Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Koje ste svete sakramente primili?

1.Krstenje
13
72%
2.Sveta pricest
Nema glasova
0%
3.Ispoved
1
6%
4.Potvrda
Nema glasova
0%
5.Bolesnicko pomazanje
Nema glasova
0%
6.Svestenicki red
1
6%
7.Zenidba
3
17%
Korisnikov avatar
By Mars
Ja ne znam sta je ono pod 4, ali verovatno nisam.

Samo krstenje.

"Porez na Marsovo dupe se zaracunava po posebnoj tarifi"
(Zikica Mitrovic, visi savetnik Trgovinskog suda)

http://www.tropical-islands.com/
Korisnikov avatar
By Zibro
moji nisu hteli da me krste , zbog toga se svakodnevno zgrazavala jedna nasa pobozna komsinica , i tako jednog dana kada ju je moja majka zamolila da joj pricuva dete
( tj cetvorogodisnjeg mene ) dok se ne vrati sa pijace ... komsinica me zgrabila , odvela u crkvu i krstila ... keva je po povratku kuci nasla poruku , dete je na krstenju vracamo se brzo !!!!! i eto tako sam ja krstena dusa , steta sto sam bio isuvise mali a komsinica tj kuma se odselila pre nego sto je i malo poboznosti uspelo da predje na mene
Korisnikov avatar
By Frey
1. i 2. (vise puta)
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Zibro
... komsinica me zgrabila , odvela u crkvu i krstila ... keva je po povratku kuci nasla poruku , dete je na krstenju vracamo se brzo !!!!!

Ili bih joj polomio i ruke i noge za to sto je uradila, ili bi je tuzio da joj na sudu oduzmu sve sto ima.

Posto zivot ovde nije Ally McBeal, ostaje prva varijanta. Bezobrazluk!

Korisnikov avatar
By Zibro
eto vidis a moji hvala bogu uopste nisu zagrizeni oko vere ili ne vere pa se i danas danji smeju zbog datog u nasim ocima nebitnog dogadjaja ,
komsinica je jos uvek tako ponosna zbog svog "podviga" a meni za rodjendan svake ali svake godine stize muska koslulja od kume
Korisnikov avatar
By KiWi
Samo krštenje ... ina?e, iako mislim da je lepa stvar biti kršten i to totalno podržavam, zgrožavam se nad idejom Ziborve komšinice ... to je nedopustivo! Žena je luda.. šta je slede?e? Da prokrsti ceo ku?ni savet?

Meni je fino kad me neko pita: ''Jesi li ti kršten?'' a ja fino i staloženo kažem, ''Jesam! :) ''.
Korisnikov avatar
By kal zakath
Od 1. do 4. Trojku izbegavao ko ðavo krst.
Korisnikov avatar
By AENEAS
zivela Zibrova komsinica!

:pms:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by Mars
... komsinica me zgrabila , odvela u crkvu i krstila ... keva je po povratku kuci nasla poruku , dete je na krstenju vracamo se brzo !!!!!

Ili bih joj polomio i ruke i noge za to sto je uradila, ili bi je tuzio da joj na sudu oduzmu sve sto ima.

Dobro ne bi joj lomio ruke i noge al bi joj rechima objasnio neke stvari da posle toga ne bi smela u ochi da me pogleda na ulici...
Zamisli kretena, te egocentrije i samozhivosti. Pa pravno je dete kidnapovala.

I shta da je bila neka sektashica? Ono: 'dete vam je na zrtvovanju XYZ bozhanstvu'...
bljak bljak bljak :regan:

Elem, nisam 'primio' nishta (sem donacija a o tome ovde nije rijech :lol: )...
Krshtenje nisu uradili kada nisam mogao da se opirem (a svi su oni kvazi-vernici [?!]) a na ideje moje majke o tome pre par godina sam se samo smejao.

Shto su ljudi matoriji to su pobozhniji, fenomen.
Korisnikov avatar
By Dina
Meni se desilo slicno kao Zibru, samo sto su u pitanju babe pa ih roditelji nisu optuzili za to, racunajuci valjda da su clanovi sire porodice... I to su uradile tajno jedna od druge tako da sam krstena dva puta (odvele bi me u selo pa se to tamo desavalo...). Tek kasnije se saznalo... Za sestru posto je bila loseg zdravstvenog stanja baba nije htela da ceka da poodraste, a valjda i da se ne umesa baba sa druge strane... Prvom prilikom kad smo mi otisli negde kao bebu je odnela u crkvu, babin brat joj je bio kum, mi dosli kuci a ono traje rucak u povodu krstenja...

Znaci kod mene - krstena dva puta, pricest i ispoved (pa ne moze valjda pricest bez ispovedi?!)... Zenila se jos nisam ali ko zna...
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by tramp
nista
da se ne ponavljam
By fencysmurf
Originally posted by Mars

jel ono Einstein imao potkovicu na svojim vratima od kabineta, pa kad su ga pitali jer moguce da i on veruje u potkovicu, on rekao : Ne , ja ne verujem, ali ako radi, valjda donosi srecu i onima sto neveruju.
Korisnikov avatar
By Mars
eto vidis a moji hvala bogu uopste nisu zagrizeni oko vere ili ne vere ...
Lepo je sto su tvoji taklvi i sto incidenta posle incidenta nije bilo.

Ali ovo nema veze sa verom i ne verom.
Ne moze mene niti moje dete sutra neko da uzme za ruku i radi mu nesto bez mog znanja i odobrenja! Pa makar bili i hrim-hram-hrum rituali u koje mozemo da verujemo ili ne.

Sto se konkretno vere tice, znam neke koji nisu krsteni a ponasaju se vrlo hriscanski. Kao i one koji jesu krsteni a 'h' od hriscanskog nemaju u sebi.

Korisnikov avatar
By HARP
Za jedno znam da se možda nikada ne?e desiti,a ni ve?ini od nas...a to je pod 7 ženidba...oh my God

Mada kako se usvajaju zakoni možda neko od nas i ostvari...

Elem...što se ženidba zavodi kao sveta obaveza...mislim "obaveza"...zvu?i suviše autoratitativno za svetu stvar...(ako to jeste uopšte)
Korisnikov avatar
By mobi_Bre
mene su moji krstili kad sam bio mladji,ali im je bila frka zbog popa,da ga ne oteram u 3 lepe:saint:
By fencysmurf
btw*, kako izgleda potvrda u pravoslavnoj crkvi?

prevod za paulija

*btw - skracenica od "by the way" - uzgred
Korisnikov avatar
By Alexandrus Magnus
Originally posted by fencysmurf
btw*, kako izgleda potvrda u pravoslavnoj crkvi?
potvrda ili kriznamnje, kako se to naziva u rimokatolickoj crkvi, u pravoslavnoj se naziva miropomazanje i obavlja se zajedno sa svetom tajnom krstenja.

Sto se mene tice, krsten, miropomazan i redovno ispovedan i pricescivan, jednom kao malom, jer sam bio veoma bolestan, obavljena i sv. tajna jeleosvecenja (bolesnoickog pomazanja), koja se u pravoslavnoj crkvi obavlja nad tesko bolesnim ljudima, dok se u katolickoj crkvi obavlja uglavnom nad umirucim i naziva se poslednja pomast.

a sv. tajne braka i svestenstva... pa, videcemo :wink2:
Korisnikov avatar
By Kupper
Kako odgovoriti na anketu u kojoj su, uglavnom odgovori, AKO SU DA, povezani jedni s drugima? Bar vecina.

Dakle, na pitanje - 'Koje ste svete sakramente primili?' moj odgovor je sve sem opcije 6.

@Alexandrus Magnus - dopada mi se kako si, koristeci malo reci, sasvom jasno i dobro pojasnio kako izgleda miropomazanije.
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by Aleksandar
....i pri?eš?e.
Pretpostavljam svake godine ili cesce? Meni je pricesce deo Vaskrsa, posle dvonedeljnog posta (ne postim sve vreme).
By Ulix
Krsten, nazalost, kao beba.
To je sve.
Korisnikov avatar
By Kupper
Da, sto se krstenja tice imao sam srecu da sam mogao sam tu odluku da donesem.
By Ulix
Originally posted by Kupper
Da, sto se krstenja tice imao sam srecu da sam mogao sam tu odluku da donesem.
Ja nisam mogao da biram.
:(
Korisnikov avatar
By Kupper
Slucajno. Moji, prosvetni radnici, iovako su imali previse problema sto nikad nisu pristajali da budu clanovi, tad KPJ, nisu hteli da sestra i ja MOZDA, imamo problema. Manji grad, sve se zna.
By Ulix
Originally posted by Kupper
Slucajno. Moji, prosvetni radnici, iovako su imali previse problema sto nikad nisu pristajali da budu clanovi, tad KPJ, nisu hteli da sestra i ja MOZDA, imamo problema. Manji grad, sve se zna.
Moji su uprkos tome uspeli da me krste, i moja tetka je zbog toga imala problema na poslu (ona je prosvetni radnik). Roditelji me verovatno ne bi krstili - nisu nesto ultra religiozni - ali je prababa tiranin insistirala.
Korisnikov avatar
By Kupper
Znas kako, nikad nisam imao nikog na selu a bio je obicaj da se dete odvede kod babe i dede da oni to obave (sestre i brat od ujaka su tako krsteni). Najgore od svega je sto brat, na primer, proklinje dan kad su mu to uradili jer se kosi sa svim njegovim i stavovima i nacelima. Tad je krstenje mnogo los izbor iako covek zna da mu niko nije mislio nista lose.

Ja sam vrlo svesno usao u celu tu pricu, jako zeleo, pa sam, u oba slucaja imao srece. Em sam imao priliku da odlucim, em nisam imao problem s tim. Naprotiv, jedva sam cekao.
Korisnikov avatar
By Tot
Daliborka, buduci da nisi otisla na gay.hr. gde je vecina u predispoziciji da prima Sv. Sakramente ovde je trebalo da postaviš pitanje o Svetim tajnama. Tek kada Sveti otac dodje u Srbiju i dodatno otopli odnose izmedju crkava moglo bi se posttaviti pitanje na ovakav nacin ali ni tada ne jer je to u suprotnosti sa intimnoscu koji ti cinovi podrazumevaju, bar za mene.

Tako ti mogu reci Daliborka da si ovaj put nevidjeno neoriginalna i da kradeš tuða(ve? viðena) proseravanja, pa ti ja u Whitsonian stilu porucujem(a i Sloba je voleo da porucuje svima izuzev Miri): proseravaj se bar originalno!
By fencysmurf
Originally posted by Tot
Daliborka, buduci da nisi otisla na gay.hr. gde je vecina u predispoziciji da prima Sv. Sakramente ovde je trebalo da postaviš pitanje o Svetim tajnama. Tek kada Sveti otac dodje u Srbiju i dodatno otopli odnose izmedju crkava moglo bi se posttaviti pitanje na ovakav nacin ali ni tada ne jer je to u suprotnosti sa intimnoscu koji ti cinovi podrazumevaju, bar za mene.
da, my point exactlly*.

zato sam i pitao kako izgleda potvrda :D

----
prevod za paulija

my point exactlly - eng. - upravo ono sto zelim reci
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!