Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Loni
Ova tema posvecena je gej momcima, (ne biseksualcima,koji mogu da dobiju dete kao i strejteri) otprilike starijim od 30, koji su se ostvarili u drugim aspektima. Onima koji vec imaju posao, stan i dosta novca. Koji su zadovoljni sobom ali im fali podmadak.

Napre treba utvrditi da li zaista želite dete, da ste sigurni da ce briga o njemu biti draža od trošenja love na putovanja i momke. Treba se pitati zbog cega ga želite?
- Ako je to samo zbog želje vaših roditelja i okoline ili da bi vas više cenili, onda to možda nije dovoljan razlog.
- Ako je to zbog toga što želite da ostavite nešto iza sebe, ni to nije valjan razlog jer mnogi ljudi nisu imali decu ali su opet ostali umapceni jer su posle svoje smrti ostavili napisanu knjigu, sliku, pesmu, ideju. Dobre knjige secaju se i posle par vekova, a ljudi se pamte samo do prvog praunuceta. Dakle ni ovo nije dovoljan razlog. Napišite knjigu, naslikajte sliku, smislite originalnu ideju i pamtice vas duže nego ove što imaju 20 dece.

- Pravi razlog je višak emocija, energije i ljubavi, koju želite nekome da poklonite.

STRATEGIJE ZA DOBIJANJA DETETA:

Važno je da razlucite da li vam je najbitnije da to dete i biološki bude vaše (to za vas koji verujete u cistotu i plemenitost gena, ili vam je najbitno da gajite dete koje ce emotivno biti vaše, pa makar ga vašoj rugarici napravio mangup sa stanice. U drugom slucaju je mnogo lakše)

PLAN 1:
PRINACI LEZBEJKU DRUGARICU
... koja želi dete kao i vi. Ovo je najidealnija varijanta jer ne morate da joj se pravdate ko ste i šta ste. Ona sve zna i razume, kao i vi. (Bar bi tako trebalo da je u teoriji) Nije bitno da li je seks ili veštacka oplodnja, ovaj plan je najlakši jer svako ima svoj interes. Najidalnije je da sa njom živite u istoj kuci, ali u stanu sa dva ulaza. Svako bi tako imao mir i priliku da u svom delu stana živi sa svojom pravom ljubavlju. Tako bi i dete u praksi imalo 4 roditelja, što je mnogo veca pažnja.
Od malih nogu dete treba vaspitavati u liberalnom duhu. Kad napuni 14- 15 treba mu reci istinu, ali dotad ce okruženje biti mnogo liberalnije i to nece biti problem.

MEDJUTIM: Nema dovoljno lezbejki, zainteresovanih za zajednicki život i dete sa nama. Neke od njih ne žele uopšte dete i nemaju potrebu da radjaju. Neke žele, ali nemaju zelju da se udružuju s nama, kad dete mogu da dobiju i same veštackom oplodnjom ili u odnosu sa usputnim muškarcem i gajiti ga kasnije s drugom ženom (Što nije fer prema nama, ali je njihovo legitimno pravo da pomognu semo sebi ako to žele, jer je egoizam legitimna osobina). Cak i kad bi sve lezbejke želele da se udruže s nama u tom cilju njih je ipak 4 do 5 puta manje, tako da je svakom geju teško da nadje jednu za sebe i bial bi to opšta otimacina ze lezbo drugarice.

PLAN 2: PRONACI STEJT DRUGARICU
koja ne sme biti tipicna strejt tatina princezica, koja svoj zivot u buducnosti zamislja uz princa, koji bi voleo samo nju i ona samo nejga i imali dvoje dece u cvecu. To mora biti avangardna devojka nalik Vilovoj Grejs ili Luni Lu.
Što slobodnija, nevernija i komplikovanija i što razocaranija u muškarce to bolje da je zadrzite uz sebe. Idealno je naci onu koja je prešla najbolje godine, koja ima 37 - 38 i koja je razbila iluzije da ce naci idealnog i pravog. Ili koja se duze vreme zabavlja sa ozenjenim, pa i njoj treba pokrice.
Treba joj reci (ne ovim recima i ne naglo), Draga moja Maco, nudim ti zajednicki zivot i formalan brak. Privodi koga god hoceš. Oženjene, klince... Radi šta ti je volja, bicu ti formalni suprug. Od tebe tražim samo jedno, a to je da mi pomogneš u tome da odgajimo zajednicko dete. (Ili dete, koje ti napravi onaj tvoj oženjeni, a nece da ga gaji) Tvoje i moje vreme proalzi bla bla bla.
Verujte da sam nailazio na slucajeva da ženi zaista odgovara zajednicki život s gejom i sloboda s druge strane.
Ako ne insistirate da dete ne bude biološki vaše, tim bolje. Možete ciljati i na razvedene žene s decom. Cak iako ta deca ne budu bila privržena vama, njihova ce vam u svakom slucaju biti. Kad vas posete u penzionerskim danima, a vi živite s njihovom pravom babom i vas ce automatski zvati deda.

PLAN 3: (Važi za one, koji ne insistiraju na biološkom roditeljstvu)
Najidealnije je naci devojku (preko socijalnog centra) koja je trudna, siromašna i u sosu. ,,Mangup'' nece da cuje ni za nju ni za dete, a njeni roditelji nece kopile u kuci. (Za ovaj slucaj angažovati sociološku instituciju da vas poveže)
Takvu treba prihvatiti pod svoj skut i pomoci joj makmsimalno kao sestri. To vam je prilika da priznate dete za njegovo dobro. I kad joj objasnite da ste peder, nece imati ništa protiv vas jer ste joj pomogli kad joj je bilo najteže. Cak iako vas za 10 godina napusti i nadje pravog muža, to dete ostaje priznato kao vaše i posecivace vas, ukoliko budete mudri do kraja života. Ako mu je novi ocuh djubre iako se pored njega oseca gadno tim bolje.

PLAN 4: USVAJANJE PUNOLETNIKA

Da biste usvojili punoletnika potreban je vaš i njegov potpis. Pravnih zackoljica ovde nema. U domu za nezbrinutu decu dugo treba posmatrati i proucavati žensku decu i odabrati devojcicu koja uskoro puni 18, i koju bi trebalo da otpuste. Ovde obavezno mora biti žensko dete, jer ako vi, kao 40 -ogodišnji peder želite da usvojite muškarca od 18, tu od roditeljstva nema ništa.
Devojka, koju osvojite kao osamnaestogodišnjakinju bice vam zahvalna što ste je spasili od ulice na koju bi je gurnuli i prostitucije i siromaštva koje je tamo ceka.
Iskreno joj objasnite da ste gej i da je ne usvajate zarad toga što volite ,,piletinu'' u kuci. Tada ce biti još srecnija što joj je novi otac gej jer nece moci da strahuje da ce doci do incesta. U proseku posle desetak godina života kod vas, ona ce se udati i verovatno cete dobiti i unucice.
Ako iamte vliki stan možete usvojiti i podstanarku, koja nema roditelje i posle meseca proucavanja (prvu kiriju naplatiti) odrediti da li da je usvojite ili ne.

PLAN 5: USVAJANJE MALOLETNIKA

Ovde su vam šanse male, jer na 5 parova koji traže decu jedan ga dobije. Ali ako baš hocete moracete prvo neku drugaricu da zamolite da udje u brak sa vama i objasnite o cemu se radi. Ne smete pre toga ni vi ni ona da budete u zatvoru niti registrovani kao alkoholicari ili narkomani.
Ovde se gleda najvise materijalna situacija. Za dete morate imati sobu i zajednicku platu u odredjenom iznosu. Za drugaricu izabrati neku koja je prešla 40 ili kojoj je vreme radjanja prošlo, koja je izgubila nadu da ce sresti idealnog tipa, a vas obožava kao prijatelja. I vi je morate ceniti i uživati u njenom društvu i zajednickom životu a ne samo da vam bude u funkciji. Do tada, dakle do vaše 40 treba se iživeti, ali i posle toga imacete priliku da imate i gej vezu, ali od deteta možda treba tajiti šta je u pitanju do neke 13-14 godine.

Toliko od planova za danas.
SVAKI PLAN IZISKUJE I ŽRVTU I NOVAC.
I ne treba zaboraviti: Nekad je bolje biti drag ujka ili techa nego omraženi roditelj tiranin. Zato ako vaša sestra ili brat imaju previše dece a premalo stambenog prostora, ponudite jednom da se po punoletsvu preseli kod vas i ubrzo ce vas zavoleti više nego sopstvenog roditelja.

Toliko predloga od mene. Ovu temu sam postavio jer mislim da je jako puno dobrih i brižnih gejeva koji zaslužuju decu. (Bar pola ucesnika na ovom forumu) a

KONKRETAN PREDLOG.

Osnivanje specijalne stranice na ovom sajtu . FORMALNI BRAKOVI, u kojoj bismo se spajali sa drugaricama radi ostvarenja ciljeva.
Korisnikov avatar
By ...
HEJ, PA OVAJ JE FORUM TOTALNO PROLUPAO I OMATORIO!!!!!!!!!!!!
PA OVDE SE PRICA O BRAKOVIMA (RAZLICITOSPOLNIM) I DECI, STO JE ISTO DEGUTANTNO KAO KAD NEKO PRICA O DARK ROOMovima I O TUCANJU PO ZELEZNICKIM STANICAMA... MISLIM, DEO FORUMA (KAZEM; DEO!) TRESE ILI RANI PUBERTET ILI KLIMAKTERIJUM I KRIZA SREDNJEG DOBA!
I, PAUL LI, OTKUD JE ZA DOBIJANJE DECE
Pravi razlog je višak emocija, energije i ljubavi, koju želite nekome da poklonite.
ZBOG TOG VISKA EMOCIJA OD RODITELJA DECA NAJVISE PROPATE. AKO NEKO IMA VISKA EMOCIJA, NEK SE OBRATI VALJANOM PSIHIJATRU!
Korisnikov avatar
By *deni*
...
HEJ, PA OVAJ JE FORUM TOTALNO PROLUPAO I OMATORIO!!!!!!!!!!!!
"Tempora mutandur, et nos mutamur in illis..."
Korisnikov avatar
By tramp
PauLi- ja bih recimo puno vise volela da nadjem gej muskarca koji je zainteresovan za pomoc pri odgajanju/pravljenju deteta nego str8 tipa a to da bih dete volela da odgajam sa partnerkom ne znaci da sam egoisticna nego da mi je logicno da ako imam partnerku sa njom odgajam i dete. E sad to ne znaci da samo dve osobe moraju odgajati dete. Meni se svidja ta ideja sa 3-4 roditelja koji svi zive u blizini deteta samo sto ja nikako ne bih cekala da dete ima 14 godina da joj se objasni nego bi je odmah od malena ucila da ima vise mama i tata koji je svi vole. Imam jako dobrog gej prijatelja sa kojim sam razgovarala o tome i mozda kada se uslovi stvore (ekonomski i sl.) to i napravimo. Jedino sto bi mi bilo bitno je da je osoba sa kojom to radim jako blizak prijatelj na koga znam da mogu da se oslonim i kome verujem, a ne neko koga sam tek upoznala.
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Vodis dvostruki zivot i nema problema u pravljenju / gajenju dece.
Korisnikov avatar
By *deni*
PauLi
...U domu za nezbrinutu decu dugo treba posmatrati i proucavati žensku decu i odabrati devojcicu koja uskoro puni 18, i koju bi trebalo da otpuste. Ovde obavezno mora biti žensko dete, jer ako vi, kao 40 -ogodišnji peder želite da usvojite muškarca od 18, tu od roditeljstva nema ništa....
:lol:
Da, situacija u kojoj se cetrdesetogodisnji peder pojavljuje sa namerom da usvoji osamnaestogodisnje musko cedo, u najmanju ruku je sumnjiva....
By zmeu
Originally posted by PauLi
Ova tema posvecena je gej momcima, (ne biseksualcima,koji mogu da dobiju dete kao i strejteri)
A što je sa biseksualcima koji su odlu?ili osnovati istospolnu zajednicu? :kosa:
Korisnikov avatar
By jukie
PLAN 2: PRONACI STEJT DRUGARICU
koja ne sme biti tipicna strejt tatina princezica, koja svoj zivot u buducnosti zamislja uz princa, koji bi voleo samo nju i ona samo nejga i imali dvoje dece u cvecu. To mora biti avangardna devojka nalik Vilovoj Grejs ili Luni Lu. Što slobodnija, nevernija i komplikovanija i što razocaranija u muškarce to bolje da je zadrzite uz sebe.
Dakle, nadji što ve?u luda?u (zamišljam pre svega Vilovu Grejs) i kada tvoje dete po?ne da pokazuje znake profound psihi?kih poreme?aja, ljudi ne?e re?i "Vidi avangardna devojka je prenela svoje gene detetu i sada je ono ludo" nego ?e re?i "vidi onaj peder ima ludo dete; dakle u pederskim genima ?u?i ludilo"... a onda ?e da ode na razredni ispit kod deda-uje zbog stalnih udaljavanja sa ?asa zbog ometanja istih nenormalnim ponašanjem... možda ga i izbace iz škole zbog previše neopravdanih... da li to želite svom detetu?
Korisnikov avatar
By Loni
Oho ho.
Vidim da sam ustalasao mase, ali t osam i želeo.

- Kao prvo, ne vidim zašto je forum omatorio jer sam nedavno napunio 28, a ne 48. (Mada tema jeste posvecena buducnosti)

- Tramp je najbolje i najiskrenije odgovorila i scidja mi se što bi volela da u svojoj želji za roditeljstvom pomogne i svom drugu geju, za šta je podržavam. Mislim da je to duplo dobro delo jer strejter dete može imati sa ženom koja ga voli i u pravoj porodici.

- Zmeu, mislim da za biseksualcu koji se odluci za istopolnu zajednicu važe ista pravila kao i za geja. Ako ipak odluci da decka vara sa ženom a želi dete, onda bi trebalo da ga joj ga napravi, prizna i stara se o njemu koliko toliko (predpostavljam da ne bi živeo i sa ženom i sa tipom)

- Jukie, pa nije svaka slobodna devojka ludacha. Cak ni Grejs nije luda. Znam jako mnogo dobrih i pametnih žena, koje nisu našle idealnog muža baš zato što su preterano normalne a ne mazohistkinje, koje ce trpeti ,,tipicne balkanske muškarcine''.
Koliko je samo intelektualki, koje ne mogu da nadju pravog muškarca, to je prosto nenormalno. Njihovo nepristajanje na gubitak individualnosti ne znaci da su lude.

Dacu ti i primer: Jedna Madjarica iz malog vojvodjanskog mesta nadomak Novog Sada, tražila je baš geja da joj bude formalni muž i koga bi mogla da pokaže svom tati. Zašto? Zato što ima ljubavnika koji je oženjen i koji ne može zbog nje da ostavi ženu i troje dece (i stan, koji bi pripao njima) a s kojim se vidja. Za svog strogog oca, koji joj je rekao da ce je ubiti bude li zatrudnela pre braka, spremila je iznenadjenje a to je FORMALNI MUŽ koji bi pristao da joj glumi muža, a na to ce pristati SAMO GEJ.
Upoznao sam je, ali pošt sam daleko i pošto sam mnogo mladji, nisam upao u pricu s njom.
Upoznao sam je i sa jednim našim forumašem Preciousssom, ali je on takodje dosta mladji od nje i iz razloga daljine nije nastavio s njom da se druži.
Takvih žena ima.

Za forumaša TROTACKU: Na žalost brak sa osobom ženskog pola u ovoj zemlji je takoreci jedini nacin da se postane otac u ovoj zemlji, a tako ce i biti za vreme naših života.
By zmeu
- Zmeu, mislim da za biseksualcu koji se odluci za istopolnu zajednicu važe ista pravila kao i za geja. Ako ipak odluci da decka vara sa ženom a želi dete, onda bi trebalo da ga joj ga napravi, prizna i stara se o njemu koliko toliko (predpostavljam da ne bi živeo i sa ženom i sa tipom)
Ti ne znaš da li ?e netko varati nekoga. Isto tako gej osoba se može odlu?iti biti u heteroseksualnom odnosu. Mogu na koncu oboje imati sporazum sa svojim partnerima da imaju "otvorene odnose". Takoðer nemoj ništa "pretspostavljati".

Mene samo smeta tvoje isklju?ivanje. Stvar je u odabiru. Zašto netko ne bi, po tebi, trebao biti suragot biseksualcu?! Zašto na koncu ne bi netko trebao biti i heteroseksaualcu? Ne mogu imati svi djecu.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Franck Whitson
PauLI neprestano prevazilazi sebe.
Da se ubijes!
Ho?e on tako... a siroti Mariofiks se zapenio u licu dok su se svadjali... napred petli?u hajde fazane, briga mene ko ?e da pobedi ispe?i ?u onog ko izgubi :kuvar:
Korisnikov avatar
By gaylove
Tema je jako zanimljiva. Naime razmisljao sam o potomstvu. Posto sam Gay, posto se sigurno necu zeniti zarad dece, posto mi je glupo da tehnicki napravim dete sa nekom osobom, razmisljao sam i vrlo sam blizu resenja. Mislim da bi lez drugarice, ali dobre lez drugarice, mislim prijateljice, mogle da budu majke. Naime o cemu se radi. Evo ovako. Imate lez prijateljicu koju volite, obozavate i ona je u vezi sa devojkom koju voli. Takodje i one zele potomstvo. Vi ste donator spermatozoida, to dete koje ce se roditi je vase zajednicko. Prakticno dete ce imati ljubav majke i imace oca. A na taj nacin ce i te dve devojke imati potomstvo. Razmislite malo o tome. A sto se tice toga da li ce to dete biti srecno, pa mislim da ce biti, ali samo ako je otac ( donator spermatozoida ) odgovoran i ako iskreno zeli dete. A sto se tice majcinske ljubavi, imace dve majke :) ) A da zaboravio sam da kazem da je u pitanju vestacka oplodnja, ja npr. ne bih mogao da spavam sa najboljom prijateljicom ili njenom devojkom, jer su mi kao sestre, licilo bi na incest.
Korisnikov avatar
By tramp
pa ne moras da spavas sa njima :)
u casu pa u kupatilo :yes:
a mogla bi tu da budu i dva oca :cheer:
Korisnikov avatar
By Oziris
Originally posted by gaylove
Tema je jako zanimljiva. Naime razmisljao sam o potomstvu. Posto sam Gay, posto se sigurno necu zeniti zarad dece, posto mi je glupo da tehnicki napravim dete sa nekom osobom, razmisljao sam i vrlo sam blizu resenja. Mislim da bi lez drugarice, ali dobre lez drugarice, mislim prijateljice, mogle da budu majke. Naime o cemu se radi. Evo ovako. Imate lez prijateljicu koju volite, obozavate i ona je u vezi sa devojkom koju voli. Takodje i one zele potomstvo. Vi ste donator spermatozoida, to dete koje ce se roditi je vase zajednicko. Prakticno dete ce imati ljubav majke i imace oca. A na taj nacin ce i te dve devojke imati potomstvo. Razmislite malo o tome. A sto se tice toga da li ce to dete biti srecno, pa mislim da ce biti, ali samo ako je otac ( donator spermatozoida ) odgovoran i ako iskreno zeli dete. A sto se tice majcinske ljubavi, imace dve majke :) ) A da zaboravio sam da kazem da je u pitanju vestacka oplodnja, ja npr. ne bih mogao da spavam sa najboljom prijateljicom ili njenom devojkom, jer su mi kao sestre, licilo bi na incest.
Pile moje, pa ti ces biti idealan tatica... E sad, dete bi zaista moglo da nam bude LAV u horoskopu zar ne? :kiss:
Korisnikov avatar
By Oziris
Originally posted by tramp
pa ne moras da spavas sa njima :)
u casu pa u kupatilo :yes:
a mogla bi tu da budu i dva oca :cheer:
Pa naravno da nece spavati sa nama...
A ja se iskreno nadam da ce deca imati i 2 oca, i da ce ovaj drugi biti makar upola divan kao ovaj prvi. :)
Korisnikov avatar
By Inner-Smile
Nekako mi je zaista jadno da kupujem spermu na netu (kao u "Kad bi zidovi mogli da govore"), kad imam gay prijatelje koji bi bili divni ochevi. Nije fer da najboljeg gay druga ostavish na cedilu i rodish dete strancu. Po meni je super napraviti chetvorochlanu porodicu, jeste malo neobichno ali ako si iskren prema detetu od pochetka ne bi trebalo da bude problema. Deca se naviknu na roditelje alkoholichare, nervozne, neuravnotezene majke a shto ne bi na chetvoro ljudi od kojih samo dobija ljubav, paznju i razumevanje.
Korisnikov avatar
By Alphatrione
Pa... Ursula Le Guin je fenomenalno opisala Sedoretu: cetvoroclanu porodicu, od dve zene i dvojice muskaraca...

Kad sam citao to, najbolje mi je zvucalo kao sjajna varijanta za odgoj dece. To znaci da i dece moze biti vise, te da nema onih koji koji ce apriori biti zaduzeni za dete... ili pak ako se tako dogovore. :)
Korisnikov avatar
By Skyen
Malo je komplikovano kada dete ima 4 autoriteta. Nekada je i za dva autoriteta problem da se usklade u doslednosti vaspitanja, a ne 4. Ne znam, ja imam veliku sumnju prema tome. Sto je vise ljudi oko deteta koji su u primarnoj porodicu to moze nastati veca konfuzija sa identifikacijom, ucenjem ponasanja, a i bre dogovora 4 roditelja ok toga sta je najbolje za dete. Ne znam, nisam pametna kako ovaj problem resiti, ali nisam ni za taj vid podizanja deteta. Vise podrzavam ideju dva clana porodice, bilo hetero, homo, nego sva ta ukrstanja pod istim krovom.
Jeste, stoji i to da dete moze lepo da se razvije u porodici gde postoji samo jedan roditelj, pa zasto i kada ne bi bilo vise. Ali meni tu nesto ne pasuje.
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Svi ovi predlozi i varijante o ?etvoro?lanim porodicama zaista zvu?e pomalo ?udno. Radi se o tome da (skoro) niko u praksi nije video takav primer. Samim tim je teško zamisliti kako i da li uopšte tako nešto funkcioniše. Koliko god to odbijali, ipak smo vaspitani pod jakim patrijahalnim uticajem i striktinim pravilima kako porodica treba da izgleda. Zato ?ak i mi, koji se u šablon nikako ne uklapamao, imamo rezerve, ?ak i otpor prema druga?ijim varijantama osnivanja porodice. Ne mogu se svi homoseksualci i lezbejke koji/e žele decu pokupiti za neku zapadnu zemlju i tamo ostvariti uspešne karijere i legalno usvojiti decu. Zato ovakve egzibicije i vratolomije ostaju jedino rešenje. Ako neko zaista želi to dete ništa ga ne?e spre?iti da tu želju i ostvari. Na jedan ili drugi na?in.
Mnogi predlozi koje je dao PauLi mi se ne sviðaju. Ima dobrih o kojima bih razmislio. Ono što smatram izuzetno pozitivnim je sama ?injenica da si seo, razmislio i ovde napisao konkretne predloge. Svaka ?ast. :up: Ve?ina komentara u kojima nalaziš samo kritike nisu ništa novo ovde, zar ne? Nau?ite da cenite tuði trud, kad ve? ne možete da smislite ništa konstruktivno. :ccn:
Korisnikov avatar
By Marvin
PauLi moracu te razocarati.
Plan broj 4 ne moze nikako.
Punoletno lice se ne moze usvajati.
Korisnikov avatar
By Marvin
Nego lezbe, shto ni jedna ne odreagova na ovo:
Neke žele, ali nemaju zelju da se udružuju s nama, kad dete mogu da dobiju i same veštackom oplodnjom ili u odnosu sa usputnim muškarcem i gajiti ga kasnije s drugom ženom (Što nije fer prema nama, ali je njihovo legitimno pravo da pomognu semo sebi ako to žele, jer je egoizam legitimn a osobina)
i ovo
Originally posted by Inner-Smile
Nije fer da najboljeg gay druga ostavish na cedilu i rodish dete strancu.
Skroz mi lici na ono Risticevicevo da zene moraju dobre furune za radjanje da budu.
Samo ovde ispada neki sumanuti peder-kentaur :ves:
Korisnikov avatar
By Alphatrione
Ma narafski da je tesko.
Nevezano samo za autoritete detetu, ponekad je pretesko za dvoje ljudi da se dogovore, a kamo li za cetvoro... ipak je Ursula pisala SF.

No, to bi u idelanim okolnostima bila idealna varijanta... samo sto ne zivimo na idealnom svetu. Medjutim, postoji i to da bi tako dete dobilo znatno vise paznje, imalo uz sebe i oca i majku, te drugu majku i drugog oca... a sve sto je potrebno je dovoljno zivotnog prostora i malo odricanja od sebicnosti.
Korisnikov avatar
By tramp
MEDJUTIM: Nema dovoljno lezbejki, zainteresovanih za zajednicki život i dete sa nama. Neke od njih ne žele uopšte dete i nemaju potrebu da radjaju. Neke žele, ali nemaju zelju da se udružuju s nama, kad dete mogu da dobiju i same veštackom oplodnjom ili u odnosu sa usputnim muškarcem i gajiti ga kasnije s drugom ženom (Što nije fer prema nama, ali je njihovo legitimno pravo da pomognu semo sebi ako to žele, jer je egoizam legitimna osobina). Cak i kad bi sve lezbejke želele da se udruže s nama u tom cilju njih je ipak 4 do 5 puta manje, tako da je svakom geju teško da nadje jednu za sebe i bial bi to opšta otimacina ze lezbo drugarice.
aaaali ti pretpostavljas da svaki gej zeli da ima dete, iz mog iskustva nije tako lako naci gej decka koji hoce da se baci u tako nesto, tesko je cak naci nekoga da samo donira spermu a jos da se preuzme odgovornost.... brojevi mozda i nisu toliko losi koliko ne postoji organizovanost spajanja parova

dalje nije svakoj lezbi najbolji prijatelj gej, postoje gejevei i lezbejke koji se medjusobno uopste slabo druze
Korisnikov avatar
By cheda
Apropo cetvorke.... :grouphug:

Vise razlicitih roditeljskih modela ne mora da izazove konfuziju kod deteta kako neko rece gore. Bitno je da svi oni koji ucestvuju u odgajanju deteta usklade svoje osnovne vaspitne principe i imaju priblizno istu predstavu o tome sta je vizija deteta prema kojoj se upravljaju u odlucivanju.

Ono sto je jos jako bitno tu, jeste i da, ukoliko bi ziveli svi zajedno u jednom domacinstvu, (a kao sto je to i neophodan slucaj u binarnim heterobrakovima), postoji topao emotivan odnos izmedju partnera (ovog puta su svi partneri u svim pravcima medjusobnog opstenja), uz medjusobno 1.razumevanje 2. postovanje i 3. toleranciju. Sva tri zvuce kao fraze, ali kad se covek dovoljno dugo zamisli nad tim trima stvarima shvati koliko je svaka od njih vazna za zdravu porodicnu klimu. Zatim jasno propisana pravila gde se zna ko kosi a ko vodu nosi u celoj toj - nakon dolaska dece na svet - mnogoclanoj porodici, kao i postovanje istih.

Zvuci pretesko, i kad se tome doda neophodna stabilnost tih dveju veza u toj cetvoroclanoj porodici, stvar postaje jos neverovatnija.

Generalno gledano - to bi morala biti prava mini organizacija, koja opet ne sme funkcionisati po pravilima bilo koje druge organizacije, jer kao svoj preduslov pretpostavlja emotivne odnose posebne vrste medju partnerima (u raznoraznim pravcima :fuck: ) i zahteva stabilno psiho-emotivno okruzenje za normalan razvoj dece - pretpostavimo da u takvoj grupici nece biti samo jedno dete...

I analiza bi mogla da pronadje jos dosta teorijskih zamerki koje bi najverovanije predstavljale problem ovakvoj viziji porodice, ali to sve opet zajedno, ne znaci da je ovako nesto nemoguce. To u tolikoj meri zavisi od prirode te grupe ljudi i svakog od njih ponaosob, da prosto nema pravila.

A kad se opet, zamislimo, to je manje visa ista prica kao i tradicionalnoj porodici - sve zavisi od karakterisitka medjusobnog odnosa i karakteristika pojedinaca u porodici.

:redaljka:

:kada:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!