Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By ::fy::
Kaubojska romansa "Broukbek planina", "Kapoti", "Laku no? i sre?no", "Minhen" i "Fatalna nesre?a" nadmeta?e se 5. marta na 78. ceremoniji dodele Oskara za prestižno priznanje Ameri?ke filmske akademije za najbolji film.

"Broukbek planina" Anga Lija ima osam nominacija, uklju?uju?i za režiju i najboljeg glumca Hita Ledžera.

Za najbolji film nominovani su i biografski film o piscu Trumanu Kapotiju "Kapoti" Beneta Milera, drama "Fatalna nesreža" Pola Hagisa, "Minhen" Stivena Spilberga i "Laku no? i sre?no" Džordža Klunija, koji je nominovan i za sporednu ulogu u filmu "Siriana".

Iako je biografski film o muzi?aru Džoniju Kešu smatran jednim od favorita za nominacije za najbolji film, izostavljen je, ali su za Oskara nominovani glumci Žoakin Feniks i Riz Viterspun, koja igra Džun Keš.

Meðu nominovanima za najbolju glumicu su i Džudi Den? ð i Kira Najtli, kao i Šarliz Teron i Felisiti Hofman.

"Broukbek planina" nominovana je, izmeðu ostalog, i za sporednu žensku (Mišel Vilijams) i mušku ulogu Džejka Gilenhala, kao i za najbolje adaptirani scenario (Leri MekMurti i Diana Osana).

Po broju nominacija, posle "Broukbek planine", slede "Laku no? i sre?no", "Fatalna nesre?a" i "Memoari jedne gejše" - sa po set, "Minhen", "Kapoti" i "Hod po ivici" sa po pet i "Gordost i predrasude", "Brižni baštovan" i "King Kong" Pitera Džeksona sa po ?etiri.

Po?asnog Oskara dobi?e ove godine Robert Altman.

Dodela nagrada Ameri?ke filmske akademije bi?e odrzana 5. marta (u našoj zemlji 6. mart) u Kodak teatru u Holivudu sa direktnim prenosom na Prvom programu RTS-a od pono?i!
Korisnikov avatar
By avalon
Pro7 je moj izbor za prenos dodele Oskara. Bar nemaju retardirane komentatore u studiju :lizalica:
Korisnikov avatar
Slažem se, ja ?u sigurno prenos gledati na HRT-u!
Korisnikov avatar
By avalon
Ma Pro7 je savrsen...Oni nemaju komentatore...Svo vreme pratis integralno prenos bez lupetanja "eksperata" :D
Korisnikov avatar
Zna?i na Pro7 prenos ?e biti na engleskom jeziku?
Korisnikov avatar
By avalon
Na Pro7 su prenosi uvek bez komentatora...bilo da se radi o dodeli Oscara, Grammyja, Golden Globa.... Tako svi imaju priliku da cuju sta pricaju voditelj, prezenteri nagrada, dobitnici....
Korisnikov avatar
By Mars
Stvarno dobra ideja, prenos bez komentatora.
Korisnikov avatar
By Draco
Ma, jeb'o ovogodisnjeg Oskara kad je Cronenberg/ov 'A history of violence' tako socijalno nominovan <tj. valjda dve kategorije, nisam sigurna>.

Necu ni da gledam!

U stvari, hocu, ALI SAMO da vidim da li ce Burton da dobije oskara za 'Corpse bride'
Korisnikov avatar
By Skyen
cekaj, za sve ove godine prenos nije pocinjao pre 3, pola 4. znaci da ce od ponoci da krenu da sherendaju. i ja se saltujem na 7
Korisnikov avatar
By Oziris
Obavezno gledam... Shaltovacu programe, pa cu videti koji mi bude najvise odgovarao. Mada, ovo sa PRO7 ne zvuci lose... Sto rece avalon, daljinskim saseces idiotluke nasih polupismenih "engleza".
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by avalon
Na Pro7 su prenosi uvek bez komentatora...bilo da se radi o dodeli Oscara, Grammyja, Golden Globa.... Tako svi imaju priliku da cuju sta pricaju voditelj, prezenteri nagrada, dobitnici....
Fala Bogu sto postoji Pro Ziben. I zbog ovoga a i odlican je kanal generalno. Kad bi imao englesku verziju bio bi jedan od najboljih.
By Çâðê_DUP
Kako na?i to ?udo od zibna?
Korisnikov avatar
By Skyen
meni se samo naslo u autoskenu,
jbg zeno skeniraj rucno, taman da razmrdas prste :gatara:
By Gost
Ma jel ti to mene neštoooo.... aaaaA?
Sram te bilo! :spank:
Ne znam da li moj kejbl provajder uop?e to ima u ponudi, mrmlj.
Korisnikov avatar
By xfreelancer
ko su, for crying out loud, ove 2 nemuste koze na rts-u?!?!?!?!?!?!?!??!? necu, bre, da placam pretplatu. jaoooooo, sada 1 komentarise kako joj se ne svidza dzordz kluni. siroma' bi se odma' obesio da zna kako je ona odolela njegovom sarmu.
aaaaaaaaaaa, nemam pro 7 i zato mi, pls, kazujte da li neka hrvatska televizija prenosi dodelu i koja?
Korisnikov avatar
By Mars
Ne znam, ne gledam.
Jedna je sigurno Aleksandra Perovic koju ne podnosim i koja drzi monopol na temu filma na RTS.
Korisnikov avatar
By pazzaz
uzasssss tri kokoske na jednom mestu
Korisnikov avatar
By Egmont
Originally posted by Mars
Ne znam, ne gledam.
Jedna je sigurno Aleksandra Perovic koju ne podnosim i koja drzi monopol na temu filma na RTS.
RTS prenos iz godine u godinu pokazuje svima nesigurnima da je glupost neunistiva. Avalon, hvala za Pro7 tip.

Ja kao zagrevanje za prenos gledao Kapoti veceras u biskopu.
Korisnikov avatar
By reveal
znaci, RTS1 je najgora tV ikada.
nazalost, imam samo nju i prinudjena sam da je gledam.

KO JE STAVIO OVE NEPISMENE I NEOBRAZOVANE KRETENE DA VODE DODELU OSKARA!!!!!????

:reallypissed:

:avalon: :avalon: :avalon: :avalon:
Korisnikov avatar
By avalon
Dakle...samo da premontiram i izbacim reklame i mozete da narucite ovogodisnju dodelu Oscara na DVD-u kod mene :D

PS. Dobro je da nemam uopste RTS na mom TV-u :lizalica:
By Acorn Girl
Ali, kad je jedna od njih u jednom trenutku rekla: film "Fabrika cokolade i Carli". :shocked:

U tom duhu, zelim da izrazim zadovoljstvo sto je nagradu za najbolji crtac dobio "Gromit & Wallace" :smeh: mada je moj favorit bio i "Bride Corpse". :D
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by avalon
Joj, kad god mi je avalonov avatar izvan oštrog vidnog polja u?ini mi se da to neka ptica stoji na tamnoj pozadini :pilence:
(kao da kljuca, glava joj je desno dole a rep levo gore)
Korisnikov avatar
By reveal
ajde kad nece niko, moram ja.... :yes:

Performance by an Actor in a Supporting Role
George Clooney
SYRIANA

Achievement in Visual Effects
KING KONG
Joe Letteri, Brian Van't Hul, Christian Rivers and Richard Taylor

Best Animated Feature Film of the Year
WALLACE & GROMIT IN THE CURSE OF THE WERE-RABBIT
Nick Park and Steve Box

Best Live Action Short Film
SIX SHOOTER
Martin McDonagh

Best Animated Short Film
THE MOON AND THE SON: AN IMAGINED CONVERSATION
John Canemaker and Peggy Stern

Achievement in Costume Design
MEMOIRS OF A GEISHA
Colleen Atwood

Achievement in Makeup
THE CHRONICLES OF NARNIA: THE LION, THE WITCH AND THE WARDROBE
Howard Berger and Tami Lane

Performance by an Actress in a Supporting Role
Rachel Weisz
THE CONSTANT GARDENER

Best Documentary Short Subject
A NOTE OF TRIUMPH: THE GOLDEN AGE OF NORMAN CORWIN
Corinne Marrinan and Eric Simonson

Best Documentary Feature
MARCH OF THE PENGUINS
Luc Jacquet and Yves Darondeau

Achievement in Art Direction
MEMOIRS OF A GEISHA
John Myhre (Art Direction); Gretchen Rau (Set Decoration)

Achievement in Music Written for Motion Pictures (Original Score)
BROKEBACK MOUNTAIN
Gustavo Santaolalla

Achievement in Sound Mixing
KING KONG
Christopher Boyes, Michael Semanick, Michael Hedges and Hammond Peek

Achievement in Music Written for Motion Pictures (Original Song)
"IT'S HARD OUT HERE FOR A PIMP" FROM HUSTLE & FLOW
Music and Lyric by Jordan Houston, Cedric Coleman and Paul Beauregard

Achievement in Sound Editing
KING KONG
Mike Hopkins and Ethan Van der Ryn

Best Foreign Language Film of the Year
TSOTSI
South Africa

Achievement in Film Editing
CRASH
Hughes Winborne

Performance by an Actor in a Leading Role
Philip Seymour Hoffman
CAPOTE

Achievement in Cinematography
MEMOIRS OF A GEISHA
Dion Beebe

Performance by an Actress in a Leading Role
Reese Witherspoon
WALK THE LINE

Adapted Screenplay
BROKEBACK MOUNTAIN
Screenplay by Larry McMurtry & Diana Ossana

Original Screenplay
CRASH
Screenplay by Paul Haggis & Bobby Moresco; Story by Paul Haggis

Achievement in Directing
BROKEBACK MOUNTAIN
Ang Lee

Best Motion Picture of the Year
CRASH
Paul Haggis and Cathy Schulman
Korisnikov avatar
By Kupper
Pro 7 i uzivancija na engleskom, bez RTS smaranja.

Sto se tice nagrada nekako se pogodilo da se skoro potpuno slazem. Retko se desava da film i rezija ne idu zajedno ali 'Crash' je bolji film od BM, Ang Li je ipak uradio najbollju reziju, adaptirani scenario je otisao u prave ruke. A najsrecnij sam Oskarom za glavnu musku ulogu. Nista manje ne bih bio odusevljen i da je Phoenix dobio Oskara.

Rejcel Vajs je fenomenalna a jedino sto mi se ne dopada, ali nimalo, je Oskar za Klunija.
Korisnikov avatar
By M M and I
JA sam razocaran...CRASH nije los film...ali nije najbolji americki film 2005. To su matori konzervativni prdezi u Filmskoj Akademiji jednostavno odlucili da "Brokeback" nece biti najbolji film 2005-te i gotovo, pa su nasumce odabrali jedan drugi...bilo koji...svejedno koji...
Korisnikov avatar
By Kupper
U pravu si. Mnogo boljih filmova je bilo u 2005.-oj ali nijedan nije bio nominovan tako da mi je ostao samo 'Crash'.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by M M and I
To su matori konzervativni prdezi u Filmskoj Akademiji jednostavno odlucili ...
Tacno ih je tako jednom nazvala i Mirjana van Blaricom.
Korisnikov avatar
By face2face
Originally posted by Mars
Ne znam, ne gledam.
dont be silly
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!