Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By Simor
Originally posted by dimitriades
setih se famoznog ispitivanja predrasuda medju studentima: dve najnepozeljnije grupe su albanci i pederi. zato se svi smrtno uvredise kada ja priznah svoju odbojnost prema albancima. solidarnost na delu. sada svi pederi nesebicno pruzaju podrsku ostalim manjinama i kriju svoje predrasude za koje sam ubedjen da postoje (i prirodno je da postoje) ali bivaju potisnute pod osecajem ugrozenosti.

ali ne osudjujem nikoga od vas. procice vas to. kao sto je i mene proslo.
Evo, kod mene ne postoje. Izmedju ostalog upoznao sam divne Albance i Albanke i iz Albanije, iz Tirane, i sa Kosova, iz Pristine. Imam samo reci hvale, te shodno tome, eventualno, mogu da imam pozitivne predrasude.

Zasto bi mi ovde morali da prihvatimo kao "prirodno" teret tvojih frustracija o tome kako je nemoguc suzivot Srba i Albanaca?

Kako dragi Ulix rece: "Meni nije prirodno da postoje bilo kakve predrasude".
Korisnikov avatar
By Tot

ja imam i nikada u zivotu ne bih mogao da budem u vezi sa albancem! sa druge strane, romom koji je cist i vodi racuna o licnoj higijeni ima odlicne sanse (mada takvog u zivotu necu sresti).
Ti si decko izumeo ili bolje reci potvrdio pederski rasizam. Samo ne znam sta ti podrazumevas pod vezom :nope: Ocekujem da bi taj cist Rom bio u nekom strogo podredjenom odnosu prema pripadniku jedne uzvisene srpske(?) rase.

Potrudi se da se Albanci u Srbiji dovedu u red. Zar ti kao rasista nisi toliko tolerantan ni da im omogucis da seksualno opsluzuju srpski nacionalisticki pederaj. Nemoj mi reci da kao pripadnik srpske nacije(?) tezis duhovnom jedinstvu sa eventualnim jebacima drugih nacionalnosti. Mislim,prevazisli smo osvete, ne treba u Srbiji imati rigidan stav prema Albancima ali ni dozvoliti im da se suvise razmasu. Sve decko resava sapun. Verujem da cete se vi nacionalisti u Srbiji zaloziti za SRPSKA PEDERSKA prava i dati nizerazrednim nacijama pravo da budu jebane u svojoj stecenoj cistoti sluzenja srpskim nacionalnim interesima.
Korisnikov avatar
By vanillapuff
Nacionalnost jedne osobe mi nije nikakav problem niti prepreka, naravno, ukoliko doticna osoba nema problem sa tim koje sam ja, i da li sam mozda razlicite nacionalnosti u odnosu na nju. Ukoliko ona ima taj problem, ja opet necu imati nista protiv njene nacionalnosti, ali nasa veza/prijateljstvo nece biti moguce... Osnovni preduslov je da se slazemo po pitanju dovoljnog broja gledista na zivot, pa tako i po pitanju gledista na nacionalne razlicitosti.... Inace, razlicitosti bilo kog tipa pozdravljam, one cine nas svet i iskustva sarenijim... :minibounce:
Korisnikov avatar
By dimitriades
Originally posted by Ulix
A zasto je, Dimitrije sine Mitre, prirodno da postoje predrasude prema Albancima?
e pa ja ih imam. i izvinite sto ih ne krijem. kao da sam svima porodice pobio priznavsi da ne volim pomenuti narod. nije mi jasno zasto svi to shvatate to tako licno. ipak je to moja sloboda opredeljenja?
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by Ulix
A zasto je, Dimitrije sine Mitre, prirodno da postoje predrasude prema Albancima?
Meni nije prirodno da postoje bilo kakve predrasude. Osim prema Daliborki, ali to je vec neka druga prica... :D
:up:
By Simor
e pa ja ih imam. i izvinite sto ih ne krijem. kao da sam svima porodice pobio priznavsi da ne volim pomenuti narod. nije mi jasno zasto svi to shvatate to tako licno. ipak je to moja sloboda opredeljenja?
"Sveti gubitnici su, razume se, duboko nesrecni ljudi. Otuda u njima i nije pravi problem. Nevolja je sa (post)epskom kulturom koja ih je oblikovala, i koja - u mutiranom vidu - proizvodi i nove narastaje. Reci mrznje, netrpeljivosti i predrasuda dolaze iz dubokog izvora boli, frustracije i ozlojedjenosti; one su tako zle i ruzne jer je covek tako slab i krhak. A ko sme coveku da zameri slabost? Ali, duboko zapretana kultura divinizacije smrti koja stoji iza njih, ona je ta koja nas ubija i dalje. Onaj ko izgovara zle reci drzi da ima izvesno vise pravo na njih govoreci "meni je naneto zlo", jer je vaspitavan tako da zlo opravdava zlo, da zub ide za zub. Ako si mu prijatelj, treba da prestanes da ga tetosis, treba da ga prodrmas, da mu udaris samar da se rashipnotise: onaj andricevski krug cinjenja i trpljenja zla ne moze nestati sam od sebe: iz njega se moze samo slobodnom voljom izaci."

Teofil Pancic "Sveti gubitnik"
"Dnevnik", 19.02.2006., str. 5
Korisnikov avatar
By dimitriades
e, drage moje pederke, niste u pravu i moje recenice izvrcete i tumacite na nacin koji vama odgovara, a sve u cilju distanciranja od tamo kakvih nacionalista, rasista i fasista olicenih u mom virtuelnim profilu.

e, pa, da razjasnim nekoliko stvari:
(napomena: kada kazem "vi", mislim na one koji me proglasise najpre nacionalistom, pa rasistom, pa jos iskonstruisase model po kojem bi bilo najbolje mene leciti!)

1. to sto ja ne bih bio sa albancem ne znaci da svima vama zabranjujem da vas karaju siptari - samim tim ja nisam rasista vec samo iznosim svoj licni stav. da sam napisao da svi vi MORATE da se ponasate kao ja i diskrimisete albance, to bi bila druga stvar. nijednom pripadniku bilo koje manjine ja nisam zabranio pravo na seksualni zivot. na ulici necu prebiti albanca ili roma (sto bi me ucinilo rasistom) niti cu im raditi iza ledja (ako su mi kolege na poslu), niti omalovazavati (ako se nadjemo u istom drustvu) vec jednostavno ne bih mogao biti s njima u vezi (neko rece da definisem vezu: to je isto kada su str8 devojka u momak u ljuvanoj vezi samo sto umesto devojke postavis muskarca). to sto vi pravite od komarca magarca i tumacite moje postove kako vam se digne, nije moj problem.

2. ja sam upoznao mnoooogo vise siptara nego svi vi zajedno na gomili, i u 100% slucajeva sam naisao na odbijanje (sa njihove strane) i to iskljucivo zbog toga sto sam srbin. prirodna je reakcija moje distanciranje od pomenute grupe i stvaranje predrasuda.

3. nisam napisao da je prirodno da postoje predrasude prema albancima vec tvrdim da je prirodno da postoje predrasude kao tekve (a prema kome ili cemu, to je individualna stvar).

4. sto se cigana tice, iz iskustva znam da smrde. i ne jednom, vec UVEK, ali bas uvek sam nailazio na cigane koji smrde. teoretski postoje i romi koji se kupaju ali ja takvog jos ne upoznah. posto u zivotu vise verujem iskustvu nego razumu, i praksi nego teoriji, ni moj stav ne moze biti drugaciji.

--------

@ tot
ja ni u jednom postu nisam upotrebio izraz srpska rasa. srpski moze biti samo narod ali ne i rasa.

a srpski nacionalisti u narednih 100 godina nece prihvatiti ni tebe ni mene, i prebijace nas na paradama i maltretirati na ulici. ali ne treba se zbog toga zalagati za ukidanje svih tekovina ovog drustva. i ako mislis da tezim poistovecivanju sa nacionalistima, u velikoj si zabludi. veci sam peder i od tebe i od pola ljudi koji postuju na ovom forumu.

@ simor
kada sam ja napisao da svi treba da se ponasamo kao ja (i tako prihvatimo teret mojih frustracija)? kada sam ja (bilo kome) na ovom forumu rekao kako da razmislja i kako da dela? ja sam samo izneo svoj stav, a ti ako nemas boljeg idola, oponasaj mene ali mi nemoj pripisivati nesto sto nisam napisao ili uradio.

--------

ovde se nekolicina toboze ucenih i velikoumnih tetaka navrzla na mene kako bi se u sto boljem svetlu pokazala ostalim forumasima dajuci socijalno pozeljna misljenja, izvrcuci pritom moje reci i pripisivajuci mi osobine koje ne posedujem.
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
e, drage moje pederke, niste u pravu i moje recenice izvrcete i tumacite na nacin koji vama odgovara, a sve u cilju distanciranja od tamo kakvih nacionalista, rasista i fasista olicenih u mom virtuelnim profilu.

e, pa, da razjasnim nekoliko stvari:
(napomena: kada kazem "vi", mislim na one koji me proglasise najpre nacionalistom, pa rasistom, pa jos iskonstruisase model po kojem bi bilo najbolje mene leciti!)

1. to sto ja ne bih bio sa albancem ne znaci da svima vama zabranjujem da vas karaju siptari - samim tim ja nisam rasista vec samo iznosim svoj licni stav. da sam napisao da svi vi MORATE da se ponasate kao ja i diskrimisete albance, to bi bila druga stvar. nijednom pripadniku bilo koje manjine ja nisam zabranio pravo na seksualni zivot. na ulici necu prebiti albanca ili roma (sto bi me ucinilo rasistom) niti cu im raditi iza ledja (ako su mi kolege na poslu), niti omalovazavati (ako se nadjemo u istom drustvu) vec jednostavno ne bih mogao biti s njima u vezi (neko rece da definisem vezu: to je isto kada su str8 devojka u momak u ljuvanoj vezi samo sto umesto devojke postavis muskarca). to sto vi pravite od komarca magarca i tumacite moje postove kako vam se digne, nije moj problem.

2. ja sam upoznao mnoooogo vise siptara nego svi vi zajedno na gomili, i u 100% slucajeva sam naisao na odbijanje (sa njihove strane) i to iskljucivo zbog toga sto sam srbin. prirodna je reakcija moje distanciranje od pomenute grupe i stvaranje predrasuda.

3. nisam napisao da je prirodno da postoje predrasude prema albancima vec tvrdim da je prirodno da postoje predrasude kao tekve (a prema kome ili cemu, to je individualna stvar).

4. sto se cigana tice, iz iskustva znam da smrde. i ne jednom, vec UVEK, ali bas uvek sam nailazio na cigane koji smrde. teoretski postoje i romi koji se kupaju ali ja takvog jos ne upoznah. posto u zivotu vise verujem iskustvu nego razumu, i praksi nego teoriji, ni moj stav ne moze biti drugaciji.

--------

@ tot
ja ni u jednom postu nisam upotrebio izraz srpska rasa. srpski moze biti samo narod ali ne i rasa.

a srpski nacionalisti u narednih 100 godina nece prihvatiti ni tebe ni mene, i prebijace nas na paradama i maltretirati na ulici. ali ne treba se zbog toga zalagati za ukidanje svih tekovina ovog drustva. i ako mislis da tezim poistovecivanju sa nacionalistima, u velikoj si zabludi. veci sam peder i od tebe i od pola ljudi koji postuju na ovom forumu.

@ simor
kada sam ja napisao da svi treba da se ponasamo kao ja (i tako prihvatimo teret mojih frustracija)? kada sam ja (bilo kome) na ovom forumu rekao kako da razmislja i kako da dela? ja sam samo izneo svoj stav, a ti ako nemas boljeg idola, oponasaj mene ali mi nemoj pripisivati nesto sto nisam napisao ili uradio.

--------

ovde se nekolicina toboze ucenih i velikoumnih tetaka navrzla na mene kako bi se u sto boljem svetlu pokazala ostalim forumasima dajuci socijalno pozeljna misljenja, izvrcuci pritom moje reci i pripisivajuci mi osobine koje ne posedujem.
Ti i dalje zemo mislis da ovde promenis nesto u shvatanju pojedinaca? Dizi ruke bre nema svrhe jer se pojedini rukovode "mirisom kurcetine". Neka ih bre, dok umesto kurca ne "namirisu" nesto drugo. Skapirace tad.
By Crna Margarita
Ahh!!! Nemanja X ponovo jaše.

Ako bih pravila analogiju izmedju vlade srbije i ovog foruma, on doðe nešto poput vELIMIRA iLI?A. Prostodušan narod ga voli, dok intelektualci uspešno provociraju njegovu glupost i prostakluk :hail2: :bye:
Korisnikov avatar
By sanjin
da li imate predrasuda prema osobama drugih nacionalnosti? da li i mi pederi nekoga deskrimisemo? ako imate, koje su to nacionalnosti koje ne dolaze u obzir?

ja imam i nikada u zivotu ne bih mogao da budem u vezi sa albancem! sa druge strane, romom koji je cist i vodi racuna o licnoj higijeni ima odlicne sanse (mada takvog u zivotu necu sresti).

dakle, koje su vase predrasude prema osobama drugih nacionalnosti i vere?
sram te bilo! pik you pik you

dali bi mogao biti sa hrvatom? slovencem? bosancem? talijanom? - zašto ne samo sa albancem? .... kaj smeta ti kaj mu u putovnici ili domovnici piše mrtvim slovom na papiru ALBANIAN. ? a da on to obriše i napiše SRBIN , onda bi ti mogao biti s njime....

luddd si, odi si ti u albaniju pa si sredi predrasude :)

svim albancima :kiss: i svim ne albancima :lol:
Korisnikov avatar
By sanjin

a ti baš zato ne budi takav....

okolina(radikalna) jo?ito je tebe progutala... a nemaš snage niti volje sam odlu?iti i spoznati nego si pod utjecajem mase. - bezveze!

-veliš ne bi mogao biti sa albancem. A dali ti je Ok kada neki str8 lik kaže da ne bi nikada za frenda mogao imati pedera(peder?inu) ? ... predrasude su svuda... preska?imo ih kaj je više mogu?e.....

:canttouchthis:
:tamoamo:

ps. ja bi baš volio upoznati albanca.. da nau?im ponešto na albanskom (ništa ne znam) a i obitelj mu sigurno ima ili pekarnicu ili slasti?arnicu a ja slatkiše volim najviše uf.... bilo bi to super :lol: :lol:
Korisnikov avatar
By tramp
pre par godina udjem ja u neku radnju u Seattlu da kupim sendvic i tip koji tu radi me pita odakle sam i ja spomenem ex-yu i ovaj kaze jao ovde ti radi jedan iz tvog kraja i dovuce decka za kog se ispostavi da je Albanac (iz Albanije) sa kojim se ispricam i tako ispadne da je ziveo krace vreme u Beogradu i da mu je to jedan od omiljenih gradova i da mu je to bio jedan od lepsih perioda u zivotu ... i onda smo lepo konstatovali kako je politika glupost i kako je sendvic super :D
By Sixto
Sta me bole kurac ko je kome decko!
Ovde u Srbiji ljudi imaju potrebu da non stop masu necim!
Ja sam alkoholicar, ja sam nacionalista, ja sam deokrata, ja sam gay, ja sam kurva, ja sam ...., ja sam......
Manite se ljudi, nek svako zivi svoj zivot!
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by tramp
i onda smo lepo konstatovali kako je politika glupost i kako je sendvic super :D
way to go tramp!

:up:
Korisnikov avatar
By Zibro
ex da , moje jedino iskustvo sa albancima bila su jednog leta kada smo skoknuli do Ulcinja i Ada Bojane , tacnije dogovarali smo se sa njima oko prevoza do Ade , pa posle do nazad pa do Bara i sl ... pokazali su se u jako lepom svetlu kao posteni ljudi od reci i ispostovali su nas dogovor iako je to u tom trenutku direktno islo njima na stetu , naravno u razgovoru smo se dotakli i politike , ni u jednom trenutku nikome nije zasmetalo sto smo srbi i kolektivno smo zakljucili da je politika jedno veliko sranje koje bezrazlozno pravi mrznju medju ljudima
Korisnikov avatar
By Pipin
Ni ja nemam nikakvih predrasuda. Ni prema ne?ijoj nacionalnosti, religiji, boji kože, ali ni prema ljudima koji nisu obrazovani... itd.
Ako neko nije ne znam kako obrazovan, ne zna?i da je loš. Za mene je to vid predrasuda ravan nacionalizmu. Mada, svi znamo da meðu našim forumašima ima takvih samo da bi sebi dizali rejting.

Naprotiv, ja se palim na momke koji imaju druga?iju boju kože. Žuta rasa mi i nije nešto, jer su nam suviše sli?ni po boji.
Ali zato npr. Brazilci ili pak sve one razne nijanse kod crnaca... :love:

Vidim da se frka podigla oko Dimitrija i zaista mi nije jasno zašto, jer je de?ko govorio o li?nim iskustvima. O?igledno ima svoje razloge koji su doveli do tih predrasuda.
Ja ih nemam, pa nemam ni predrasude. Uostalom, nikog nije silom ubeðivao u ono što govori, niti svoj stav nametao kao opšte pravilo. Tu su se neki drugi pokazali netolerantnim.

Eto, nemam predrasude ni prema onima koji ih imaju. Mislim da bih mogao biti u vezi sa nekom osobom koja ima druga?ije politi?ko opredeljenje od moga, a da uopšte ne odstupim od svog stava. Pod uslovom da se zaista volimo, naravno.
Mislim da je tolerisanje druga?ijih stavova potpuno mogu?e i da ti stavovi uopšte ne moraju biti kamen spoticanja u vezi. Sve je stvar poštovanja tuðih sloboda.

Ja sam sreo dosta Roma kojima je higijena na odli?nom nivou. ?ak se desilo da sam upoznao jednog de?ka (Roma) koji živi sa roditeljima koji su onakvi kako je Dimitriades opisao, a da on i njegova bra?a i sestre izuzetno drže do higijene.
Uzgred, de?ko je lep kao bog :love:
I ne znam da li meni nešto fali, ali ja taj Dimitrijev stav o Romima uopšte nisam doživeo kao nekakav napad na moje mišljenje, Jednostavno, on je napisao ono sa ?im se on susreo i uopšte ne vidim razlog za ovakvu naprasnu šešeljizaciju tolerantnih demokrata.
Korisnikov avatar
By SouthSide
Pa sta ako je Albanac, ako mi odgovara bas me briga za to?
Imam jedno Albance ovde, mnogo mi je simpa, onako prijateljski, skroz gotivan, srpski prica bolje od mene:merlinka:

A i skoro godinu dana sam ziveo u zgradi u kojoj je bilo 6 Albanaca a samo ja Srbina, pa hm, no problems :hug:

I jedna od najvecih ljubavi u zivotu mi je hrvatske nacionalnosti.
Mislim da sam cak najmanje i bio sa Srbima.

Ne razumem takve stavove kod ljudi, cak i da se potrudim, ne kapiram da neko moze da bude toliko opterecen predrasudama.

-
Korisnikov avatar
By *deni*
Sad, pred izbornu tisinu, ova tema bi mogla da bude posebno interesantna...
:giggle:
By Pending-For-A-Bending
Svasta bih ovde mogao da napisem, ali NECU

Samo zelim da porucim svim VISOKOMARLNIM forumasima da naprave razliku izmedju ISKUSTVA i DISKRIMANCIJE
Korisnikov avatar
By mmiki
Rom nikako (cast izuzetcima)
Svi romi (pa makar bili svi cisti) imaju nesto prepoznatljivo u svom izgledu (cesto i u ponasanju) sto mi je odbojno (ne mislim samo na boju koze)...
Prema albancima i ostalima nemam neke posebne predrasude, bitno mi je kakva je osoba u globalu...
By vaga-strelac
a,da nije ni rekao da je albanac niko ne bi ni komentarisao...
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Originally posted by *deni*
Bitno je da si ti tako dokon podigao temu iz naftalina.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by ZvezdasBG
Originally posted by *deni*
Bitno je da si ti tako dokon podigao temu iz naftalina.
Nisam je, kure moje, podigao, vec sam na nju sasvim legitimno odgovorio.
Da je to zabranjeno, tema bi bila zakljucana.
:kiss:
Korisnikov avatar
By .L O S T
letos na moru setamo gradom sa jednim gay drugarom i zaustavlja se auto sa kosova u kome se nalaze 3 albanca. pitaju oni tu nas na jadnom srpskom kako da nadju stadion gde je koncert na sta drugar prilazi njihovom autu, otvara vrata, seda i kaze - sad cu ja da vam pokazem, moramo malo da se provozamo do tamo. i odose. toliko sam se smejao toj sreci u njegovim ocima pri pomisli da ga odrade tri albanca da je bilo...... i nisu ga odradili:smiling:

tako da izgleda albanci nisu zabranjeni vec fetish:njami: :njami: :njami:
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Ko je iskopao ovu temu i zasto :lood:

Ali hajde kada je vec iskopana da odgovorim da nemam nacionalnih predrasuda i da bih mogao biti sa nekim ko mi se svidi bio on Albanac ili sta vec....nacionalna pripadnost ne odredjuje coveka kao licnost :sudija:
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Lakiboy_ns
Ko je iskopao ovu temu
Ja lično.
:kosa:
Originally posted by Lakiboy_ns
i zasto
Iz čistog luksuza i bezobrazluka.
:kosa:
Korisnikov avatar
By Marvin
Hmmm... dobro... koga to imamo u ovom deljenju?

Dimitriades, Zvezdaš, Kupper, Ciceron, dr M, Sunny girl, mmiki...

Ajmo društvo!
Sitno.... sitno!
:kolo: :kolo: :kolo:
Korisnikov avatar
By Egmont
O da, meni je uzasno bitna nacionalnost potencijalnog partnera. Eto, ja ne mogu nikako sa Srbima. I to nema veze sa diskriminacijom. Nego, jednostavno, iskustvo me uci... Mnogo sam se propatio sa njima.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!