Originally posted by de_ya_n
Ne misliš valjda da navedene serije mogu da se porede sa Kasandrama, Ljovisnama, Dorindama i ostalim meksi?ko-venecuelanskim sranjem...a da ne pri?amo o poreðenju šou programa koji vodi fenomenalni Jay Leno sa, na primer, Bravo show ili Zamkom.
Mislim da nemaju niti 1% zajedni?kog...jer, na kraju krajeva, ni publika nema niti 1% zajedni?kog!
Cekaj sad: nije americka publika nista pametnija ni pismenija od ove nase (cak suprotno, rekao bih; samo njihove su statistike pametnije napravljene); stvar je u tome da je nasoj publici ukus srozan, da je nasa publika, posmatrana kao celina, psiholoski prilicno poremecena. Uostalom, country muzika koja se pusta na pojedinim juznjackim TV stanicama je bar duplo gora od vecine grandovog sranja, samo sto suptilni balkanac pada na sve sto je na engleskom, a priori prihvatajuci da je to kvalitetnije sam' zato sto ne razume ni rec onoga sto pevaju. A o muzickom kvalitetu govora nema.
Lena ne mozes porediti sa Zamkom ili onim drugim (whatever that may be) iz prostog razloga sto je Jay Leno NOCNI program; ovo je udarni termin, a u udarnom terminu se povladjuje publici. Po meni je Connan mnogo bolji, ali on pocinje jos kasnije i ima jos manju gledanost. Zato sto je jos bolji.
Zamku mozes porediti sa onim politicko-idiotskim travestijama na FOX-u, naspram koga je i ona voditeljka u Zamci, bre, doktor nauka. Ona je bar smesna, ovi sa FOX-a su zalosni. I NBC ima jednog popodnevnog politickog pacijenta, nekog bivseg komicara, sada velikog konzervativca, samo ne mogu imena da mu se setim. Jedini normalan politicki program koji su ikada imali, ukinuli su zato sto je bio suvise dobar - Politically Incorrect; voditelj, Bill Maher sada ima isto tako dobru emisiju na HBO.
A General Hospital i As the World Turns, kao i Days of Our Lives, su gori od svake serije koja je snimljena kod njihovih juznih suseda. Zasto? Zato sto As the World Turns snima od 1956, bez i jedne reprizirane epizode, zato sto u General Hospital glavnu junakinju zaposedaju demoni, a u mojoj omiljenoj teletabis-epizodi Days of Our Lives, jednom od likova presadjuju mozak (gledah i ne mogah da poverujem). Da, jos su gore od spanskih serija. Mnogo, mnogo gore. Stvar je u tome da ti imas predrasude i to tako tipicne prema svemu sto dolazi sa americkog govornog podrucja, da je to iz nekog razloga bolje ili ne-daj-boze inteligentnije od onog sto se stvara drugde u svetu. Takav diskriminatorski pristup je povrsan toliko da boli.
Mitrovic je trgovac (i to dobar), on prodaje narodnoj masi ono sto narodna masa zeli da kupi. Meni je to pomalo gadljivo, ali ja zato tu televiziju retko kada gledam; eventualno ako bas ima neki film koji me zanima, sto je retko. Dakle: to je njegovo pravo i on ga koristi. U tome nema niceg loseg, to se naziva kapitalizam.