Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Abortus

ZA
75
80%
PROTIV
19
20%
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by Sixto

verovali ili ne), generalno, donju granicu postavljaju medicinske indikacije, ne crkva, ne Kostunica iako je premijer!
Resenje je u promeni zakona, ali na bolje, postavljanju pravila, kad, kako, u kojim slucajevima, po kojoj ceni, kome refundirati! Spram potreba danasnjeg a ne nekadasnjeg drustva!
dakle, gde je onda problem sa abortusom i zeninim pravom na isti :misli:

A ako ti se ne svidja Kostunica(sto mislim da je pre sustina ovog ovde), on se ne obara na forumu nego na izborima, pa olovku u ruke i u mesnu zajednicu kad bude vreme. I ja cekam da mu vidim ledja veruj!
a sta ti obaras na forumu ? zdravu logiku :puzzle:
By Sixto
"....a sta ti obaras na forumu ? zdravu logiku :puzzle: "

Sta si ti sad rekla, majke ti, aj prevedi!?
Lupas ko maxim po diviziji!

Problem je sto je Abortus kao i mnoge druge stvari regulisan zakonom koji je spram danasnjih zahteva zastareo i nedovoljno uredjuje oblast kojom se bavi! Dozvoljava manipulacije, nedovoljno kontrolisana oblast! Nazalost postoje mnogo vaznije stvari koje nisu uredjene u Srbiji a moraju biti tako da cemo popricekati da i on dodje na red!
E onda kad krene polemika o njemu, kad vidimo kakav je predlog predlagaca mozemo da diskutujemo i ovde i drugde o njemu i dajemo sugestije u okviru sire javne rasprave i rasprave u strucnoj javnosti, kad god je nesto vazno u pittanju kao u svim razvijenim demokratijama!
Sve me podseca na karikaturu od pre nekoliko dana u novinama gde bogoljub na pitanje prodavacice u trafici oce li da plati novine vice na sav glas i histerise "Ovo je pritisak, politicka manipulacija, politizacija sudstva, politicki progon...."!

Manimo se politike i vlasti i crkve! Ako vas pogadja misljenje Patrijarha i crkve sto citate poslanice, niko vas ne primorava!
Abortus je strucno pitanje i ostanimo na tome!
Korisnikov avatar
By EYA
mislim da si promasio sustinu polemisanja na forumu.
mi ovde nismo strucnjaci, i od nasih rasprava i misljenja nece zavisiti nista drugo sem nase raspolozonje i eventualna aktivacija mozdanih celija.
bas zato mi je drago da si upao na ovaj forum jer vidim da tvoji tockici vec rade, samo ih treba malo nastimati... dobrodosao :grouphug:

Jedan detalj, u teoriji drzave kakva je nasa po uredjenju, premijer je predsednik vlade, samo prvi medju jednakima, kao i predsednik skupstine medju poslanicima! Parlament je taj kome su svi odgovorni u vertikali Zakonodavne vlasti!
Njemu su podredjeni i Predsednik drzave i Predsednik parlamenta i Premijer, tj njemu podnose racune jer od njega mogu biti i opozvani!
Samo od diskusije u parlamentu zavisi kako ce izgledati definitivni izgled zakona ciji je predlog u proceduri! Tako ni Abortus kao predmet zakona nije na Premijeru da ga donese(u saradnji sa patrijarhom)!
pokusaj da povezes teoriju sa onim sto jeste i principima po kojima zaista funkcionise ova drzava... razmisli o svesnosti naroda koji bira poslanike, koji radja buduce strucnjake, pa i same medicinare (da,da, i oni su ljudi), o sposobnosti tog naroda da odlucuje, misli svojom glavom... nadam se da ce ti biti jasnije kakve veze sa pricom o abortusu izmedju ostalih imaju i nacionalna religija i vlast koju uglavnom cine muskarci.
By Sixto
Odmaknusmo se od teme dobrano, al zar ne mislis da zene imaju dovoljno pristupa srpskoj politici pa i raspravi o abortusu!

Opet vic:
Covek moli boga "daj da dobijem na lotou, daj da dobijem" a on ce njemu "pa uplati taj listic jebote"!

Samo treba da se aktiviraju, nije im niko kriv sto nemaju ambicija i sto su muskarci predodredjeni genetski za nadmetanje!
Drzava nema religiju, nigde te u ustavu ne obavezuju da verujes u nesto, za vreme verskih praznika mozes i prekovremeno da radis, a za to te sleduje extra kinta!
Sustina demokratije je da smo svi jednaki, glavna premisa je vlast vecine, ma kakva ona bila!
Drugi problem je ako ti to shvatas licno pa ti smeta sto je vecina stanovnistva neobrazovana i religiozna, onda si za neki drugi oblik uredjenja?! Svesnost takva kakva je, u vecini je! Treba raditi na tome da se obrazuju a ne da promenu izbor stranke!
I ako moderator postuje ne sa namerom da pise o temi vec kritiku vlasti i vrsi propagandu, onda je pogresio folder ili su kreatori sajta pogresili izbor moderatora!
Steta sto se sve svodi na politiku i sto neznamo teoriju pravne drzave i to kompenzujemo sopstvenom politickom pripadnoscu!

Ponavljam Abortus je strucno pitanje, a ne crkveno i ne politicko!
Dajte malo argumenata zasto ste za ili protiv!
Boli me uvo ko je na vlasti!
Korisnikov avatar
By EYA
uopste nisam kritikovala vlast. vlast je onakva kakav je narod koji bira ili tolerise vlast.
cak ni citirani tex kojim je Ksenija Forca tako lepo objasnila ono sa cime se u potpunosti slazem, nije iznosila optuzbe da je vlast kriva za stanje kakvo je po pitanju abortusa.
krivi smo svi, i i tome i pricamo. prve zene treba da se dozovu pameti i ne dozvoljavaju da bilo koji muskarac (samo zato sto je muskarac!) ima pravo da odlucuje o njihovom zivotu, pa tako ni telu... i to bez obzira da li je taj muskarac i sam patrijarh ili premijer ili ko god vec.

da, smeta mi sto je vecina stanovnistva neobrazovana i religiozna, ali sa uredjenjem drzave to dvoje stoji u odnosu obostranog i nerazdvojivog uticaja (i u praksi i u teoriji).
jesam za promenu, ali na dobrim temeljima, i da se prozori ne ugradjuju u vazduh pre nego se zidovi na istu visinu ne podignu.
znaci, svest zena i svest muskaraca menjati, zatim ce svi oni uticati na stvaraje svesti svoje dece (sto kroz kucno, sto kroz skolsko vaspitanje), a onda ce ta deca postati drzavnici, doktori, vaspitaci... i stvarati uredjenost drzave na nivou svesti svog naroda, a kao najbolji i odabrani, donositi i podsticajne mere pomocu kojih ce se nastaviti proces sirenja svesti i pomeranja granica, novih naucnih i filozofskih otkrica i tako sve u krug... oces i slikovnicu da ti odstampam ili ni to ne bi pomoglo ?

sto se tice argumentacije zasto smo za ili protiv nju mozes procitati ovde:
http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... ?tid=17681

ja pisem kao korisnik, ovo je folder drustvo i politika, pa u okviru toga i zadiremo u ovakvu raspravu, sto znaci da si ti pogresio folder, a mozda ipak i forum :volinevoli:
By Sixto
Koliko si ti onda odekvatna za to mesto koje imas
ako ti smeta sto je neko religiozan, postujes li ti onda
slobodu veroispovesti!
Da li je neko ko je vernik manje vredan ili nedostojan ucestvovanja na forumu, dok se ne odrekne onog sto intimno oseca.
Mozes li ti uopste da funkcionises u drustvu s nekim, pitam se, ako znas da se neko izjasnjava kao vrenik, govori li to o tebi kao o tolerantnoj osobi!?
Koliko mi se cini ne pitas crkvu ili pises dopis narodnoj kancelariji kad ides na depilaciju, kupujes kratku suknju, skolujes se, politicki se angazujes.....
Obrazovanje ne ukljucuje odricanje od religije!
Koliko mi se cini da je po crkvenim nacelima ne bi bili ovde i radili ovo sto radimo, vec 200god unazad, izgleda da se crkva od drzave odvojila u praksi,a u necijim glavama jos nije!
To sto je ovakva tema u 5 razlicitih foldera nista ne znaci osim da ne dotice samo jednu sferu drustva!

.....aaaaaa sad mi je jasno.....kasno procitah

Iskreno mi je zao zbog tebe
To je strasno sto se desilo! ako sam povredio na neki nacin tvoja osecanja zao mi je, iskreno!
Predpostavljam da ovo sve govoris zbog licne tragedije, ali to sto se desilo ne treba da bude uzrok netrpeljivosti prema drugome pa iako je verujuci.
Krivo mi je jer si samo 5 puta postovala, a vidim da ok razmisljas a plus nosis sa sobom iskustvo!
Upravo ti treba da radis na tome da ljudi shvate problematiku abortusa i razumeju je! Nek ljudi ostanu religiozni ako hoce, al obrzovani pre svega! I hriscanstvo se menja, isprva je bilo religija za siromasne, Hrist rece bogatasu, kad mu je trazio tajnu kako da obezbedi vecan zivot, da ostavi sve svoje bogatstvo odrekne se svega i krene s njim njegovim putem! Danas vidim crkvi takvi nesto ne smetaju preterano, zar ne! Pa pobogu ima i religioznih lekara, sta cemo s njma!
Javna rasprava je institut koji je jako cenjen u svetu, bar zapadnom a mi se valjda deklarisemo kao pripadnici istog, time se osluskuje javno mnjenje, cuje glas naroda, struke!
Ne mislim da je ova diskusija bezveze i da ce da ode u vetar, ako nista bar je nekome pomogla da se odredi prema problemu! Nadam se!
jos jednom, izvini iskreno ako sam bio neumesan!
Korisnikov avatar
By EYA
ja samo razglabam ovde, eto, da gimnasticiram mozak... nista licno ne dozivljavam, pa tako ni raspravu o abortusu, tamo sam samo navela primer, sticajem okolnosti iz licnog iskustva, i to iskljucivo u pokusaju da teoretska stanovista malo bolje priblizim realnosti (s obzirom da se gari tamo zakacio, a sigurna sam da nema licno iskustvo)

i zaista ne znam odakle si izvukao da meni smetaju vernici i da sa njima ne zelim raspravu ! nemoj mi objasnjavati, pliz :hand:

uglavnom si sve pogresno shvatio, i zaista nema potrebe da se izvinjavas... meni je skroz zanimljiva ova rasprava, inace ne bih ucestvovala :peace:
nastavi da razmisljas :up:
By Sixto
Da najverovatnije da nemam iskustva sa abortusom! :lol:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Sva prica o abortusu (a koju konzervativci vole da napuhavaju!) je zapravo prica o posledicama, a ne o uzrocima i povodima i ta prica je vrlo cesto bazirana na mesanju uzroka i posledica!
Umesto da se devojkama pruzi adekvatno naucno seksualno vaspitanje, cesto se devojke u konzervativnim i zaostalim porodicama drze u mraku neznanja da bi se desilo sto se cesto desava- zatrudne u 16. godini npr. Onda, sta da rade? I umesto da se prica o prevenciji nezeljenih trudnoca (uzrok!), konzervativci i fasisto-desnicari pricaju o prevenciji abortusa (posledica!)! Tipicna ultra-desnicarska zavrzlama od "logike"!
S obzirom da verujem da vecina zena ne cine abortus da bi namerno ubile vlastito dete u utrobi, vec da bi se resile nezeljene trudnoce, zasto ne bi imale pravo na abortus? Ja sam za slobodu izbora!
By Gost
'Ajde da malo promenimo smer u kome je krenula
diskusija, šta ste zapeli za Koštunicu!
Originally posted by STATUS
Alo ljudi

znate li vi da razgranicite neke stvari ili opet moram da vam objasnjvam !?

Text

Naravno da je ABORTUS opravdan u slucajevima..:

Kada plod potice iz
* SILOVANjA,

* INCESTA,

*kada doktor u tvrdi da se dete nece roditi ZDRAVO,

*kada je UGROZEN zivot majke

A STA SA OSTALIM SLUCAJEVIMA ???

pa nisam ni ja lud da podrzim radjanje deteta koje sam npomenuo u gore navedenim primerima...
Imam ja pitanjce i za Statusa, i za ostale.
Ko može da utvrdi jasno granicu opravdanosti
abortusa? I ponovo da naglasim, molim Vas nemojmo
o nužnosti seksualnog obrazovanja, ne radi se
o tome, jer naravno da se svako slaže da je
neophodno obrazovati devoj?ice. Mene interesuje
dal' je moralno izneti do kraja neželjenu trudno?u?
Dal' je moralno roditi neželjeno dete?
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by amnesia
Ponovicu sa druge teme: ako je pravo na abortus nemoralno, onda je i svaki seks muskarca sa muskarcem ili sa zenom uz upotrebu kondoma, takodje nemoralan cin, jer na taj nacin takodje unistavate pravo na zivot svog potencijalnog deteta i uludo prosipate svoju spermu!

:opatica:
Nije tachno. Chak je najobicnija glupost.
Abortus se vrsi nad zacetim bicem. Vec je spermatozoid nasao svoj put.

Mada volik kada cale od ortaka kaze sinu: cuti, mogao sam na zid da te izdrkam.

Ali ovo gore je neuporedivo i glupo.
Dobro je za grafit.
Kontrcepcija se koristi da spermatozoidi ne bi bili oslobodjeni i da ne bi doslo do nezeljene trudnoce. Dakle, nije frka trositi ih.
By жњ
Originally posted by svejedno
Originally posted by amnesia
Ponovicu sa druge teme: ako je pravo na abortus nemoralno, onda je i svaki seks muskarca sa muskarcem ili sa zenom uz upotrebu kondoma, takodje nemoralan cin, jer na taj nacin takodje unistavate pravo na zivot svog potencijalnog deteta i uludo prosipate svoju spermu!

:opatica:
Nije tachno. Chak je najobicnija glupost.
Abortus se vrsi nad zacetim bicem. Vec je spermatozoid nasao svoj put.

Mada volik kada cale od ortaka kaze sinu: cuti, mogao sam na zid da te izdrkam.

Ali ovo gore je neuporedivo i glupo.
Dobro je za grafit.
Kontrcepcija se koristi da spermatozoidi ne bi bili oslobodjeni i da ne bi doslo do nezeljene trudnoce. Dakle, nije frka trositi ih.

Sve je receno ovim postom operativnog kadra, a svoju aroganciju da izjave drugih ljudi proglasavas gluposcu mozes smatrati rezultatom sopstvene gluposti. Svako ima pravo na svoj ugao gledanja :prst:
Originally posted by operativni kadar
Zapravo i nije. I sperma i fetus imaju šanse da se razviju u živo bi?e, ali jedina zajedni?ka osobina im je da nisu samostalno živo bi?e. Barem do odreðene faze razvoja fetusa, do koje je abortus legalan. Eto, ako ti ne možeš objasniti ja mogu :hvala:

:alexis:
Korisnikov avatar
By Oziris
dal' je moralno izneti do kraja neželjenu trudno?u?
Dal' je moralno roditi neželjeno dete?
Exactly!!! Lako je raspravljati samo o abortusu i zabraniti ga na religioznoj osnovi... A nikada se ne postavlja pitanje da li je moralno zabraniti abortus u slucaju definitivno nezeljene trudnoce? Sta, tu cemo po onoj banalnoj, njeno je pa ce ga zavoleti kad ga bude rodila, je l' da? :vatrica:
Korisnikov avatar
By svejedno
@amnezija.

Ok. izvini. Nije glupost. Samo nema veze nisachim. A tako se zavrsila i prosla tema, valjda.
da, spermatozoid ima sansu da postane zivo bice.
Chak bih jednom kapljicom mogao da obogatim populaciju zemlje.
Al nesto i nema mesta u materici, tako da i oplodnjom ubijam desetine hiljada potencijalnih ljudi.

Tako da je moja poenta: koncentrisite se na roditelje, socijalne uslove i DETE.
Post iznad je skroz kul.

A pitanje oko deteta je esencija, samo me mrzi da ponovo pisem.
By Sixto
Da li je odmah zivot ili nije je pitanje citologije i embriologije, ne ideoloskih pogleda o opravdanosti abortusa!
Precesljajte literaturu!
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Ово је вечито актуелна тема па сам размишљао да је поново покренем...

Многи се не сећају, али пре неких 4-5 година, ова тема је имала више од 20 страна.... људи су износили своја мишљења, једним су били против, други за абортус...

од тада су прошле године....

а много је нових корисника....

ајде да се и они мало укључе....

:zongler:
By Hans
Da, ja sam jedan od novijih...
Istina, postoji period embriona, potom period fetusa. U periodu fetusa dete vec ima svoj personality da tako kazem, dakle, krenulo je da se formira. Tada je to veci zlocin od abortusa u periodu embriona.
Lichno- nikada, nikada, nikada!!!! Ono sto je vase se ne ubija. Ni po koju cenu, nikad.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Hans_87
Istina, postoji period embriona, potom period fetusa. U periodu embriona dete vec ima svoj personality da tako kazem, dakle, krenulo je da se formira. Tada je to veci zlocin od abortusa u periodu embriona.
Lichno- nikada, nikada, nikada!!!! Ono sto je vase se ne ubija. Ni po koju cenu, nikad.

Da li bi ti, kao renomirani citolog ovog Foruma mogao da pojasnis kakav to 'personality' ima gomila celija? I da li svaka celija u deobi takodje ima svoj 'personality'?

Lm, sloboda izbora za zenu, nikakvo pravo odluke muskarcu. Ne radi se o njegovom telu, a kompletna uloga u reproduktivnom ciklusu se svodi na 2 sekunde izbacivanja semena.
By Hans
Originally posted by Wilhelmina
Istina, postoji period embriona, potom period fetusa. U periodu embriona dete vec ima svoj personality da tako kazem, dakle, krenulo je da se formira. Tada je to veci zlocin od abortusa u periodu embriona.

Da li bi ti, kao renomirani citolog ovog Foruma mogao da pojasnis kakav to 'personality' ima gomila celija? I da li svaka celija u deobi takodje ima svoj 'personality'?

Lm, sloboda izbora za zenu, nikakvo pravo odluke muskarcu. Ne radi se o njegovom telu, a kompletna uloga u reproduktivnom ciklusu se svodi na 2 sekunde izbacivanja semena.
Prvo da se ispravim. Izvini, mislio sam na fetus a ne na embrion.
Ne znam sta nije jasno. Upravo sam napisao da ta "gomila celija" i ne igra ogromnu ulogu u pocetnom stadijumu trudnoce i da je abortus svakako manje opasniji po zdravlje zene, nego kad se ceka. To je za one koji su za abortus.
A sto se tice prava izbora za zenu, da se zene pitaju mnogih abortusa ne bi ni bilo, vec se to radi i prema zelji muskarca. S obzirom na to da smo mi drugacijih seksualnih sklonosti od hetero parova, nismo u njihovim cipelama a znamo kako Srbija gleda na brakove i usvajanje dece chak.
Retko kad se oboje sloze da dete treba da se rodi. A za dete su ponekad potrebna i oba roditelja. Ja kao protivnik abortusa a ne kao citolog :P kazem da je zlocin (ne greh) ubijati svoj plod. Tako da, muskarci se takodje pitaju. Retko koja zena pristaje da radja ako nema podrsku istog. Zato se i odlucuje na takav potez. A to je vec pitanje nechije zrelosti. I odgovornosti.
By Ulix
Ja kao protivnik abortusa a ne kao citolog :P kazem da je zlocin (ne greh) ubijati svoj plod.
A da probas da procitas nesto malo o abortusu pre nego sto postanes njegov protivnik? Kad kazem nesto, mislim pre svega na medicinsku literaturu. Znam da zvuci bezveze, ali mozda medicina ima nesto da kaze o tome.

Inace se slazem sa Wilhelminom - o tome se pita zena i samo zena. Njeno telo, njena odluka.
By Hans
Originally posted by Ulix
Ja kao protivnik abortusa a ne kao citolog :P kazem da je zlocin (ne greh) ubijati svoj plod.
A da probas da procitas nesto malo o abortusu pre nego sto postanes njegov protivnik? Kad kazem nesto, mislim pre svega na medicinsku literaturu. Znam da zvuci bezveze, ali mozda medicina ima nesto da kaze o tome.
Gledao sam na drugoj godini gimnazije na veronauci film o abortusu. Sa sve slikama izvadjenih fetusa, krvavih, izburgijanih nerodjenih beba, koje su mogle biti veliki umovi. Ili prosjaci, nebitno je.Imaju pravo na zivot ako su vec zacheti. Abortus je idiotluk modernog doba i ne interesuje me zaista sta medicina kaze o tome. Niti zelim da "probam da procitam". A ti, ako si vec procitao, to je vec tvoja stvar, ali se ja pitam da li ti onda ubijas i pse ako si vec procitao da oni ujedaju ljude tamo negde na Petlovom brdu.
Inace, na toj drugoj godini sam zvanicno za sva vremena zavrsio sa veronaukom.
To da zene imaju vodecu ulogu je feministicki fol, jer je zena , posto je isfrustrirana u drustvu, sada ubedjena da je jacha ako istupi, makar to bio i abortus.
Kako vam uopste nije muka od same pomisli na to? Kladim se da pola ovog foruma glasa za abortus a ovamo je i za hapsenje ratnih zlocinaca koji su isto tako ubijali decu i navlacili ih na zicu? To je kontradiktorno.
By Ulix
Gledao sam na drugoj godini gimnazije na veronauci film o abortusu. Sa sve slikama izvadjenih fetusa, krvavih, izburgijanih nerodjenih beba, koje su mogle biti veliki umovi. Ili prosjaci, nebitno je.Imaju pravo na zivot ako su vec zacheti. Abortus je idiotluk modernog doba i ne interesuje me zaista sta medicina kaze o tome. Niti zelim da "probam da procitam". A ti, ako si vec procitao, to je vec tvoja stvar, ali se ja pitam da li ti onda ubijas i pse ako si vec procitao da oni ujedaju ljude tamo negde na Petlovom brdu.
Inace, na toj drugoj godini sam zvanicno za sva vremena zavrsio sa veronaukom.
To da zene imaju vodecu ulogu je feministicki fol, jer je zena , posto je isfrustrirana u drustvu, sada ubedjena da je jacha ako istupi, makar to bio i abortus.
Kako vam uopste nije muka od same pomisli na to? Kladim se da pola ovog foruma glasa za abortus a ovamo je i za hapsenje ratnih zlocinaca koji su isto tako ubijali decu i navlacili ih na zicu? To je kondradiktorno.
To sto si gledao nema veze s mozgom. Prosle nedelje sam gledao tri ili cetiri abortusa na ginekologiji i odgovorno tvrdim da se to tako ne radi. Nema nikakvih izburgijanih glava fetusa i slicnih gluposti. Jedva da uopste ima i krvi.

Pravo na zivot, uostalom, ima ono sto je zivo, a fetus to nije. Pogledaj sta kaze nauka o tome, pre nego sto u kamenu zapises svoj stav. Pretpostavljam da ako vec zelis da imas stav, onda bi bilo lepo da on bude donet na osnovu cinjenica, a ne na osnovu video snimaka ko zna cega sto su ti pokazivali popovi na vernoauci?

Period tokom kog je moguce izvrsiti abortus nije napravljen tako sto je troje ljudi lupilo broj od jedan do pet pa je to neko sabrao i rekao, hej, hajde neka to bude gornja granica, vec zato sto je potkrepljen cinjenicama.

Niko ne bi dozvolio ubijanje dece, naopako. :lood:
By Ulix
A na one mizogine stvari ne mogu znam sta da kazem, zaista. :lood:
By Hans

To sto si gledao nema veze s mozgom. Prosle nedelje sam gledao tri ili cetiri abortusa na ginekologiji i odgovorno tvrdim da se to tako ne radi. Nema nikakvih izburgijanih glava fetusa i slicnih gluposti. Jedva da uopste ima i krvi.

Pravo na zivot, uostalom, ima ono sto je zivo, a fetus to nije. Pogledaj sta kaze nauka o tome, pre nego sto u kamenu zapises svoj stav. Pretpostavljam da ako vec zelis da imas stav, onda bi bilo lepo da on bude donet na osnovu cinjenica, a ne na osnovu video snimaka ko zna cega sto su ti pokazivali popovi na vernoauci?
Hm...a kako nesto da stekne pravo na zivot ako mu se mogucnost rodjenja oduzme u startu? Jesi li ti to chitao Vedranu Rudan? :P
To sto sam ja gledao je proizvod sedamdesetih godina od kojeg nisam mogao da spavam i jedem neko vreme. Znam sta im je bio cilj- da se ne omrsim. Zato sam i otisao odatle. Kao i zbog mnogo cega drugog. A znam takodje da se vec to dugo tako ne radi, hvala. :mama:
Moj stav se odnosi na pozitivno misljenje o radjanju, gledam iz te perspektive. Cinjenice ne vrede nista, ako je meni muka od pomisli na to.
By Hans
A ne ne, to je teranje inata. Mi kao gay populacija nemamo veze sa tim. I kako neka zena koja je lezbijka moze da zna sta je dobro za zenu ako nikada pre toga nije bila sa muskarcem??? To je politika gdje Rudan koju sam vec spomenuo. U hetero parovima su vazduh i klima mnogo drugaciji.
By Ulix
Hm...a kako nesto da stekne pravo na zivot ako mu se mogucnost rodjenja oduzme u startu? Jesi li ti to chitao Vedranu Rudan? :P
To sto sam ja gledao je proizvod sedamdesetih godina od kojeg nisam mogao da spavam i jedem neko vreme. Znam sta im je bio cilj- da se ne omrsim. Zato sam i otisao odatle. Kao i zbog mnogo cega drugog. A znam takodje da se vec to dugo tako ne radi, hvala. :mama:
Moj stav se odnosi na pozitivno misljenje o radjanju, gledam iz te perspektive. Cinjenice ne vrede nista, ako je meni muka od pomisli na to.
Vedranu rudan? ^^

Ako formiras misljenje na osnovu nelagodnosti u zelucu, onda neka ti je sa srecom u zivotu. :)

U onom periodu u kom je abortus po zakonu ove nazovi drzave dozvoljen, nije u pitanju ubistvu pa ni u teoriji. To nije ni lepa ni prijatna procedura, ali ni zivot nije cesto ni lep ni prijatan, jbg.

Ne znam ko normalan ima negativan stav o radjanju uopste. Ali zivot nije "uopste", vec se zivotna situacija svakog od nas razlikuje. Misljenja sam da ako neko vec nema uslove da zivi kako zeli i ako ne moze detetu da pruzi ono sto mu je potrebno, onda je bolje i da ga ne radja.
A ne ne, to je teranje inata. Mi kao gay populacija nemamo veze sa tim. I kako neka zena koja je lezbijka moze da zna sta je dobro za zenu ako nikada pre toga nije bila sa muskarcem??? To je politika gdje Rudan koju sam vec spomenuo. U hetero parovima su vazduh i klima mnogo drugaciji.
Aman, nemam ja nista s gdjom Rudam.

A mi kao gej populacija jos kako imamo mnogo toga sa feminizmom. Istorija borbe za ljudska prava (pa i LGBT prava) jako mnogo duguje feministkinjama. A o queer teoriji da ne pricamo.
By Hans
Ali, feminstkinje krive muskarce za sijaset stvari, iako su mnoge od njih lezbejke. A onda iste te tvrde kako zena treba da odluci??? Znas, ja sam imao logiku u skoli...ali... :S
By Ulix
Ali, feminstkinje krive muskarce za sijaset stvari, iako su mnoge od njih lezbejke. A onda iste te tvrde kako zena treba da odluci??? Znas, ja sam imao logiku u skoli...ali... :S
Bice da one ne lupaju, te da su muskarci ipak mozda krivi za sjaset stvari. I sto je vaznije, bice da stvari nisu tako jednostavne.

Ne mozes donositi sudove o necemu na osnovu znanja iz Politikinog zabavnika. :kiss:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!