Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Krishna

Krishna je superiorana osoba, glava bogova.

Krishna je govornik Bhagavad-gita, koja je prepoznata od strane chovechanstva kao najveca knjiga mudrosti. U Giti u par navrata Krishna govori da je on sam bog.

Arjuna,sa kim Krishna govori, prihvata Krishnine rechi kao istinite, dok su sve spiritualni posvecenici tog vremena isto priznali Krishnu kao boga.

Slika

Bog je jedinstven i komplexan. On je transcedentalna SUperiorna Osoba, tako da se mnogo vishe stvari mogu znati o njemu nego o bilo kome. Vede, posebno Srimad-Bhagavatam, donosi detaljne informacije o njemu

Sve u vezi boga je spiritualno. Jer Bog je asbolut, nema razlike izmedju nega i njegovog imena,oblika, aktivnosti, kvaliteta itd. Kontakt s bilo kojim njegovim aspektom nam donosi spiritualni benefit, prochishcenje uma.

Opis Krishne

Vede opisuju Krishnu na ovaj nachin: On je predivan mladic chiji je ten boje kishnih oblaka. On svira flautu privlachuci srca svih. Njegovi obrazi su savrsheni, njegov osmeh savrshen.On nosi paunovo pero na svojoj kosi, a oko vrata ukrase od cveca. Njegovi ukrasi su boje munje. Njegovi nozni prsti su boje mesechine.

Vede nam govore da je Krishna ziveo pre 50 vekova, Krishna je otkrio svoj transcedentalni oblik stanovnicima Indije kada je tamo ziveo 125godina, nekada pokazujuci a nekada skrivajuci svoju bozanstvenost..

" Ukrasi koje nosi Krishnino telo, njegovo transcedentalno telo je toliko predivno da daje lepotu ukrasima koje nosi.
Zbog toga se kaze da je Krishnino telo ukras nad ukrasima.
Krishnina lepota se ogleda i u tri polozaja na kojima stoji"
-Chaitanya Charitamrita, Madhya 21.105

Slika
Krishna i Balarama u shumama Vrindavana

Slika

Krishna je toliko lep toliko da je i on sam zacharan svojom lepotom.
Korisnikov avatar
By svejedno
Krishna rules. vede i bhagavad gita uopshte. chekiraj aryabhatt.com. Uglavnom vedska astrologija, ali ima svacega.
Vede su, kako bi hinduisti rekli, najstariji i najveci autoritet na planeti. Valja ih citati.
By XanaX
Nije li Krishna samo jedan od Vishnuovih avatara, poput Rame?
Korisnikov avatar
By KiWi
Ja sam mislio da je Kirsna otac od Ganesha a muz od Brame. Ili tako nekako. Za Ganesha sam gotovo siguran da je sin od Krishne.

Sto se tice linije, mislim da je u to vreme mrsaviji izgled asocirao na siromasne i prosjake, pa se odlucio za medju varijantu... da ne bude bucmast kao Buda ali ni da ne bude prosjak.

Pitanje za upucene:
Da li su Hare Krishna, Lord Krishna, Sri Krishna ista osoba?
Korisnikov avatar
By svejedno
hare krishna znaci gospodin krisna. Lord krishna, sri krisna isto.

Sto se vishnua tice, i to je tacno, po vedama, ali evo jedan citat:
The great Bhishma in Vishnu Sahasranama (the 1000 names of Vishnu) relates the attributes of Vishnu in front of Sri Krishna, as both Vishnu and Krishna are essentially one and the same.
By XanaX
Krishna je, ustvari epski ratnicki junak koji je kasnije poistovjecen s Vishnuovim avatarom. Njegova okrutnost i destruktivnost objasnjenje su tada teoloski kao borba s demonima... Nije otac boga Ganesha, Ganesh potjece od drugog Vishnuovog avatara, Rame. Za zenu/ljubavnicu nije uzeo Brahmu, vec govedaricu Gopu (bio je jako slab na goveda i govedarice). Brahma je, za informaciju, jedan od triju glavnih bogova klasicnog hinduizma, bog stvaranja (uz Visnua, boga obnove i Shivu, boga unistenja).
Sri Krishna (Sri Krsna) znaci nesto kao "gospodar Krishna", kao i eng. prijevod "Lord Krishna". To se odnosi i na kraljevsko podrijetlo Krisne kao i na njegov bozanski polozaj. Hare Krishna je pocetak mantre, a sama rijec hare znaci nesto kao "ispunjen uzitkom".
Korisnikov avatar
By svejedno
To nisam znao. Mislio sam da hare krishna znaci gospodin krishna u bukvalnom prevodu, a hare rama- gospodinova energija. Ovo za sri si bolje objasnila, ali rec hare me je iznenadila.
By Goldentouch
Shri doslovce znachi Svetli, Brilijantni... i tako to lepo i sjajno. Sadashnji hindi koristi tu rech kao rech gospodin kao npr. Shri Govind Ramakrishnan.
Mislio sam da je Ganesha sin Parvati i Shive i mislim da je to zaista tako ako je suditi po knjizi Indian Mythology and Legends.
Buda nije bio bucmast, to je simbolichno prikazivanje njegovog duhovnog, unutrashjeg, bogatstva, kao i ostali kipovi koji prikazuju mentalno stanje svojim pravilnim oblicima i proporcijama a ne njegov istorijski izgled, na kraju krajeva nigde nije bio portretisan. Kipovi su kasnije pomochno sredstvo za prenoshenje uchenja.
Kao mladji sam se jako interesovao za Krishnu i hinduistichku mitologiju, ali Krishna je osim shto je vrlo sladak i simpatichan vrlo sebichan i bezobrazan, bezosechajan i okrutan, za njega su nashe muke deo velike zabave (lila) koju on provodi po vasionama, nashe patnje su u njegovim ochima na kraju krajeva smeshne, u svemu vidi samo sebe, tako da sam napustio misao o njemu kao nachinu da se reshe stvarni problemi.
No, boje i sharenilo koje su vrlo svezhe i guste oduvek su mi se svidjale. :hyper:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!