Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Angelique
Deco...
gde ste mi se zagubili...
Nemojte da nam zatvore topic o Agati...
Javljam vesti vezane za filmove - Suchet i G.McEwan su snimili svih osam naslova koji su radjeni ovog leta i jeseni. Premijera je najavljena za januar pa se eto nadamo da ce stici i do nas u nekom skorijem periodu. Imate detalje na sajtu na stranici Novosti. Juce kada sam radila mailing listu javih da Suchet par filmova jos snima ali sada evo vidim podatak da je i on svoje zavrsio i cak i da ce premijera tih filmova biti vec u decembru u Americi - pre Engleske !!! Ovih dana objavljujem i to detaljno.
Inace nije tacna vest da ce se Poaro i Marpl pojaviti zajedno u jednom filmu - odmah su reagovali sa zvanicnog sajta i moderatori na imdb.com su to ispravili, ali je medjutim tacno da je Geraldine Mc Ewan snimila film po romanu Zla sudba u kome defiluju inace Tomy i Tuppence. Hajde valjda cemo videti kako to izgleda i gde se ona tu udenula. Obzirom da su Tomi i Mrvica tu (malko) stariji nju igra Greta Skaki - moze da prodje... A i za ulogu Arijadne Oliver izabrana je Zoe Wanamaker (nama poznata kao Madame Hooch iz filmova o Hariju Poteru)... Imate sliku na sajtu na stranici Novosti...
Hajde cekam vas sa komentarima bilo ovde bilo na nasem sajtu na forumu - citaonici...
:trampolina:
Korisnikov avatar
By Angelique
Javljam samo kratko da je danas NAPOKON OTVOREN PRAVI (php) FORUM - CITAONICA
gde mozete da se druzite, ostavljate komentare o svemu i svacemu vezanim za Agatu i njene knjige.
Otvarajte nove teme i druzite se. Ja dolazim uvek kad mogu i na njemu sam uvek kada sam on-line pa se nadam da cu se nekada i sresti sa nekim od vas u Nasoj citaonici. Trenutno imamo dva registrovana clana ali se nadam da ce se posle slanja ove poruke njihov broj povecati makar na vas koji ste aktivni i na ovom topicu ovde.
Sve postove mozete citati, ali je za pisanje postova i odgovaranje potrebno da se registrujete kao i na vecini foruma na Internetu.
Zelim vam prijatno i ugodno druzenje.

Direktna adresa do Citaonice je:

http://www.freeyabb.com/phpbb/citaonica.html

Napomena: Trenutno sam linkovala pristup sa sajta samo sa naslovne strane (slika levo gde pise "Nasa citaonica")
a uskoro i sa svih ostalih stranica. Obavestavam ovim putem samo fanove o ovome a vi prosledite dalje dok se
i na sajtu ne nadje informacija o tome.
:kuvar:
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Opet se bave recikliranjem naslova koje su vec objavili... :(
"1, 2, cipela se raspala". Taman kad su me odusevili "Mackom medju golubovima" i sad opet useru :hand: .
UAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!
:sesir:
NOX
Korisnikov avatar
By Angelique
Originally posted by Nocturnal
Opet se bave recikliranjem naslova koje su vec objavili... :(
"1, 2, cipela se raspala". Taman kad su me odusevili "Mackom medju golubovima" i sad opet useru :hand: .
UAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!
NOX
Pitala sam ih za to...
Nisam mogla da odolim kada je Lord Edzver izasao po treci put - prvo kao meko dzepno izdanje '97 pa tvrdo pre par godina i onda sad nedavno kao bestseler izdanje - kazu da se knjize stampaju po potrebi trzista i da su bili rasprodali predhodni tiraz (pretpostavljam tvrdi...) pa kad su trebali da ga dostampaju - udenuli su ga u bestseler
To mi kao ima logike ali isto tako znaci da ako budu imali 50 kola bestseler bibliteke da ce nam ponovo pustiti sve stare naslove jer vidim da imaju jako malo naslova od onih starih knjiga u redovnoj prodaji...
Korisnikov avatar
By Dina
Zahvaljujuci Jukie-u saznala sam da pocinje serija Gospodjica Marpl i to bas kad sam ja uvela kablovsku (juuupiii). Danas u 17 55 h na HRT2

GOSPOÐICA MARPLE - serija
MISS MARPLE

Proslavljena glumica Geraldine McEwan pojavljuje se u ulozi oštroumne gðice Jane Marple, lika svjetski poznate autorice krimi?a Agathe Christie. Iza vanjštine mile starice krije se iznimno pronicavo opažanje ljudske prirode te oštra intuicija za rješavanje zlo?ina - ubojice je podcjenjuju sebi nauštrb!
Izvornu pri?u Agathe Christie za mali su ekran prilagodili ugledni scenaristi i producenti koji potpisuju i uspješni serijal "Poirot".

Serija, snimljena u produkciji Granade, nominirana je za 57. Primetime Annual Emmy Award 2005.

1. epizoda: THE BODY IN THE LIBRARY

Dolly Bantry zatražit ?e pomo? svoje prijateljice gðice Marple nakon što ona i muž u knjižnici svoje ku?e otkriju truplo. Kad se pro?uje da je iz hotela u kojemu je radila nestala glamurozna plesa?ica, žrtva je, ?ini se, identificirana. No kad otkriju drugo truplo, gðica Marple uviða da je ubojstvo povezano s ranijom tragedijom u kojoj su ulogu odigrali ljubav, novac i usamljenost.

Uloge: Geraldine McEwan, Joanna Lumley, Simon Callow, Jack Davenport, Tara Fitzgerald, Ian Richardson, Adam Garcia
Scenarist: Kevin Elyot
Redatelj: Andy Wilson
Urednica: Ranka Horvat

http://www.hrt.hr/htv/
Korisnikov avatar
By Angelique
Dina,
hvala informaciji - propustila sam danas ali vidim da ima repriza nocas u 01.05.
Inace po duzini pretpostavljam da ce biti ceo film veceras THE BODY IN THE LIBRARY a oznaka 1/4 moze znaciti da ce nam svake nedelje pustati po jedan film od cetiri snimljena sa Geraldine McEwan iz 2004. (The Murder at the Vicarage, 4.50 from Paddington i A Murder Is Announced)
Unapred se radujem da vidim nesto novije iz produkcije sa Miss Marple
Inace sutra ujutru u 09.10 ima Bozic Herkula Poaroa na HRT 1
ali nema reprizu
Ko zeli da gleda Miss Marple samo neka obrati paznju - me pocinju svake nedelje u isto vreme. Pokupicu tacne podatke sa HRT-a i postaviti na sajt pa cemo upratiti i to.
Ocekujem vase komentare filmova.
Korisnikov avatar
By jukie
Prvo jedno priznanje: Ja sam prošli put kada smo najavili blok filmova po Agatinim romanima (tužni ?empres i još nešto) imao grdnih problema da održim koncentraciju pri gledanju... mnogo je sporo išlo, likovi imaju potpuno prazna lica kao roboti... jako me je razmazio ciklus "Ubistva u Midsomeru" gde se mnogo više prepoznajem nego kod Agate i sve nekako brže ide (da ne pri?am što se sve dešava u šumi i na livadi (i na puteljku izmeðu šume i livade) što mi je mnogo bliskije nego saloni aristokratije)... tako da ne znam koliko uopšte smem išta da pišem na ovom threadu kad nisam iz te pri?e...

Ina?e, kakav je novi prevod Ma?ke medju golubovima? Nadam se da nije recikliran stari?*
*tako je Kreativni centar uzeo kompletan stari tekst "Knjige o džungli" i onda u onim finim dodacima u fusnotama piše "to što se u tekstu zove tako i tako je ustvari to i to"
Korisnikov avatar
By Mars
Odavno nisam ni citao ni gledao nesto od Agate...
Bas cu da uzmem nesto u Januaru, samo da se oslobodim knjiga koje sam trenutno poceo.

I hocu nesto sa Miss Marple! Nju vise volim od Poirota, mada me je i on kupio za sva vremena jednom recenicom.

Preporuka? Moze bilo sta, ionako sam zaboravio ubice od onoga sto sam citao (osim u Razbijeno ogledalo, zbog upecatljive Liz Taylor)

"Marsovo dupe - ujed zadovoljstva"
http://www.snopes.com/
Korisnikov avatar
By Angelique
Originally posted by Mars

I hocu nesto sa Miss Marple! Nju vise volim od Poirota, mada me je i on kupio za sva vremena jednom recenicom.

Preporuka? Moze bilo sta, ionako sam zaboravio ubice od onoga sto sam citao (osim u Razbijeno ogledalo, zbog upecatljive Liz Taylor)

Ako hoces Miss Marple moja preporuka odnosno moj licni top 5 kada je ona u pitanju:

They Do It with Mirrors
A Caribbean Mystery
At Bertram's Hotel
4:50 from Paddington
Sleeping Murder

vecinu sam citala nedavno i ostala sam pri tom redosledu
Korisnikov avatar
By Dina
Ne dopada mi se ova Gospodjica Marpl... Valjda sam je zamisljala onako kako postoji u onom (cini mi se jednom) ranijem filmu (Napuklo ogledalo). Tako da sam se svo vreme dok sam gledala navikavala da je sad to Gospodjica Marpl... Inace ni Tot, ni Seaman, ni ja se ne secamo da u samoj knjizi postoji lezbejska ljubav, cini mi se da su tu oni nesto menjali, kao i u samom zapletu i raspletu... Seaman ce bas da proveri nase secanje (posto ima knjigu)...
Korisnikov avatar
By Mars
Hvala, Angelique. Samo sam sa spiska citao "Usnulo ubistvo".

Inace, od Agate sam voleo ona hrvatska izdanja.Nekako bas lepo legnu pod ruku te knjige, font ok, imena u originalu...

:f5:

"Marsovo dupe - ujed zadovoljstva"
http://www.snopes.com/
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Dina
Ne dopada mi se ova Gospodjica Marpl...
Ni meni, sva je nekako zivahna i stalno imam utisak da ce u jednom trenutku krenuti da trci negde :lol: . Dzoan Hikson mi je bila bas kako treba.
Dina
Inace ni Tot, ni Seaman, ni ja se ne secamo da u samoj knjizi postoji lezbejska ljubav, cini mi se da su tu oni nesto menjali, kao i u samom zapletu i raspletu...
I ja vam se pridruzujem. Uopste se ne secam toga. Ono cega sigurno nije bilo i sto mogu da potvrdim (proverio sam) je famozna zaljubljenost Filipa Blejka u Amijasa Krejla u filmu "Pet prasica" koju ste ti i Tot pomenuli vec. Po knjizi bio je zaljubljen u Karolin Krejl.
Mars
Odavno nisam ni citao ni gledao nesto od Agate...
Bas cu da uzmem nesto u Januaru, samo da se oslobodim knjiga koje sam trenutno poceo.
Sad si mi razbio koncepciju zato sto mije to omiljena knjiga sa Miss Marple, pa ne mogu da ti je preporucim :P . Znaci:
1) Razbijeno ogledalo (jedna od najboljih Agatinih :love: , kakav zaplet :hail: )
2) Najavljuje se ubistvo
3) Ubistvo u vikarijatu
4) Trinaest problema (zbirka kratkih prica)

NOX
Korisnikov avatar
By Ombeliko Brunner
Ja sam prvo pogledao taj chuveni film sa Liz Tejlor pre nego shto sam prochitao neki roman sa gospodjicom Marpl ( a prvi roman koji sam prochitao bio je Hotel Bertram), tako da sam gospodjicu Marpl prilikom chitanja knjiga vizuelizovao kao Andjelu Lensberi. Ona mi se bash svidela kao Miss Marpl i shteta shto nije glumila Dzejn u josh nekom filmu. Dzeraldinu MekEvans nisam gledao ali nadam se da cu je uhvatiti na HRTu, mada mi na ovim slikama sa Angelique sajta deluje kao simpatichna bakica.

Trenutno chitam A man lay dead, prvi roman novozelandjanke Nejo Marsh ( Ngaio Marsh ), koja takodje spada u golden age of crime novels. Zanimljiv roman, radnja malo podseca na Agatine mrtvacheva ludost i Najavljuje se ubistvo. Drustvo se okupi u velikoj viktorijanskoj kuci da odigraju murder game, ali kad se svetla upale pojavi se pravi lesh...Prochitao sam oko ž romana imislim da znam who's the guilty one, ali se nadam da cu na kraju ipak biti prevaren...
By Ulix
Originally posted by Ombeliko Brunner
Ja sam prvo pogledao taj chuveni film sa Liz Tejlor pre nego shto sam prochitao neki roman sa gospodjicom Marpl ( a prvi roman koji sam prochitao bio je Hotel Bertram), tako da sam gospodjicu Marpl prilikom chitanja knjiga vizuelizovao kao Andjelu Lensberi. Ona mi se bash svidela kao Miss Marpl i shteta shto nije glumila Dzejn u josh nekom filmu. Dzeraldinu MekEvans nisam gledao ali nadam se da cu je uhvatiti na HRTu, mada mi na ovim slikama sa Angelique sajta deluje kao simpatichna bakica.
Angela Lansbury je odlicna gospodjica Marpl, i odlicna glumica uopste - setite se samo The Manchurian Candidate, uloga za koju je, da je imalo zdravog razume bilo u Akademiji tada, trebala dobiti Oskara.
Steta sto je nije glumila u vise filmova, slazem se, ali je zato glumila u jednoj slicnoj seriji koja se emitovala skoro deset godina, ne znam da li je kod nas ikada emitovana, ali sam je u Americi vidjao na bar desetak kanala i pre dve godine, a snimana je osamdesetih, zove se "Murder, She Wrote". Lik koji glumi, Jessica Fletcher (ili: J. B. Fletcher) toliko nalikuje gospodjici Marpl da je to neverovatno.
Korisnikov avatar
By Angelique
Javljam samo kratko da imate onu cuvenu najtupaviju mogucu ekranizaciju nekog Agatinog romana u nedelju uvece 22.35 na Studiju B a repriza je sutradan popodne u 15.30

Rec je naravno o filmu Ubistvo u Orijent Ekspresu gde (nesretni)Alfred Molina tumaci Poaroa

Ako imate prilike a niste gledali pogledajte ga ne biste li se malo nasmejali i zabavili...

Zelim vam dobar provod i veceras i narednih dana a naravno icele godine
Korisnikov avatar
By Dina
Pogledajte na HTV-u
2. epizoda: 4.50 FROM PADDINGTON

Prijateljica gðice Marple gða McGillicuddy o?evidac je ubojstva. Iz svoje otmjene ku?e uz prugu vidjela je kako muškarac u jure?em vlaku davi ženu. Budu?i da nije naðeno truplo, policija smatra kako je gða McGillicuddy zacijelo sanjala nesretan slu?aj. Gðica Marple je uvjerena kako je odgovor u zlosretnoj obitelji kojoj pripada ku?a uz prugu pa nagovara mladu prijateljicu da se ondje zaposli kao doma?ica ne bi li otkrila kakav trag.

Uloge: Geraldine McEwan, John Hannah, NIamh Cusack, Amanda Holden, David Warner, Jenny Agutter, Michael Landes
Scenarist: Stephen Churchett
Redatelj: Diarmuid Lawrence

Danas na HRT2 u 14 45.

Koliko se secam ja sam gledala `Ubistvo u Orijent ekspresu` sa Dejvidom Sacetom. Gledacu veceras i tu verziju koju ti Angelique navodis...

I tebi sve najbolje u novoj godini kao i ostalima. Ovaj topic mi je posebno drag jer sam prvo na ovom forumu tu pocela da pisem a i `nasla se` sa Totom (sto se pretvorilo u jako lepo prijateljstvo u realnom zivotu). Tako da se nadam da cemo se uz Agatine knjige druziti ovde i ove godine.

:sunce: :serlok: :cita:
Korisnikov avatar
By Angelique
Originally posted by Dina

Koliko se secam ja sam gledala `Ubistvo u Orijent ekspresu` sa Dejvidom Sacetom. Gledacu veceras i tu verziju koju ti Angelique navodis...
Ne postoji verzija tog filma sa Suchetom - 100%

Snimljene su samo dve
1974. gde je Albert Finney igrao Poirota - crno bela verzija sa dosta poznatih glumaca
i
2002. sa Molinom gde je sve nesto nebulozno - ja ga nisam odgedala celog jer sam jednom setajuci kanale imala utisak da je Orijent ekspres ali prvo sam mislila da je parodija a onda ubedila sebe - NE to NIJE ONAJ Orijent ekspres i prebacila kanal - Koliko znam u tu verziju je kao lik uvedena i grofica Vera Rossakoff koje inace nema u romanu
Na programu Krstaricu u opisu filmova pise da ide verzija sa Molinom - zato sam tako i napisala - ali zapravo nisam sigurna koju ce da puste ali sigurno postoje samo te dve verzije filma

Inace gledala sam danas "Paddington" sa G.McEwan i ne znam da li je to privikavanje na lik ali mi je ovaj film delovao bolje od "Bibliteke" prosle nedelje a i ona je bila ubedljivija...

Citamo se i pozivam vas na novi forum - Citaonicu o Agati otvoren prosle nedelje na nasem sajtu
http://www.freeyabb.com/phpbb/citaonica.html

:pivce:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Angelique

Ne postoji verzija tog filma sa Suchetom - 100%

Snimljene su samo dve
1974. gde je Albert Finney igrao Poirota - crno bela verzija sa dosta poznatih glumaca
i
2002. sa Molinom gde je sve nesto nebulozno - ja ga nisam odgedala celog jer sam jednom setajuci kanale imala utisak da je Orijent ekspres ali prvo sam mislila da je parodija a onda ubedila sebe - NE to NIJE ONAJ Orijent ekspres i prebacila kanal - Koliko znam u tu verziju je kao lik uvedena i grofica Vera Rossakoff koje inace nema u romanu
Na programu Krstaricu u opisu filmova pise da ide verzija sa Molinom - zato sam tako i napisala - ali zapravo nisam sigurna koju ce da puste ali sigurno postoje samo te dve verzije filma

Inace gledala sam danas "Paddington" sa G.McEwan i ne znam da li je to privikavanje na lik ali mi je ovaj film delovao bolje od "Bibliteke" prosle nedelje a i ona je bila ubedljivija...

Onda je secanje nesto pocelo da me vara... :wink2: To je onda bila ta verzija sa poznatim glumcima, ali ja sam nekako `ubacila` i Dejvida Saceta kao meni omiljenog Poaroa, tako da mi se i sad cini da je i on tu igrao. Zakljucak - vreme je da taj film prikazu ponovo... Ona sinoc verzija je ocajna, pocela sam da gledam i zaspala...

I meni se druga epizoda ucinila boljom, valjda sam se navikla na ovu Gospodjicu Marpl. Mada ona `stara` glumica je prava Gospodjica Marpl i steta (kako i Ommbeliko rece) da nije vise igrala taj lik...
Korisnikov avatar
By Angelique

I meni se druga epizoda ucinila boljom, valjda sam se navikla na ovu Gospodjicu Marpl. Mada ona `stara` glumica je prava Gospodjica Marpl i steta (kako i Ommbeliko rece) da nije vise igrala taj lik...
Joan Hickson tesko da je i mogla da snima i dalje sve da je i htela - poslednji film po Agati je snimila sa 86. godina - Napuklo ogledalo (1992), iza toga jos jedan drugi film sledece godine i onda je par godina iza toga umrla...

I meni je zao sto za zivota nije snimila vise filmova ali obzirom da je u 78. god. tek pocela da glumi kao Miss Marple i onih dvanaest filmova je sa njene strane vise nego dovoljno. Steta je sto je nisu pre "pronasli" kao Miss Marple jer i ja mislim da je mnogo bolja od G.McEwan...
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Ulix
Originally posted by Ombeliko Brunner
Angela Lansbury je odlicna gospodjica Marpl, i odlicna glumica uopste.......
Ja sam gledala samo jedan film sa Gospodjicom Marpl, to je ovaj sto pominju Ombeliko i Ulix. Lik te glumice je Gospodjica Marpl u mojoj glavi... Tih dvanaest filmova nisam gledala... Jesu li se nekad prikazivali kod nas? I posto Angeliue pominje drugo ime od Ombelika, da li postoji tri glumice koje su igrale gospodjicu Marpl ili...?
Korisnikov avatar
By Angelique

Ja sam gledala samo jedan film sa Gospodjicom Marpl, to je ovaj sto pominju Ombeliko i Ulix. Lik te glumice je Gospodjica Marpl u mojoj glavi... Tih dvanaest filmova nisam gledala... Jesu li se nekad prikazivali kod nas? I posto Angeliue pominje drugo ime od Ombelika, da li postoji tri glumice koje su igrale gospodjicu Marpl ili...?
Ja sam se trudila da sve lepo napisem na sajtu ali izgleda da ga niko ne obilazi

Direktan link do likova SVIH glumica koje su igrale Miss Marple je

http://www.agathachristie.bravehost.com/filmtv3.htm

Najpoznatija je Joan Hickson koja je snimila 12 filmova i HRT ih je sve prikazivao letos (sad kad imamo novu Marple ne verujem da ce ih skoro reprizirati) - po meni je ona najbolja do sada :hekla:

Ostale poznate su Margaret Rutherford (snimala 60-tih godina), Angela Lansbury o kojoj vi pricate sve vreme (snimila je samo Napuklo ogledalo 1980. god) i Helen Hayes (snimila je dva filma 80-tih godina - oba su bila na hrvatskom RTL-u - ja ih nisam gledala)

SADA Miss Marple igra Geraldine McEwan - Do sada je snimila 4 filma ova koja upravo gledamo i jos 4 - tri su gotova, cetvrti se snima i premijere tih filmova bice u UK tokom januara i februara (i to sve lepo pise tamo negde :nokti:

Na sajtu - tj. onoj adresi gore imate sve njihove slike !!!
By Storm
Danas na kablovskoj televiziji (Viasat History) najavili dokumentarac o Agati Kristi.
Zove se nešto kao "Tracks in the sand", i bavi se njenim putovanjima, obilascima arheoloških nalazišta...
Tu su i neki video zapisi, intervjui sa AK...
Nisu ta?no rekli kada ?e biti - "coming soon", što zna?i "ne baš odmah".

:hiphip:
Korisnikov avatar
By Angelique
Originally posted by Storm
Danas na kablovskoj televiziji (Viasat History) najavili dokumentarac o Agati Kristi.
Zove se nešto kao "Tracks in the sand", i bavi se njenim putovanjima, obilascima arheoloških nalazišta...
Tu su i neki video zapisi, intervjui sa AK...
Nisu ta?no rekli kada ?e biti - "coming soon", što zna?i "ne baš odmah".

:hiphip:
Storm hvala na informaciji

kako sam nasla kod njih na sajtu to je 12. januara u 20.00 reprize su sutradan u 8.00 i 14.00

Direktan link do stranice sa njihovim TV programom:
http://history.viasat.se/?page_type=tvchart

Nisam sigurna gadjamo li se sa njima sa vremenom ili bezimo/zurimo jedan sat

Pratite program na TV i uporedite ga sa onim kod njih na stranici ako se snadjete posto je sve na svedskom. Ko uspe da nadje englesku verziju sajta - svaka mu cast!!!

Inace posto ne stizem sve da stavim na sajt na vreme - HRT 2 kao sto znate daje Miss Marple nove filmove a HRT 1 je poceo da reprizira sve filmove sa Suchetom kao Poaroom. Svake nedelje ujutru oko 10 h imate drugi film na HRT 1
8. januara je Misterija u Stajlsu
15. januara su Ubistvo po abecedi

Toliko za sada
Korisnikov avatar
By Dina
Posto me je Seaman pitao, a i za druge koje mozda zanima evo Agatinih filmova za sutra... Prvo na HRT1 u 10 h 10 min

HERCULE POIROT: ZAGONETNI DOGAÐAJ U STYLESU - britanski TV film
HERCULE POIROT: THE MYSTERIOUS AFFAIR AT STYLES

Kriminalisti?ki film. Godina je 1917. i poru?nik Hastings (H. Fraser) se u Velikoj Britaniji oporavlja od ranjavanja na francuskom ratištu. Prijatelj John Cavendish (D. Rintoul) poziva ga na obiteljsko imanje u Stylesu, kojim upravlja njegova majka Emily Inglethorp (G. Barge). Vlasnica imanja nedavno se udala za Alfreda Inglethorpa (M. Cronin), ?ovjeka koji je od nje mlaði dvadeset godina i koji nije osvojio simpatije obitelji i prijatelja koji borave u Stylesu. Gospoða Ingelthorp je u svojoj ku?i u selu Styles St Mary ugostila skupinu belgijskih izbjeglica, a meðu njima je i detektiv Hercule Poirot, kojeg je Hastings upoznao u Belgiji. Kad gospoða Ingelthorp umre od trovanja strihninom, Hastings zamoli Poirota da provede diskretnu istragu, a iz Londona uskoro stiže inspektor Japp (P. Jackson)...
Film je snimljen prema istoimenom romanu Agathe Christie, objavljenom 1920. Bio je to prvi roman slavne spisateljice i u njemu se prvi put pojavio lik belgijskog detektiva Herculea Poirota, a na istom mjestu, u Stylesu, završit ?e njegov život, u romanu Curtain, objavljenom 1975. Radnja film dogaða se u vrijeme 1. svjetskog rata i glavni likovi imaju položaje druk?ije od onih u kasnijim filmovima - Poirot je izbjeglica, budu?i satnik Hastings još je poru?nik, a viši inspektor Japp samo inspektor. No glume ih jednako dobri David Suchet, Hugh Fraser i Philip Jackson. Film je snimljen 1990., u povodu stote obljetnice roðenja Agathe Christie, a režirao ga je iskusni televizijski redatelj Ross Devenish.

Uloge: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, David Rintoul, Gillian Barge, Michael Cronin
Scenarist: Clive Exton (prema romanu Agathe Christie)
Redatelj: Ross Devenish
Korisnikov avatar
By Dina
Misteriju u Stajlsu sam bas skoro gledala pa cu je preskociti... ali zato na HRT2 u 14 h 30 min je Gospodjica Marpl - nju ne propustam!

3. epizoda: MURDER AT THE VICARAGE

Kad vikar u selu gðice Marple u o?aju izjavi da bi ubojica pukovnika Prothera svijetu u?inio uslugu, ne shva?a da ?e mu se rije?i obiti o glavu. Mnogi su osumnji?eni za pukovnikovu smrt budu?i da je nepopularni mještanin stekao mnogo neprijatelja. Gðica Marple, koja je privremeno onesposobljena, ipak kre?e u istragu.

Uloge: Geraldine McEwan, Derek Jacobi, Janet McTeer, Jason Flemyng, Herbert Lom, Rachael Stirling, Stephen Tompkinson, Miriam Margolyes, Tim McInnerny
Scenarist: Stephen Churchett
Redatelj: John Strickland

Korisnikov avatar
By Seaman
Za svaki slucaj posalji ti meni poruku jer cu zaboraviti. :D Znas da veceras idem u lude provode pa ko zna kada cu ustati. Narucujem budjenje.:cowboy:
Korisnikov avatar
By Dina
Seaman,

Poznavajuci tebe - ustaces ti iako ces verujem doci ujutru...

Za svaki slucaj saljem porukicu pred Agatin film.

:kiss:
Korisnikov avatar
By Seaman
Nemoj saljes pojuku, nego budi bje. :)
Ako ne odgovojim na pojuku budi me. :D hik hik :)
Korisnikov avatar
By Angelique
Evo ekskluzivno jedne (LOSE) vesti

Narodna knjiga 15. januara pusta u prodaju knjigu koju je vec ranije objavila: Sastanak sa smrcu... tako sam barem ja obavestena iz pouzdanih izvora

:serlok:
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Angelique
Narodna knjiga 15. januara pusta u prodaju knjigu koju je vec ranije objavila: Sastanak sa smrcu... tako sam barem ja obavestena iz pouzdanih izvora
Pa ako to objave stvarno ce biti sastanak sa :kosach: , tj. sa mnom :flaming: ...
Tja, navikli smo vec... Bila bi vest da su objavili nesto novo :yes: .
NOX
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 17
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!