Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Kittrie
Originally posted by Mars
MRZIM kada mi u odsudnom casu zazvoni telefon ili mi neko pridje, pa ne skrenem paznju da mi nafiluju palacinku na SVETLIJOJ, nepecenijoj strani !!! :rafal:

Samo palicinka nafilovana tako da svetlija strana bude unutra, a tamnija spolja, i vidljiva - istice svu delikatnost ukusa.

Samo to i jeste palacinka!

:wow: ouuu, soooou truuuuuu !!! :eya: a ja mislila da sam jedina 'razmazena' :trep:

a vecina ljudi uopste ne primecuju razliku...pih, ti anti-gurmani.
Korisnikov avatar
By Mars
Hvala ti. Hvala ti. Hvala ti.

Slican se slicnom raduje.
Korisnikov avatar
By tramp
:rida: meni se sad jedu palacinke a nema nikog da mi praviiiiii ... coloooooradooooooo vrati se, avaj, vrati se .... palacinke mi pravi :D

mozda nakon ispita ako budem raspolozena (citaj - prosla) ili mozda da se oraspolozim pred ispit :misli:
Korisnikov avatar
By HARP
Kada pravim pala?inke stavljam ih na tanjir i pokrivam krpom da se ne bi osušile.Naravno mažem stranu koja je poslednja pe?ena.
Za sebe uvek mažem krem i plazma keks.Drugima kako vole.
U slanoj verziji opet po želji :D
Postoji sada tu jedna stvar.Da bi pala?inka bila prava prva strana koja se pe?e mora imati lepi formirani žu?kasti krug po strani i to je to...zatim se okrene i dope?e...

Ima smisla to što Mars govori...ja baš ušivo jednom pri?ao o prvoj i drugoj strani pala?inke :D
Korisnikov avatar
By Mars
A kada, molim te, nema smisla to sto Mars govori ?!?!? :sw:
Korisnikov avatar
By zboO
hahahah....cool, ja volim kada su palachinke malo pechenije, i TO OBE strane....ne volim kada su svetle, imam utisak da je testo zivo....najvishe volim sa : plazma + nutela + vishnje :love: i kackavalj + pechenica + pavlaka + masline :love: :njami:

kada sam kuci, obichno ih filujem nutelom i plazmom, uvijem ih u trouglice, preko njih nabacam sladoled, leshnike i topljenju cokoladu...napravim jednu porciju od 3 palachinke, i onda krenem laganice jednu po jednu.....

:svinja:
Korisnikov avatar
By Mars
:smeh: :svinja:

Pa da, da su pecenije. A kad nafilujes svetliju stranu, onda se ona ne vidi, pecenija je spolja. Mislim, da ne idemo sad u nemogucu misiju postizanja iste pecenosti sa obe strane. Da ne izvoljevam jos i to od moje mame... :lol:
By Çâðê_DUP
Marsu da je ovol'ka posve?enost
bila prisutna 'iljadu-devetsto-i-neke-
svet bi bio uskra?en za misteriju Lindbergove
bebe.
Korisnikov avatar
By Mars
Hm. Ne bi ga kidnapovali? Ili ubili? Ili niceg od toga nije bilo?
Slab sam na tu temu, a ni film nisam gledao.

"They remember the trips to the nearby park in the blue Volkswagen Beetle, the talks about nature and the pancakes -- real American ones unavailable in Germany -- their father used to make for them. Visiting about four times a year for a few days, Dyrk Hesshaimer, 46, recalled that it was always very "intense," when Lindbergh came.

Zanimljivo kako oni ono gnjecavo testo prst debelo zovu prave (americke) palacinke.

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,16 ... op-388-rdf
Korisnikov avatar
By jukie
Zanimljivo kako oni ono gnjecavo testo prst debelo zovu prave (americke) palacinke.
A meni se ?ak ?ini da u Nema?koj postoji neko isto takvo jelo?
Jednom davno je mama eksperimentisala sa tim debljim testom... ali se baš dobro ispeklo sa obe strane. Namazao sam ga mešavinom jogurta i njenog doma?eg gustog soka od paradajza (tj utopio sam ga u smesu gustine jogurta) pa sam to nazivao pica... naravno mora dobro da se osoli smesa da bi moglo da se jede. Ina?e ima otprilike 1200 kalorija po par?etu (ili bar tako izgleda).
Korisnikov avatar
By Mars
Ne pada mi na pamet sta bi to kod Nemaca moglo da bude.

U Engleskoj je to yorkshire pudding. Testo, deblje, plus masnoca od pecenja uz koje se posle taj lebac sluzi.
http://www.britannia.com/cooking/recipe ... dding.html

Austrijanci imaju carske mrvice. To je deblja palacinka, koja ti pri pecenju ne uspe. Pa se doda kristal secer, vanila, suvo grozdje natopljeno rumom, i sve to dodatno iscepka.
By Gost
Ja volim ameri?ke pancakes sa
šumskim vo?em i sladoledom.
Ali u razumnim koli?inama.
Korisnikov avatar
By Mars
Volim ih i ja, samo sto nemam odnos kao prema palacinkama.

Sa onim njihovim javorovim sirupom.
By Gost
Volim ih i ja, samo sto nemam odnos kao prema palacinkama.

Sa onim njihovim javorovim sirupom.
Heh.
Budi moj Pavao!!!
Nikada nisam shvatila poentu javorovog
sirupa. Isuviše slatko za moj ukus.
I ne razumem foru prelivanja pala?inki njim,
bez obzira na to šta je na pala?inki.
Korisnikov avatar
By Mars
Nemam pojma, navika valjda. Geografska uslovljenost. Niska cena.

Ja vise volim nas med.
By Gost
Mrzim med.

Nego šta kažeš o ideji pravljenja testa za
pala?inke sa dodacima? Npr za slane pala?inke
u testo staviš origano, pa onda "nametneš"
neki krkanluk u njih?
Korisnikov avatar
By Mars
Pcelica koja mrzi med?!?

Origano volim, da. Moze da se proba. Moze i da se kapne soja-sos, ili vorcester...
U slatke obavezno dodam vanilin secer.

Sve moze, samo ne vestacke boje, jednom sam morao da jedem zelenu palacinku, uzas!!!
By Gost
Pcelica koja mrzi med?!?
Dobro majka mu stara, ta nije došlo
do depersonalizacije pra?ene transformacijom,
pa da actually zujim i moram da volim med...
:smeh:
Origano volim, da. Moze da se proba. Moze i da se kapne soja-sos, ili vorcester...
U slatke obavezno dodam vanilin secer.

Sve moze, samo ne vestacke boje, jednom sam morao da jedem zelenu palacinku, uzas!!!
Uuuuu ovo ti je dobra ideja.
Vor?ester!
Za one moje ljute pala?inke. Extra!!!
Korisnikov avatar
By Daliborka
Tetka Daliborka ima za vas recepturu za palacinke od kojih cete napraviti tortu. Da, da.... Evo ovako cete to uraditi:

Umesite testo za palacinke od 1/4 kg brasna, 1/ 2 l mleka, malo soli i 3 cela jajeta.
Ispecite 20 palacinki . Uzmite kalup za tortu i pospite ga secerom u prahu , koji cete prethodno izmesati sa mlevenim orasima ili lesnicima.
Przenu palacinku stavite preko oraha, pospite je prah secerom , pa sad stavite jedan red svezih ( ili iz tegle ) malina ili nekog drugog voca. Preko malina stavite drugu palacinku, pa je pospite isto tako secerom i vocem i sve tako redom dok se palacinke ne istrose i kalup ne napuni.

Sad umutite 1/4 kg slatke pavlake, zasladite je prelite preko kalupa s palacinkama i stavite na led da se hladi. Kad se sve dobro ohladi, palacinke izvadite iz kalupa, secite kao tortu u sluzite.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by pcelica
Nego šta kažeš o ideji pravljenja testa za pala?inke sa dodacima? Npr za slane pala?inke u testo staviš origano, pa onda "nametneš" neki krkanluk u njih?
Ja se plašim da ?e zeleniš da zagori i da se dobiju crni gorki ugljenisani komadi?i... imam neprijatna iskustva sa liš?em mladog luka, iz davnih vremena kada sam sam pravio picu...
Korisnikov avatar
By Oziris
Ja UVEK (citaj UVEEEK) filujem palacinke na svetlijoj strani. Inace, volim kombinaciju nutella + plazma i kuvani fil od malina + slag.
Korisnikov avatar
By bambola
Cemu ovolika rasprava? Naravno da se palacinke mazu po svetlijoj strani,jer na sta bi to licilo da ispred tebe stoji pun tanjir-svetlih,naizgled nedopecenih palacinki???Fuj.E sad-desava se i da druga strana bude jace pecena-kad zvoni telefon ili se nesto zamislis-pa je ne skines s tiganja na vreme...

Nego Mars-jel` sam dobro procitala tvoj post sa prethodne strane da za testo koristis 1-1/5kg vanil secera?????Ili si to metaforicki hteo da kazes da volis kad ga je malo vise??? Pa za testo se stavlja tek,tek malkice secera,isto kao i prstohvat soli...otkud sad to?!
Inace,za palacinke ne vrede univerzalni recepti-uspevaju samo kad se sastojci stavljaju odokativno-ali iz iskustva naravno.Ko nije ispekao bar 50-tak tura (i to da su mu uspele) taj ne zna ni da pravi palacinke...Niko dosad nije pomenuo ulje-od cije kolicine najvise zavisi kako ce palacinke uspeti-ako ga je premalo-onda su suve i krte,ako ga je previse-masne i preljigave...
Korisnikov avatar
By Mars
Ok, u zivotu nisam ispekao nijednu palacinku.
Ali jako lepo umem da zvocam ako se desi da ne ispadnu kako volim (retko se desava). Moja neka kulinarska deviza kad su slatkisi u pitanju je "vanile nikad previse". Nije bas u onoj kilazi koju sam naveo, ali tako. Volim da je dosta ima, da ubije onaj ukus jaja.

A odkud diskusija, pa iz situacija sa ulice, kad ti redovno namazu na tamniju stranu, osim ako im ne skrenes paznju i insistiras da urade drugacije (i das im temu za razgovor kad im dodje smena kakvih sve budala ima).
Korisnikov avatar
By bambola
A govoris o ulicnim palacinkama?! Tu ti je sve moguce...

A sto se tice kucnih,uopste mi nije jasno kako nekom moze da se dogodi da pogresno nafiluje jednu a ne i ostale palacinke...?Kad se palacinka ispece,tiganj se izvrne pa palacinku pljesnes svetlijom stranom odozdo...A kad zavrsis sa pecenjem svih-stavis tanjir preko cele te gomile palacinki pa ih sve zajedno obrnes,ne bi li filovao one sto nisu tako vruce..tako da sad svaka svetlija strana dolazi odozgo-pa je tako i mazesh...Dakle ako si dobio palacinku sa tamnijom stranom iznutra,znaj-to je diverzija! Taj neko hoce namerno da ti iskida zivce...
Korisnikov avatar
By Mars
Od njih se ja ne bojim, samo napred, ti diverzanti!
Lako ja izadjem s njima na kraj...

Nego me izludjuju oni koji ne prave razliku, koji iskreno veruju i tvrde da je svejedno na koju stranu mazes!
Korisnikov avatar
By ugly kid joe
Neverovatno. Uvek napravim problem kada se maze sa obrnute strane. Svi su me uvek gledali popreko. Bas me raduje da nas ima jos.

Medjutim, ovde se ne zavrsava sve sa mojim "bolesnim" zahtevima u vezi sa palacinkama. Ali, necu o tome. Priprema palacinki je prava umetnost vodjenja racuna o detalima, od pripreme do uzivanja.
Korisnikov avatar
By bambola
Nego me izludjuju oni koji ne prave razliku, koji iskreno veruju i tvrde da je svejedno na koju stranu mazes!

Pazi sad,idemo u offtopic-ali cini mi se da su takvi manje opasni od onih koji ZNAJU da nije svejedno-ali iz ko zna kojih razloga pokusavaju i tebe da ubede u to...Mada,oni su u manjini,a sto se tice ovih prvih-toliko su zagusili ovu planetu svojom brojnoscu,da ce i oni koji znaju da nije svejedno-na kraju kapitulirati.To je ta prica koja ti stoji u potpisu...
Korisnikov avatar
By Mars
Mislis da sklonost ka filovanju POGRESNE strane palacinke - implicira i neke karakterne osobine? Pokazatelj neki?

Verovatno ima toga.
Korisnikov avatar
By bambola
Pokazatelj-i to kakav.Totalna nezainteresovanost i ravnodusnost prema lepim,malim stvarima koje ulepsavaju zivot...kao i povrsnost,verovatno usredsredjenost na pogresne vrednosti-pa ako to ne primecuje,ko zna sta mu/joj jos promiche?!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!