Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Mars
Nisam gledao celu emisiju.

Cudno mi je delovalo valjda poslednje izlaganje dr Jorge kako su masne naslage korisne, kako ucestvuju u produkciji polnih kormona, i kako mrsave zene imaju problem da zatrudne...Nisam znao.

A da sam na mestu onog debelog, pa ne bi' jeo mesec dana nista, sledecih nekoliko meseci krajnje redukovano, pa da vidis liniju... Kakva bolest, kakvi hormonalni poremecaji...
Korisnikov avatar
By *deni*
Mars
...Kakva bolest, kakvi hormonalni poremecaji...
:lol:
Ovih dana si bas zao.... Ali, slazem se... Takvi "hormonalni poremecaji" se najdelotvornije lece stavljanjem cibzara na usta ili upotrebom busne kasike pri obrocima.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Mars
Cudno mi je delovalo valjda poslednje izlaganje dr Jorge kako su masne naslage korisne, kako ucestvuju u produkciji polnih kormona, i kako mrsave zene imaju problem da zatrudne...Nisam znao.
Da, pa anoreksi?ne žene ne dobijaju menstruaciju; ne stvaraju im se jajašca;
isto tako menstruacija kod devoj?ica ne po?inje dok im masa i ukupna koli?ina sala na telu ne predju odredjeni broj, potreban za preživljavanje trudno?e... ta starost je nekada bila jako kasna (tipa prvo su se udavale pa tek posle nekoliko godina mogle da zatrudne; [size=-2]?itam pre neki dan tekst o devojci/?ici u Africi koja ima 14 godina i "po?inje joj pubertet" pa ne zna šta ?e[/size]) a danas se u modernim zemljama zbog fast food dešava sa 11-12 godina; bar 40 odsto naših šestakinja i 80-90 odsto naših sedmakinja su se dobrano zadevoj?ile...
To je sve bilo i u onoj seriji Teen species. [size=-2]Mislim da je autor onaj ?ika Vilson što je šetao sa pe?inskim ljudima? [/size]
By Gost
Originally posted by Mars
Nisam gledao celu emisiju.
Nisam gledala uopšte emisiju.
Kako mi je JJ izgledala, i dal' je Miljkovi?ka
bila u svom "umm...ovaj...dakle" prepoznatljivom
stilu?
A propos masnih naslaga- šta smo do sada
apsolvirali? Nikakva krajnost ne valja.
Telu su potrebne masti, baš kao i proteini i
ugljeni hidrati, sve u odreðenoj koli?ini.
Konkretno masti- prof Jorga se, kako kažeš,
dotakla metabolizma hormona; a pošto polni hormoni
imaju steroidnu graðu, logi?no je da je telu neophodan
izvesni nivo holesterola (koji se najve?im delom unosi
hranom) da bi ih pravio; pa samim tim i povezanost
puberteta sa svim navedenim.
Korisnikov avatar
By Mars
Prof. ti je izgledala standardno dobro. Insistirala je na problemu gojaznosti koji prati coveka tokom celog zivota, stalno je ponavljala da je protivnik cudotvornih brzih dijeta, da nema carobne formule i da redukovanu ishranu mora da prati povecana fizicka aktivnost.

N.M. je potpuno odgovarala tvom opisu (plus sat u ruci koji valjda treba da postane njen znak raspoznavanja od ostalih voditelja). Ali dok god prica manje od gostiju, ok mi je...

Drugi strucnjak je bila prof. Edita Stokic, endokrinolog.

I tri debeljuce, dve zene (srednja kategorija) i jedan muskarac (XXXXXL). Dbeljuce su tezinu shvatale kao problem, a ne kao slucaj one zene koju je Mirjana Bobic svojevremeno pozvala i koja je ekstra zadovoljna sa svojih 150kg i koja je napravila na budale sve nas koji smo laksi od nje.
By жњ
ijaoooo, gledala sam emisiju. koji zhasu! nisam uopste gladna od te veceri! onaj XXXXXXL lik ne samo da ima problema sa kilazom, nego je i retardiran. kako je samo pricao da nije nista jeo i da je pio vodu 7 dana, a da grama nije smrsao i kako su ga lekari pratili do klonje jer su mislili da krisom jede! ma garant je sakrio neku masnu prasetinu u vodokotlic!
jos prica kako se ugojio 50 kila za vreme sankcija???? Zar ne bi trebalo biti obrnuto????

fuj bre! toliko biti bez samokontrole! gadi mi se!

jos su lekari rekli da u njegovom slucaju jedino pomaze prekracivanje creva, jer su se valjda toliko izduzila da umrtvljuju metabolizam jer hrana tesko prolazi. i jos moli druge da mu pomognu a sam sebi ne zeli.... kako me samo iznervirao uhhhhh!

ona mlada devojka "miss debeljuca" je bila simpaticna i normalno je pricala o tome kako voli da jede i jebiga, ali primecivalo se na njoj da ima volju da smrsa. drzim joj palceve da istraje :up:

SVE je stvar volje!
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by GrMi_ZEka
kako je samo pricao kako su ga lekari pratili do klonje jer su mislili da krisom jede! ma garant je sakrio neku masnu prasetinu u vodokotlic!
Možda su mislili da reciklira :muva:
jos prica kako se ugojio 50 kila za vreme sankcija???? Zar ne bi trebalo biti obrnuto????
Zavisi koliko je para imao pre toga... gojaznost se naj?eš?e javlja kod onih koji su malo iznad siromaštva, pa imaju para da kupe mnogo najjeftinije hrane, a to su mast, še?er i brašno... :lizalica:
Korisnikov avatar
By Daliborka
I ja sam uvek skepticna kada neko svoju debljinu objasnjava na hiljadu nacina, a nikako dobrim apetitom.

Ja uvek kazem, bucmasta sam i punacka zato sto volim dobro i obilno da pojedem.
:vegi:
By Gost
jos su lekari rekli da u njegovom slucaju jedino pomaze prekracivanje creva, jer su se valjda toliko izduzila da umrtvljuju metabolizam jer hrana tesko prolazi.
Ja nisam gledala emisiju, ali pretpostavljam
da su mu preporu?ili želuda?ni by- pass
(prostim re?nikom- smanje mu želudac na veli?inu
stisnute pesnice.)
Ah, hirurgija :love:
By жњ
nene, bas creva

a zeludacni bajpas jos nije izveden u nasoj zemlji, al ce kao biti uskoro...

osice, ti studiras medicinu mejbi? ;)
Korisnikov avatar
By Mars
Razne metode su pominjali.

Balon, onda taj zeludacni by pass, i neki prsten koji zeludac stavi u formu pescanog sata. Ali to samo kod ekstremnih slucajeva.

Kod ostalih se insistira na rezimu ishrane u duzem vremenskom periodu.

Kod ovog konkretnog jadnika resenje problema gojaznosti dodatno koplukuju dijabetes i srcano oboljenje.
By Gost
nene, bas creva

a zeludacni bajpas jos nije izveden u nasoj zemlji, al ce kao biti uskoro...

osice, ti studiras medicinu mejbi? ;)
Ne zeko peko. Ja studiram bravarski
zanat na Narodnom Univerzitetu Božidar Adžija.
Ha ha ha ha.
Crkoh.
Da ja studiram kraljicu nauka, majku života-
MEDICINU :love:

btw- o'kle ti to da želuda?ni by-pass nije uraðen
kod nas???
By жњ
bilo na tv-u, pricali o tome

jel to fazon da se stavlja gumica na polovinu zeluca i da se steze???
By жњ
nenene, to je ona fora da ti zazvekece u stomaku kad se naklopas...

sori, pomesala sam ;)
By Gost
nenene, to je ona fora da ti zazvekece u stomaku kad se naklopas...

sori, pomesala sam ;)
Šta si pomešala, svega ti???
Da ti "zazveke?e" ili da se "stavi gumica"?
Zeko gde si pokupila ove osnove hirurgije?
Na gore pomenutom Narodnom Univerzitetu?
Ha ha ha.
Pazi, by-pass je krajnja mera le?enja
gojaznosti, primenjuje se u zaista ekstremnim
slu?ajevima.
Jel' imaš ideju kako izgleda gastrointestinalni trakt?
Dakle, od usta se spušta, pa 'ajde da kažemo,
jedna cev, koja vodi do želuca, od njega se
nastavlja nekih, u proseku, desetak metara
creva, koji se završavaju...hm... u guzi.
(ovo je anatomija po p?elici. Unapred upozoravam
medicinare sa foruma da se ne zajebavaju sa mnom,
pokušavam da je približim ljudima na nestru?an na?in.)
Elem, fora tog by pass-a (iliti premoš?avanja)
je da se upravo smanji veli?ina
želuca, takva osoba htela- ne htela, ne može
da unosi ve?e koli?ine hrane.
Gubi na težini ( a to stvara novo pitanje-
jer ostane ogromna koli?ina rastegnute
vise?e kože- i kre?e se sa novim operacijama
rekonstruktivne hirurgije. )
Kažem ja, hirurgija :love:
By жњ
znam hani kako to izgleda... :D

nemas potrebe za uproscavanjem. obe navedene tehnike su bile objasnjene u emisiji!

nemoj da ti ja ocitavam oche nash iz kvantitativnih metoda :P
By Gost
znam hani kako to izgleda... :D

nemas potrebe za uproscavanjem. obe navedene tehnike su bile objasnjene u emisiji!

nemoj da ti ja ocitavam oche nash iz kvantitativnih metoda :P
E pa jbg.
Ja se zanesem kad se god ukaže prilika
da pametujem i pokažem koliko znam.
Šta su to kvantitativne metode? :D
By жњ
Metode za odredjivanje optimalnog rješenja, matematicke i statisticke formule direktno primenjive na resavanje odredejnih problema u menadzmentu! Smarachina, eto sta je ;)
By жњ
onaj XXXXXXXXL lik koji je pre deset dana gostovao u emisiji je preminuo juce od posledica gojaznosti. bilo danas u novinama.

strashno :(
Korisnikov avatar
By Oziris
@ pcelica: Zar taj holivudski by-pass zeluca nije u stvari isto sto i Bilrot 2 u Abdominalnoj hirurgiji???
Korisnikov avatar
By vanillapuff
onaj XXXXXXXXL lik koji je pre deset dana gostovao u emisiji je preminuo juce od posledica gojaznosti. bilo danas u novinama.

strashno :(
Joj, jeste, bas sam se shokirala kad sam procitala, jeste bio exxxtremno XXXXXXXL po kilazi i XXXXXXXS u glavi, ali nije morao bas da umre....
A sto se tice potrebne kolicine masnih naslaga koje ucestvuju u produkciji estrogena, pa time uticu i na menstruaciju, plodnost i sve ostalo, to je ziva istina, uverila sam se na sopstvenom primeru (kad vec nisam bila pametna da ucim na tudjim greskama)... Na srecu, ceo sistem se sasvim regulisao kada sam dostigla potrebnu tezinu koja zaista nije nista neobicno niti previse - 54kg na 166 cm, eto takav nekakav odnos je izgleda potreban da bi se sve telesne funkcije zene odrzavale regularno.... Uhhh... Zena je komplikovano, cudesno bice....:minibounce:
By Gost
Originally posted by Oziris
@ pcelica: Zar taj holivudski by-pass zeluca nije u stvari isto sto i Bilrot 2 u Abdominalnoj hirurgiji???

Aaaaaaaaaaaaaaaah!!!
Ti znaš šta je Bilroth!!!
Oh.
My.
God.

(ina?e, p?elica je ve? objasnila da je
posrnula štreberka, u prevodu: nisam
još položila hirurgiju, pa ne mogu da
pametujem... mislim mogla bih sada
da odguglujem, ali ?emu to, to mo'š
i sama.)
By Sixto
Pcelice koliko se ja secam dok sam studirao da sve operacije na zeludcu se ne zavrsavaju potpuno normalnim postoperativnim tokom, zbog prekida kontinuiteta epitela i onih ivicnih celija koje luce Hcl pa prouzrokuju teze zarastanje i autodigestiju!
Uvek koliko znam bude problema pa se neretko pacijent ponovo otvara!
Navodno vazi za operaciju u slucaju da ne postoji nikakav drugi vid terapije, kao najdrasticnije resenje!
By Gost
Pazi ja stvarno nisam položila hirurgiju,
ali koliko znam sa predavanja i vežbica, fora
je da usled ekstremne gojaznosti i dilatacije
želuca oni imaju problem tokom operacije
upravo u spajanju, jer epitel je istanjen, tako da
bi to objasnilo ovo što ti kažeš.
By Sixto
Ma ni ja se ne secam nesto najbolje, hirurgija mi nije primarna al znam da je nesto u vezi tog sa Hcl, kao cim se prekine kontinuitet epitela onda kiselina nagriza tkivo, kao kod grizlica, cim pocnu to je jedan zacaran krug gde nema spontanog izlecenja, samo se produbljuju autodigestijom!
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
liposukcija je bezbedna metoda da se u jednom danu otarasite suvishnog sala... bezbedna je, nije isuvishe skupa, a delotvornost iste je neoborivo.
By Gost
Originally posted by Morgan Le Faye
liposukcija je bezbedna metoda da se u jednom danu otarasite suvishnog sala... bezbedna je, nije isuvishe skupa, a delotvornost iste je neoborivo.
Da je potpuno bezbedna, i nije. Što je
osoba gojaznija, ve?i je rizik javljanja masne embolije.
Skupa je itekako, a da je delotvorna... pa neko može
da "isiše" salo, pa da se opet vrlo brzo ugoji...
By Sixto
Jeste ikada pogledali kako se radi liposukcija?
Covece izgleda ko u kasapnici kad mesar filetira snicle ili tako nesto, a iza njega aparat u staklenu bocu srche zuto kasasto salo!
:bljak:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!