucim francuski sa kaseta, naucila relativno puno za dva meseca kontinuiranog bivanja u Parizu, ali to nije dovoljno ni za bazican razgovor. Horoskop mogu da citam i razumem, recimo...Nego javim vam kako ide to sa kasetama...
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by 2Q2Bstr8
mislim da ti CD-ovi mogu da pomognu, ali faktor koji uvek nedostaje je posve?enost. ako ti ideš tri put nedeljno na dva sata engleskog, ti ?eš retko kad izostati. no, ose?aj odgovornosti prema samom sebi se jako lako apstrahuje. a u ovom slu?aju to uglavnom zna?i neredovnost u u?enju, a samim tim i da ništa ne?eš nau?iti.
Najve?a istina... ali mislim da ima šanse da nau?iš preko diska ako imaš jaku želju, i na to ne gledaš kao na obavezu (npr. u?enje za ispit).... ja sam osnove 3D studio Max 3 nau?io iz help fajla... dakle, volja i sredstva za u?enje su jedino što treba!
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Ja nisam egzemplaran pošto sam u?io kineski s diska. Odustao sam kad sam shvatio da ne razlikujem xian, xie, shang, zhen, jer mi zvu?e takore?i isto.

Kod normalnih jezika, ako imaš motivaciju (to je najnajnajvažnije), posvetiš trud i vreme, makar i neredovno, može da ti pomogne. U svakom slu?aju kad "napadaš" neki jezik, koristi sva raspoloživa sredstva: diskove, udžbenike, boravak u jezi?koj sredini, kontakt s nativnim govornicima, medije, tv, pisma, privatne ?asove, kurseve, sve ?ega se setiš. Tim brže ?eš uspeti.
Korisnikov avatar
By m..
Lol, ja sam tako Danski jedino uspela da izgovorim kako treba kad sam nabila 2 prsta u usta...Danac se prevrtao od smeha.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by sanjalica
Originally posted by AngraMaina
Kod normalnih jezika,
...gundj... :spank:

Ja ne razlikujem arapska slova H, a od holandskih me boli grlo.

P.S. Imam ja disk sa spanskim, ali ne znam radi li :zid:
Pa prosledi ga meni, pa ?u ja provaliti da li radi :) .. ja sam temu zbog španskog i postavio... O'š se menjamo? Ja imam gomilu nekih diski?a, pa mogu da ti nasnimim nešto... baš mi treba espanyol :) Slika
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Kod normalnih jezika,

Ma ja to samo onako. Arapske glasove još nekako i razlikujem, ?ak i qof i 'ain (u stvari mi se mnogo sviðaju), ali šta mi vredi kad mi je gramatika beskrajno komplikovana. A grlo me boli takore?i od svih jezika zbog razli?itog fonetskog sklopa, dok se malo ne naviknem, što b' se reklo dok ne pomerim artikulacionu bazu.

Sre?no sa španskim.
By argentum_inf
ne,jezik koji najvise volim-latinski-ucila sam iz knjiga..
By Çâðê_DUP
Nisam nikada ucila jezike na taj
nacin, ali moje 2 drugarice idu
na kurs spanskog i redovno prate sapunje
zbog izgovora i ritma jezika; pa pretpostavljam
da bi ucenje sa CD-a bilo ok. Mozda da to
onda kombinujes sa gledanjem stranih kanala
Originally posted by argentum_inf
ne,jezik koji najvise volim-latinski-ucila sam iz knjiga..
Uau, latinski!
Pa to je skroz respect!!!
Meni je on bas "legao",
u gimnaziji smo ga super radili
pa mi na faxu uopste nije bio
problem da ga spremim.
By Paris
Ucenje jezika preko discova je ok, kao dopuna, ali nije dovoljno. Najbolje bi bilo kad bi ste uz odlazak na neki kurs, uz "zivog" profe,imali i neki disk, pratili serije kao sto je pcelica napisala da rade njene drugarice, a kasnije citali i casopise. Koristan metod je i chatovanje (provereno). Ali nemojte se zavaravati da se jezik moze nauciti za mesec dana.
Korisnikov avatar
By Super Mario
Originally posted by Kiwi
Kod normalnih jezika,

Pa prosledi ga meni, pa ?u ja provaliti da li radi :) .. ja sam temu zbog španskog i postavio... O'š se menjamo? Ja imam gomilu nekih diski?a, pa mogu da ti nasnimim nešto... baš mi treba espanyol :) Slika
ocu kopiju i ja
Korisnikov avatar
By *deni*
Ucio sam engleski sa audio kaseta "Engleski bez muke", a nemacki sam ucio sa dedinih singl ploca ( popularnih singlica ).
Golo govno !
:pljuje:
Bez dobrog starog vecernjeg kursa, nema nista od znanja !
Korisnikov avatar
By Seaman
Ucio sam italijanski preko kaseta i islo je dobro, ali nisam odradio do kraja. Ovih danan cu opet da se skoncentrisem na ucenje italijanskog jezika.
Korisnikov avatar
By Zooey
Eto i ja ucim italijanski sa knjigama, kasetama i cd-ovima.
Korisnikov avatar
By Hybrid
Umm, i ja bih u?io nema?ki, italijanski i možda portugalski ako budem našao CD-ove... i tako sam pun slobodnog vremena, a to me najviše zanima :mljac:
Korisnikov avatar
By Val
Nisam nikada pokushala na taj nacin. Strani jezici jesu moja velika strast. Ali, sve shto sam naucila, ucila sam u shkoli, na faxu i "live".

Bash me zanima, kako bi to izgledalo, da kineski ucim "sa diskova". :yay:
Korisnikov avatar
By Hybrid
Evo, privodim kraju jedan kurs italijanskog sa diska, i nije loše. Dosta razumem i ve? postoji neka lako?a komuniciranja, bez smišljanja unapred kako bi to trebalo da zvu?i. Sve se može kad se ho?e, a tek ako se voli...

BTW, ako neko ima Corso Siena, mislim da mi je re?eno da se tako zove, mogao bi mi ga pozajmiti :sweet:
By Simor
Ja nemam zivaca da sam ucim jezik, i engleski sam naucio zahvaljujuci sjajnoj profesorici iz gimanzije i zbog toga sto sam na poslu bio prinudjen cesto da koristim engleski. Nemacki sam, nedovoljno, naucio opet zahvaljujuci dobroj profesorici u gimnaziji, a i morao sam da ga spremam za postdiplomske studije. Probao sam madjarski da ucim na taj nacin, sam, islo je vrlo traljavo, i sve ono sto znam od madjarskog znam zahvaljujuci svojim prijateljima. Medjutim, ja sam upoznao devojku koja nije imala engleski u srednjoj skoli, i samoinicijativno je, uz pomoc kaseta i udzbenika, savrseno savladala engleski. Znaci, moguce je...
Korisnikov avatar
By djo
kad sam studirao japanski paralelno sam radio neki krash course sa cd roma i mnogo mi je pomoglo naro?ito u po?etnom stadijumu i savlaðivanju dva slogovna pisma. kad malo odmakneš sa japanskim ni bog otac ne može da ti pomogne a kamoli cd:sekirica:
Korisnikov avatar
By KiWi
u meðu vremenu sam nabavio kurseve francuskog, nema?kog i italijanskog ... ali nemam španski :rida: ... a to mi treba :rida:
Korisnikov avatar
By Tweety
mislim da ucenje jezika preko kaseta i diskova nije najsrecnije resenje, jer nedostaje najvaznija stvar, a to je interakcija izmedju ucenika i predavaca... ok su za neki pocetak, ali za profesionalno ovladavanje jezikom nikako...:skola:
Korisnikov avatar
By Rincewind
Pimsler is your best friend! :sluske:

Potraži na DC++ ili ako imaš nekog frenda u studentskom domu... to su definitivno najbolje audio lekcije momentalno... :hyper:
Korisnikov avatar
By ok_decko
Pazi, pošto se ja ina?e bavim podu?avanjem engleskog i japanskog jezika doduše, podu?avanje preko diskova se pokazalo samo kao kontraproduktivno. Pa ?ak ni kao pomo?no sredstvo, nisu dali baš najbolje rezultate, jer uglavnom stvaraju konfuziju, to je ono što mogu 100% da ti tvrdim.
E sad, još kad je španski jezik u pitanju, koji nije nimalo naivan, ne bih ti zaista preporu?io takav vid u?enja jezika.
Korisnikov avatar
By Vix
CDovi jesu idealan nacin za ucenje jezika tipa...
...latinski.

Pitanje je sta uopste znaci "ovladati jezikom". Verujem da je ucenjem sa CDa moguce ovladati citanjem nekog texta, i eventualno razumevanjem...cega god...

Alipotrebno je vise pisati i vise pricati...Ne mogu zamisliti da neko ode u Francusku posle mesec dana ucenja francuskog (sa CDa) i super se snadje (sa francuskim)
Korisnikov avatar
By ^RAY^
AKO neko ima torrent link za ITALIJANSKI JEZIK neka mi bachi na U2U :hail:
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by Mars
Ja sam uspeo sasvim lepo da naucim italijanski, i to ne sa diska nego iz knjige. Uz povremenu i ne tako bitno presudnu pomoc drugarice koja je sada prof. a tada studirala romanske jezike. Metod "ABC", pisan je neverovatno pitko i pametno. Naravno uz citanje novina na italijanskom i nekoliko pen-amici...

Verujem da je uz CD jos i bolje i brze, skoro sve se lakse uci uz kompjuter.

Madonna!!!

Ma sei proprio in gamba, ragazzo! Non sapevo che tu parlassi pure italiano :trampolina: Bravo :dancingfever:

Marsa za Patrijarha :colorado:
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Ja bih trebao da naucim Italijanski, so if anyone can help... :sweet:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!