Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Simor
Na sajtu intervju sa americkim dizajnerom Mirkom Ilicem: http://www.gay-serbia.com/intervju/2006 ... /?aid=2249

Mene su cesto pitali u Americi zasto ja radim sve ove stvari za Zidove, za crnce i razne druge manjine. Sve te manjinske grupe su moja poslijednja linija obrane. Kada gay osobe izgube prava ja sam slijedeci. Kada Zidovi izgube prava ja sam slijedeci. Ja izgledam kao tipicni WASP-ovac, plav, bijeo, straight i tako dalje. Ne spadam ni u jednu od tih grupa, ali znam kako se glupost siri. S druge strane mislim da je vrlo lako kad si gay da branis gay prava ili ako si obojen da si protiv rasizma. To je za ocekivati i na to rulja zapravo puno ne reagira. Znas i sam kada bi se ovdje neki gay advokat pojavio i branio javno prava gay osoba, svi bi rekli "A sta drugo peder da prica". Medjutim ja mislim da je najvaznije da ljudi koji nisu dio manjinske grupe brane tu grupu. Ja nisam gay i nemam cak ni ono jedno iskustvo sa istim spolom. Kada ljudi nikako ne mogu da ti nakace da si "peder", a ti branis homoseksualce, tu pocnu da misle. Tako se stvari zaista mogu pokrenuti. Ja doslovce ne podnosim pijevanje Barbare Straisand i Bette Midler, ali su one rekle "It is ok to be gay". Ako njima ne smeta zasto bi nekom drugom to smetalo. U tome je cijeli stos.

Slika
By Ulix
Secam se da sam procitao da je u jednom ranijem intervjuu rekao da bi prosecnog macho muskarca sa Balkana u Americi napastvovali pederi, jer se prosecan muskarac ovde oblaci kao peder. "Oni misle da se takvo oblacenje zove macho, u stvari to je parodija te reci", tako nesto je rekao. :)

Slika

"Skoro sam rekao za Elle magazin da svaki put kada netko digne ruku na homoseksualca digao je ruku na sebe. Ja nemam nikakav problem da ako ve?eras nemam gdje spavati, moram podijeliti krevet s tobom. Ja zaista nemam taj problem. Ja znam da sam neizmjerno "atraktivan" ?ovjek, ali to je tvoj problem, nije moj (smeh). Ja znam da si ti razuman i da znaš da kad muškarac kaže ne, da to zna?i ne. Sto je, naravno, pravo i svake zene. S druge strane uvijek ti mogu prebiti noge.

Na primer, ja imam crnog labradora i kad se igram sa njim i zagrlim ga, niko, ko gleda sa strane, ne pomišlja da je to beastiality. Kad se igram sa djetetom u parku i poljubim ga niko ne zaklju?i da sam pedofil. Kad zagrlim muškarca, odmah sam peder. Kako im baš to padne na pamet? Kako se baš tu projiciraju?"
By Simor
Bio je veceras gost na B92 u Poligrafu... :klap: Verovatno ce sutra biti transkript emisije na njihovom sajtu...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
da, gledah g-dina Ili?a u Poligrafu... oduševio me! :bale:
Korisnikov avatar
By nEne
mene mirko uvek odusevi! :andjelak:
By Storm
Mirko je odli?an dizajner, još bolji karikaturista.
Vrlo mo?an.

:galerija:
Korisnikov avatar
By Paki
Evo transkripta emisije Poligraf od 16.3.2006. u kojem je gost bio Mirko Ili?:
Dizajn Srbije
By fencysmurf
jel vam indikativno zasto takav covek ne stvara u srbiji?
By Simor
Originally posted by fencysmurf
jel vam indikativno zasto takav covek ne stvara u srbiji?
Hm. Ovde uskoro nece hteti da stvara ni Seka Aleksic.

Inace, Mirko Ilic nikada i nije stvarao u Srbiji. U Beograd je dosao tek nedavno. Naravno, privremeno. I wanna wake up in a city that doesn't sleep, and find I'm king of the hill, top of the heap, sto bi Franky rekao.
Korisnikov avatar
By vivaldi
Juce je Mirko Ilic, graficki dizajner, bivši umetni?ki direktor magazina Tajm, ilustrator i grafi?ki urednik Njujork tajmsa bio gost Jugoslava Cosica u Poligrafu...

Pogledajte transkript emisije na http://www.b92.net/info/emisije/poligraf.php

Covek je u dobro delu emisije govorio o diskriminaciju i zastiti ljudskih prava, pa i o gej pravima, da je dao intervju gay-serbia.com-u, zasto je on aktivista i tako to...
Mirko Ilic u Poligrafu
Meni je ju?er izašao intervju na web sajtu gej Srbija.Ja nisam gej, ali dao sam intervju zato što sam mislio da netko mora re?i i probati zaštiti gej ljude u Srbiji... lLjudi ginu zato što imaju akcent, ljudi ginu iz ?udnih razloga, prema tome, vrlo je lako štititi gej ljude ako ste gej, vrlo je lako boriti se za prava crnaca ako ste crnac, vrlo je lako biti protiv diskriminacije kad ste Židov. Vrlo je teško ako ste s druge strane stati na njihovu stranu, jer vas vaši uvjek mrze puno više nego njih jer ste vi izdajica...
:zastava: :zastava: :zastava:
By brdja
da gledao sam to .. mada hvala mu ... ali nista revolucionarno .. mislim postoji jedna istina - ne postize se ostvarivanje prav konferencijama, seminarima i proglasom ... vec podizanjem opsteg nivoa .. svacega :-)

:comingout: :giljotina:
By Gost
Originally posted by Simor
Medjutim ja mislim da je najvaznije da ljudi koji nisu dio manjinske grupe brane tu grupu.
My sentiments exactly. K'o što nekad negde pro?itah - svaka diskriminisana grupa morala je da ima saveznike u onoj ve?inskoj da bi po?ela da ostvaruje svoja prava. A i li?no se uvek mnogo gore ose?am i više zapenim kad krene neko pljuvanje po grupi kojoj NE pripadam (mada me je teško zaobi?i, sva sam naopaka :hekla: ).

Mirko je sjajan lik. Pametan je k'o p?elica, luða?ki je kreativan i talentovan, a uz to je i komplitli hebozovan. :mljac: Mislim da se ni na ?iju izložbu nisam vra?ala toliko puta kao na ovu njegovu u Bg prošle godine.
By Simor
Originally posted by krepa?
My sentiments exactly. K'o što nekad negde pro?itah - svaka diskriminisana grupa morala je da ima saveznike u onoj ve?inskoj da bi po?ela da ostvaruje svoja prava.
Slazem se. I velika je nesreca sto nema puno straight ljudi koji bi podrzali gejeve. Recimo, posle Kosiceka, u danasnjoj Srbiji ne postoji niko ko se studiozno bavi psihologijom i/ili psihijatrijom a da je javno stao na stranu homoseksualaca, bez uvijanja.
A i li?no se uvek mnogo gore ose?am i više zapenim kad krene neko pljuvanje po grupi kojoj NE pripadam (mada me je teško zaobi?i, sva sam naopaka :hekla: ).
Isto. Tako sam ja bio i zena, i Madjar, i rimokatolik, i... Well, ponosan sam na svaki od tih identiteta!
Korisnikov avatar
By Tot
Da, podrška u str8 svetu nam je veoma bitna. Bilo bi nam mnogo lakše...recimo nekoga porodica od koje zavisi po?ne da maltretira zato što je gay(a kroz porodicu se reflektuje stanje svesti u društvu), on/ona bi tada mnogo lakše izašli sa svojim "problemom" ako bi imali neku str8 osobu koja bi ih podržala, jer kako D.Altman kaže, problem i nije u njemu nego u toj grupi koja ga suprimira i to tla?enje je tim gore što je rafiniranije. Ose?aj krivice manje vrednosti, atakovanje na celinu identiteta...i stvaraju se nesigurni pojedinci koji ne mogu biti sre?ni.

(M. Koši?ek je napisao još jednu sjajnu knjigu: zove se Antiroditelji, gde on objašnjava kako se kroz porodicu mogu stvarati nesre?ni pojedinci).

Ali kad pomislim na sebi?luk ljudske vrste...ljudi su zavidni na sre?u drugih ljudi, ?ak na mogu?nost sre?e drugoga...moraju posotjati oni koji pate, koji su "drugorazredni", obeleženi...i koji ne smeju biti RAVNOPRAVNI u vrti?u, u školi, na poslu, u prodavnici, na ulici...jer takav odnos prema manjinama stvara nekome ose?anje sigurnosti.

Na drugom planu: pogledajte koliko se njih ovde boji od Madjara, rimokatolika...svega onoga sto nije srpsko. Fundamentalisti?ke težnje kao osnov sigurnosti.

Rodjen si pogrešan i ?uti. To je poruka i to je plafon tolerancije.

Ali ono što mi se ?ini vrlo bitnim:Homoseksualcima se ugrožava celina identiteta a ne samo njegova seksualna komponenta . I nije potrebno biti pretu?en na ulici da bi se to osetilo.

Sve ovo je jasno nasim str8 prijateljima i zato su oni veoma dragoceni za gejeve.

Slika
By Gost
Slazem se. I velika je nesreca sto nema puno straight ljudi koji bi podrzali gejeve. Recimo, posle Kosiceka, u danasnjoj Srbiji ne postoji niko ko se studiozno bavi psihologijom i/ili psihijatrijom a da je javno stao na stranu homoseksualaca, bez uvijanja.
Da, tu i tamo poneki "eminentni" procedi kroz zube da "to, eto, nije bolest nego varijetet ljudske seksualnosti" i to je to.
Sad se setih jednog primera kako nije teško razmišljati normalno na temu gay prava ako si str8. Jedna str8 devojka je, objašnjavaju?i zašto se "bak?e" gej prajdom i sli?nim stvarima, odgovorila - "Zato što ne mogu da zamislim kako bi mi bilo da mi neko zabrani da se sa svojim de?kom držim za ruku na ulici." Može li jednostavnije... a sve je re?eno.
Isto. Tako sam ja bio i zena, i Madjar, i rimokatolik, i... Well, ponosan sam na svaki od tih identiteta!
Ja obi?no menjam boju kože... da bar o?e nekad stvarno da pocrni bilo bi lepo... :sigh:
By Simor
Ja obi?no menjam boju kože... da bar o?e nekad stvarno da pocrni bilo bi lepo... :sigh:
Znam, znam.... Svako jutro se budim tuzan sto nisam Denzel Washington... ;)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!