Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Abortus

ZA
75
80%
PROTIV
19
20%
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Video sam da vec postoji slicna tema u Religiji ali tamo je pitanje da li je abortus ubistvo ili ne a ovde je pitanje da li ja abortus moralan ili nije odnosno da li biste pristali na abortus-ako ste zena i da li bi podrzali abortus majke, sestre, devojke, zene ako ste muskarac...

Slika
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Slika je odvratna i svakako nije razultat abortusa jer je, hajde da kažem fetus previše razvijen. Ovo više li?i na prerano roðenu bebu ili mrtvoroðen?e. A i gde mu je glava?
Definitivno podržavam pravo svih žena na abortus ako to žele.
Korisnikov avatar
By EYA
pa o tome se i radi!
ako je ubistvo, onda nije moralno.

sta je uopste moral tj moralno ?
postoje veoma razlicita moralna shvatanja sirom sveta, zavisno od kulture, religije, obicaja, kao i razlicitih vremenskih perioda tokom razvoja naroda i civilizacije ukupno.

slika koju si postavio je grozna i budi osecaje i na samu pomisao na mrtvo dete.
ali ta slika svakako ne predstavlja plod nakon abortiranja. ovako laicki gledano, ja bih rekla da se tu radi o plodu koji je nakon bar 5 meseci trudnoce izgubio zivotne funkcije i umro jos u majcinom stomaku, pa su ga morali izvaditi.
By Ulix
Originally posted by operativni kadar
Slika je odvratna i svakako nije razultat abortusa jer je, hajde da kažem fetus previše razvijen. Ovo više li?i na prerano roðenu bebu ili mrtvoroðen?e. A i gde mu je glava?
:up:
Pored toga sto je odvratna, jos poziva i na jeftinu sentimentalnost, da ne kazem i kitsch, sto je, nazalost, Statusova jedina moralna primedba abortusu.
Definitivno podržavam pravo svih žena na abortus ako to žele.
:up: :up:

Abortus, samim tim ako je moralno pitanje, onda je vrlo individualno pitanje pa je tesko odluciti ciji je sud vredniji...
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Originally posted by Ulix
:
Pored toga sto je odvratna, jos poziva i na jeftinu sentimentalnost, da ne kazem i kitsch, sto je, nazalost, Statusova jedina moralna primedba abortusu.
Ulixe, postavi ti sliku kako izgleda fetus nad kojim je izvrsen abortus i ja cu ti aplaudirati ako ona bude bila lep prizor...

sram te bilo, govorite da zadirem u neciju sentimentalnost i da se zluzim kicom,a znas da niko ne pita kako je tom fetusu tj u sta se zadire kod njega, u mozak u zivot koji je tek poceo da se razvija...

ok, neko ce reci da fetus nije ziv, ali je na korak do zivota ito u stomaku jednog ljudskog bica...
By Ulix
Originally posted by STATUS
:
Ulixe, postavi ti sliku kako izgleda fetus nad kojim je izvrsen abortus i ja cu ti aplaudirati ako ona bude bila lep prizor...
Necu da postavim sliku jer to nista ne resava.
Meni ne bi smetalo, nemam osetljiv stomak.
Ne bi uticalo na moje misljenje.
A kako bi moglo uticati na tudje, onda takve prizore u ovakvim razmatranjima treba izostaviti, jer bismo trebali da sledimo intelekt odlucujuci sta je moralno a sta ne, a ne slike od kojih ti se povraca.
Mani se toga: to jeste jeftina sentimentalnost.
sram te bilo, govorite da zadirem u neciju sentimentalnost i da se zluzim kicom,a znas da niko ne pita kako je tom fetusu tj u sta se zadire kod njega, u mozak u zivot koji je tek poceo da se razvija...
Statuse mani se corava posla. Cim mozes da napises "kako je tom fetusu" vidim da veze s mozgom nemas. Fetusu nije nikako. Kako je amputiranoj ruci?
ok, neko ce reci da fetus nije ziv, ali je na korak do zivota ito u stomaku jednog ljudskog bica...
Opet: gde je tu argument.
Ovo su samo jeftine emocije i konvencionalna mudrost.
You can do better than that! :roflmao:
By жњ
Ponovicu sa druge teme: ako je pravo na abortus nemoralno, onda je i svaki seks muskarca sa muskarcem ili sa zenom uz upotrebu kondoma, takodje nemoralan cin, jer na taj nacin takodje unistavate pravo na zivot svog potencijalnog deteta i uludo prosipate svoju spermu!

:opatica:
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Peder sa predrasudama je uvek hit! :kakodane: Naterati bilo koga na nešto što ne želi je podjednako veliki "zlo?in" kao što je i abortus "zlo?in". Zvu?i ti poznato? Kao na primer kad peder mora da vodi dvostruki život. Ose?am se kao da se borim sa vetrenja?ama.
Da raširimo malo temu. Dete se rodi, majka ga naravno ne želi i da ga na usvajanje, zapravo u dom za nezbrinutu decu. Kakav je na dalje život tog deteta, nikog ne zanima. Tebe pogotovo. Svi koji se zaista zalažu za ukidanje abortusa treba jednom za svagda da shvate da se njihov posao ne završava roðenjem tog mu?enog deteta, ve? upravo tada po?inje. Licemerno do zla Boga. Mogu ?ak i da kažem da je ve?a izdaja tog deteta od trane zagovara?a ukidanja abortusa nego žene koja je abortirala.
By жњ
ps - ne uzbudjujte se oko slike. ocigledno je da predstavlja deo marketinske kampanje i da je u pitanju montaza. uslikati ovakvu fotografiju u materici bi bilo nemoguce, jer bi vam trebao vrlo jak reflektor sa bocne strane
Korisnikov avatar
By Mars
Prepisujem od Swena.

Da dodam samo i to da bi mi bilo ok da kazu nesto tipa "Zadrzite dete, dace vam novu dimenziju zivotu, veliku radost, postace covek..."...

...ali kad krenu da guslaju o srpstvu i kako Srbi nestaju i kako ce 2560.godine da nas bude par komada... tu im uskratim i ono malo svoje paznje.
Korisnikov avatar
By *STATUS*
hm cinjenica je da fetus NIJE ziv i da ne oseca

a OGROMNA je razlika izmedju SPERME i FETUS-a a ako to neko ne razume zaista mu ne mogu objasniti...
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Zapravo i nije. I sperma i fetus imaju šanse da se razviju u živo bi?e, ali jedina zajedni?ka osobina im je da nisu samostalno živo bi?e. Barem do odreðene faze razvoja fetusa, do koje je abortus legalan. Eto, ako ti ne možeš objasniti ja mogu :hvala:
By жњ
Zapravo i nije. I sperma i fetus imaju šanse da se razviju u živo bi?e, ali jedina zajedni?ka osobina im je da nisu samostalno živo bi?e. Barem do odreðene faze razvoja fetusa, do koje je abortus legalan. Eto, ako ti ne možeš objasniti ja mogu :hvala:

to je upravo ono sto sam htela da kazem! :up:
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by GrMi_ZEka
ps - ne uzbudjujte se oko slike. ocigledno je da predstavlja deo marketinske kampanje i da je u pitanju montaza. uslikati ovakvu fotografiju u materici bi bilo nemoguce, jer bi vam trebao vrlo jak reflektor sa bocne strane
ma sad je promenio sliku. malopre je bila neka sa mrtvorodjenim detetom, delimicno trulog tela i bez glave.
By Ulix
hm cinjenica je da fetus NIJE ziv i da ne oseca

a OGROMNA je razlika izmedju SPERME i FETUS-a a ako to neko ne razume zaista mu ne mogu objasniti...
Posto sam odlicno naucio i lako polozio embriologiju, imam pravo da se smatram strucnijim od tebe.

Pretpostavimo za sekund, doduse, da znas o cemu pricas pa nam objasni, nama jadnim priprostim pederima daleko od svetla estrade...
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Pretpostavimo za sekund, doduse, da znas o cemu pricas pa nam objasni, nama jadnim priprostim pederima daleko od svetla estrade...
Nema potrebe za ovim. Možeš sa njim da pri?aš i bez ovakvih prozivki. Kad smo ve? kod ovoga, kako njegov muzi?ki ukus uti?e na njegovo obrazovanje, inteligenciju ili logiku razmišljanja.
Zaslužio si ovo jer i sam znaš da preteruješ. :avalon:
By Ulix
Nema potrebe za ovim. Možeš sa njim da pri?aš i bez ovakvih prozivki. Kad smo ve? kod ovoga, kako njegov muzi?ki ukus uti?e na njegovo obrazovanje, inteligenciju ili logiku razmišljanja.
Zaslužio si ovo jer i sam znaš da preteruješ. :avalon:
Jesam posebno nadrkan danas pa se izvinjavam za preostar ton.

Ali zaista zelim da mi objasni posto ne shvatam.
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Za pravo na abortus, svakako.

Ionako nas je previse na Planeti.
Korisnikov avatar
By *deni*
Pravo na abortus je tekovina pravnih sistema svih modernih drzava, tako da smatram da je prevazidjeno uopste diskutovati o tome.
Postoje i zakonski normativi o tome od kada se plod u majcinoj utrobi smatra zivim ljudskim bicem, tako da ne ostaje mnogo prostora ni za pricu o moralnim dimenzijama ovog pitanja.
Korisnikov avatar
By Tweety
DA, DA I DA! dosta vise price o crkvi, laznom moralu i Srbima za sto godina...
Korisnikov avatar
By M M and I
Uopste mi ne pada na pamet da o jednom tako komplikovanom, a istovremeno i jednostavnom (pravo je svake zene da odlucuje nad svojim zivotom i telom), pitanjem diskutujem na ovakvim premisama koje je postavio "status"...:ninja:
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by spliff
freedom of choice!!!
baš tako! :up:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by GrMi_ZEka
Ponovicu sa druge teme: ako je pravo na abortus nemoralno, onda je i svaki seks muskarca sa muskarcem ili sa zenom uz upotrebu kondoma, takodje nemoralan cin, jer na taj nacin takodje unistavate pravo na zivot svog potencijalnog deteta i uludo prosipate svoju spermu!

:opatica:
A ti znash da se posle nekog_perioda spermatozoidi u testisima razgradjuju tako da bi ispalo da je svaki potentan mushkarac ujedno i nemoralan :) )

Da li ces je prosuti ili zadrzati, (m)oral je isti :)

well, za abortus
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Slika
Slika
Slika

ko mi kaze da kucu koja je u fazi izgradjne treba srusiti samo zato sto nam se ne dopada ili iz bilo kojih drugih razloga smatra da je kuca isto sto i BLOK ja cu mu preporuciti da ode u Lazu....

sve je vise burzuja koji se odlucuju na abortus jer zene zele da budu mlade, lepe a retko gde je glad ili los zivot deteta razlog abortusa...
Korisnikov avatar
By unic0rn
Iako mi je lakshe da zhivim misleci da je ovo gore shala, priupitacu:

Shta mene, tebe ili bilo koga drugog pa chak i Tetka Dacu zabole varjacha illi vanglica shta ce neko da radi sa svojom kucom, ciglama, opekama, zemljishte, temeljom?

Njegove pare/rad - njegova stvar...
By High Maintenance

ko mi kaze da kucu koja je u fazi izgradjne treba srusiti samo zato sto nam se ne dopada ili iz bilo kojih drugih razloga smatra da je kuca isto sto i BLOK ja cu mu preporuciti da ode u Lazu....

:puzzle: :wtf:

a sto se tice pitanja...odgovor je ZA...posebno kada za to postoje medicinski razlozi...
Korisnikov avatar
By M M and I
Slika
Slika
Slika

sve je vise burzuja koji se odlucuju na abortus jer zene zele da budu mlade, lepe a retko gde je glad ili los zivot deteta razlog abortusa...
Gluplje poredjenje odavno ne cuh/procitah..Ako je i od "statusa" mnogo je :kesa: :piski:

Preporucujes "Lazu"? A ti iz prve ruke znas kakva je usluga tamo? Bice da si cest gost :kuca: :ribica:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!