Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By gari
NEEEE abortiraj zbog supe, samo sam se šalio...KO to MI vodimo glavnu re? svuda? Muškarci? Ne?e biti sestro, koliko god brakovodnih ljudi znam svugde žene vode glavnu re? /jedna suzica, jadna slaba ženica/ i muški? tj. muži? je na kolenima. Uostalom, pogledaj koliko ima udovica a koliko udovaca-toliko o JA?EM polu. Ja se zalažem za SPRE?AVANJE trudno?e a ne za PREKIDANJE trudno?e...

:pinknaocari:

:mobilni:

:shrug:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by gari
Ne bi se smelo dozvoliti da SAMO žena odlu?uje, jer žene ?esto umeju da budu vrlo sebi?ne i da misle samo na sebe...Tako ?e neka žena samo uinat svom nevoljenom mužu izvršiti abortus, da bi se njemu osvetila za nešto /nije joj kupio poklon za godišnjicu mraka/...I, eto zašto abortus mora biti kontrolisan kad ve? žene nisu...He, he...

:seljache: :sigh: :yes:
Izvod sa casa biologije, neki sesti razred.... U ZENSKOM TELU SE RAZVIJA PLOD! MUSKARAC NEMA APSOLUTNO NIKAKVO PRAVO NA ZENSKO TELO! Osim u Srbiji, naravno, gde muskarac, osim sto poseduje svoj predragi penis, poseduje sve sto ga okruzuje, pa i zene. Ali po pitanju abortusa pita se iskljucivo i samo zena, jer je ona ta koja ce dete da nosi, rodi, doji. Vec sam rekla, kad smislite nacin da se medjusobno parite i razmnozavate, muskarci koji bi kontrolisali zene neka to lepo rade medjusobno i neka stvaraju sopstvenu decu.
Niko sa i malo mozga u glavi ne vrsi abortus radi presoljene supe ili glupog cveca. To je izuzetno bolan operativni zahvat koji ne bih pozelela ni najgorem neprijatelju.

PS: A kako bi ti to hteo da 'kontrolises' zene? Jel treba da se javimo najblizoj banci sperme na oplodnju svakog meseca u vreme ovulacije ili sta?

(ovulacija je period kada je zenska jajna celija sazreva i spremna je da bude oplodjena, za one koji nisu pazili na casu)
Korisnikov avatar
By svejedno
[/quote]

U ZENSKOM TELU SE RAZVIJA PLOD! MUSKARAC NEMA APSOLUTNO NIKAKVO PRAVO NA ZENSKO TELO!
[/quote]

Vidi, u pravu si 100%.
Ali muskarac, ako je npr neka malo jaca veza, ima izvesno pravo na plod. To moras da skapiras. Nije svejedno. I to ide od nekoga sa nickom kao sto je moj.
Ne radi se samo o zeni, vec i o plodu.
Ali vec sam napisao sta mislim o abortusu.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by svejedno
U ZENSKOM TELU SE RAZVIJA PLOD! MUSKARAC NEMA APSOLUTNO NIKAKVO PRAVO NA ZENSKO TELO!
[/quote]

Vidi, u pravu si 100%.
Ali muskarac, ako je npr neka malo jaca veza, ima izvesno pravo na plod. To moras da skapiras. Nije svejedno. I to ide od nekoga sa nickom kao sto je moj.
Ne radi se samo o zeni, vec i o plodu.
Ali vec sam napisao sta mislim o abortusu.
[/quote]

O tome sam vec ponesto napisala. Ako je 'neka malo jaca veza', u kojoj su oba partnera maximalno odgovorni jedno prema drugome, vole se i stalno razgovaraju, nece doci do nezeljene trudnoce, te nece uopste biti potrebe za abortusom. Dobrom medjusobnom komunikacijom svako iskaze svoje zelje, pa se donese odluka na osnovu toga. Kod nas, kao sto rekoh, nije potrebno da se muskarac izjasnjava o zenskoj odluci. Smatra se da su njih dvoje to vec rascistili, ili ono sto sam navela, svako je gospodar svog tela i sa njim radi sta hoce. Ono sto ce zvucati okrutno je sledece: zena moze da postoji bez ploda. Plod bez zene ne. Ona moze da odlucuje sta ce biti sa plodom. Plod ne moze da odluci sta ce biti sa njom. Ne kazem da se apsolutno slazem, ali to je cinjenicno stanje stvari.
Korisnikov avatar
By svejedno
Da li ce u jacoj vezi doci do nezeljene trudnoce, nikada ne mozes predvideti. A kada do toga dodje, planovi padaju u vodu i udara te realnost u lice. Ne znam da li si ikada abortirala. Nadam se da nisi. Ali zamisli se u situaciji.
Ako ti govoris o trudnoci van veze, tu se pita samo zena. To jeste chinjenica. Ona i njen moralni kodex i nacin zivota ili godine. Ali, npr, mnogo je gluplje doci do nezeljene trudnoce van veze, zar ne? Ne racunajuci silovanja.
Ako je veza u pitanju, zena moze da postoji bez ploda, plod ne moze da postoji bez zene i muskarca.
I, kazem, dajem vece pravo izbora zenskom rodu. I u vezi, chak.
Ali, brate, realnost je drugacija od stavova. Moje dete se zacinje u zenskom telu. I tu su dva tela. Jedno je njeno, drugo je zajednicko. Zeleo ga ja ili ne.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Da li ce u jacoj vezi doci do nezeljene trudnoce, nikada ne mozes predvideti. A kada do toga dodje, planovi padaju u vodu i udara te realnost u lice. Ne znam da li si ikada abortirala. Nadam se da nisi. Ali zamisli se u situaciji.
Ne, niti nameravam. Zastupam misljenje da, odgovornim ponasanjem ne moze doci do nezeljene trudnoce, u bilo kakvoj vezi dve osobe suprotnog pola. Postoji ogroman spektar kontracepcijskih metoda, mnoge od njih efikasne u preko 95 % slucajeva, da je mogucnost neplanirane trudnoce svedena na minimum. I koriscenje istih je mnogo bezbolnije od abortusa.

Ako ti govoris o trudnoci van veze, tu se pita samo zena. To jeste chinjenica. Ona i njen moralni kodex i nacin zivota ili godine. Ali, npr, mnogo je gluplje doci do nezeljene trudnoce van veze, zar ne? Ne racunajuci silovanja.
Ako je veza u pitanju, zena moze da postoji bez ploda, plod ne moze da postoji bez zene i muskarca.
I, kazem, dajem vece pravo izbora zenskom rodu. I u vezi, chak.
Ali, brate, realnost je drugacija od stavova. Moje dete se zacinje u zenskom telu. I tu su dva tela. Jedno je njeno, drugo je zajednicko. Zeleo ga ja ili ne.
Pokusavam da vam docharam da je zena sasvim posebna individua, bice za sebe, koje moze i ume da proceni sta je za nju najbolje, bilo da se radi o trudnoci ili o necemu totalno desetom. Prisiljavati ili zenu ili muskarca na nasilnu reprodukciju je totalno umobolno, kao i "kontrola" zena zabranom abortusa. U vezi ili van nje, sa osobom istog ili razlicitog pola, svako od nas postoji nezavisno, i nezavisno donosi neke odluke. Druga polovina moze da pomogne, da utice, ali ne i da zapoveda sta ce biti. Bar ja nikome ne bih dozvolila da utice na moje zivotne odluke, makar se ticale kolaca posle rucka.
By Çâðê_DUP
Na samom startu, moram da kazem da
mi je jako zao sto je u Srbiji abortus vodeci
oblik kontracepcije, buduci da se radi
o invazivnoj proceduri koja sa sobom uvek
nosi izvesne rizike. Ali...
Svi smo mi razliciti, sa (izmedju ostalog)
potpuno razlicitim vrednosnim kriterijumima.
Zasto abortus izjednacavati samo sa
"oslobadjanjem od odgovornosti", ili
govoriti ono cuveno "pa neka rode, a onda
daju dete na usvajanje"... Ima zena koje sebi
jednostavno ne mogu da "priuste"
period od 9 meseci trudnoce, dal' zato sto
studiraju, pocinju da rade, grade karijeru...
(I nemojte sada da ulazimo u raspravu
oko nezeljene trudnoce i kontracepcije.)
Otkuda nekome pravo da tvrdi da te zene ne zele
decu? One ne zele trudnocu.
I otkuda pravo da se o njima govori kao o monstrumima?
I dal' Vi, koji se ovde protivite abortusu, poznajete
devojke koje su abortirale? Jeste popricali nekada
iskreno sa drugaricom/komsinicom/koleginicom
koja je abortirala?
Ja nisam abortirala, imam drugarice koje jesu.
Nekima je sredina saznala i stavljene su na stub
srama; druge da bi bas to izbegle su odlazile
u Pickovce po Srbiji, sto dalje od Beograda, i
izlagale se riziku po ilegalnim ordinacijama
(jedna je zamalo iskrvarila.)
Te stoga, niko nema pravo da upire prstom
i optuzuje; ne znate tudje zivotne price.
Btw- jako volim sto moji svi drugovi smatraju
da je izbor "roditi ili ne" iskljucivo pravo zene!
Korisnikov avatar
By EYA
slazem se da edukacijom, i muskaraca i zena, treba spreciti broj nezeljenih trudnoca.
slazem se da oboje imaju pravo da odlucuju o sudbini svog deteta, naravno ako izmedju njih postoji mogucnost konstruktivne komunikacije.
ako ne postoji nacin da se dogovore, svakako muskarac nema pravo naterati zenu da 9 meseci nosi nezeljeni plod u svom telu, a zatim prodje i porodjaj i kasnije celu brigu oko deteta kroz zivot, ako ona to i sama ne zeli.
dete rodjeno bez radosti i zelje, ne samo da ce da trpi posledice u detinjstvu i kasnije sve to vuce kroz zivot, nego ce jos i u trudnoci biti hendikepirano osecajuci vibracije majcinog nezadovoljstva, tako da ne bi puno pomoglo cak ni da otac zeli da odmah nakon rodjenja preuzme svu brigu oko deteta.

zabrana abortusa je kontraproduktiva jer ne bi sprecila, cak ni smanjila broj nezeljenih trudnoca, vec bi samo oterala abortus u ilegalu, sa svim losim posledicama te price, ili bi se povecao broj nezeljeno rodjene dece, kojih i ovako vec ima previse, a to bi ostavilo trajno lose posledice po citavo drustvo.

EDUKACIJA O KONTRACEPCIJI JE NAJVAZNIJI ZADATAK!
na zalost, oni koji su toliko ogorceni protivnici abortusa, najcesce se protive i samoj kontracepciji.

treba da se borimo za prava dece na radosno i zdravo detinjstvo, a ne za razmnozavanje po svaku cenu.
:cvetduga:
By Çâðê_DUP
Zaboravila sam i da se dotaknem "medicinski
opravdanih abortusa" i "abortusa u braku".
Prica je malo opsirnija; necu navoditi licne
podatke, a posto je slucaj vec publikovan,
necu ugroziti principe etike.

Jedno od najtezih oboljenja u medicinskoj
patologiji je Epidermolysis bullosa dystrophica
generalisata.
Da ne idem u strucna objasnjenja, recicu samo da
se radi o genetski urodjenoj, izuzetno
teskoj bolesti sa losom prognozom, gde je osoba
osudjena na zivot u patnji; oboleli umiru do
20. godine zivota.
Pre nekoliko godina se na Kliniku za dermato-
venerologiju javio bracni par, sa cerkom kojoj
je dijagnostikovana ova bolest. Roditeljima je
objasnjeno da je svaka naredna trudnoca
rizik za radjanje obolelog deteta (posto se
prenosi autozomno recesivno, verovatnoca da
dete oboli je 25%) i savetovali su im da dobro
razmisle pre nego se odluce na prosirenje
porodice.
Otac je tada izjavio da zeli sina, lekari sa
klinike onda objasnili da ce u slucaju nove
trudnoce morati da obavezno urade amniocentezu,
da bi se utvrdilo da li je plod oboleo.
Posle godinu dana, majka ostaje trudna; na GAK-u
im saopstavaju da plod jeste oboleo, otac ne
dozvoljava abortus, majka radja novoobolelu cerku.
Ubrzo zatim ona ponovo ostaje trudna, plod je
ponovo oboleo, otac ponovo ne dozvoljava
abortus, majka radja trecu obolelu cerku.
Ne, tu nije kraj.
Ona ostaje trudna i cetvrti put; zaista ne znam
koje su sanse da se to desi- ali plod je ponovo
oboleo. Radja se cetvrta obolela cerka.
Pri jednoj od kontrola, kada su sva cetiri deteta
hospitalizovana na Klinici, majka odlazi u
bolnicki WC gde se obesila.

Sve napisano se vrlo lako da proveriti na Klinici.
A ovo je samo jedna od prica...
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by pcelica
Zaboravila sam i da se dotaknem "medicinski
opravdanih abortusa" i "abortusa u braku".
Prica je malo opsirnija; necu navoditi licne
podatke, a posto je slucaj vec publikovan,
necu ugroziti principe etike.

Jedno od najtezih oboljenja u medicinskoj
patologiji je Epidermolysis bullosa dystrophica
generalisata.
Da ne idem u strucna objasnjenja, recicu samo da
se radi o genetski urodjenoj, izuzetno
teskoj bolesti sa losom prognozom, gde je osoba
osudjena na zivot u patnji; oboleli umiru do
20. godine zivota.
Pre nekoliko godina se na Kliniku za dermato-
venerologiju javio bracni par, sa cerkom kojoj
je dijagnostikovana ova bolest. Roditeljima je
objasnjeno da je svaka naredna trudnoca
rizik za radjanje obolelog deteta (posto se
prenosi autozomno recesivno, verovatnoca da
dete oboli je 25%) i savetovali su im da dobro
razmisle pre nego se odluce na prosirenje
porodice.
Otac je tada izjavio da zeli sina, lekari sa
klinike onda objasnili da ce u slucaju nove
trudnoce morati da obavezno urade amniocentezu,
da bi se utvrdilo da li je plod oboleo.
Posle godinu dana, majka ostaje trudna; na GAK-u
im saopstavaju da plod jeste oboleo, otac ne
dozvoljava abortus, majka radja novoobolelu cerku.
Ubrzo zatim ona ponovo ostaje trudna, plod je
ponovo oboleo, otac ponovo ne dozvoljava
abortus, majka radja trecu obolelu cerku.
Ne, tu nije kraj.
Ona ostaje trudna i cetvrti put; zaista ne znam
koje su sanse da se to desi- ali plod je ponovo
oboleo. Radja se cetvrta obolela cerka.
Pri jednoj od kontrola, kada su sva cetiri deteta
hospitalizovana na Klinici, majka odlazi u
bolnicki WC gde se obesila.

Sve napisano se vrlo lako da proveriti na Klinici.
A ovo je samo jedna od prica...
Jos jedna veoma tuzna prica kakav polozaj imaju zene u Srbiji. Mislim da je dovoljan samo letimican pogled na ovu temu, sa ovom tematikom (i ne samo na ovom forumu, vec na bilo kom) da se vrlo lako ukapira dokle ide muska monstruoznost nad zenama. Sa moje tacke gledista, taj muskarac je izvrsio svojevrsno nasilje nad zenom. Neka se javi onaj ko misli suprptno. I nek dokaze da nije.
By Acorn Girl
Raspravljati o abortusu i o tome da li zena 'sme' da mu se podvrgne je, u najmanju ruku, nesuvislo.
Korisnikov avatar
By svejedno
da li treba
Ali toga se nismo dotakli, zapravo.
A ovo nije /samo/ feministicka tema, po mom misljenju.
Korisnikov avatar
By svejedno
To sto vi spominjete je krivicno delo. Nasilje u porodici ili kako vec.
I da, to pokazuje mnogo los polozajj zena, koje ne mogu da promene stanje svog zivota ili ne znaju ili ne smeju. I tu feminizam stupa na scenu, sasvim opravdano, kao odbrana zenskih prava. Sve je to kul.

muskarac bi trebalo da ima 25% prava na plod.
Pravnicki. Ravnopravnost.
Mozda 20, zbog promena kroz koje zena prolazi. SALIM SE-zaboravite na trenutak ovo.

Hocu da kazem da feminizmu nije mesto u uslovima pogodnim za podizanje deteta, jer tu samo zena i imuskarac treba da znaju sta zele. Ako su zajedno.
Ako nema uslova, kraj, u vecini slucajeva abortus, jbg, reallnost.
neke zabrane kada bi postojale, znate da bi pogoile muskarce jednako kao i vas i da vecina nas uopste nije protiv abortusa. Drugo je prica preko neta, drugo je dete.
Ali to je sustina.
dete.

ne zena

I da li treba izvrsiti abortus.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

Hocu da kazem da feminizmu nije mesto u uslovima pogodnim za podizanje deteta, jer tu samo zena i imuskarac treba da znaju sta zele. Ako su zajedno.

Brigu o sopstvenom fizickom i mentalnom zdravlju ja ne nazivam feminizmom. Niti pravo da odlucim sta cu i kada da radim. Ni mogucnost da ubijem od batina nasilnika koji bi me napao. Ni odluku da se ne udam. Feminizam je samo gomila prica i naklapanja o tome kako smo ponizene, jadne i bedne, bez previse ambicija da se nesto uradi na globalnom nivou za sve nas, zene. Posto ne mogu da promenim citav svet, uredicu svoj onako kako mislim da treba.
Ali to je sustina.
dete.

ne zena
Po cemu je jedno bice vrednije od drugog?
Korisnikov avatar
By svejedno

Po cemu je jedno bice vrednije od drugog?
Korisnikov avatar
By svejedno
zena je vrednija u smislu da ona vec poseduje zivot.
Ali dete je mogucnost sasvim novog zivota.
Ne znam.
Abortus se ne bi smeo zabraniti, a jedino pitanje je da li bi ga trebalo raditi, i to je to.
Korisnikov avatar
By Gothrose
Nije bash o abortusu ali shta sa tzv "pilulalama za dan posle"?
"Ubijamo" li i tako dete koje je vecj mozda stvoreno???
Za EYA-u :kiss: shto otvoreno i bez predrasuda pricha o lichnim stvarima :)

:lukavi:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by gothrose
Nije bash o abortusu ali shta sa tzv "pilulalama za dan posle"?
"Ubijamo" li i tako dete koje je vecj mozda stvoreno???
Za EYA-u :kiss: shto otvoreno i bez predrasuda pricha o lichnim stvarima :)

:lukavi:
Koliko sam ja upoznata sa mehanizmom delovanja pilule za dan posle, ona se uzima do 72 sata nakon kiksa, odnosno, hormonima unistava zrelu jajnu celiju koja bi mogla da bude oplodjena u narednih 72 sata. Time se ne unistava oplodjena jajna celija, vec zrela, do koje spermatozoidi jos uvek nisu stigli. Sto bi trebali da znaci da se time ne unistava potencijani novi zivot.
U principu, ako pitas one zabrinute za buducnost Srbije i belu kugu, ubijas dete i time sto imas vezu sa zenom, i time sto ne das svakome koga sretnes, i time sto koristis kondom.
By Gost
Originally posted by MinaHarker
U principu, ako pitas one zabrinute za buducnost Srbije i belu kugu, ubijas dete i time sto imas vezu sa zenom, i time sto ne das svakome koga sretnes, i time sto koristis kondom.
Glupo mi je da stavljam bilo koji
smajli, jer zaista nijedan ne može sada
da pokaže kol'ko si me oduševila.
Kako grafit kaže: "Ako je abortus ubistvo,
drkanje je genocid."
Korisnikov avatar
By gari
Pa ne bih baš rekao da je uništavanje neoploðene jajne ?elije neko ubistvo. Duša još nije formirana, jer nije kompletno bi?e bez muške semene ?elije. Onoga trenutka kada po?e deoba ?elija bi?e dobija "božansku iskru" života i dušu i tretira se kao živo bi?e-jedinstveno i neponovljivo. Ko zna koliko je abortusima uništeno Mocarta, Tesli, Ajnštajna i koga sve ne. Sve vrste zaštite pre sexa a abortus samo u slu?aju nasilja nad ženom ili fatalnog deformiteta ploda.
:gric: :yay: :nazalost:
Korisnikov avatar
By jukie
Ko zna koliko je abortusima uništeno Mocarta, Tesli, Ajnštajna i koga sve ne.
Ta re?enica se stalno koristi kao argument*. Pa ne vidim da nam je nešto mnogo lošije zbog toga. Kao da bi meni i tebi tekli med i mleko da se rodilo još pet Mocarta.
*sli?no kao re?enica koju koristi naš dekan kao izgovor zbog ?ega se na fakultet upisuje toliko budu?ih biologa. Uze?emo "milion" brucoša, pa ?e neki od njih biti dovoljno dobar da mi sutra bude asistent. To što milion-1 dipl.biologa nema gde da nadje posao u struci, jer eto nemaju prosek preko 9.5, nikoga ne zanima.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Pa ne bih baš rekao da je uništavanje neoploðene jajne ?elije neko ubistvo. Duša još nije formirana, jer nije kompletno bi?e bez muške semene ?elije.
ALI! Zene 'produkuju' po jednu zdravu jajnu celiju, spremnu na bozansku iskru muske semene celije, dok nas muskarci zasipaju svojim iskrama svaki dan po nekoliko puta. Zar ne bi bilo pravedno prema ovoj napacenoj zemlji da svakog meseca sve zene izadju gole na sred trga i rasire svoje noge kako bi primile milostivu sluzavu tecnost koja ce joj pomoci da bude pomilovana od strane boga i blagoslovena?
U tome i jeste stvar, da danas zemljom hoda pedeset Paganinija u cemu bi bila magija jednog? A pre svega, na formiranje licnosti uveliko utice i spoljasnja sredina, tako da tesko da uslovi mogu biti jednaki za sve. A i ako smo svi jedinstveni i neponovljivi, kako to moze jedan i neponovljivi Mocart biti unisten abortusom?
Sve vrste zaštite pre sexa a abortus samo u slu?aju nasilja nad ženom ili fatalnog deformiteta ploda.
Mozda, ako je u pitanju tvoja zena. Sve u svemu, tema te se ne tice direktno, jer, ebi ga, nisi zensko. Niti si u prilici da odlucujes o postupcima zena, niti to iko od tebe trazi.
Korisnikov avatar
By gari
E pa u tome i jeste stvar-što o abortusu žena odlu?uju muškarci a ne žene. Mislim u zakonodavnom smislu. Ipak, više volim da imam oko sebe milion nezapošljenih biologa i pedeset Paganinija nego milion debila kao što imam sada. Plus jedan direktor TVS. A što se ti?e primanja "sluzave te?nosti" pa ne mora ti da bude "koitusom" sada ima i boljih i manje sluzavih tehnika. I ne na Trgu.

:mazi: :wtf: :farewell:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
E pa u tome i jeste stvar-što o abortusu žena odlu?uju muškarci a ne žene. Mislim u zakonodavnom smislu.
Ili si naivan, ili se pravis naivan. Cak i u zemljama u kojima je abortus ilegalan, ta operacija se sprovodi, ali mnogo skuplje i pod mnogo rizicnijim uslovima nego kada se radi zakonski odobreno. Nezeljeno dete je nezeljeno dete, i nikakav zakon ne moze da ga spase, stavise moze se desiti da ga rodjena majka udavi po rodjenju (a to se desava, ne samo kod ljudi vec i kod zivotinja, da zenka jednostavno ne oseti materinski instinkt i da to stvorenje, tj. njeno rodjeno dete shvati kao pretnju, pa bude ili ti ili ja).
Ipak, više volim da imam oko sebe milion nezapošljenih biologa i pedeset Paganinija nego milion debila kao što imam sada. Plus jedan direktor TVS.
Ovako bi imao dva miliona debila koji su nezadovoljni sopstvenim zivotom jer nisu imali srecno detinjstvo. To je ono, mozes ti poneku zenu naterati da rodi dete koje ne zeli, ali da ga voli, to tesko.

A što se ti?e primanja "sluzave te?nosti" pa ne mora ti da bude "koitusom" sada ima i boljih i manje sluzavih tehnika. I ne na Trgu.

:mazi: :wtf: :farewell:
Da, ali to je nije Bogu drag nacin oplodnje. :opatica:
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by MinaHarker
[U tome i jeste stvar, da danas zemljom hoda pedeset Paganinija u cemu bi bila magija jednog? A pre svega, na formiranje licnosti uveliko utice i spoljasnja sredina, tako da tesko da uslovi mogu biti jednaki za sve. A i ako smo svi jedinstveni i neponovljivi, kako to moze jedan i neponovljivi Mocart biti unisten abortusom?
ovo je offtopic> niko ne bi stvarao identichnog mocarta, sigurno, vec verujem da gari pokusava da docara da smo uskraceni za neke nove, potpuno dugacije mocarte (chitaj genije) koji bi doneli svetu nesto novo.

Moje misljenje je da bi samo trebalo dobro da se promisli pre abortusa DA LI BI GA TREBALO uopste raditi, u skladu sa godinama i materijalnim mogucnostima, jer mucna je stvar unistiti mogucnost zivota, chudo koje su ljudska bica kadra da stvore. JEDINO chudo.
Korisnikov avatar
By Draco
Ovo se moze i drugacije postaviti:

Ko zna koliko JE abortusima unisteno Hitlera, Frankova, Musolinija, raznih ubica, manijaka, psihopata, pedofila...

Ali takav nacin diskusije uopste nije konstruktivan, niti vodi bilo gde.

Abortus ce uvek postojati <sto je kroz vekove dokazano>, samo je pitanje da li ce biti legalan i siguran po 'majku' <sa medicinske tacke gledista> ili ce se odvijati u ilegali, u nezadovoljavajucim uslovima, pod vodjstvom nekog nestrucnog lica.

..a ako nista, tu je uvek i 'spontani' pobacaj koji je veoma lako namerno izazvati.

Ako zena NE ZELI <nebitno iz kog razloga> da rodi, naci ce nacina za to. Pitanje je samo sta je humanije i prema zeni i prema plodu.
Korisnikov avatar
By gari
Ma, žene, objasnite mi zašto je abortus najpogodniji na?in da se ne dobije neželjeno dete? Zar pored toliko mogu?nosti da do oploðenja NE DOÐE vi izabraste da uništavate život koji je ve? zapo?et? Pa, mislim da onda samo sebi stvarate nov greh, jer ABORTUS=UBISTVO. Niko vam to pravo nije dao, niti ?e...Papa je u pravu /Benedict XVI/. Živeo Papa! Dole abortus!
:jutro: :rock: :pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By Myself
Ma, žene, objasnite mi zašto je abortus najpogodniji na?in da se ne dobije neželjeno dete? Zar pored toliko mogu?nosti da do oploðenja NE DOÐE vi izabraste da uništavate život koji je ve? zapo?et? Pa, mislim da onda samo sebi stvarate nov greh, jer ABORTUS=UBISTVO. Niko vam to pravo nije dao, niti ?e...Papa je u pravu /Benedict XVI/. Živeo Papa! Dole abortus!
:jutro: :rock: :pucaodsmeha:
Ne znam koja je od zena ovde izjavila da je abortus 'najpogodniji na?in da se ne dobije neželjeno dete'? :puzzle: Ja to nigde nisam procitala na ovoj temi.

Druga stvar je da nije samo zena 'krivac' za abortus. Mora da se sama oplodila, pa u medjuvremenu predomislila i odlucila za 'ubistvo'. Jel'? :alikako: :nerd:

Ne opravdavam abortus u 21 veku (zbog postojanja milion kontraceptivnih sredstava i uvodjenja seksualnog obrazovanja u skole - nazalost ne kao posebnog predmeta, ali se nadam da ce postojati jednog dana), ali ponekad je 'neophodan' i ne smatram da je 'smrtni greh'... ma greh uopste.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!