Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
MRZIM kada mi u odsudnom casu zazvoni telefon ili mi neko pridje, pa ne skrenem paznju da mi nafiluju palacinku na SVETLIJOJ, nepecenijoj strani !!! :rafal:

Samo palicinka nafilovana tako da svetlija strana bude unutra, a tamnija spolja, i vidljiva - istice svu delikatnost ukusa.

Samo to i jeste palacinka!
Korisnikov avatar
By Rei
:smeh: :smeh:

Aa, zar palachinke ne bi trebale da se peku sa obe strane? :puzzle:

I chime mora da bude nafilovana? :mucka:
Korisnikov avatar
By Mars
Fil je stvar ukusa.

A peku sa obe strane, naravno, ali obrati paznju sledeci put: jedna strana (koja se prva pece) je uvek pecenija i tamnija od druge.
Korisnikov avatar
By Rei
A tooo.. Hehe, bash zvuchi :lood: ali to je stvar ukusa kao shto si rekao. :kuvar:
Korisnikov avatar
By Mars
Stvar ukusa je fil, a ovo ne.

Uzmi sledeci put dve identicne palacine, filovane ovako i onako pa javi koja je bila ukusnija.

(iz necega sam ucio kada su ovakvi eksperimenti u pitanju, da moras da ponovis postupak i u obrnutom redosledu, zbog izbegavanja neke greske cijeg naziva takodje ne mogu da se setim... Pojedi 4 palacinke!)
Korisnikov avatar
By Rei
Aham, a da li da ih uvijem ili da ih onako ispresavijam u trougao ili je svejedno :nerd:
Korisnikov avatar
By Mars
Svejedno. Kako vise ti volis.

Ali da jedne budu svetlijom stranom spolja (UAAAAAA!!!!), a druge tamnom...
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
definitivno nisam obracao paznju na stranu na koju bi trebalo da gurnem fil za palachinke, al ako mi neko donese porciju istih, naravno da cu dati svoje mishljenje, da li su ovakve ili onakve bolje....

:fige:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Mars
(iz necega sam ucio kada su ovakvi eksperimenti u pitanju, da moras da ponovis postupak i u obrnutom redosledu, zbog izbegavanja neke greske cijeg naziva takodje ne mogu da se setim... Pojedi 4 palacinke!)
Mislim da se zove slu?ajna greška, jer ako je sistematska greška nju ne možeš da izbegneš - ona zavisi recimo od grejne plo?e ili sastava punjenja za pala?inku pa ne možeš da je izbegneš
[size=-2]ali sam namerno bacio svoj praktikum iz fizike jer nisam više mogao o?ima da ga gledam; tako da ne mogu da proverim...[/size]
Korisnikov avatar
By spliff
mars je potpuno u pravu.... fil se nanosi na stranu koja je poslednja ispechena (ili kako mars reche, na svetliju)...
Korisnikov avatar
By Mars
Uh! Kako mi je trebao istomisljenik na ovu temu!

Ne o politici, stranackom opredeljenju, religiji, ne! O ovome! Hvala ti.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by jukie
Mislim da se zove slu?ajna greška, jer ako je sistematska greška nju ne možeš da izbegneš - ona zavisi recimo od grejne plo?e ili sastava punjenja za pala?inku pa ne možeš da je izbegneš
Ne, ne mislim na to.

Radi se, u ovom slucaju: koja je palacinka bolja, sa stanovista eksperimentatora.

I moze da se desi sledeca situiacija: da njemu prva palacinka bude bolja, ma o kojoj da se radi (glad/sitost, uticaj psihe), i da rezultat zavisi od tog redosleda. Da je uvek, nezasluzeno i neobjektivno - bolja prva palacinka, metoda, objekat.

To se pominjalo u knjizi iz pedagogije koju sam ja bacio jos i vecom brzinom nego ti svoju fiziku...
Korisnikov avatar
By spliff
Uh! Kako mi je trebao istomisljenik na ovu temu!

Ne o politici, stranackom opredeljenju, religiji, ne! O ovome! Hvala ti.
:palacinke: :love: :blush:

nema na chemu, i drugi put :)
Korisnikov avatar
By KiWi
U najve?oj pala?inkarnici u Pan?evu (gde je uvek golem red) uvek fil stavljaju na svetliju stranu ... nisam pitao zašto, jer mi ne smeta :D ... nisam osetio razliku, jer uvek filuju samo tu stranu (rade mehani?ki, pa svaka pala?inka završi sa filom na svetloj strani).

Mene više zanima šta je upala?inki ... ja obi?no uzimam: Nutellu + Mlevenu Plazmu + Bananu ... i zamolim ih da mi spakuju, pa lepo luckam kod ku?e u tanjiru sa viljuškom i nožem .. kako dolikuje ... a ne da meljem sendvi? od centra do ku?e ...

Dakle, uz prvo pitanje, odgovorite na druga dva:

a) ?ime filujete pala?inke?
b) Jedete li ih usput ili kod ku?e? (ako ih kupujete, a ne pe?ete sami)
Korisnikov avatar
By spliff
sa orasima i eurokremom... mozze i chokoladni fil, a ni domacci dzzem (od kajsija npr) nije za bacanje...

palachinke jedem samo kod kucce (svoje ili nechije tudje), ne volim one kupovne...
Korisnikov avatar
By Mars
Retko jedem u palacinkarnicama, retko gde mi se dopadaju.

Poslednji put su mi nadahnuto pricali o jednoj kod Cvetkove pijace (vanila puding+visnje), ali ja ni tamo nisam bio odusevljen.

Dakle, kupovne samo kada naidje kriza, ili planski izadjem, takodje u varijanti sto+stolica+tanjir+viljuska+noz. Kod mene prave neke dobre slane, mediteranske.

Ulicom ne volim da jedem, sav fil mi se srusi u donji deo, cesto se umazem, curi, ja onda sve to progutam brzo i nimalo ne uzivam.

Od filova, najvise volim kombinaciju med, plazma, cimet, onda kakao i secer, i dzem od kajsije. Cokoladne kremove ne.
Korisnikov avatar
By Rei
Volem i ja to sa nutelom i plaznom i bananama :kiwi:
I nutela i kokos :love:

I samo sa shecerom :)
By Çâðê_DUP
Opet se razlikujem od druge dece.
Moje pala?inke, pravo iz Teflona za pala?inke,
su iste boje, mirisa, ukusa i konzistencije-
sa obe strane.
I poznato je da se pala?inke mogu samo urolati,
nikakvo fancy savijanje u trougli?e ne dolazi
u obzir (jer zaboga, kako onda da iscuri fil
kada so?no zagrizem?!)
Korisnikov avatar
By Mars

Takodje ih samo rolam. Tako lepo moze da stane i vise palacinki paralelno na tanjir.

To mi takodje omogucava da fil, koji god da je-samo razvucem po precniku palacinke, ne da ga ravnomerno rasporedjujem celom povrsinom...

PS: kakav god da je fil, u testo mora da ide kilo, kilo ipo vanilin secera, da se ubije miris jaja.
Korisnikov avatar
By Rei
Ponekad jedem slane, kada mamu ne mrzi da sprema.. Nafiluju se mlevenim mesom, pa se onda pohuju sa prezlama i jedu sa majonezom (mada neshto ne volim majonez pa samo po koju pojedem sa njim:) ). :mljac:
Korisnikov avatar
By Njuskalo
...a mislio sam da sam ja zahtevan...
Korisnikov avatar
By Mars
Zaista neuporedivo redje jedem slane. Osim pomenutih mediteranskih na jednom mestu...

Neshto kod njih meni nije po ukusu.

Jednom sam jeo neko meksikansko cudo od 2 kila, sa 3 vrste pasulja unutra (bljak) i kojechim znanim i neznanim. Nije mi se dopalo.
By Çâðê_DUP

Jednom sam jeo neko meksikansko cudo od 2 kila, sa 3 vrste pasulja unutra (bljak) i kojechim znanim i neznanim. Nije mi se dopalo.
?ekaj malo.
Original meksi?ka tortilja sa
original spicy punjenjem je zakon!
Jedna od najboljih stvari koje sam probala-
veruj mi! Bi?e da prosto nisi "naleteo" na
pravi primer.
Korisnikov avatar
By colorado
letos sam delimicno zaradjivao za zivot i ovo mi ni u jednom momentu nije palo na pamet! mozda zato sto nisam veliki ljubitelj palacinki. Treba najmanje sat vremena da se naprave, zasmrde celu kucu, a pojedu se za 5 minuta, a jos i nisu nista posebno.
Inace, omiljen nadev mi je sirup od maline, tanko iseckane jagode, i bri sir. :)
Korisnikov avatar
By Mars
Moguce. Nisam je jeo u Mexicu.

Bilo je bas kao palacinka, samo malo deblje, ali vazdusasto, ne "hlebasto", kao tortilja, i gomilu raznobojnog pasulja je imalo, i trebalo mi je decilitar piva uz svaki zalogaj da progutam, toliko je to meni bilo suvo. Uzeo sam blagu varijantu, manje ljutu.

Ja volim sochnije stvari da jedem od toga. Volim i giros sa dosta povrca, mozda tvoja tortilja lici na tako nesto.
By Gost
Moguce. Nisam je jeo u Mexicu.

Bilo je bas kao palacinka, samo malo deblje, ali vazdusasto, ne "hlebasto", kao tortilja, i gomilu raznobojnog pasulja je imalo, i trebalo mi je decilitar piva uz svaki zalogaj da progutam, toliko je to meni bilo suvo. Uzeo sam blagu varijantu, manje ljutu.

Ja volim sochnije stvari da jedem od toga. Volim i giros sa dosta povrca, mozda tvoja tortilja lici na tako nesto.
Pa eh, da je sre?e da sam ja jela
u Meksiku... Pravila ih je Meksikanka. :D
Tortilje su ekstra tanke, uopšte ne osetiš
to testo, a unutra- spajsi piletina, sa ekstra
so?nim povr?em, sve preliveno rastopljenim sirom.
Ja sam se raz-du-še-vi-la!!!
Korisnikov avatar
By Mars
To bi mi se svidelo. Ajde da ne pricamo vise o mojoj palacinki sa pasuljima...
Korisnikov avatar
By colorado
ukusna je ta meksicka hrana, ali brate ni tri dana posle nje ne mogu da prestanem da prdim!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!