Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Ulix
Preuzeto sa b92
Ovogodišnji FEST bi?e sve?ano otvoren 24. februara prikazivanjem filma "Broken Flowers" proslavljenog reditelja Jima Jarmusha, saopštio je 10. januara na konferenciji za štampu Miroljub Vu?kovi?, selektor festivala.

Festival ?e biti zatvoren filmom "Don't come knocking" nema?kog autora Wima Wendersa, koji ?e biti gost festivala, rekao je Miroljub Vu?kovi?.

Wenders ?e tokom boravka u Beogradu predstaviti i svoje fotografije velikog formata na izložbi u Salonu Muzeja savremene umetnosti, a susreš?e se i sa studentima umetni?kih akademija.

Dolazak na 34. Fest potvrdili su i francuska diva crnog talasa Ana Karina, kao i režiseri Kujtim Çashku, Ramin Bahrani, Matías Bize, Fred Keleman i Vladan Nikoli?, a organizatori o?ekuju potvrde još nekoliko desetina zvezda ?iji ?e filmovi biti prikazani.

Meðu njima su Tommy Lee Jones (Three Burials Of Melquiades Estrada), Terry Gilliam (Tideland), Fatih Akin (Crossing The Bridge), Amos Gitai (Free Zone), Stephen Frears (Mrs. Henderson Presents), Lars von Trier (Manderlay), Ming-liang Tsai (Wayworld Cloud), Hsiao-hsien Hou (Three Times), Bennett Miller(Capote), Gus Van Sant (Last Days), Steven Soderberg (Bubble), Philippe i Louis Garrel, Jessica Lange , Juliette Binoche, Isabelle Huppert, Daniel Auteuil...

U okviru glavne programske celine bi?e, izmeðu ostalog, prikazani filmovi "Tideland" Terryja Gilliama, "Crossing the Bridge" Fatiha Akina, "Three Burials of Melquiades Estrada" Tommy Lee Jonesa, "Brokeback Mountian" Anga Leeja, "Good Night And Good Luck" George Clooneyja i "Last Days" Gusa van Santa.

Bi?e predstavljeno premijerno i nekoliko doma?ih autora i produkcija, meðu kojima su i Oleg Novkovi? s dokumentarnim filmom "Rudarska opera" i Vladan Nikoli?, sa filmom "Love".

Najavljeno je i više specijalnih prate?ih umetni?kih programa, kao i nekoliko iznenaðjenja.

Predsednik Saveta FEST-a Srdan Golubovi?, rekao je da je želja organizatora da na?ine korak napred u odnosu na prethodne festivale i da otvore "novu stranicu".

"Imamo izuzetno dobar program, i ove godine ima?emo dva udarna termina od 19:30 i 22:00 ?asa", naglasio je Golubovi?.

Prema njegovim re?ima namera organizatora je da zadrže visoku posetu festivalu, što je specifi?nost FEST-a i karakteristika koju ima jako malo filmskih smotri na starom kontinentu.

Golubovi? je dodao da je ove godine formiran ogranak festivala B2B, u okviru koga ?e se od 3. do 5. marta okupiti producenti, reditelji, distributeri i predstavnici ministarstava kulture država u kojima je kinematografija nedovoljno razvijena, i predstavnika fondova i producenata iz zapadne Evrope. B2B je usmeren na produkcije, autore i filmove koji se mogu svrstati u okvir Europe out of Europe, koja okuplja sve zemlje u okviru geografske Evrope koje su nedovoljno intenzivno uklju?ene u evropske integrativne tokove, kao i one zemlje koje geografski nisu u Evropi, ali imaju jako evropsko kulturno nasleðe.

Osim u Sava centru, FEST ?e biti održan i u Dvorani Kulturnog centra Beograda, gde ?e biti predstavljeni programi "?injenice i slagalice" (dugometražni dokumentarni filmovi), "Europe Out of Europe" i izvestan pogled na francuski film, u saradnji sa Francuskim kulturnim centrom.

U Domu omladine Beograda bi?e prikazani filmovi iz programa "Svetionik" i "Filmur", dok ?e u Muzeju Jugoslovenske kinoteke biti predstavljeno više omaža i pojedina?nih ciklusa.

Prodaja ulaznica za sve projekcije po?e?e 1. februara. Do 9. februara prodava?e se kompleti ulaznica po terminskim linijama sa popustom od deset odsto, kao i pojedina?ne ulaznice. Od 10. februara po?inje prodaja samo pojedina?nih ulaznica.

U Sava centru karte ?e koštati 150 dinara za reprize gala termina (12 i 14.30 sati), 200 dinara za premijere (17 sati) i 250 dinara za gala premijere (19.30 i 22 sata). U Dvorani kulturnog centra Beograda karte ?e koštati 150 dinara za reprize (12.30 i 15 sati) i 200 dinara za termine od 17.30, 20 i 22.30 sati, dok ?e u Domu omladine Beograda ulaznice koštati 150 dinara za termine od 13, 15.30 i 23 sata, a 200 dinara za termine od 18 i 20. 30 sati.

FEST je organizovan u saradnji s doma?im filmskim distributerima, brojnim svetskim producentskim i distributerskim filmskim ku?ama, kao i s diplomatskim predstavništvima i kulturnim centrima stranih zemalja u Beogradu, uz podršku medijskih i drugih sponzora.

Osniva? FEST-a je Skupština grada Beograda, a pokrovitelj Ministarstvo kulture Srbije.

Sajt Festa je www.fest.org.yu
Korisnikov avatar
By Mars
No dobro... Ukoliko su ljudi manje odusevljeni, ovde, utoliko ce manja pomama da bude za ulazak kad covek dodje...
By Ulix
Originally posted by Mars
No dobro... Ukoliko su ljudi manje odusevljeni, ovde, utoliko ce manja pomama da bude za ulazak kad covek dodje...
:up:
Bas. :hvala:

Nije sto je jedan od najvecih rezisera EVER, ali sam ocekivao malo vise euforije.
Korisnikov avatar
By Skyen
evo ja sam sva euforicna, zbog Larsa Von Triera :eya:
Korisnikov avatar
By KiWi
Od njegovih filmova sam gledao samo Million Dollar Hotel sa Milom Jovovi? i Melom Gibson i dokumentarac Buena Vista Social Club, i oba mi se dopadaju .... idem da bacim pogled na program ....
By Ulix
Originally posted by colorado
Ja zbog Dzesike Leng!! :)
Nju sam vec jednom video. :D
Korisnikov avatar
By Mars
I ja zbog von Triera, naravno.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Wenders tako smara... ne radujem se Festu zbog njega ve? zbog kona?no NOVIH i DOBRIH filmova u Srbiji! ?ove?e, i onda da mi neko kaže da nam filmovi stižu u bioskope kad i svuda u svetu! qrac... :mad:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!