Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

BRU­CO­ŠI ko­ji ove go­di­ne upi­šu fa­kul­tet mo­ra­?e da po­lo­že sve is­pi­te da bi upi­sa­li sle­de­?u go­di­nu stu­di­ja, pred­vi­ðe­no je no­vim Za­ko­nom o vi­so­kom obra­zo­va­nju. Ta­ko­ðe, sa­mo­fi­nan­si­ra­ju­?i stu­den­ti mo­?i ?e da upi­šu sa­mo one pred­me­te za ko­je su si­gur­ni da ?e po­lo­ži­ti i pla­ti­ti uma­nje­ni iz­nos ško­la­ri­ne.
Pre­ma re­?i­ma prof. dr Si­me Avra­mo­vi­?a, pro­fe­so­ra Prav­nog fa­kul­te­ta u Be­o­gra­du, no­vi za­kon uvo­di si­stem go­di­ne za go­di­nu, ta­ko da aka­dem­ci ko­ji se upi­šu o tro­šku bu­dže­ta, a ne po­lo­že sve is­pi­te, auto­mat­ski po­sta­ju sa­mo­fi­nan­si­ra­ju­?i. Do sa­da su re­dov­ni stu­den­ti mo­gli jed­nom da ob­no­ve go­di­nu i za­dr­že taj sta­tus.
- No­vim za­ko­nom se mi­ni­mi­zi­ra zna­?aj škol­ske go­di­ne, a osnov­ni po­jam je na­stav­ni pro­gram - ob­ja­šnja­va Avra­mo­vi?. - Sva­ka go­di­na no­si 60 bo­do­va, ta­ko da ?e sa­mo­fi­nan­si­ra­ju­?i stu­den­ti, pri upi­su go­di­ne, sa­mi od­re­di­ti ko­li­ko ?e pred­me­ta po­la­ga­ti. Iza­bra­ni pred­me­ti mo­ra­ju no­si­ti naj­ma­nje 37 bo­do­va.
Naš sa­go­vor­nik pod­se­?a da je no­vi za­kon li­be­ral­ni­ji za sa­mo­fi­nan­si­ra­ju­?e stu­den­te, a stro­ži za bu­džet­ske. No­vim si­ste­mom po­sti­žu se dva ci­lja - da se stu­den­ti na­te­ra­ju da bo­lje stu­di­ra­ju i da se dr­ža­va ras­te­re­ti onih aka­de­ma­ca, ko­ji ni­su iz­u­zet­ni. Uko­li­ko se do­go­di da ne po­lo­že ne­ki pred­met, isti ?e upi­si­va­ti i sle­de­?e go­di­ne, uz ne­ke do­dat­ne do zbi­ra od naj­ma­nje 37 bo­do­va.
- Fa­kul­te­ti ?e svo­jim sta­tu­ti­ma pro­pi­sa­ti ko­ji su pred­me­ti oba­ve­zni za od­re­ðe­nu go­di­nu stu­di­ja - is­ti­?e Avra­mo­vi?.

ŠKO­LA­RI­NA
STU­DENT ?e mo­ra­ti da upi­še sve pred­me­te iz pr­vog se­me­stra i je­dan te­ži ili dva lak­ša, iz dru­gog se­me­stra. Ta­ko se sma­nju­je i iz­nos ško­la­ri­ne ko­ji ?e pla­?a­ti. Ta­ko, ako je ško­la­ri­na 50.000 di­na­ra, a stu­dent pri­ja­vi pred­me­te ko­ji no­se 40 bo­do­va, od ukup­no 60 za ce­lu go­di­nu, pla­ti­?e 34.000 di­na­ra.
Korisnikov avatar
By KiWi
Zanimljivo ... mada, kad naiðemo na tako sitna crevca, uvek naiðemo na mogu?nost da primimo neki mito ili osmislimo neku novu malverzaciju
Korisnikov avatar
By nesha84
Zna li neko da li na visoj beogradskoj ili ti beogradskoj poslovnoj skoli mogu da se plate ispiti? i kako? :namig2: :skuter:
Korisnikov avatar
By Mars
Odsek Lud zbunjenog

Verujem da ste i vi imali prilike da slusate/gledate nekog predstavnika BU po medijima, koji dodje u emisiju sa ciljem da pojasni te novine, a koji posle par voditeljskih pitanja ili ukljucenja-postane i ostane totalno zbunjen i konfuzan...
Korisnikov avatar
By unic0rn
Znachi, ti ljudi su nevidjeno glupi, ali nevidjeno...
Mozda ne i glupi koliko i nezainteresovani a potom i licemerni.

Pa svi bre gledaju samo da upishu shto vishe SF studenata da izmuzu shto vishe para i time prepunjuju kapacitete fakulteta.
Sada su doneli i zakon da se shto vishe studenata i prebacuje na taj status.

Doneti lepo da ne mozhe jedna godina da se obnavlja treci put i kraj, to je pechat na vechite studente... Ali poshto to nije namera, imamo ove zavrzlame.

Sve ce oni promeniti samo nachin rada i odnos prema studentima nikada.
A onda kukaju kako je 1% ljudi zavrshilo fakultet.
Korisnikov avatar
By bigirl
Koliko sam ?ula... Tamo svaki ispit mož' se plati i položiš ga, a ni knjigu nisi video.
Korisnikov avatar
By Draco
Cekaj, ti hoces da kazes da na visoj poslovnoj neko daje ispite tako sto uci?!?!?
:shok:
Korisnikov avatar
By Mars
SF student ce da bude SF kategorija.
By Ulix
Originally posted by operativni kadar
BRU­CO­ŠI ko­ji ove go­di­ne upi­šu fa­kul­tet mo­ra­?e da po­lo­že sve is­pi­te da bi upi­sa­li sle­de­?u go­di­nu stu­di­ja, pred­vi­ðe­no je no­vim Za­ko­nom o vi­so­kom obra­zo­va­nju.
Tako je kod mene na faksu bilo i prosle godine.
I uprkos ocekivanjima, uslov nije smanjen.
Sto je mene potreslo do srzi.
:kakodane:

Ali ove godine zato hoce. :cupakosu: :uplasen: :gotika:
Korisnikov avatar
By Zibro
sorry ako cu uvrediti nekoga
ali mnogo mi je draze i mnogo vise postujem kada cujem da je neko zavrsio srednju skolu i zadrzao se na tome nego da je student gorepomenute .....
Korisnikov avatar
By Mars
Ja se ne izvinjavam nikome, i isti takav stav imam prema diplomcima vise skole i fakulteta za menadzment Megatrend Univerziteta.

Jadno izgledaju i pre tog nazovi skolovanja tamo, jos jadnije kad izadju glava punih prica o tome kako su struchni, priznati, cenjeni i trazeni svuda u svetu.

A tek kad kazu: "Razbio/la sam se od ucenja, 3 dana nisam ustao/la sa stoice!"
Korisnikov avatar
By 2kune
Ja ?u sad ispit kavu :zvezda:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by Mars
Ja se ne izvinjavam nikome, i isti takav stav imam prema diplomcima vise skole i fakulteta za menadzment Megatrend Univerziteta.

Jadno izgledaju i pre tog nazovi skolovanja tamo, jos jadnije kad izadju glava punih prica o tome kako su struchni, priznati, cenjeni i trazeni svuda u svetu.

A tek kad kazu: "Razbio/la sam se od ucenja, 3 dana nisam ustao/la sa stoice!"
:smeh: :smeh:

Skoro sam imao slichan sluchaj, sreo drugaricu iz osnovne koja je upisala Megatrend... 'Nije meni lako, tra la la'... Kazhe, najtezi ispit je Ekonomija, ima 200 strana sa puno grafikona i polaze se iz dva dela, nikako da nauchi :) ))
Mislim se, zasto da joj kvarim idilu i kazem da moja ima 550 sa verovatno 8 puta manje slika.... :)
Korisnikov avatar
By KiWi
Imam ja ortaka na Megatrendu koji se svuda prikazuje kao mu?enik ... a moji ispiti su 10 puta teži od njegovih (iako u odnosu na ispite sa mašinca, moji su sažeti i jednostavni).
By Ulix
Kad sam spremao anatomiju prosle godine, jedan moj drug mi je kukao kako ima problema sa ispitom iz engleskog, na Visoj poslovnoj u Novom Sadu. Bas mi je prijalo da znam kako nisam jedini kome je tesko.
Korisnikov avatar
By Mars
Znas kako... Od svakog je ispita i na svakoj skoli moguce napraviti problem. Samo ako je profesor idiot.

Kod Ruskinje na mom fakultetu si bio obavezan da ides na konsultacije (o predavanjima i vezbama da ne govorim), davala ti je milion stranica za prevod (stane uz policu sa gomilom recnika i kaze: "A vaaaaaamaaa bi odgovaaaaaraaaaaooo ovaj recnik."), i nije ti dozvoljavala ni da izadjes na ispit (da izadjes!) ako ona ne vidi da si se ti godinu-dve posvetio ruskom jeziku. Kompleksasica teska, i zbog cinjenice da je procentualno mali broj ljudi dolazilo, a sa druge strane niko nije mogao da je makne sa fakulteta.

Zbog nje su jadnici koji su ucili ruski pre fakulteta isli na kurseve i zatim prijavljivali i polagali engleski i francuski, samo nju da izbegnu.

Ja sam godinu dana (6 meseci intenzivno) spremao ispit koji na srodnim fakultetima smatraju laksim. Opet zbog fanaticnog profesora.
Korisnikov avatar
By jukie
Ma neki fakulteti (nevezano za fancyness) su jednostavno mnogo teži od drugih, ili su bar neke grupe ispita istog naziva toliko teže da je nepojmljivo... se?am se ?oveka sa veterine koji nam nije verovao koliko su naše hemije i biohemije na biologiji teške za polaganje, zato što je kod njih to mnogo razli?ito organizovano; mislim da su imali jedan pismeni i gotovo, a kod nas 1-2 kolokvijuma, pismeni pa usmeni; rinse and repeat za drugu i tre?u hemiju... a kao biologu, sve ti je to jedino potrebno ako predaješ tre?oj godini prirodnog smera gimnazije (što je ina?e vrlo prestižan kurs pa ga uvek zauzme najstarija profesorka u školi).
Korisnikov avatar
By 2kune
A jebiga jukie, ti sad ni piletu ne znaš nogu namistit, a on je veterinar... Mnogo bolje bi bilo da su vas u?ili kako mladim delikventima namještati kosti... :kada:
By Çâðê_DUP
Originally posted by nesha84
Zna li neko da li na visoj beogradskoj ili ti beogradskoj poslovnoj skoli mogu da se plate ispiti? i kako? :namig2: :skuter:
Ja znam za profesora sa VP koji u
blizini nje ima iznajmljenu garsonjericu za
pla?anje ispita.
Korisnikov avatar
By IriS
sram vas bilo, bavite se mitom i korupcijom! A ova ´?elica vas podstrekuje :oklagija:
By Çâðê_DUP
Ma '?elica je danas imala jako usran
dan.
Ali Ovisnica je u pravu.
Sram Vas bilo sve.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by 2kune
A jebiga jukie, ti sad ni piletu ne znaš nogu namistit,
ali zato umem da je stru?no oglockam tako da izvu?em najviše slasti po jedinici zalogaja...
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by jukie
Originally posted by 2kune
A jebiga jukie, ti sad ni piletu ne znaš nogu namistit,
ali zato umem da je stru?no oglockam tako da izvu?em najviše slasti po jedinici zalogaja...
:smeh: :lol: :smeh:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!