Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By ::fy::
Da li svih pet država nastalih na prostoru bivše Jugoslavije mogu da se uklju?e u isti projekat bez da ih iko na to tera, ulože sopstveni novac i proizvedu nešto kvalitetno?

Napolitanke i pivo

Ako vas zvuci pesme "Oj jarane, jarane, jaraaaaaani smo mi" asociraju na napolitanke i pivo, onda je novi film Rajka Grli?a "Karaula" prava stvar za vas.

Ovaj film kroz pri?u o jednoj jedinici JNA na makedonsko-albanskoj granici 1987. godine govori o raspadu Jugoslavije - ili, bolje re?eno, isti?u?i razne apsurde koji su tada predstavljali društvenu dogmu pokazuje zašto takva država nije mogla da opstane

Veneri?na bolest

Radnja filma je slede?a: poru?nik Safet Paši?, frustriran jer je "zaboravljen" na karauli, sa malim šansama za prekomandu, otkriva da je dobio veneri?nu bolest i, kako bi prikrio tu ?injenicu do izle?enja, podiže tronedeljnu uzbunu svojoj jedinici.

Neo?ekivano za njega, neki od njegovih vojnika nalaze na?in da mu se osvete za maltretiranja.

Na metafori?kom nivou, Bošnjak Paši? biva izigran od vojnika Ljube iz Beograda i izneveren od vojnika Siniše iz Splita, koji se ina?e pravi da mu je prijatelj dok mu "iza leða" spava sa suprugom. Sve to dovodi do tragi?nog obra?una na kraju filma.

Film "Karaula" zanimljiv je i po tome što je to prvo ostvarenje koje su finansirala ministarstva kulture svih pet zemalja nastalih na prostoru bivše Jugoslavije, bez ikakvog "spoljnog podsticaja" na nekakvu regionalnu saradnju.

To nije bila namera autora i producenata, ve? se naprosto dogodilo - u procesu traganja za novcem, kaže za BBC reditelj Rajko Grli?:

"Odjednom smo sami postali svjesni da smo spojili pet zemalja bivše države, koje su sada samostalne države... I onda su nam rekli da ne samo da je to prvi film, nego da je to prvi produkt koji su uop?e te države napravile zajedno!"

Film ?e do kraja marta imati premijere u svakom od pet glavnih gradova bivših YU republika, i bi?e interesantno pratiti reakcije publike.

BBC
Korisnikov avatar
By djo
volim 'u raljama života' od istog reditelja... al me mrzi da sad idem u bijoskop. ajd da me neko vodi:cool:
Korisnikov avatar
By KiWi
planiram sa nekom de?urlijom da odem da vidim to ostvarenje ... vide?emo šta su napravili ... ne bih da komentarišem dok ne vidim ...

@bojandjo: Ako se deca slože, možeš sa nama :D
Korisnikov avatar
By Stripi
Ja idem :yes:
Prvo Grbavica pa ovo. Postali smo opet hipreproduktivni :B
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by Kiwi
planiram sa nekom de?urlijom da odem da vidim to ostvarenje ... vide?emo šta su napravili ... ne bih da komentarišem dok ne vidim ...

@bojandjo: Ako se deca slože, možeš sa nama :D
javi ša kaju deca :)
By Gost
Originally posted by bojandjo
volim 'u raljama života' od istog reditelja... al me mrzi da sad idem u bijoskop. ajd da me neko vodi:cool:
Jel mogu jaaa? :blush:
I meni se gleda iz istog razloga... Mislim, zbog Štefe. :love:
Nu, priznajem, dira me i ?injenica da su ga pravili od Vardara pa do Triglava... :pionir:
Korisnikov avatar
By spark
u reklamama se stalno vrti rec "kurac" tako da sam citavih 5 sekundi razmisljao da li da ga pogledam. i na svu srecu, odlucio sam da me to ne interesuje...
By Gost
Originally posted by krepa?
Originally posted by bojandjo
Jel mogu jaaa? :blush:
I meni se gleda iz istog razloga... Mislim, zbog Štefe. :love:
Nu, priznajem, dira me i ?injenica da su ga pravili od Vardara pa do Triglava... :pionir:
:sniff:
Ne?eš s mnome u biJoskop...
:placko:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!