Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By bambola
Ne,nisam mislila da je isto i kod takve majke i u domu...Mislila sam da kako god okrenes-tesko da ce se to dete iscupati uopste u zivotu,otislo u dom ili ne...Malobrojni su primeri za to,pogotovo sto,koliko sam razumela-to vise i nije dete,vec velik deckic-tako da su neke navike vec usvojene...Treba imati nadu ali isto tako treba biti i REALAN.
Korisnikov avatar
By cheda
Nažalost, to je ta?no.
By katarinadimedici
Ljudi moji, ja jednostavno moram da se požalim na beskrupuloznost osobe koja tvoju dobrotu smatra glupoš?u! Tanja, ordinira na auto putu pored moje ku?e i svakodnevno zapada u eksesne situacije kakve taj posao nosi sam po sebi,a ona ih dodatno još komplikuje, jer ne želi da "igra prema pravilima igre"! Naime, "zaštitu" ne pla?a nikome, iako su dolazili lokalni makroi koji štite devojke na putu, da joj ponude svoje usluge, meðutim ona je kao istrenirani pas nau?ena da odnese de?ku svaki dinar, dok on leži ?ekaju?i sve na gotovo!Dok je nisam upoznala, nasedala sam na njene žalopojke o "monstrumu" koji je mu?i, bije maltretira, pomagala sam joj da ga "ostavi",a ona je to uvek odlagala za "sutra" kao uostalom i kad je dete u pitanju:"Uvek ?e oti?i sutra po njega!"Primala sam je da se ugreje, osuši, davala joj da jede, da se umije posle batina koje je dobijala od mušterija koje bi je provalile da je muško, a ona i dalje negirala, što bi ljude razbesnelo!Molila sam je kad je ve? tako, da ne "radi" ispred tuðih ku?a, jer su komšije po?ele da je teraju, ali bi ona i dalje tvrdoglavo ostajala tu, znaju?i da ?e kod mene na?i uto?ište i da ne bih dozvolila da je neko bije preda mnom!Dok nisu svi saznali da je muškarac, nekako su i tolerisali, mada su je terali, ali od kako znaju, ljudi ne?e da je vide,a ona usred dana doðe kod mene i to bezrazložno, tek da mi se požali na de?ka!? Upozorila sam je posle poslednjih batina koje je dobila, da slu?ajno ne uleti kod mene da je vide, jer mi ne trebaju komplikacije te vrste, a bez ikakvog razloga! Meðutim, ona bi uvek smislila neku laž na "brzaka", ubeðena da je mnogo pametna, te ne sumnjaju?i da ?u ja iz sažaljenja da preðem preko svega! Najgore je što nikada ne kaže istinu, ve? i bez ikakve potrebe slaže, tako nije htela ni do kraja da ispri?a ko je i zašto tukao!? Ve?eras su naišli oni koji su je prethodnog puta isprebijali, a moja ?erka je izašla iz busa i Tanja potr?a ka njoj i obrati joj se:"bežim ja kod tebe, bežim kod tebe!", ova nije stigla da odreaguje, a Tanja je ve? uletela na vrata kod mene, dok su ovi "anti gay" manijaci zadržali moju ?erku da im pokaže gde je to ova ušla! Devojka se uplašila i iz straha dovela ih na vrata, a ja ih nisam pustila unutra! Stajali su još pola sata , ?ekaju?i je da se pojavi, dok je ona kukala i molila da ih ne pustim, a i da je ne isteram napolje, što sam zapravo i trebala da uradim! Skupili se huligani i rešili da idu da "biju pedere" ako nisu pla?eni za to, jer još uvek nisam iš?upala istinu!? Svesno je izabrala da me uvali u svoje probleme, da skrene pažnju manijaka na mene, a ona ?e i sutra po starom, da tr?i kod M, ali što kaže moj muž, kako sam mogla biti glupa i jednog trenutka pomisliti da ona ima bilo koju ljudsku osobinu, kad je na taj na?in odbacila roðeno dete!?
Što se ti?e deteta, mislim da se njegov život u poslednje tri godine svodi na re?-PATNJA! Ne možete da zamislite na šta li?i taj njen život i "ljubav"! Ona samo misli o tome kako ?e je on voleti kad mu da novac i drhti ?im uze pare!:zid:Mislila sam da ?e je droga promeniti, meðutim ništa, isto potpuno! On joj razblažuje sa vodom ono što joj da, tako da uzima bukvalno mrve, ali kriza boli podjednako -ne zavisi od koli?ine! Ne kupa se, ne presvla?i (ni jedno od njih dvoje), smrde kao fuge,a još kad izaðe u po bela dana, onako prljava, o?igledno je da je muškarac, sva onako umazana od pudera i karmina!
Korisnikov avatar
By bambola
Pa zasto i dalje odrzavas kontakt s njom???Sve mogu da razumem,ali od trenutka kad je tvoje dete umesano u celu tu pricu(mada,umesani su oni cim je Tanja prvi put usla kod tebe u kucu)-to je nesto sasvim drugo...Ako si ti odabrala da pomazes,nemoj to isto ocekivati od svoje dece,oni imaju pravo na svoje detinjstvo(ili mladost,kakogod vec).Ja bih to sasekla u korenu,po kratkom postupku!
Korisnikov avatar
By bambola
I da dodam-doci ce trenutak kad ces gorko zazaliti tu svoju sazaljivost,ali onda ce biti kasno...Zamisli da pocnu tvoju decu da poistovecuju sa tim likovima koji ti ulaze u kucu?! Ljudi sa strane ne znaju tacno sta se desava,njima je sve-s kim si-takav si!Mada,ne bih sad ovako javno,ali u glavi pocinje da mi se uoblicava neka slika,vrlo mi je poznat taj nacin druzenja i dolazenja u kucu...kakogod-uvek na stetu tvoje dece.Ali pretpostavljam da si i sama svesna toga.
By katarinadimedici
Pretpostavljam na šta misliš, meðutim pogrešno!? Upoznavanje sa njom je duga?ka pri?a i velika greška, jer je od samog po?etka koristila moje sažaljenje, ali i svih drugih uku?ana! Kada smo po?eli da uviðamo da takva osoba ne treba uopšte da bude u blizini, bilo je kasno,a zapravo, sve je po?elo od pogrešne procene njene "drugarice", koju je opet vezala istovetna muka sa Tanjom, iz ?ega je proizišlo sve ostalo. Kasnije više nikoga nije ni pitala, dolazila je kad je htela, na silu, kao što je to bilo i sino?!
By katarinadimedici
Ups, ode post!? Evo i nastavka:
Negde sam valjda napisala da smo ranije živeli u delu grada, gde je bilo gusto naseljeno "?udacima" svake vrste. Da ne bih ulazila u detalje, re?i ?u samo da je u celoj ulici možda bila jedna ili dve porodice za koju bi se moglo re?i da su "normalne" na onaj konvecionalni na?in razmišljanja, svi su bili pod nekom etiketom, ali svejedno, taj kraj je imao svoju dušu, imao je mnogo više moralnih i karakternih vrednosti od nekih prose?nijih! Moja deca su od malena nau?ena da ljude cene po sopstvenoj proceni, ništa im nije strano i nenormalno i vole da pomognu svakome!Baš oko Tanje smo se po neki put i svaðale, jer su umele da preteraju u velikodušnosti , davanju stvari i šminke, pa sve do brige o njenoj higijeni!?!
Korisnikov avatar
By bambola
To je sve OK,ali kazem ti nije u pitanju samo to kako su deca naucena i sta smatraju normalnim...Poenta je u tome da ce neko sa strane,ko bas i nije upucen u sve to,prilepiti etiketu tvojoj deci-sto moze da bude vrlo neprijatno,pogotovo u tim godinama.Zamisli da im vec sad iza ledja pricaju kako se druze i primaju u kucu prostitutke i narkomanke-u ocima druge dece to izgleda drugacije nego u nasim,ili ocima tvoje dece koja su navikla...
Ponavljam,ja bih je otkacila,pogotovo nakon sto je do vrata dovukla te manijake...sledeci put ce biti pijana musterija,kojoj ce biti svejedno da li nalece na nju ili tvoju cerku...Razmisli malo o tome,vredi li sva tvoja bolecivost neke,ne daj Boze,neprijatnosti koja se moze desiti tvojim cerkama?!
Korisnikov avatar
By bambola
Originally posted by katarinadimedici
Ups, ode post!? Evo i nastavka:
Negde sam valjda napisala da smo ranije živeli u delu grada, gde je bilo gusto naseljeno "?udacima" svake vrste. Da ne bih ulazila u detalje, re?i ?u samo da je u celoj ulici možda bila jedna ili dve porodice za koju bi se moglo re?i da su "normalne" na onaj konvecionalni na?in razmišljanja, svi su bili pod nekom etiketom, ali svejedno, taj kraj je imao svoju dušu, imao je mnogo više moralnih i karakternih vrednosti od nekih prose?nijih! Moja deca su od malena nau?ena da ljude cene po sopstvenoj proceni, ništa im nije strano i nenormalno i vole da pomognu svakome!Baš oko Tanje smo se po neki put i svaðale, jer su umele da preteraju u velikodušnosti , davanju stvari i šminke, pa sve do brige o njenoj higijeni!?!
E sad da ti odgovorim na to u vezi s `cudacima`...Ja se i dan danas radije druzim sa takvima,pa ma koliko,recimo,nekonvencionalno delovali `normalnom` svetu...Mnogo su zivotniji,dusevniji,ne foliraju se,kazu ti zaista ono sto i misle i sa njima ne moras da glumatas i pretvaras se da si ono sto nisi.To su sve ljudi sa margina drustva,svet potpuno razlicit od uobicajenog,pa cak i ovog sa foruma...Ali tako sam navikla i to ne mogu i necu da menjam...Zato ti iz iskustva kazem-nemoj dozvoliti da ti se deca isuvise infiltriraju u sve to-po pravilu ne mogu daleko da doguraju u zivotu,a i drustvene stigme su strasne.
Ali,da budem potpuno iskrena,poznavala sam nekoliko dece ciji su se roditelji bavili kriminalom,drogom i slicnim stvarima,koji su uspeli da sebi organizuju zivot totalno razlicit od onog u kom su odrasli...Mozda bas iz silne zelje da pobegnu od toga...Tako da ne mogu da kazem da garant nece dobro proci-sve zavisi od osobe i njenog karaktera...
By katarinadimedici
Tek sada vidim da nema mog posta?! Nije ni bitno, otprilike sam napisala, da moja deca više nisu tako mala (sem najmlaðe), jedna je odavno punoletna, druga je blizu i kao samostalne li?nosti, same biraju sa kim ?e da se druže, dok sredinu u kojoj smo živele nisam mogla da biram,a da sam mogla opet bih je izabrala!
Obavestila sam centar u vezi ovog slu?aja, jer nisam mogla da uti?em niti na Tanju da uzme dete, a ni na L. da malog preda ustanovama! Zapisali su podatke, koje sam uspela da pronaðem igraju?i se detektiva, tako da ?emo videti šta ?e se nadalje dogaðati!
Korisnikov avatar
By cheda
Uradila si sto je otprilike duznost svih nas. Dobro si postupila.
By katarinadimedici
Hvala na podršci! Sad su institucije na redu! Baš me interesuje šta ?e uraditi i kada!
By katarinadimedici
Nikakve koristi od institucija, nisu odreagovali!?! Eto, zašto ima toliko zlostavljanja dece!
Korisnikov avatar
By bambola
Iskreno da ti kazem,nisam ni ocekivala puno...Sta ocekivati u ovoj zemlji...:zacepi:
By katarinadimedici
Centar je najzad odreagovao, samo još nemam informaciju kako se završila poseta socijalnog radnika!?
By katarinadimedici
Šta re?i? Dete su odveli u dom i to tek pre dva dana!Idiotski, nema šta! Socijalni radnik je bio 15.04. da proveri navode i rekao je babi koja ?uva dete da ga dovede sa majkom, tj. ocem ako ga pronaðe u ponedeljak u centar za socijalni rad. Kako se niko nije pojavio, poslepodne su upali kao komandosi sa policijom, istraumirali dete! Nisu mu dozvolili da ponese bilo šta od svojih li?nih stvari, a na babu su se još izdrali, ubeðeni da je ona prijavila slu?aj, ljuti što nešto moraju da rade! Sada ?ekaju da se otac javi, ne bi li rekao detetove li?ne podatke?!
Nju sam videla danas! Životinja! Kako neko može tako da živi? I kako je niko ne legitimiše, niko ne prime?uje kakva osoba radi na auto putu? "De?ko" je ?uvao iz prikrajka. Ne zna se ko je prljaviji i ko više smrdi!? Nekada atraktivna plavuša, sada se na kilometar vidi da je muško ( i onda mušterije šatro ne znaju da je muškarac, sve latentni pederi bre), prljava, u mupkoj, de?ijoj jaknici, a na nogama - kese! Nema pare da kupi cipele, nosi patike koje je dobila od mene, tri broja manje, ali su se raspale, pa ume?e kese u ?arape! Nema više od 40 kg, žali se da danima nije jela! Više je ne žalim, jer znam da sve radi dobrovoljno, iz "ljubavi"! On je drži gore nego roba, prema robu bi imao više sažaljenja! Najve?a nejasno?a je njegova majka, koja živi sa njima, glumi normalnu ženu, službenica u penziji, radi trenutno honorarno za jedno poznato ugostiteljsko preduze?e! Ona podržava svog sina u ovakvom odnosu, pravi se da ne zna šta je Tanja!? Bože, ima li te?!?:giljotina:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!